Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2011

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑ...

...στην πλάτη των αδύνατων.


Πολύ κακή υπηρεσία στους μετανάστες προσφέρουν όσοι θεωρούν ότι η χρήση του Πανεπιστημιακού ασύλου με τη μέθοδο μάλιστα της «κατάληψης» είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση του προβλήματος.

Από τους πρώτους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση ήταν ο νόμος για την διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών. Θυμίζω τη θύελλα που ξέσπασε τότε από τους γνωστούς κύκλους. Με όλα τα προβλήματα και τα κενά που ενδεχομένως έχει ο νόμος αυτός είναι ένα μεγάλο βήμα σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς. Πρώτα οι μετανάστες στη χώρα μας αλλά και κάθε δημοκρατικός πολίτης θα πρέπει να διεκδικούν και να πιέζουν για την γρήγορη και πλήρη εφαρμογή του νόμου και όχι για την καταστρατήγησή του.

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω τη λογική: « δεν δηλώνω από πού έρχομαι και ποιος είμαι. Πρώτα θα νομιμοποιήσετε την παρουσία μου στη χώρα και μετά θα σας δώσω τα στοιχεία μου…»

Και ασφαλώς όσοι στο όνομα της «αριστεράς» και των «κινημάτων» και της κοινωνικής «εξέγερσης» χρησιμοποιούν τους μετανάστες ως μοχλό δημιουργίας εντυπώσεων και κλίματος δεν διαφέρουν επί της ουσίας από τους δουλεμπόρους που τους μεταφέρουν από χώρα σε χώρα. Το αντίτιμο διαφέρει.

Γιατί όποιος νομίζει ότι μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει την κοινωνική εξέγερση ας το κάνει βάζοντας σε ρίσκο τη δική του ζωή. Η τζάμπα μαγκιά με τους μετανάστες στη βιτρίνα ως εύκολο στόχο είναι πολιτική αλητεία, δεν είναι εξέγερση.

Η χώρα μας είναι μια μικρή χώρα και έχουμε τη δυνατότητα να γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Για το κλίμα εναντίον των μεταναστών που αναζωπυρώνεται κάποιοι έχουν τις δικές τους ευθύνες που αναδεικνύονται ανάγλυφα αυτές τις μέρες. Καμιά «αριστερή» φρασεολογία δεν τους απαλλάσσει από τη βαριά ευθύνη για το νερό που ρίχνουν στο μύλο των Καρατζαφέρηδων…

5 σχόλια:

Πέτρος Κ. είπε...

"Η τζάμπα μαγκιά με τους μετανάστες στη βιτρίνα ως εύκολο στόχο είναι πολιτική αλητεία, δεν είναι εξέγερση...."

Σε μια μόνο φράση τα είπες όλα!!!

Ανώνυμος είπε...

Eλπιζω στο επομενο"Gallup Poll"
Να παρουνε τη γλυκα.

alejandro είπε...

πολύ καλό άρθρο, συγχαρητήρια !

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, Αλέκο. Με εξέφρασες πλήρως. Με αυτή την τακτική τους θα κάνει πάρτι ο Άδωνις.

vangelakas είπε...

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω τη λογική: « δεν δηλώνω από πού έρχομαι και ποιος είμαι. Πρώτα θα νομιμοποιήσετε την παρουσία μου στη χώρα και μετά θα σας δώσω τα στοιχεία μου…»

Αὐτὸ ποὺ δὲν καταλαβαίνεις – τὸ ὁποῖον ἐπίσης δὲν γίνεται νὰ καταλάβουν ὅλοι ὅσοι ἀκόμη καὶ βερεσὲ λογικὴ διαθέτουν – θεωρῶ ἀπολύτως λογικὸ νὰ μὴν τὸ καταλαβαίνῃ καὶ ἕνας λαθρομετανάστης· ξεκινᾷ νὰ βρῇ καλλίτερη τύχη καὶ στὰ παλιά του παπούτσια τυχὸν νόμοι κλπ κλπ., σιγὰ μὴν κυττάξῃ ἡ πείνα νομικὰ κωλύματα.

Γιατί ὅμως κάνουν ὅτι δὲν τὸ καταλαβαίνουν οἱ ἐξκάλιμπερ ὑπερασπιστές τους, οἱ ἀκροαριστεροὶ μεταναστολάγνοι;

Ἀγαπητὲ Ἀλέκο, ξέρεις τί περίπου πιστεύω, ἀλήθεια σοῦ λέω, ὅλα γίνονται τόσο εὔκολα μὲ τέτοιους ἀριστερούς!