Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2009

ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ...



ή


ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, περι δημοκρατών και πατριωτών...

Δύο μήνες τώρα κερδοσκόποι, πληρωμένοι αναλυτές, τα απόλυτα εργαλεία του διεθνούς παρασιτικού κεφαλαίου, δηλαδή  οι "διεθνείς οίκοι" αξιολόγησης, οι εκπρόσωποι των δεξιών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, επιτίθενται με μανία στην ελληνική κυβέρνηση, στην ελληνική οικονομία, στον έλληνα πρωθυπουργό.

Το μοτίβο της πίεσης, παρά την αριθμοπλημμύρα που το συνοδεύει, είναι απλό. Το σχέδιο σας, μας λένε, για την έξοδο από την οικονομική κρίση ΔΕΝ περνάει.

Η προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, η θωράκιση των εργασιακών σχέσεων σε όφελος των εργαζομένων, το ουσιαστικό χτύπημα της διαφθοράς, η διαφάνεια, το νοικοκύρεμα των κρατικών δαπανών με παράλληλη αύξηση των κονδυλίων για την υγεία και την παιδεία, η τόνωση της ρευστότητας στην πραγματική αγορά, η χαλιναγώγηση της ασυδοσίας των τραπεζών, η αναθέρμανση της οικονομίας και η ανάπτυξη είναι συνταγή ΜΗ αποδεκτή.
 Όχι γιατί θα αποτύχει αλλά γιατί δεν πρέπει να υπάρξει ως εναλλακτική λύση.
Η μόνη συνταγή που έχει άδεια κυκλοφορίας είναι η συνταγή της ασύδοτης αγοράς, η συνταγή των απολύσεων, της φτώχειας, της με κάθε τρόπο προστασίας των υπερκερδών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Στη χώρα μας πριν δύο μήνες είχαμε εκλογές. Τις κέρδισε ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ με προεκλογικό πρόγραμμα όσα ακριβώς σήμερα παρουσίασε στην σύνοδο κορυφής ως ελληνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Με, εκνευριστική για κάποιους, συνέπεια επαναλαμβάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο εσωτερικό και στο εξωτερικό  το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση. Το γεγονός αυτό καθαυτό  γεμίζει ικανοποίηση τους περισσότερους Έλληνες. Κι όμως υπάρχουν κάποιοι…

Οι "έγκυροι" αναλυτές, παπαγαλάκια των γνωστών συμφερόντων-ιδιοκτητών των καναλιών, οι κάθε είδους και φυράματος Προβόπουλοι, επιμένουν πως μόνη λύση είναι η συμπίεση με κάθε τρόπο των χαμηλών εισοδημάτων, οι ελεύθερες απολύσεις, τα μεγάλα έργα με τις μίζες κάτω από το τραπέζι. Νεοφιλελευθερισμός με κάθε τρόπο, με όποιο κόστος.
Ζητάνε με άλλα λόγια την εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που αποδοκιμάστηκε με τον πιο σκληρό πολιτικά τρόπο. Ζητάνε από το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές να ΜΗΝ εφαρμόσει το πρόγραμμα που ψήφισαν οι πολίτες αλλά εκείνο που καταψήφισαν. Καλούν τον έλληνα πρωθυπουργό να καταργήσει στην πράξη και στην ουσία την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Πιέζουν αφόρητα για νομιμοφανές πραξικόπημα…

Η επιμονή του Γιώργου Παπανδρέου στις προεκλογικές του δεσμεύσεις θα έπρεπε λογικά να έχει τη στήριξη, έμμεση έστω, των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε ότι τουλάχιστον αφορά την δημοκρατική νομιμότητα στη λειτουργία του πολιτεύματος. Στην πραγματικότητα παρακολουθούμε τον οπαδό της λαϊκής, τάχα μου, δεξιάς Σαμαρά να διαπιστώνει ανήσυχος ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εγκαταλείπει τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις. Αρχίζει έτσι σιγά σιγά να ξεχνάει την ρητορική του για τους φτωχούς και τους άνεργους και να προσανατολίζεται ολοένα και περισσότερο, μέρα με τη μέρα, στην μεσαία τάξη… Στο βάθος και στο τέλος της διαδρομής τον περιμένουν οι πραγματικοί του πελάτες. Το μεγάλο κεφάλαιο και οι μεγαλοεργολάβοι κάθε είδους και κάθε πραμάτειας.

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν και στηρίζουν τις ελπίδες τους στις ίδιες παραμέτρους. Στην μετεκλογική κωλοτούμπα του ΠΑΣΟΚ, στην υποταγή στις εντολές Τρισέ και Μπαρόζο. Ακόμα και όταν ακούν τον Πρωθυπουργό να επιμένει με τον πιο επίσημο τρόπο, εκείνοι είναι σίγουροι πως θα καταργηθεί ο 14ος μισθός, θα απελευθερωθούν οι απολύσεις, δεν θα ενισχυθεί η υγεία και η παιδεία, θα μειωθούν οι συντάξεις κλπ. Μόνο εκεί στην ΑΥΓΗ άρχισαν να σκέπτονται ότι μπορεί και να τα εννοεί ο πρωθυπουργός και κρατάνε μια πισινή. Θα παρθούν τα σκληρά για τους εργαζόμενους μέτρα αλλά …λίγο αργότερα, ισχυρίζεται στον σημερινό της τίτλο…

Που μας βρίσκουν όλα αυτά σήμερα;

Μας βρίσκουν στο σημείο που νεοεκλεγμένος πρωθυπουργός παρουσιάζει και εφαρμόζει με επιμονή όσα προεκλογικά είπε. Ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση. Τότε έλεγαν ότι είναι καλό και ωραίο αλλά δεν πρόκειται να το εφαρμόσει. Σήμερα λένε ότι δεν έχει σχέδιο ή ότι θα το εγκαταλείψει υποκύπτοντας στις πιέσεις των Βρυξελλών. Κι όταν τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει εύχονται και παρακαλάνε για την καταστροφή. Παραφράζοντας τον σύντροφο Ιλιτς θα έλεγα ότι το σλόγκαν τους είναι: Χαιρεκακία, το ανώτατο στάδιο του κομμουνισμού.

Κοντολογίς όταν είσαι συνεπής με τις προεκλογικές σου δεσμεύσεις είσαι επικίνδυνος, όταν δεν σκύβεις το κεφάλι στους κερδοσκόπους δεν έχεις σχέδιο, όταν δεν υπακούς στις εντολές του Τρισέ είσαι ανεύθυνος και δεν ξέρεις τι σου γίνεται...

Αφορμές όλα τα παραπάνω για να σκεφθούμε και να ξανασκεφθούμε πώς, πότε και σε ποιες συγκυρίες αποκτούν νόημα ουσιαστικό όσα περί δημοκρατίας και πατριωτισμού ισχυρίζονται κάποιοι…

Για μένα πάντως το κριτήριο αξιολόγησης αυτής της κυβέρνησης είναι η συνέπεια στην εφαρμογή του προγράμματος που ψήφισε ο Ελληνικός λαός. Όσο κι αν σκούζει ο Τρισέ, η Αλέκα, ο Πρετεντέρης και όποιος άλλος, ποτέ δεν θα συνταχθώ με το όραμά τους για μια "πολιτισμένη", "υπεύθυνη" και πολύ "καθώς πρέπει" ευθυγράμμιση με την διεθνή και ντόπια αλητεία που θέλει την οικονομική και κοινωνική ισοπέδωση εκατομμυρίων συμπολιτών μου.
Κι αυτό για λόγους δημοκρατίας, πατριωτισμού, δικαιοσύνης.

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο σας.
Εξαιρετική και έντιμη ανάλυση μιας ''Ελληνικής'' πραγματικότητας που δυστυχώς πρέπει συνέχεια να αποδεικνύονται τα προφανή.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Κλασσικός "προοδευτισμός". Όποιος δεν είναι μαζί μας στις βλακείες είναι εναντίων μας!!!

Ρε... τα φιλοδωρήματα θα βοηθήσουν τους αδύναμους; Η το να βρουν δουλειά; Που μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε ο φανταστικός πρωθυπουργός μας να αυξήσει την ανεργία απολύοντας χιλιάδες κόσμο... για να μην φανεί λέει... κακός με όσους δεν εργάζονται!!!

ΝΑ ΨΟΦΙΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.. φωνάζει το ΠΑΣΟΚ πλέον!!!

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΤΙ ΜΠΑΡΜΠΑ

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΥΦΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ?

ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ
ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ?
ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΞΥΠΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ?

ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΥΤΗΧΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ

Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
ΠΟΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ !!

ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ


ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ!!!
ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!!!

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Σε ευχαριστώ. Και έχεις δίκιο, τα αυτονόητα είναι ζητούμενα...

alzap είπε...

@vassilis:
Εκτός απο άναρθρες κραυγές και ρητά για τις κατσίκες του γείτονα είμαι σίγουρος ότι μπορείς να αρθρώσεις 2,3 επιχειρήματα.
Προσπάθησε, περιμένω.
Να είσαι καλά.

@ανωνυμος:
Δεν βλέπω να έχει αποτύχει κάπου η νέα κυβέρνηση. Όχι ακόμα τουλάχιστον.
Αυτό που συζητάμε εδώ είναι αν έχει το δικαίωμα, την υποχρέωση θα έλεγα, να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο πήρε την εντολή διακυβέρνησης πριν λίγες εβδομάδες. Όχι δεν το έχει λένε κάποιοι. Ναι το έχει λέω εγώ και εξηγώ γιατί στο ποστ.
Καλησπέρα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε συγγραφέα
το αποτυχημένοι απευθύνονταν σε όλους τους πολιτικούς και όχι μόνο στην νυν κυβέρνηση.
οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται όταν φυσικά είναι εφικτές
όταν όμως δεν είναι?

τότε?
ο κ. Γ.Π. εάν δεν γνώριζε δεν έπρεπε να έταζε!
η γνώριζε και παραπλάνησε όπως και ο πατέρας του και ο Καραμανλής
η δεν γνώριζε οπότε αυτό τον καθιστά συγνώμη για την έκφραση
ανεύθυνο και ανυπόληπτο .

προτείνω όλοι μας και ιδιαίτερα οι πολιτικοί μας να διαβάσουν την πολιτεία του Πλάτωνα
ναι του προγονού μας για να μαθουν πως διοικείται μια πολιτεία.

Γιατί τελικά πράγματι Έλληνας είναι αυτός που έχει διδαχθεί και μεγαλώσει με Ελληνική παιδεία όχι φυσικά την τωρινή.

Δεν είναι αυτός με σπουδές στα πανεπιστήμια του ΧΑΡΒΑΡΤ!!

alzap είπε...

Σωστό το επιχείρημα περι εφικτού. Με μια ουσιαστική διαφορά όμως.
Θα πρέπει να επιχειρηθεί κάτι για να διαπιστώσουμε αν είναι εφικτό ή όχι.
Στην περίπτωσή μας όμως κάποιοι, μέσα και έξω απο τη χώρα, ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει καν να επιχειρηθεί η εφαρμογή του προγράμματος που ψήφισε ο ελληνικός λαός...

Ανώνυμος είπε...

ωραια λοιπόν φίλε alzap
ραντεβού την Τρίτη
την Τρίτη μάλλον θα έχουμε μάθει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό εάν θα εφαρμόσει το προεκλογικό του πρόγραμμα ή όχι
θα δικαιώσει τον αποτυχημένο σε αυτόν τον τομέα πρώην πρωθυπουργό ?

Πέτρος
Ξάνθη

Δημήτρης είπε...

Αλέκο, εξαιρετική στην απλότητα της, γι αυτό και σαφής η ανάλυση σου. Έξοχη.
Από κάποια σχόλια όμως, συμπεραίνω ότι πολύ καλά έκαναν την δουλειά τους οι υπάλληλοι των αφεντικών στα ΜΜΕ. Ο στόχος να κατατρομοκρατήσουν τους πολίτες φαίνεται ότι είναι επιτεύξιμος, εάν δεν αποκαλυφθεί το ωραίο παιχνιδάκι που έχουν στήσει.
Ωραία, ρε λεβέντες. Να πάρει σκληρά μέτρα ο Γιώργος. Ελάτε τώρα να συμφωνήσουμε. Πόσο σκληρά; Να παγώσουν ποιοί μισθοί, από ποιό ύψος και πάνω; Να αυξηθούν τα ασφάλιστρα και πόσο; Ποιοί θα πληρώσουν; Να καταργηθούν τα ειδικά μισθολογικά καθεστώτα, οι 16 μισθοί κάποιων υπαλλήλων ή όχι; Να φορολογηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή όχι;
Θα μπορούσα να παραθέσω πλήθος ανάλογων ερωτημάτων, αλλά θα αρκεσθώ σε μια διαπίστωση: Όλος ο θόρυβος και η φασαρία γίνεται ακριβώς απ΄αυτούς που αποτελούν οργανικά συστατικά της συστημικής διαφθοράς στην Ελλάδα. Από αυτούς που οικοδόμησαν και κερδίζουν από τον κλεπτοκρατικό καπιταλισμό που έχουν στήσει στις πλάτες του κοσμάκη που τώρα τρομοκρατούν λοιδωρώντας τον Παπανδρέου, πότε ως ανίκανο, πότε ως αναποφάσιστο, πότε ως ιδεοληπτικό λαϊκιστή.
Η επαγγελία-δέσμευση Παπανδρέου ότι θα μπεί τέλος στο πάρτυ που δεκαετίες τώρα έχουν στησει στην χώρα τους τρελλαίνει. Όπως και τον στρατό των υπαλλήλων τους, που ασφαλώς ανήκουν στο υψηλότατο ρετιρέ μιας κοινωνίας των 2/5, καθώς το "μαύρο" χρήμα τους επιτρέπει να διάγουν πολυτελώς εις υγείαν των κορόϊδων. Όλων ημών δηλαδή.

Δέσποινα είπε...

Οταν χρωστάς τοσα πολλά δεν εχεις πολλα περιθώρια. Εφτασε η στιγμη της κρίσης για όλους.
Η Ελλάδα πρέπει να αφανήσει το χρέος πριν το χρέος αφανίσει την χώρα.
Σ αυτο πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι.

anoreksiko elefantaki είπε...

Χαιρομαι Αλεκο γιατι φαινεται οτι υπαρχει ελπιδα για αυτη τη χωρα. Δεν λεω οτι ειμαι βεβαιος αλλα το χαμογελο αρχιζει να σκαει. Ολα αυτα τα χρονια εχουμε συνηθισει τους υποτακτικους των Βρυξελλων να λειτουργουν ως κομιστες κακων μαντατων. Ο Παπανδρεου εδειξε στους Ευρωπαιους ηγετες οτι περα απο τον δρομο του νεοφιλελευθερισμου, του κοινωνικα αναλγητου και ακρατου συντηρητισμου, υπαρχει ο δρομος που προβαλλει το ΠΑΣΟΚ και η Σοσιαλιστικη Διεθνης. Η επιλογη θωρακισης και ενισχυσης του κοινωνικου κρατους δεν ειναι ελεημοσυνη. Ειναι μοχλος αναπτυξης για τη χωρα. Ευχομαι να διαψευστουν τα σεναρια περι αυξησης του ΦΠΑ καθως ηταν ενα απο τα μετρα που με λυσσα πολεμησαμε οντας στην αντιπολιτευση μιας και αποτελει μαζι με τους υπολοιπους εμμεσους φορους φορεα κοινωνικης αδικιας. Ειναι πολιτικη μας επιλογη και οχι αναγκη.

Υγ: Πριν μερικα χρονια Αλεκο ισως να αισθανοσουν την μοναξια των ιδεων σου. Τωρα πρεπει να εισαι χαρουμενος γιατι δεν εισαι πια μονος. Ειμαστε πολλοι "τρελοι" σαν και σενα. Να σαι καλα συντροφε μου. Σ ευχαριστω για τα κειμενα σου. Venceremos.

Ανώνυμος είπε...

τι λες ρε "καβουρμά"!!!
ο Παπανδρέου ο "ήρωας" που έχει σχέδιο!!! που δεν τον αφήνουν να το εφαρμόσει οι κουτόφραγκοι!!!!
ένα έχω να πω:
ή θέλεις να κάνεις καμιά λαμογιοδουλιά (και φοβάσαι μην πέσει ο ηλίθιος) ή είσαι απλά ένα πωρωμένο κομματόσκυλο που δεν ξέρεις τι σου γίνεται...

υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να είσαι από εκείνα τα λαμόγια τους ΔΥ που τόσα χρόνια έχουν ανεβεί στην καμπούρα μας και μας ξεκοκαλίζουν...φοβήθηκαν τώρα μην τους κοπούν τα επιδόματα στη τεμπελιά και την αργομισθία και μας παραμυθιάζουν με διάφορες συκοφαντικές παραφιλολογίες...

έλεος...

Ανώνυμος είπε...

μαλον μονο να βριζεις ξερεις φιλε μου πες μας εσυ που εργαζεσε και προτεινε μια λυση ρεαλιστικη και βασιμη η καταχρηση της ελευθεριας σε ολο της το μεγαλειο μαλον ΚΚΕ εισαι χωρις να ξερεις πως αν ζουσες εκει που ανθιζαν οι μυγδαλιες ακομα και το κολοχαρτο θασουν στην ουρα να το παρεις...

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Δεν ξέρω ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα σου με τον καβουρμα αλλά πρέπει να σου εξομολογηθώ ότι είμαι θαυμαστής του και τον τιμώ ιδιαιτέρως όποτε τον συναντήσω. (Φαίνεται άλλωστε απο τα κιλά μου). Αντιλαμβάνεσαι επομένως ότι μόνο ως υβριστική δεν εισπράττω την σχετική αναφορά σου.

Επι της ουσίας τώρα φοβάμαι ότι πρέπει να αποφασίσεις και να διαλέξεις και μετά να μας πεις την τελική σου γνωμοδότηση.

Ή ο Παπανδρέου αγωνίζεται να μείνει στην εξουσία για να βολευτούμε εμεις τα λαμόγια, άρα δικαίως τον στηρίζουμε,
ή
έχει σχέδιο να ελέγξει τα λαμόγια και τους "τεμπέληδες" κλπ και δεν θα έπρεπε να τον στηρίζουμε. Εδω όμως, όπως ακόμα κι εσύ ενδεχομένως αντιλαμβάνεσαι, στηρίζουμε την πολιτική του...

Σκέψου το λίγο και τα ξαναλέμε.
Καλή σου μέρα.


@ανωνυμος:
Λες ναι έρχεται απο τον Περισσό;
Τί να πω, είχα την εντύπωση ότι εκεί έχουν πιο ραφιναρισμένες τις αντιφάσεις τους...
Καλή μέρα νάχεις!

Ανώνυμος είπε...

Mπράβο alzap!!
Eξαιρετικό!!
Aσε τούς προβοκάτορες δεξιούς ,ΚΚε,συριζα, κανάλια,εφημερίδες κλπ να λένε μπούρδες.Ουδείς τούς δίνει σημασία και το ξέρουν .

constantinos alexacos είπε...

Μία παραίνεση σε όσους φίλους διαφωνούν:
όταν διαβάζετε τις *έγκριτες* κριτικές καθηγητών και δημοσιογράφων που κατακεραυνώνουν την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, ξοδέψτε 3 λεπτά της ώρας στο google και δείτε σε ποια τράπεζα εργάζονται ως *σύμβουλοι*.
Δείτε λίγο πιο προσεκτικά τα διαφημιστικά μπάνερ στα site που τόσο πιστά διαβάζετε.
Αναλογιστείτε σε ποια τράπεζα ή επιχειρηματία είναι χρεωμένη η αγαπημένη εφημερίδα σας.
Όλοι συμφωνούμε ότι δεν ζούμε σε έναν κόσμο *αγγελικά πλασμένο*.
Χάριν δικαίου και λογικής λοιπόν, εφαρμόστε την καχυποψία που δείχνετε προς τους "πασόκους" αρθρογράφους και στους απέναντι.
Καλό διάβασμα.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις αρχίσει τις γνωστικές διαστρεβλώσεις και παντού βλέπεις δόλιες συνομωσίες κατά του "Πανάγαθου στη θέση του Πανάγαθου" και "Λυτρωτή" ΓΑΠ.

Κοίταξέ το σε παρακαλώ με κανέναν ειδικό,διότι είσαι πολλά περισσότερα(και σημαντικότερα) από ξεροκέφαλος,δογματικός απολογητής της αδιέξοδης σοσιαλδημοκρατίας.

Την Καλημέρα μου σύντροφε Αλέκο.

Ανώνυμος είπε...

παιδιά πρέπει να να το χωνέψουμε πλεον!

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!!

Εχουμε πλέον ευρώ και όχι δραχμή!!

πλέον όποιος δουλεύει φέρνει ευρώ και όποιος είναι τεμπέλης και μη αποδοτικός θα υποστεί τις συνέπειες!

Μην ψάχνουμε για τρόπους που θα διατηρήσουν την σημερινή κατάσταση που άλλοι δουλεύουν και άλλοι απολαμβάνουν.

ΠΕΤΡΟΣ

alzap είπε...

@c.alexacos:
Αυτή κι αν είναι συμβουλή...
Να είσαι καλά.

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Μη μου πεις, ξέρω ποιόν ειδικό έχεις στο μυαλό σου, άσε με να μαντέψω...
Τον Πρετεντέρη ή τον "ιατρό" - βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λεβέντη...

Περαστικά μου και καλή σου μέρα.


@ανωνυμος:
Τώρα αν σου πω ότι ξέρω εκατομμύρια συμπολίτες μας που δουλεύουν ΠΟΛΥ και όχι ευρώ δεν παίρνουν αλλά ούτε τα αρ@@ια τους θα με πιστέψεις;
Μάλλον όχι.
Γι΄ αυτό ας μην το κουράζουμε, τί λες;

Ανώνυμος είπε...

ALEXACOS
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΎΝΣΕΙΣ ΤΟΥ GOOGLE ΠΟΥ ΑΝΑΦΈΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ALZAP
Το γιατί παίρνουν τα @@@@@@@
αφού είσαι στην αγορά το ξέρεις πολύ καλά!!

Αρα συμφωνείς ότι στον τόπο μας οι τεμπέληδες του Δημοσίου και οι κρατικοδίαιτοι είναι οι προνομοιούχοι Έλληνες.

ι

με τον σταθερό μισθό τους
την ζεστή του καρέκλα

το όπως θέλουν ωράριό τους
την συνταξιοδότησή του απο τα 44

το γερό εφάπαξ τους

Είναι δίκαια αυτά τα πράγματα?
ΠΕΤΡΟΣ

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Προσυπογράφω το αίτημά σου προς τον Alexacos για τα λινκς!



@ανώνυμος: (ΠΕΤΡΟΣ)

Νομίζω ότι είσαι καλός μπαλαδόρος. Χρησιμοποιείς το δεξί και το αριστερό με την ίδια άνεση. Καλός στην επίθεση, καλός και στην άμυνα.
Να έβαζες και κανα γκολ θα ήσουνα τέλειος για την Παναθα.
:-)
Φιλιά

constantinos alexacos είπε...

Φίλε Αλέκο, τα λινκς είναι για να τα βρει ο καθένας, αναλόγως αυτά/αυτούς που διαλέγει να διαβάζει στα ελλειμματικά μέσα που διαθέτουμε για την ενημέρωση μας.
Προσωπικά προτιμώ τα τεκμηριωμένα άρθρα.
http://alexacos.blogspot.com/2009/09/blog-post_27.html

Για να διαβάσω γνώμες/απόψεις δεν μου αρκεί το στάτους του *καθηγητή* - γεμίσαμε από δαύτους... Με τον καιρό κάποιοι κερδίζουν την εμπιστοσύνη μου - όπως εσύ για παράδειγμα.
Καλημέρα και πάλι.

SAM είπε...

Ωραία λοιπόν! Τώρα ανακαλύψαμε ότι το χρέος απειλεί την χώρα,αλλά μέχρι χθές υπήρχαν λεφτά.Λόγια του αέρα,προεκλογικές υπερβολές που τώρα πρέπει να μαζέψουμε κατά πως διατείνεται ο κυνικός-υπαρξιστής κ.Πάγκαλος.Τελικά το σχέδιο ποιό είναι?Πρώτον να τους πάρουμε την ψήφο,άνευ όρων καί χωρίς όρια.Δεύτερον να τους παραμυθιάσουμε με μπόλικη Διαβούλευση καί Αξιοκρατία.Τρίτον να τους πείσουμε ότι ο ιμπεριαλισμός καί τα μίσθερνα του όργανα έχουν στραφεί ενάντια στην πατρίδα.Τέταρτον να τους πάρουμε το δώρο του Πάσχα καί το επίδομα αδείας(καί βλέπουμε) γιά να θωρακίσουμε την χώρα έναντι των αγορών που μας ζηλεύουν,μας επιβουλεύονται καί μας επιτίθενται.Πέμπτον.....από Δευτέρα θα δούμε.Κύριε Παπανδρέου,μην παριστάνετε τον ανήξερο καί μην αποφεύγετε να κυβερνήσετε.Πείτε μας πότε λέγατε ψέμματα,χθές η σήμερα?Μην δίνετε το δικαίωμα στην Ν.Δ. ,δηλαδή σ' αυτούς που κατάστρεψαν τη χώρα,να ξεπλυθούν από τις πολιτικά εγκληματικές πράξεις εις βάρος της ελληνικής οικονομίας.Κύριε Παπανδρέου,μαζέψτε τους ταλιμπάν που σας περιστοιχίζουν καί γιά το καλό της χώρας έστω,προσποιηθείτε ότι αγαπάτε το Πασοκ καί όχι μόνον τους προσωπικούς σας υμνολόγους.Κύριε Παπανδρέου καλέστε ΟΛΑ τα στελέχη του Πασοκ ,όχι γιά να τους προσφέρετε θέσεις εξουσίας,αλλά γιά να τους ζητήσετε να ενταχθούν σε υπεύθυνα κομματικά φόρα καί να συμβάλλουν στην διαμόρφωση καί την αποδοχή από τον ελληνικό λαό ενός σχεδίου εθνικής επιβίωσης καί ανασυγκρότησης.Κύριε Παπανδρέου χρειάζεται να πείσουμε τους Έλληνες καί ιδιαίτερα την Νέα Γενιά, ότι πρώτα αγαπάμε την πατρίδα μας,μετά την παράταξη καί αδιαφορούμε γιά το προσωπικό μας τσαλάκωμα όταν χρεάζεται γιά το εθνικό καί το κοινωνικό συμφέρον.ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ.

PETROS είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ALZAP
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΓΚΟΛ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΊΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

ΜΑΚΑΡΙ
ΤΟ Γ.Π. ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ
ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ
ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΧΘΕΣ.


ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ Η ΘΑ ΠΕΣΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝΕ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΟΛΙΣ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ?
ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ!!

alzap είπε...

@c.alexacos:
Έχεις δίκιο.
Σε ευχαριστώ.


@SAM:
Μακροσκελές το σχόλιο, καλά τα γενικόλογα ευχολόγια, καλά και τα ρητά αλλά επι της ουσίας μια απάντηση αν είναι εύκολο. Λίγο πιο συγκεκριμένη.

Το προεκλογικό πρόγραμμα πρέπει να τηρηθεί απο το ΠΑΣΟΚ τώρα που έγινε κυβέρνηση;
Πρέπει να γίνει η προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση ή όχι;
Μήπως πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες Προβόπουλου, Τρισέ κλπ;

Τί νομίζεις ότι είναι καλύτερο για μια πραγματική έξοδο απο την κρίση;

Είναι εφικτό το συμάζεμμα του ελλείματος με ταυτόχρονες αναπτυξιακές ενέσεις στην οικονομία;

Μπορεί να λυθεί μεσοπρόθεσμα το ασφαλιστικό χωρίς πετσόκομμα συντάξεων και ορίων ηλικίας;

Μπορεί να υπάρξει δικαιότερο φορολογικό σύστημα και αποτελεσματικότερος εισπρακτικός μηχανισμός ώστε η φορολογική δικαιοσύνη να γίνει πράξη;

Εγω λέω ότι μπορεί με το σχέδιο που ψήφισε ο Ελληνικός λαός στις 4 Οκτωβρίου.

Εσύ τι λές; Τί προτείνεις;

alzap είπε...

@πετρος:
Για να δούμε, ο χρόνος θα δείξει.
Εγώ είμαι αισιόδοξος.
Να είσαι καλά.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Όταν βάλλεται η πολιτική του "ιδιότυπου" ελληνικού σοσιαλιστικού κόμματος, τότε μιλάμε για μια παγκόσμια συνομωσία που θέλει να ανατρέψει το μεγάλο ματαρυθμιστή Γιώργο! Το έργο το έχουμε ξαναδεί επί του αειμνήστου πατρός του!Όλοι συνομωτούσαν εναντίων του!Τότε το κόλπο έπιανε! συσπείρωνε γύρω του τους αφελείς! Σήμερα, δεν νομίζω να του "βγεί" του Γιωργάκη!
Αλήθεια Αλέκο, διάβασες σήμερα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"; Πενήντα εκατ. λέει, θα μοιραστούν 300 αναξιοπαθούντες του ΟΛΠ!!! Είναι πολλά τα λεφτά ρε Αλέκο για περίοδο κρίσης, ακόμα κι' άν πρόκειται για σκληρούς κομματικούς εγκάθετους! Αλήθεια, εσύ πόσο εφάπαξ θα πάρεις έπειτα απο 35 χρόνια εργασίας Αλέκο;Και δεν είσαι βρε αδερφέ και του δημοτικού!