Κυριακή, Ιανουαρίου 04, 2009

Η ΓΑΖΑ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ ΕΞΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

...μολύνθηκε απο την ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΕΞΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...


























6 σχόλια:

Unknown είπε...

Το έγκλημα των Ισραηλιτών είναι διαρκές.Αυτα τα θύματα της Βαρσοβίας, του Άουσβιτς στηρίζονται στα πρώτυπα των θυτών τους.
Κάπου είχα διαβάσει" Αφού το Ισραήλ έφτιαξε κράτος, τότε θα πρέπει να περιμένουμε συνεχώς καταστροφές και πολέμους.
Άλλωστε αυτοί δεν έχουν αλλώσει όλο τον κόσμο;

Εαρινή Συμφωνία είπε...

Είπαμε: τι διδάχθηκαν από το Ολοκαύτωμα; Την τεχνογνωσία...

alzap είπε...

@tzina:
Σύμφωνοι, στηρίζονται στα πρότυπα των βασανιστών τους.
Απο την άλλη μεριά ωστόσο σε ΚΑΝΕΝΑ δεν επιτρέπεται να στερούμε το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, το δικαίωμα δημιουργίας κράτους. Κι αυτό ισχύει και για τους εβραίους νομίζω.
Αρκεί ασφαλώς να μην το κάνουν σε βάρος άλλων λαών όπως στην προκειμένη περίπτωση σε βάρος των Παλαιστινίων.

alzap είπε...

@εαρινη συμφωνία:
Ακριβώς όπως το λες...
Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Nα σε συγχαρώ για το ιδιότυπο κολάζ. Η σύγκριση της μνήμης αποδιώχνει την λήθη.
Τώρα για τα υπόλοιπα. Είναι πάντα εύκολο να ταυτιζόμαστε με το θύμα καταρώμενοι τον θύτη. Αλλά, σε μια 60χρονη διαμάχη πολύ συχνά αυτοί οι ρόλοι αντιστρέφονται και συγχέονται. Ασφαλώς, η παρούσα τραγωδία ήταν αχρείαστη και η ευθύνη του Ισραήλ τερατώδης. Καμία αμφιβολία περί αυτού. Αλλά, πού είναι ο Αραβικός κόσμος; Ποιός ο ρόλος του Χόσνι Μουμπάρακ και της Αιγύπτου, του Ιράν και της Δαμασκού;
Φίλε Αλέκο-και οι υπόλοιποι σχολιαστές-πραγματικά με τρομάζει η ευκολία με την οποίαν ανακαλύπτουμε επιχειρήματα από τις πλέον μαύρες σελίδες της Ιστορίας, για να καταδικάσουμε την πολιτική του εβραϊκού κράτους. Αρκεί, να σταθούμε σε ένα και αμάχητο: Το Ισραήλ- η πολιτική τάξη του δηλαδή-είναι ο πλέον αποτελεσματικός δυσφημιστής του Ολοκαυτώματος και της θυσίας εκατομμυρίων εβραίων. Αυτό αρκεί, για να καταδείξει την πολιτική βλακεία τους. Για τα εγκλήματα τους, πρέπει να ομιλήσουμε πολιτικά, όχι στη βάση ατταβισμών και ιστορικών προκαταλήψεων.
Αλλά, σαν άλλος Ιλ-από την Επιστροφή της Γηραιάς Κυρίας του Ντύρενματ-μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε:Ποιός ευθύνεται γι αυτούς τους αντιπάλους; Μήπως ο ένας δεν δημιούργησε, δεν έίναι απείκασμα του άλλου;
Ξέρω, όταν το αίμα ρέει, αυτά τα ερωτήματα είναι πολυτέλεια κι όπως είπε ο Γκόρντον Μπράουν, αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου, τώρα προέχει ο τερματισμός της βίας, η εκεχειρία και τα υπόλοιπα έπονται.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε οι διωκόμενοι υιοί του Κάϊν...

Unknown είπε...

@ Τοζητούμενο για όλους τους λούς ειναι η αυτοδιάθεση,αλληλεγγύη και ενεργή συμπαράσταση.
Οι Εβραίοι, όμως με το άλλοθι των κρεματορίων,το χρησιμοποίησαν ως διαβατήριο για να προκαλούν καταστροφή και να αλώνουν τις οικονομίες όλου του κόσμου.
Είναι αδίστακτοι, καιροσκόποι και βδέλλες των λαών.
Ομως όπως λέει και ο Δημήτρης αυτό που προέχει είναι ο τερματισμός της βίας.