Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2008

DIGNITY ΟΠΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...




Τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τις εικόνες της φρίκης τις έχετε δει. Τις βλέπετε καθημερινά στα δελτία ειδήσεων. Δεν τις αναπαράγω, δεν υπάρχει λόγος.

Αύριο παραμονή Πρωτοχρονιάς. Στις 12 το βράδυ θα γιορτάσουμε(;).

Γιατρός στη λωρίδα της Γάζας, απελπισμένος έλεγε χτες το βράδυ στο τηλέφωνο ότι 60 ανθρώπινες ζωές, 60 τραυματίες θα πέθαιναν μέχρι σήμερα το πρωί γιατί δεν υπήρχαν τα στοιχειώδη για να χειρουργηθούν.

Αύριο το βράδυ κάποιοι από μας, ίσως οι περισσότεροι, θα τζογάρουμε για το «καλό» της χρονιάς. Κάποιοι, οι τυχεροί, θα κερδίσουν.
Κάποιοι άλλοι, οι άτυχοι, θα χάσουν.

Αύριο το βράδυ, την ώρα της Πρωτοχρονιάς μας, οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα θα είναι μόνο άτυχοι. Γιατί θα χάνουν τις ζωές τους, θα δολοφονούνται.

Να θυμηθούμε αύριο το βράδυ την ώρα των προπόσεων και της ανεμελιάς, να πιούμε ένα ποτήρι για τα διαμελισμένα παιδιά, τις ζωές που θα καταστρέφονται, το λαό που θα σφαγιάζεται, την ίδια ακριβώς ώρα, σε μια διπλανή χώρα.

Να θυμηθούμε πόσο αμνήμονες μπορούμε να γίνουμε.

Ποιοι; Εμείς που τριγυρνάμε στα διεθνή φόρα διεκδικώντας την δικαίωση για την γενοκτονία των Αρμενίων και τις σφαγές σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού…

Και τώρα παρακολουθούμε τις εικόνες…

Και τι να κάνουμε, θα πείτε. Σωστά!

Δεν έχω εύκολη απάντηση, έχω μερικές σκέψεις. Έχουν μερικές ιδέες και κάποιοι φίλοι. Προσπαθούμε αυτές τις ώρες να κάνουμε τις σκέψεις μας σχέδιο.
Κυρίως όμως προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να γίνει το σχέδιο πράξη. Ελπίζουμε πολύ σύντομα να μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια και τη συμμετοχή όσων από σας ενδιαφέρονται και νοιάζονται.

DIGNITY όπως ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...

Το πλοίο με τα φάρμακα που εμβόλισαν οι Ισραηλινοί λέγεται DIGNITY δηλαδή ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Το έκαναν για να το καταλάβουμε καλά, πέρα από κάθε αμφιβολία. Στόχος τους ήταν και είναι ο εμβολισμός και ο οριστικός καταποντισμός της αξιοπρέπειάς μας…

Τα κατάφεραν; Θα τα καταφέρουν;


ΥΓ. Η φωτογραφία είναι απο την GUARDIAN

11 σχόλια:

7Demons είπε...

Όταν γράφεις έτσι,δεν μπορούμε παρά να σε θαυμάσουμε.
Και να σε συγχαρούμε!

alzap είπε...

@7Demons:
Καλημέρα επταδαίμονα. Να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Να υποβάλλω κι εγώ τα σέβη μου αγαπητέ Αλέκο! Και να σου ευχηθώ υγεία για σένα και την οικογένειά σου, ειρήνη στον κόσμο και είθε ο θεός, οι αμερικανοί να αποφασίσουν επιτέλους να σταματήσει η απέραντη σφαγή. Αυτό που τρομάζει είναι η κυνικότητα των ισραηλινών. Ότι είδαν με τα μάτια τους από τους ναζί, είναι αποφασισμένοι να το κάνουν σε άλλους με την ανοχή των φίλων τους. Εύγε!!!

KΑΡΜΕΝ είπε...

Περιμένω με ανυπομονησία οτιδήποτε νομίζεις ότι μπορεί να βοηθήσει. Την εκτίμηση μου την έχεις προ πολλού! Σου εύχομαι υγεία και καλή δύναμη στον αγώνα και να μείνεις πάντα ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που «γνώριζα» εδώ! Καλή χρονιά!

Unknown είπε...

Δεν φτάνει μόνο να το θαυμάζουμε, δεν είναι αυτό που χρειάζεται τώρα,πρέπει να τον ενδυναμώσουμε, να σταθούμε δίπλα του και να τον ακολουθούμε με την σκέψη, καρδιά, λογική, παρουσία.
Αλεκάκι εχθές το βράδυ μα και σήμερα σκέφτομαι κάτι που θα μας πληγώσει όλους εμάς,όμως κάποτε θα γίνει.
Από όλα αυτά που βλέπω γύρω μας, σε σένα θαρρώ ότι έπεσε ο κλήρος, μετά τον ΑΝΤΩΝΗ_ ΕΣΥ
ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ, ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ, ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ. 100 ευρω ο καθένας. ;

Ανώνυμος είπε...

Τα είπες όλα. Να είσαι καλά, να χαίρεσαι την οικογένεια σου, να διατηρείς πάντα την ίδια ευαισθησία, όσες "νέες χρονιές" κι αν έλθουν.

alzap είπε...

@Σας ευχαριστώ όλους. Για τα καλά σας λόγια αλλά και την προθυμία να συμμετάσχετε. Να είστε πάντα καλά.

Θα σας ενημερώσω σε κανα δυό μέρες για τον σχεδιασμό και τα βήματα.

@Τζίνα: θα υπάρξει κάποιος τρόπος για χρήματα λίαν προσεχώς. Απλώς δεν θέλουμε εμείς να αναμειχθούμε με διαχείρηση χρημάτων.

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Αγαπητέ φίλε, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Με υγεία, αγάπη και νικηφόρους αγώνες...

Ανώνυμος είπε...

Αλεκο καλη χρονια . Μπράβο για την ευαισθησια σου . Περιμένω με αγωνια τα επόμενα βήματα για βοηθεια. Η σκέψη μου ειναι πάντα κοντά σου.

Anestis Ketsetzidis είπε...

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Σπάνια και δύσκολη στις μέρες μας.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια καλά
Χρόνια πολλά
Καλή Χρονιά

Εύχομαι ένα ευχάριστα ιδιαίτερο, συγκλονιστικό και μακρύ 2009.

Ο Έφηβος και η παρέα του