Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2008

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ...

...της βάλια κάλντα είναι συγκλονιστική. Διαβάστε αυτό το ποστ:


ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ



Βρήκα αυτή τη σημερινή φωτογραφία στα πρακτορεία. Η λεζάντα της λέει: «A man stands in front of riot policemen during a demonstration in Athens December 9, 2008. Hundreds of protesters threw stones and bottles at lines of riot police outside the Greek parliament on Tuesday, in a fourth day of anti-government clashes triggered by police killing a teenager. REUTERS/John Kolesidis (GREECE)»

Ο (εμφανώς νεαρός) φωτογράφος δεν αναγνώρισε τον Κύριο (με κεφαλαίο Κ) Αντώνη Καρρά. Που αν και είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψε από κανέναν αγώνα της νεολαίας. Δεν επανεξελέγη βουλευτής γιατί δεν «είχε βάλει κάτι στην άκρη» όπως άλλοι. Και πορεύεται στην ένατη δεκαετία της ζωής του με μοναδικό όπλο την αξιοπρέπειά του.



Η επόμενη λεζάντα του ίδιου φωτογράφου είναι «A man's hand drips blood as he stands in front of riot policemen during a demonstration in Athens December 9, 2008. Hundreds of protesters threw stones and bottles at lines of riot police outside the Greek parliament on Tuesday, in a fourth day of anti-government clashes triggered by police killing a teenager. REUTERS/John Kolesidis (GREECE)»

Ο κόκκινος φάκελος, το γηρασμένο χέρι που τρέχει αίμα, και το χαρακτηριστικό σακάκι, με πείθουν ότι το χέρι είναι του Κύριου Αντώνη Καρρά. Σαν δεν ντρέπονται τα θρασύδειλα αρχιδάκια των ΜΑΤ, που χτύπησαν έναν άνθρωπο 80+ ετών! Όχι μόνο επειδή έχει θυσιάσει τα πάντα για τη δημοκρατία αλλά και επειδή θα μπορούσε να είναι παππούς τους.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλέκο, αυτές οι δύο φωτογραφίες πρέπει να κάνουν τον γύρο της Ελλάδας. Ο Αντώνης Καρράς είναι η συνείδηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ΠΑΣΟΚ. Είναι η ενσάρκωση του δημοκρατικού και πολιτικού ήθους του Κινήματος. Ο αιώνιος έφηβος, ο ακατάβλητος δημοκράτης μαχητής.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ευχαριστώ για την αναμετάδοση.

alzap είπε...

@δημήτρης:
Όπως τα λες ακριβώς!

@σκύλε μου καλέ:
Εγώ σε ευχαριστώ. Ένα μεγάλο δώρο αυτό το ποστ σου.

Unknown είπε...

Μάτωσαν το χέρι του Αντώνη του Σωκράτη του αιώνα που διανύουμε και του μισου προηγούμενου βέβαια, την καρδιά του που την ματώνουν κάθε μέρα κάποια σκουλήκια που σέρνονται γύρω μας.
Δάσκαλε έχοντας στην σκέψη μου εσένα που μας μίλαγες στα μαθητικά μας χρόνια στέκομαι στο χαώδες παρασιτικό ,,,,,,,,,,,,,, Τζίνα

Ανώνυμος είπε...

akoma exoyn endoiasmoys gia ton apolyto fasismo poy zoyme?

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αλέκο, νομίζω ότι δεν είναι 'όπως ακριβώς' τα λέει ο Δημήτρης...
Ο Αντώνης εκφράζει με τη στάση ζωής του τη συνείδηση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Της ασυνείδητης, όπως ακριβώς και της εξουσίας της παράταξής του που, για χρόνια τώρα, ΤΕΤΟΙΟΥΣ ανθρώπους τους αφήνει πίσω..., μακρυά από την κοινή γνώμη.
Και μη μου πείς ότι έχω άδικο γιατί είμαι ΠΟΛΥ θυμωμένος...

alzap είπε...

Ρε Κωστή σε σέβομαι αλλά το παρατραβάς. Ως εδώ και μη παρέκει.

Γιατί δεν κόβεις το καλαμπούρι γιατί εγώ ΘΥΜΩΣΑ πιο ΠΟΛΥ.
Αυτο το στυλάκι το υπεράνω όλων και του κριτή των πάντων εννοώ.

Αυτό το καλαμπούρι για τον Αντώνη που τον αφήνει η παράταξη του πίσω κι αλλά τέτοιες παπαριές.

Δηλαδή ΤΙ πρέπει να γίνει για να κταλάβεις ότι ο Αντώνης ΕΙΝΑΙ, ΗΤΑΝ και θα ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ.

Ο Αντώνης είναι ένας απο κείνους που ΕΦΤΙΑΞΑΝ το ΠΑΣΟΚ όπως είναι με τα καλά του και τα κακά του.

Είμαστε σάρκα απο τη σάρκα του και αίμα απο το αίμα του. Με τα καλά μας και με τα κακά μας.

Κι αν δεν σου ταιριάζει αυτό με την αντιπασοκ ψύχωσή σου δεν θα αντιστρέψουμε την αλήθεια για να βολευτούν οι φαντασιώσεις κανενός.

Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να βρίζεις το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τον Αντώνη.

Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβεις ότι είναι υποκριτικό να παινεύεις τάχα μου τον Καρρά και ταυτόχρονα να βρίζεις το κόμμα στο οποίο ανήκει και για το οποίο δίνει ΟΛΗ του τη ζωή.

Τί λες δηλαδή;
Είναι καλός ο ίδιος αλλά μαλάκας ή παλαβός ή βλάκας και δεν καταλαβαίνει σε ποιό κόμμα είναι;

Υπάρχουν κι άλλοι σαν τον Αντώνη στο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν και πολλοί περισσότεροι που δεν θα τους μάθει ΠΟΤΕ η κοινή γνώμη.
Και υπάρχουν κι άλλοι γιατί ακριβώς ο Αντώνης μαζί με τον Ανδρέα αλλά και πολλούς άλλους έτσι έφτιαξαν το ΠΑΣΟΚ.

Σε λίγο θα ζητήσετε απο τον Καρρά να ζητήσει συγγνώμη που είναι στο ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;

ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ...

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ο σοφός λαός λέει 'όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται'
Βάζεις στο στόμα μου απόψεις που θα ήθελες να είχα, αλλά, δεν έχω...
Ούτε αντιΠΑΣΟΚ ψύχωση. Ψύχωση με τον Καρρά, ναι, έχω. Και θα τον θεωρώ ΚΑΙ 'δικό μου' γιατί ο Καρράς λαμπρύνει με το ήθος του όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά την Ελλάδα ΟΛΗ.
Απλά δεν εννοείς να καταλάβεις ότι το ΠΑΣΟΚ του Καρρά δεν έχει καμμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ που του σήμερα. Οι εκφραστές του τουλάχιστον...
Δυστυχώς, απαιτείς από τους άλλους να παραδεχτούν ενοχές που νομίζεις ότι έχουν για να αποκρύψεις τις δικές σου.
Σε καταλαβάινω απόλυτα, σέβομαι την 'ορθοδοξία' σου αλλά, δεν θα σου κάνω τη χάρη να σταματήσω να λέω τη γνώμη μου.
Ξέρω, και χαίρομαι που το ΠΑΣΟΚ έχει και άλλους Καρράδες στις τάξεις του. Και, ελπίζω, όταν σύντομα ανέβει στην εξουσία να τους δω να κρατούν αυτοί τα χαλινάρια και όχι ο Μπίστης και ο Βούγιας...
Ένα χαμόγελο, για να ξεθυμώσεις!
:-)

Ανώνυμος είπε...

Επειδή, η αντιπαράθεση σας Αλέκο και Κωστή, ξεκίνησε από το σχόλιο μου...
Ο Αντώνης Καρράς είναι το ΠΑΣΟΚ της ψυχής μας.
Είναι οι Ερινύες για όσους από έμας χάσαμε, στο πέρασμα του χρόνου, το νήμα της αυτο-οργάνωσης του 1974.
Είναι το γραδόμετρο των ηθικών αντιστάσεων μας. Η λυδία λίθος της αποφασιστικότητας μας να ξαναδούμε το ΠΑΣΟΚ ως Κίνημα προσφοράς και όχι ως διαβατήριο προσωπικής ανέλιξης.
Είναι η ζωντανή, καθημερινή πρόκληση να γεμίσει το ΠΑΣΟΚ από Καρράδες, και γι αυτό είναι πολύτιμος. Οχι για το ΠΑΣΟΚ μόνο, αλλά για την Ελλάδα.

alzap είπε...

Καπετάνιε απο εδώ το πας απο εκεί το φέρνεις, στα ίδια καταλήγεις.

"...το ΠΑΣΟΚ του Καρρά δεν έχει καμμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ που του σήμερα...", γράφεις.

δηλαδή ο Καρράς του σημερινού ΠΑΣΟΚ είναι προβληματικός, δεν καταλαβαίνει που βρίσκεται και που πατάει...

Playmobil και συναρμολογούμενο τον κάνετε τον άνθρωπο. Ο καθένας διαλέγει το κομμάτι του που τον βολεύει...

Σε μας αρκεί να τον έχουμε και να τον αγαπάμε σύντροφο και ΠΑΣΟΚΟ ολόκληρο. Με τα καλά του και τα κακά του. Να μαθαίνουμε απο αυτόν και να συνδιαλεγόμαστε μαζί του. Ενίοτε να του ρίχνουμε και κανένα μπινελίκι και να μας το επιστρέφει αμέσως.

Γιατί ο Καρράς μου έμαθε να αγαπάω τους συντρόφους μου γι΄αυτό που είναι οι ίδιοι και όχι ο μύθος τους.

Γιατί αυτό είναι αριστερά, πριν απο όλα αλήθεια και καθημερινός αγώνας. Κι αυτό σημαίνει νίκες αλλά και ήττες, σημαίνει και λάθη και πισωγυρίσματα.

Δεκτό με χαρά το χαμόγελο και στο επιστρέφω ξεθυμωμένος.
:-)

ΥΓ Αν και φοβάμαι ότι αν ήμουν στο καράβι σου καπετάνιε θα με είχες κρεμάσει στο μεσιανό κατάρτι...

alzap είπε...

@δημήτρης:
Μην παρασύρεσαι ότι λέω για τον Καρρά ισχύει και για τον ίδιο τον καπετάνιο τον Κωστή. Σέβομαι αυτό που είναι και όχι την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Αν ακούει κανένα μπινελίκι ή αν μου τα ρίχνει που και που, είναι στο πλαίσιο των αληθινών σχέσεων, και όχι δημόσιων σχέσεων, που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι που σέβονται ο ένας τον άλλον.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Δημήτρη, το σχόλιό μου δεν ήταν ...αντιδραστικό στο δικό σου αλλά για να δώσω τη μεγαλύτερη διάσταση του κυρ Αντώνη από τα στενά περιθώρια ενός κόμματος στα οποία τον 'στριμώχνει' ο φίλος Αλέκος. Χαίρομαι που στο δεύτερο σχόλιό σου δίνεις κι εσύ την ίδια διάσταση.
Η εξωτερικευόμενη τσαντίλα του Αλέκου, θέλω να πιστεύω, ότι οφείλεται στην αλήθεια που βλέπει κι αυτός ως 'επίγονος' του Κυρ Αντώνη. Και η αλήθεια είναι ότι άλλοι αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο και άλλοι τον ...απολαμβάνουν για πάρτη τους.
Και 'τα χώνω' στον Αλέκο για να θυμώνει ακόμα περισσότερο γιατί μόνο θυμωμένοι οι της Σχολής Καρρά μπορούν να αλλάξουν πραγματικά τα πράγματα. Και δεν θέλω μετά από λίγο καιρό να ξαναδιαβάσω θλιμμένα κείμενα στο ποστ του, όπως παλιότερα, για την παράταξη στην οποία πιστεύει (τις διακηρύξεις της οποίας, πριν διαμορφωθεί σε Κόμμα, τις φυλάω ως κόρη οφθαλμού...)
Πάντα με χαμόγελο εκτίμησης.

Αλέκο μου, με συγχωρείς για την σύγχιση, δεν κάνω εγώ τον Καρρά συναρμολογούμενο πλέι μομπίλ, δεν διαλέγω κομμάτια του για να προβάλλω, τον θέλω ατόφιο, έτσι όπως είναι, να μου δείχνει, όπως τότε, ότι δεν φτάνει να αγαπάμε μόνο τους συντρόφους μας αλλά όλον τον κόσμο που αγωνίζεται για πραγματική δημοκρατία -ιδίως τους νέους- έστω κι αν δεν είναι στην παράταξή μας.
Καλή συνέχεια. :-)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Α, και αν σε είχα στο καράβι (κι αν είχα καράβι τώρα δηλαδή) θα γινόταν του ...73! Μαζί!!!! :-))))

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία. Τώρα που εξηγήθηκαν όλα, μπορούμε- αγαπητικά ως σύντροφοι- να δούμε πώς θα βγούμε από το τούνελ;
Μετά από πολλά χρόνια, πήρα χθες το βράδυ την γυναίκα μου και την 14χρονη κόρη μας, όχι για βραδυνή έξοδο, αλλά "με ένα κερί για τον Αλέξανδρο", να δώσουμε υπόσταση στην οργή μας. Δεν ήταν πολλοί στην πλατεία, αλλά περίσσευε η συντροφικότητα. Εμπρός, λοιπόν για μια νέα αρχή. Εστω και τώρα στα 50 και κάτι μας...

alzap είπε...

@Κωστης Γκορτζης:

Δεν μου λες, είσαι σίγουρος ότι μιλάμε για τον ΙΔΙΟ Αντώνη Καρρά; Γιατί μιλάς για κάποιους που "απολαμβάνουν" τον Καρρά...
Ο Αντώνης Καρράς που ξέρω εγώ μόνο απόλαυση δεν είναι! Σε 10 λεπτά σου κάνει το νευρικό σύστημα ρετάλια...
:-)

@Δημήτρη:
Θα τη βρούμε την άκρη. Κι αν δεν προλάβουμε εμείς θα τη βρουν τα παιδιά μας. Γιατί όπως (ξανα)διαπίστωσα αυτές τις μέρες είναι πολύ καλύτερά μας. Σε όλα τους!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ε, με την εξήγησή σου βεβαιώθηκα. Για τον ίδιο μιλάμε! :-)))
(κι αρχίζω να ψυλιάζομαι γιατί σου κάνω κι εγώ τα νεύρα ...τσατάλια)
:-)))))))

Άντε καληνύχτα γιατί ξύλιασα από τη βραδυνή ...βόλτα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αντώνης δεν είναι μόνο ΠΑΣΟΚ. Είναι και ΣΥΡΙΖΑ είναι και ΔΙΚΤΥΟ είναι και ΚΚΕ είναι και ΝΑΡ είναι και αντεξουσιαστής και ολίγον μπάχαλος μερικές φορές.

Δεν έλειψε ποτέ από κανέναν αγώνα.

Από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τους αντιτρομοκρατικούς νόμους μέχρι τους Παλαιστίνιους τους Πακιστανούς και τους Ζαπατίστας.

Είναι ένας σύντροφος με τα όλα του.

Αλέκος Λ.

blogger είπε...

http://o-politis.blogspot.com/2008/12/blog-post_11.html
:)

alzap είπε...

@krogias:
:-)

Ανώνυμος είπε...


Ελληνοφρένεια(09/12/2008)

katerina είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι ο Αντώνης ο Καρράς, είναι το καλύτερο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Αλλά να πουμε και την αλήθεια alzap, ο Αντώνης, ο Αντώνης μας, ΔΕΝ εκλέχτηκε στην Περιφερειακή της Αθήνας.

Μακάρι ο Αντώνης να ήταν το ΠΑΣΟΚ. Ναι, είναι ένα κομμάτι του, αλλά όχι το συνολικό ΠΑΣΟΚ.

Ποιος θα κερδίσει το στοίχημα;; Ο κάθε Αντώνης ή ...οι άλλοι;; Ειλικρινά δεν ξέρω, ή μάλλον δεν τολμώ να στοιχηματίσω.

alzap είπε...

@katerina:
Και πολλές άλλες φορές ΔΕΝ έχει εκλεγεί σε διάφορα όργανα, και αρκετές άλλες ΕΧΕΙ εκλεγεί.
Δεν νομίζω ότι η εκλογή ή η μη εκλογή είναι απο τα κρισιμότερα κριτήρια για την αξιολόγηση μιας διαδρομής που τα υπερβαίνει όλα αυτά...

Ασφαλώς και ο Αντώνης είναι ένα κομμάτι του συνολικού ΠΑΣΟΚ. Και ασφαλέστερα δεν έχει νόημα να βάζουμε στοιχήματα παρά μόνο να προσπαθούμε, για τη δική μας εκδοχή στο όνειρο, πρέπει...