Τετάρτη, Δεκεμβρίου 03, 2008

ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ Π2 ΚΑΙ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΚΑΙ...

...κάποιες ενδιαφέρουσες ομοιότητες επισημαίνει φίλος έγκυρος, στο παρακάτω κείμενό του. Το βρήκα πολύ, μα πάρα πολύ ενδιαφέρον. Λέτε;...


"ΙΟΥΝΙΟΣ 1982. Γέφυρα Μπλακφράιαρς, στο Λονδίνο ένας άντρας βρίσκεται κρεμασμένος από την σκαλωσιά μιας αποβάθρας. Στις τσέπες του υπάρχουν τούβλα.. Ο νεκρός είναι ο Ρομπέρτο Κάλβι, ιταλός τραπεζίτης του οποίου το όνομα είχε συνδεθεί μερικές ημέρες πριν από τον θάνατό του με μία από τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες όλων των εποχών. Ο Κάλβι ήταν πρόεδρος της τράπεζας Banco Ambrosiano, της πιο σπουδαίας ιδιωτικής τράπεζας της Ιταλίας. Η συνεργασία της Banco Ambrosiano με το Βατικανό έχει δώσει στο Κάλβι το προσωνύμιο ο Τραπεζίτης του Θεού .

Οι βρετανοί ιατροδικαστές που εξετάζουν το πτώμα δηλώνουν ότι δεν προκύπτει καμία υποψία εγκληματικής ενέργειας και ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. Το ίδιο ανακοινώνει λίγες ημέρες αργότερα και η Σκότλαντ Γιαρντ Ο υπεύθυνος της έρευνας Μπάρι Τάρμπαν δηλώνει «κανένα από τα στοιχεία που συλλέξαμε δεν μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Κάλβι δολοφονήθηκε».

Ο Κάλβι είχε αρκετούς λόγους να αυτοκτονήσει Οδήγησε τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ιταλίας εκείνη την εποχή την Banco Ambrosiano σε χρεοκοπία και κλείσιμο αφού τα χρέη της είχαν φθάσει στο αστρονομικό ποσό των 1,3 δις δολαρίων.. Η καταδίωξη από την Ιταλική δικαιοσύνη τον εξανάγκασε να διαφύγει στο Λονδίνο

Λίγες ημέρες αργότερα αυτοκτονεί και η γραμματέας του Κάλβι πηδώντας από το παράθυρο του γραφείου της. Αφήνει πίσω της ένα σημείωμα που γράφει «Ας είναι καταραμένος ο Κάλβι για τη ζημιά που προκάλεσε στην τράπεζα και στους εργαζομένους της».

Η οικογένεια του Κάλβι μετά την ετυμηγορία των Βρετανικών αρχών χάνει την ασφάλεια ζωής του Κάλβι και προσλαμβάνει τον διάσημο Βρετανό δικηγόρο Τζορτζ Κάρμαν με εντολή να φέρει στο φως (αν υπάρχουν) οικονομικές και πολιτικές παραμέτρους που πιθανόν να είχαν αγνοηθεί από την αστυνομία και οι οποίες θα συνηγορούσαν στην εκδοχή της δολοφονίας.

Την ίδια εποχή η Ιταλική δικαιοσύνη ερευνούσε το σκάνδαλο της Μασονικής Στοάς Π2 (Προπαγάνδα 2). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα περίπου 2.000 μέλη (πολιτικοί, ανώτατοι κρατικοί δικαστικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες κλπ) αυτής της μασονικής στοάς λειτουργώντας σαν παρακυβέρνηση σχεδίαζαν πραξικόπημα ενώ βαρύνονταν με τρομοκρατικές ενέργειες σαν αυτή της βομβιστικής επίθεσης στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολώνια το 1980. Χαρακτηριστικά μπορεί να αναφερθεί ότι η έρευνα για αυτό το σκάνδαλο οδήγησε στην πτώση την τότε κυβέρνηση του χριστιανοδημοκράτη Φορλάνι ενώ ακόμα επηρεάζει την Ιταλική πολιτική ζωή αφού ο νυν Ιταλός Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε από Ιταλικό Δικαστήριο το 1990 για ψευδορκία επειδή αρνήθηκε ότι ήταν μέλος της Μασονικής Στοάς Π2 παρ’ ότι υπήρχαν αδιάψευστα πειστήρια συμμετοχής του.

Μέγας διδάσκαλος της Μασονικής Στοάς ήταν ο Λίτσιο Τζέλι χρηματιστής ο οποίος είχε πολεμήσει στο πλευρό του Φράνκο στον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο με τον στρατό του Μουσολίνι στον Ελληνό-Ιταλικό πόλεμο στην Αλβανία ενώ στην συνέχεια υπηρέτησε στις Ιταλικές δυνάμεις κατοχής στην Ελλάδα. Ακολούθησε τον Μουσολίνι στην περιπέτεια της Β.Ιταλίας που τελείωσε με την εκτέλεση από Ιταλούς παρτιζάνους του Ιταλού Δικτάτορα Διαφεύγει τότε στην Αργεντινή και για μερικά χρόνια είναι οικονομικός σύμβουλος του Περόν. Ο αρχι μασόνος φασίστας Τζέλι συνεχίζει να ταλαιπωρεί για αρκετά χρόνια μετά την αποκάλυψη της παρακρατικής δραστηριότητας της Μασονικής Στοάς Π2 την διεθνή δημοκρατική κοινή γνώμη αφού η Σουηδική Αστυνομία ερευνά την πιθανή συμμετοχή του στην οργάνωση της δολοφονίας του Σουηδού Πρωθυπουργού Ο.Πάλμε.

Η αποκάλυψη από την Ιταλική δικαιοσύνη των στενών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων της Μασονικής Στοάς Π2 με την Banco Ambrosiano αλλά και των στενών σχέσεων Τζέλι-Κάλβι προσθέτει τότε νέα στοιχεία στην διερεύνηση του θανάτου του τραπεζίτη του θεού ενώ οι μετέπειτα μαρτυρίες των συλληφθέντων για συμμετοχή σε αυτήν την υπόθεση αλλά και άλλες υποθέσεις αρχι-μαφιόζων εξαναγκάζουν την Ιταλική δικαιοσύνη στην απαγγελία κατηγορίας εναντίον τεσσάρων μελών της μαφίας για την δολοφονία του Κάλβι. Ο πρώτος από αυτούς μεγαλο εργολάβος οικοδομών από την Σαρδηνία ονομάζεται Φλάβιο Καρμπόνι βοήθησε τον Κάλβι να διαφύγει στο Λονδίνο. Στο Λονδίνο τον Κάλβι παρέλαβαν ένας συνεργάτης του Καρμπόνι ο Σιλβάνο Βιτόρ και ο Φραντσέσκο ντι Κάρλο. Ο πρώτος έχει καταδικαστεί πολλές φορές για λαθρεμπόριο καφέ και ο δεύτερος είναι καταχωρημένος στα αρχεία της Ιταλικής εγκληματολογικής υπηρεσίας με το προσωνύμιο Φράνκι ο στραγγαλιστής. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Φραντσέσκο ντι Κάρλο είναι ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Κάλβι την οποία εκτελεί σαν φυσικός αυτουργός το δεξί του χέρι ο Βιντσένζο Κασίλο ο οποίος όμως έχει ήδη σκοτωθεί από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του ένα περίπου χρόνο μετά τον θάνατο του Κάλβι.

Στην πορεία της δίκης για την δολοφονία το Κάλβι έρχονται στο φως ανατριχιαστικά στοιχεία για τις σχέσεις Κάλβι- Μαφίας- Βατικανού. Αφού οι κατηγορούμενοι μαφιόζοι μαρτυρούν λεπτομέρειες της εγκληματικής τους δραστηριότητας για να ελαφρύνουν την θέση τους. Στοιχεία που εξαναγκάζουν την Ιταλική Δικαιοσύνη να συντάξει και να απευθύνει κατηγορητήριο στον αρχιεπίσκοπο Πολ Κάσιμιρ Μαρσίνκους ο οποίος υπηρετεί την Αγία Έδρα σαν επικεφαλής της Τράπεζας του Βατικανού του περιώνυμου Ινστιτούτο Θρησκευτικού Έργου. Ο αρχιεπίσκοπος κατηγορείται με αδιάσειστά στοιχεία για συμμετοχή στην απάτη που οδήγησε στην χρεοκοπία την Banco Ambrosiano .Το Βατικανό για να καταλαγιάσει τον θόρυβο από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο αναγκάζεται να αποζημιώσει μερικά από τα θύματα της χρεοκοπημένης τράπεζας με το ποσό των 250 εκατ. δολαρίων.. Εν τέλει το 1993 ο αρχιεπίσκοπος καταδικάζεται σε πολυετή φυλάκιση αλλά αποφυλακίζεται μετά από 5 χρόνια το 1998 με άλλη απόφαση του Ανωτάτου Ιταλικού Δικαστηρίου το οποίο αναγνωρίζει ότι ο αρχιεπίσκοπος υπάγονταν στο ειδικό καθεστώς της Αγίας Έδρας και δεν έπρεπε να συλληφθεί.

Η αναφορά μας στο σκάνδαλο της Μασονικής Στοάς Π2- Banco Ambrosiano δεν είναι τυχαία αφού τον τελευταίο καιρό την Ελληνική κοινή γνώμη απασχολεί έντονα το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου. Οι ομοιότητες αρκετές αφού και στην χώρα μας ένα Εκκλησιαστικό ίδρυμα η Μονή Βατοπαιδίου λειτουργεί με όρους καπιταλισμού turbo (off shore, χρηματιστηριακές πράξεις με τραπεζικά δάνεια , κτηματομεσιτικές και οικοδομικές επιχειρήσεις, υπέρογκες καταθέσεις ) ενώ διατηρεί προνομιακές σχέσεις με επιφανείς παράγοντες της συντηρητικής παράταξης.

Μέχρι εδώ όμως οι ομοιότητες αφού ακόμα δεν έχουν συμβεί και ευχόμαστε να μην συμβούν στο μέλλον ούτε χρεοκοπία τράπεζας ούτε τραγικές εξελίξεις όπως η αυτοκτονία-δολοφονία μεγαλό τραπεζίτη ούτε η ύπαρξη και λειτουργία παρακρατικής πολιτικό-οικονομικής – χρηματιστηριακής οργάνωσης η οποία σε συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα σκόπευε να θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχο της την λειτουργία της δημοκρατίας εκμεταλλευόμενη την δύναμη του χρήματος και κοινωνική πολιτική και οικονομική δικτύωση της με την ανώτατη εξουσία."


ΥΓ Απο χθες, και για λόγους που η φτωχή μου κατάρτιση δεν βοηθάει να καταλάβω, χάθηκαν απο τον σερβερ που τα φιλοξενούσε τα μουσικά και φωτογραφικά μου αρχεία. Θα αντικαταστήσω τη φωτό μου που δεν βλέπετε μόλις βρω λίγο χρόνο κι αλλον σερβερ...
Φτου κι απο την αρχή δηλαδή.
:-)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη και τώρα ο Λ.Τσέλι δίνει συνεντεύξεις, προκαλώντας τους δημοκράτες Ιταλούς. Αξίζει να επισημανθεί ότι όλο αυτό το κύκλωμα δρούσε ως βραχίονας της "Κόκκινης μπροβιάς". Δηλαδή του παρακρατικού μηχανισμού που είχε οργανώσει το ΝΑΤΟ, στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, σε χώρες της Ευρώπης, με προεξάρχουσες την Ιταλία-λόγω μεγάλης απήχησης του P.C.I-Τουρκία και Ελλάδα. ΟΙ φασίστες της Π2 και της "Όρντινο Νουόβο" είχαν άμεση σχέση και με την ελληνική χούντα και επιφανείς παράγοντες της, οι οποίοι είναι παρόντες ακόμη στον δημόσιο βίο της Ελλάδας. Να θυμηθούμε όλοι μας, ότι διατηρούσαν στην Ελλάδα, και κυρίως στην Κέρκυρα (Δασιά) ολόκληρα κέντρα "αναψυχής", δηλαδή στρατόπεδα μύησης στην φασιστική ιδεολογία και εκπαίδευσης. Είναι ιστορίες που στοιχειώνουν κάθε δημοκρατική συνείδηση και δυστυχώς δεν έχει επέλθει κάθαρσις στην φασιστική ύβριν.

alzap είπε...

@Δημήτρης:
Ακριβώς!

Ανώνυμος είπε...

Επί ΠΑΣΟΚ δεν απέκτησε κυριότητα επί της Βιστωνίδας το Βατοπέδιο;

Αλλά μάλλον τότε κυβερνούσε το κακό Σημιτικό ΠΑΣΟΚ...

alzap είπε...

@Ανωνυμος:
Βρε συ, να έλεγα ότι ήταν μια υπόθεση για την οποία λίγα έχουν ειπωθεί θα σε δικαιολογούσα. Με το Βατοπαιδιο όμως μας έχουν γανώσει τον εγκέφαλο εδω και τρεις μήνες...
Μόνο εσύ φαίνεται δεν έχεις μάθει ότι επι ΠΑΣΟΚ ο Φωτιάδης ανακάλεσε την πρώτη εσφαλμένη του απόφαση με αποτέλεσμα να προσφύγει ο Εφραιμ στα δικαστήρια εναντίον της απόφασης Φωτιάδη.

Μόνο εσυ δεν ακουσες ότι ένα μεγάλο μέρος του σκανδάλου είναι η παραίτηση του Δημοσίου απο ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ δικαστική απόφαση δια χειρός Δούκα. Λέω για την απόφαση που δικαίωνε την αναπομπή Φωτιάδη και που δεν δημοσιεύτηκε μετά απο παρεμβάσεις της νεοδημοκρατικής κυβερνητικής καμαρίλας.


Για ξαναδέστο...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα λες φίλε Αλέκο.

Αλλά κατά πόσο μπορεί να στέκει το "εφαλμένο" για ένα υπουργό;
Εκτός και εαν η νοημοσύνη του (ή το ίδιον συμφέρον )του υπαγόρευαν να θεωρεί τη Βιστωνίδα κάτι σαν νερόλακκο σε καταπατημένο οικόπεδο...

alzap είπε...

Εδώ έχεις κάποιο δίκιο ομολογώ...

Ανώνυμος είπε...

Καλα τα γραφεις αλλά για ψαξε λιγο καλυτερα γιατί η Π2 είχε πολλές ουρές στην Ελλάδα (Χούντα) και στην Κυπρο (ΕΟΚΑ Β) που είναι ακομα εν ζωη και τα ονομα τους "παιζουν" και στο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟ.

vangelakas είπε...

+5,5!

Ποῦ εἶσαι!!;;