Σάββατο, Νοεμβρίου 29, 2008

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΟ



Το σημερινό άρθρο της Αριστέας Μπουγάτσου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ είναι αποκαλυπτικό για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι γιατί αποκαλύπτει πολλά για το πολιτικό μας σύστημα και τους πολιτικούς αλλά και για τη Δικαιοσύνη και τους δικαστικούς.
Ένας πολιτικός, ο Κώστας Λαλιώτης, έδωσε μια σκληρή και εν πολλοίς άνιση μάχη. Καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη μεγάλη αλήθεια. Ότι όποιος είναι καθαρός δεν φοβάται να συγκρουστεί δημόσια και ανοιχτά με την αλητεία και την παρακμή. Ότι σε τελική ανάλυση το σλόγκαν ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ δεν ισχύει.

Όταν πριν 7 περίπου χρόνια ο Κώστας Λαλιώτης αποκάλυψε και κατήγγειλε στην δικαιοσύνη την ύπαρξη της ΜΑΥΟ, της υπεράκτιας εταιρείας που λειτουργούσε ως αγωγός για την εισροή εκατομμυρίων δολαρίων βρώμικου πολιτικού χρήματος στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας, πολλοί τον αντιμετώπισαν ως τον "τρελό του χωριού" γιατί τόλμησε να έρθει αντιμέτωπος με την Αγία Οικογένεια και τον αρχιερέα της τον Μητσοτάκη.
Άλλοι θεώρησαν ότι πρόκειται για τουφεκιά στον αέρα και ότι ο Λαλιώτης δεν θα επιμείνει.

Ο Κώστας Λαλιώτης ωστόσο επέμεινε και σήκωσε το βάρος αυτής της ιστορίας μόνος του απέναντι στους φανερούς και αφανείς μηχανισμούς της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο Σημιτικός κύκλος στο ΠΑΣΟΚ, απολύτως κυρίαρχος τότε, δεν επιθυμούσε να διαταράξει τις καλές του σχέσεις με τον Μητσοτάκη και τις δυνάμεις, ντόπιες και ξένες, που στήριζαν και στηρίζουν την Αγία Οικογένεια.

Ο εισαγγελέας Δ. Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε να ανοίξει τους λογαριασμούς της ΜΑΥΟ και έβαλε την υπόθεση στο αρχείο ξεπλένοντας έτσι τον Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2003 ο Σημίτης ζήτησε την παραίτηση του Κώστα Λαλιώτη από τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.
Ο Λαλιώτης πλήρωσε την έντονη ενόχληση του τότε πρωθυπουργού τόσο για την υπόθεση ΜΑΥΟ όσο και για την μαχητική παρουσία του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου, ως Γραμματέα του Κινήματος, στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια για την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Σήμερα έχει σημασία να ξαναδιαβάσουμε τις δηλώσεις Λαλιώτη το 2002.

Αναρωτιέμαι αν σήμερα, μετά την αποκάλυψη της Αριστέας Μπουγάτσου, κοιτώντας τον καθρέφτη ο κ. Παπαγγελόπουλος βλέπει το πρόσωπό του έντονα κόκκινο.
Ειλικρινά του το εύχομαι…

6 σχόλια:

gpapoul είπε...

μπράβο αλέκο. δεν θα τους περάσει.

alzap είπε...

@grapoul:
Αυτή η αποφασιστικότητά σου ότι ΔΕΝ θΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ είναι το πιό ελπιδοφόρο μήνυμα. Γιατί έρχεται απο τη νέα γενιά.
Να είσαι καλά φίλε μου.

Ανώνυμος είπε...

Περίμενα από την ΑΥΡΙΑΝΗ να κανει καμιά αναφορά αλλά, έχει τόσο πολύ μεταλλασθεί ο …μεταλλαγμένος που, γλύφει πατόκορφα εκεί που έφτυνε μέχρι χθες!

alzap είπε...

@n.ago:
Σωστή η παρατήρηση.
Καλημέρα

Στέλιος είπε...

Αλέκο αναδημοσιεύω την ανάρτησή σου καθώς ήθελα να πώ ακριβώς τα ίδια και με πρόλαβες! Μ'αρέσει αυτή η μαχητική στάση να μην ξεχναμέ και να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Δες και την σημερινή δική μου ανάρτηση για το βρώμικο '89, με παλιά πρωτοσέλιδα.

alzap είπε...

@Στελιος Μ:
Πήγα και είδα. Καλό!
Καλή σου μέρα.