Σάββατο, Σεπτεμβρίου 13, 2008

ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΡΟΜ...

…ο τέλειος συνδυασμός για να την ξεσκίσουν το κράτος, τοπικοί παράγοντες και τα ΜΜΕ.

Και τι δεν ειπώθηκε τόσες μέρες…

Τώρα μας λένε ότι:

«Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η εξέταση του γενετικού υλικού έδειξε ότι υπάρχει κληρονομική συμβατότητα ανάμεσα στο κορίτσι και στην Αλβανή που το συνόδευε και άρα πρόκειται για μάνα και κόρη.
Ως εκ τούτου, οι αναζητήσεις για τη μικρή από τη Σικελία συνεχίζονται.

Μετά τη νέα τροπή, που πήρε η υπόθεση, θα αλλάξει το κατηγορητήριο για την 29χρονη γυναίκα, στην οποία είχε ασκηθεί δίωξη για αρπαγή ανηλίκου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ»


Θα αλλάξει λέει το κατηγορητήριο…

Κανείς δεν σκέφτηκε σε αυτό το μπουρδέλο που ζούμε, κανείς δεν σκέφτηκε ότι πρέπει να ζητήσουμε δημοσίως συγνώμη από αυτή τη γυναίκα, από το 8χρονο κοριτσάκι της.

Κανείς Καραγκιόζης από αυτούς που έκαναν δηλώσεις τόσες μέρες δεν θεωρεί σκόπιμο να ζητήσει την αποζημίωση παιδιού και μάνας.

Την ηθική τουλάχιστον…

Κανείς μας δεν ενδιαφέρεται για μια Αλβανίδα ΚΑΙ Ρομ και το παιδί της που υπέστησαν αλλεπάλληλους βιασμούς…
Γιατί περί αυτού πρόκειται!

Απλώς άλλαξαν το …κατηγορητήριο

Να χέσω τον πολιτισμό και τη διανόηση και τις αριστερές ευαισθησίες μας.

14 σχόλια:

A.F.Marx είπε...

Άλεξ, έχεις χίλια καντάρια δίκιο.
Και χαίρομαι που επισημαίνεις τον κυνικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η γυναίκα αυτή από τις αρχές και τα ΜΜΕ.
Αλλά δυστυχώς,είμαι σίγουρος ότι αυτό που λένε, το εννοούν. Δεν θα ξεμπλέξει εύκολα η γυναίκα. Θα τις φορτώσουν άλλες κατηγορίες: επαιτεία, έκθεση ανηλίκου, παράνομη είσοδο στη χώρα κλπ κλπ κλπ

Ανώνυμος είπε...

δεν σε κατάλαβα.ποιος και γιατί να ζητήσει δημοσία συγνώμη;την διέσυρε κανείς; η μήπως δεν έπρεπε να κρατηθεί από την αστυνομία έως ότου γινόντουσαν οι απαραίτητες εξετάσεις;
1)το κοριτσάκι έμοιαζε καταπληκτικά.2)το ίδιο σημάδι κάτω από το ματι 3)μίλαγε ιταλικά ενώ η μάνα ούτε λέξη!!! πολλές συμπτώσεις-στοιχεία ώστε να θεωρήσουμε ότι κάποιος έκανε λάθος όποτε οφείλει να ζήτηση δημοσία συγνώμη. αν ήταν δικό σου το παιδί εξαφανισμένο τι θα έλεγες; βεβαία δεν σε ρωτάω τι θα έλεγες αν η κατηγορούμενη ήταν ελληνιδα γιατι ξερω. τίποτα!!! παντού βλέπεις ρατσισμό και το χειρότερο ότι προτιμάς να μένει ένα παιδάκι εξαφανισμένο από το να συλληφθεί μια αλβανη !!!εισαι πολυ γραφικος!!!!

J95 είπε...

Λυσσάξατε φασιστάκια που δεν το είχε βουτήξει τελικά το παιδί, ε;

(στον από πάνω πάει αυτό)

ANemos είπε...

Σε τέτοια φασιστάκια στηρίζονται για να ποδοπατήσουν ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αντισταθούν στις ναζιστικού τύπου αυθαιρεσίες τους.
Επειδή μιας μουρλοκαμπέρος της έμοιαζε το παιδί με ένα αλλο...

- είπε...

Το στερεοτυπικό σενάριο κατέρρευσε. Θα έπρεπε μάλλον να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας για την ενδόμυχη ευκολία με την οποία το πιστέψαμε - άλλος με μεγαλύτερη, άλλος με μικρότερη ευκολία.

Η δημόσια συγγνώμη θα ήταν το ελάχιστο που θα απαιτούσε κανείς από ένα πολιτισμένο κράτος.

Σκεφτείτε τη μάνα που πάλευε να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, να αποδείξει ότι το παιδί της είναι δικό της. Και καλά που υπάρχουν και τα DNA test, δεν λέτε. Διότι σιγά μην έδινε κανείς αξιοπιστία στον λόγο της...

Η φράση τού ανώνυμου "προτιμάς να μένει ένα παιδάκι εξαφανισμένο από το να συλληφθεί μια Αλβανή" - λες και συσχετίζεται ντε και καλά το ένα με το άλλο (όπως αποδείχτηκε, ουδόλως!) - τα λέει όλα. Τι είχε πει κάποιος που είχε πυροβολήσει δύο Αλβανούς στο κτήμα του; "Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, Αλβανοί ήταν!".

Τέλος, το "θα αλλάξει το κατηγορητήριο", τόσο προβεβλημένα διατυπωμένο (έκανε-δεν έκανε κάτι άλλο η εν λόγω γυναίκα), ακούγεται σαν το έσχατο οχυρό για να περισώσει η Αστυνομία το θιγμένο από την ανατροπή εγώ της.

alzap είπε...

@a.f.marx:
Δυστυχώς έχεις δίκιο. Δεν θα ξεμπλέξει εύκολα.
:-(


@ανώνυμος:
Δεν βλέπω παντού ρατσισμό. Στο σχόλιό σου όμως σίγουρα.


@j95:
Για μερικούς ήταν η κρυφή επιθυμία τους να αποδειχτεί ότι έκλεψε το παιδί. Κανίβαλλοι;


@anemos:
Σε τέτοια φασιστάκια αλλά ενδεχομένως και στην αδιαφορία και των ωχαδερφισμό των υπολοίπων.


@netpen:
Οχι μόνο η μάνα αλλά και το παιδί πάσχιζε να αποδείξει ότι η μάνα του ειναι η μάνα του.

Βγηκε η κοινωνική λειτουργός που το παρακολουθούσε για να μας πει το πόρισμά της...

Orelia είπε...

οταν γραφεις ετσι, νομιζω πως σε ξαναβρισκω.. συναντιομαστε ξανα...

alzap είπε...

@orelia:
Πάντα μαζί είμαστε, απλώς έτσι έχετε μάθει εκει στην παραδοσιακή αριστερά, να τεμαχίζετε τους ανθρώπους και να κρατάτε τα κομμάτια τους που σας βολεύουν. Τα υπόλοιπα κομμάτια τα έχετε του πεταμάτου.
:-)
Ενω εμείς σας θέλουμε και σας αγαπάμε ολόκληρους βρε, όπως είσαστε, με τα κομμάτια σας που μας βολεύουν αλλά και με αυτά που δεν μας βολεύουν.

Πολλά φιλιά κι ευχαριστώ!

gpapoul είπε...

Αλέκο συγκλονιστήκαμε από αυτή την ιστορία και πραγματικά για μια ακόμη φορά ανέδειξε την τριτοκοσμική πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας (και την κουκουλώνουμε κάτω από ψευδό- ευρωπαϊκά πέπλα). Αυτοί οι εισαγγελείς που κάθονται ζούσα μπροστά σε απατεώνες πολιτικούς και παντώς είδους παραγοντίσκους, έπεσαν σε χρόνο-ρεκόρ πάνω στη ταλαίπωρη μάνα και κινήθηκε ταχύτατα (!!!) το αρχι-κράτος μας, προκειμένου να την ταπεινώσει και να την εξευτελίσει. Που είναι η εχεμύθεια, η προστασία μάνας και ανήλικου, η μυστικότητας πάρε αιμοβόρε λαέ και ΜΜΕ αίμα να έχετε να δείχνετε… Με πιάνει ανατριχίλα και μόνο στη σκέψη της στιγμής εκείνης που της τραβούσαν οι αστυνομικοί το παιδί και αυτοί φώναζε είναι δικό μου. Αιδώς αχρείοι!

Analytis είπε...

Ας είμαστε λίγο συγκρατημένοι παίδες. Ας μην κατηγορούμε τόσο βάναυσα την αστυνομία. Έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξει στο κάτω κάτω.

Έγινε μια καταγγελία από μια ξένη τουρίστρια. Οι ξένες αρχές ζήτησαν από την ελληνική να διερευνήσει το ζήτημα. Τι θέλατε ρε παιδιά; να τους γράψει στα παλιά της τα παπούτσια; Έπραξε αυτό που έπραξε και σωστά έπραξε. Εντόπισε την κυρία με το παιδί, προκειμένου να ληφθεί δείγμα DNA και να εξεταστεί έπρεπε να την έχει αυτή και το παιδί υπό κράτηση μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα, και προκειμενου να την έχει υπο κράτηση στο ενδιάμεσο έπρεπε να της απαγγείλει μια κατηγορία. Εκ του νόμου οφείλει να της απαγγείλει κατηγορίες για όλα τα παραπτώματα τα οποία υπέπεσαν στην αντίληψή της. Οτιδήποτε και αν έπραττε διαφορετικά εως το σημείο αυτό θα ήταν αδικαιολόγητο.

Από κει και πέρα, και από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι το καταγγελόμενο έγκλημα δεν είχε βάση, η αστυνομία δεν μπορεί να σε αφήσει ελέυθερο αν στο εντωμεταξύ έχει διαπιστώσει ότι έχεις τελέσει άλλα παραπτώματα, έστω και αν αυτά είναι χρήση ανηλικου για επαιτεία, ή άλλα παραπτώματα. Οφείλει και πρέπει να απαγγείλει κατηγορίες για αυτά, εφόσον υπέπεσαν, έστω και τυχαία, στην αντίληψή της, και ακόμα περισσότερο εφόσον τα φώτα της δημοσιότητας είναι πάνω της. Μην γελιέστε, αν η αστυνομία έλεγε "την αφήνουμε ελέυθερη", πολύς κόσμος, ενδεχομένως κι εσείς οι ίδιοι, μπορεί να λέγατε: "μα καλά, δεν ευαισθητοποιούνται τουλάχιστον για το κοριτσάκι που το προωθεί στην επαιτεία; κοινώς άλλο ένα παιδί των φαναριών; αλλά τέτοια αστυνομία έχουμε, δεν κάνει τίποτα"

Βασίζετε την κριτική σας στο γεγονός ότι η γυναίκα ήταν Αλβανίδα, και ουσιαστικά υποννοείτε ότι η αστυνομία θα απέσυρε τις κατηγορίες της για εκμεταλλευση ανηλικου αν η γυναίκα ήταν Ελληνίδα. Κάνετε μεγάλο λάθος. Αντιθέτως μάλιστα, αν ήταν Ελληνίδα, τα ΜΜΕ θα είχαν δώσει ακόμα περισσότερο έμφαση στο ζήτημα, γιατί θα πουλούσε ακόμα περισσότερα φύλλα.

Εφόσον υπέπεσε στην αντίληψή της αστυνομίας, και η κατηγορία έχει συνταχθεί και έχει κατατεθεί, δεν μπορούν να την πάρουν πίσω. Η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει.

Καλό θα ήταν να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, και να σκεφτόμαστε λίγο πριν εκτοξεύσουμε κατηγορίες για τις αρχές, ή να διασπείρουμε αδικαιολόγητα μίσος εναντίον τους άνευ λόγου και αιτίας της στιγμή που, στη συγκεκριμενη περίπτωση, έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους σε κάθε βήμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλού την κάνουν καλά, ούτε και θα ανοίξω συζήτηση ΓΕΝΙΚΑ για την ελλ.αστυνομία και τις μύριες όσες αδυναμίες της. Αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα έχετε άδικο.

gpapoul είπε...

Πόσο εύκολη, «συγκρατημένη» και ήρεμη σκέψη όταν το θέμα αφορά, μια άλλη μάνα και ένα άλλο παιδί…μπορεί κανείς να έρθει στη θέση αυτής της γυναίκας και αυτού του παιδιού; Ναι το έριξε κι αυτό στην επαιτεία, να πουλήσει κανά βραχιολάκι στους τουρίστες να βγει το μεροκάματο. Δεν έχει λεφτά να το ζήσει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, υπέστη και αυτή την τρομερή ιστορία που ευτυχώς έλαβε τέλος από την πρόοδο της επιστήμης, γιατί τα μυαλά των ανθρώπων παραμένουν αγκυλωμένα στα ένστικτα και τις συμπεριφορές του μεσαίωνα. Πόσο γρήγορα απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην Αλβανίδα φτωχό-μάνα, όταν για τους «κυριλέ» απατεώνες χρειάζονται χρόνια…και ισχυρές αποδείξεις. Τι ωραία και πολιτισμένα τα σκεφτόμαστε όλα με γεμάτη την κοιλιά και την τσέπη… Αίσχος και πάλι για να μην πω τίποτα χειρότερο.

Analytis είπε...

Χάσε πρώτα το παιδί σου, κόντεψε να τρελαθείς από την αγωνία, μάθε ότι κάπου το είδαν σε μια ξένη χώρα, αλλά οι τρελοί πολίτες της δεν αφήνουν να γίνει τεστ DNA με την δικαιολογία ότι η κυρία που το συνοδεύει είναι φτωχιά και το παιδάκι την βοηθάει στην επαιτεία, και μετά έλα να μου πεις τι θα κάνεις.

Με εντυπωσιάζουν οι παλινωδίες αυτής της χώρας. Όποτε δεν εμπλέκονται οι αρχές, τα "παιδιά των φαναριών" είναι τα θύματα μιας στυγνής εκμετάλλευσης των ίδιων τους των γονιών, και αναρωτιόμαστε γιατί το κράτος δεν κάνει κάτι. Όποτε όμως πάνε να εμπλακούνε οι αρχές, έστω και δικαιολογημένα, ξαφνικά ξυπνάνε κάτι παρίεργα άνευ λόγου και αιτίας αντιεξουσιαστικά ένστικτα, και "το παιδί θύμα εκμετάλλεεσης" μετατρέπεται σε ένα "καημένο παιδάκι που βοηθούσε τη φτωχή μητέρα του να επιζήσει".

Χύνω δάκρυα με το τρελοκομείο που λέγεται Ελλάδα. Άλλοτε από το πολύ κλάμα, και άλλοτε από το πολύ γέλιο.

Μέχρι να αρχίσει αυτή η χώρα να αντιμετωπίζει αντικειμενικά όλα τα ζητήματα, χωρίς να αλλάζει οπτικές γωνίες σαν το γιο γιο, θα συνεχίσω να γελάω και να κλαίω

Τι θες να πείς gpapoul? Ότι η αστυνομία δεν θα έπρεπε να ανταποκριθεί και να διερευνήσει την καταγγελία; Που στηρίζεις αυτή την άποψη; Το ότι υπάρχει μια οικογένεια στην Ιταλία που έχασε το παιδί της δεν το σκεφτόμαστε καθόλου; Αν όλοι πουν αυτό που λες εσυ, τότε δεν έχει νοημα να δημοσιεύουμε φωτογραφίες για τα χαμένα παιδιά, γιατί κανένας δεν θα καταγγέλει τίποτα από το φόβο μην τυχόν και κάνει λάθος και τον βρίσουν οι συμπολίτες του για...αναλγησία (!!!)

Μάλλον γι'αυτό δεν βρίσκουν κανένα εξαφανισμένο παιδάκι στην Ελλάδα. Είναι το κλασσικό ελληνικό "ε και που μοιάζει; τι να μπλέκεσαι τώρα...άστο...δεν βαριέσαι..."

gpapoul είπε...

Αυτές, συγχωρείς, αλλά είναι δικές σου …αναλύσεις. Όλα αυτά μπορούσαν και έπρεπε να γίνουν αλλά με διακριτικότητα, εχεμύθεια και σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα. Και επιτέλους. Άλλο «τα παιδιά των φαναριών» που είναι υπό την αποκλειστική εκμετάλλευση κάποιων ξένων και άλλο το συγκεκριμένο κοριτσάκι το οποίο, κατά κάποιο τρόπο, δούλευε τα καλοκαίρια μαζί με τη φτωχή μάνα του και σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάει στο σχολείο. Οι δύο οικογένειες (της Αλβανίδας μάνας και της Ιταλίδας) δεν είναι απέναντι. Δεν είναι σε κόντρα. Το ίδιο τις πονάμε και το ίδιο τις σκεφτόμαστε και τις δύο. Δεν είναι η μία με την αστυνομία και το νόμο και η άλλη με την παρανομία… έλεος….

alzap είπε...

@grapoul:
Νομίζω ότι βάζεις ενα σωστό πλαίσιο στην ιστορία.


@analytis:
Αδελφέ μάλλον δεν έχεις καταλάβει τίποτα.
Αν νομίζεις ότι το πρόβλημα στο οποίο αναφέρομαι είναι θέμα διαδικαστικό απο το οποίο "αι αρχαί" δεν μπορούν να ξεφύγουν δεν κατάλαβες στο ελάχιστο τι γράφω παραπάνω.

Θα μπορούσα να εξηγήσω και πάλι περι τίνος πρόκειται αλλά βαριέμαι να λέω πολλές φορές τα αυτονόητα.
Ασε που είμαι γέρος και δεν μου μένει πολύς χρόνος...

Καλή σου νύχτα.