Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2008

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΜΟΥ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ...

... κατά το Γρίβα μου σε θέλει ο Βασιλιάς... ( Λένε ότι χορεύεται ο σκοπός )

Είμαστε όλοι εδώ. Με τα προβλήματα μας, τα μικρά και τα μεγάλα, με τις αγωνίες και τις ελπίδες μας. Είμαστε όλοι εδώ μπροστά στα αδιέξοδα και τη σκληρή καθημερινότητα. Είμαστε όλοι εδώ γιατί έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε οδό διαφυγής σε άλλη πραγματικότητα.

Λένε πως η ανέχεια και ο φόβος συντηρικοποιούν τους πολίτες. Λένε πως φοβισμένοι πολίτες είναι υποτακτικοί πολίτες.

Λένε ακόμα πως σε περιόδους εκφυλισμού και απαξίωσης οι πολίτες είναι έτοιμοι να δεχτούν τα πάντα με απάθεια. Λένε πως εκείνοι που έχουν την εξουσία και κινούν τα νήματα στις κοινωνίες, έχουν κάθε συμφέρον να απαξιώνουν και να λοιδορούν τους θεσμούς όταν οι θεσμοί δεν τους βολεύουν.

Το πρώτο διήμερο του Σεπτεμβρίου είναι αποκαλυπτικό. Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να φέρει το θέμα της νόθας διαδικασίας κατά την ψήφιση των τροποποιήσεων στο Σύνταγμα, αιφνιδίασε τους περισσότερους και τους ανάγκασε σε βιαστικές αλλά και αποκαλυπτικές αντιδράσεις.

Σημειώνω τις εκδοχές που ακούστηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

1) Και τι έγινε; Φαίνεται πως δεν ήταν και πολύ εντάξει η διαδικασία αλλά δεν αποδεικνύεται τίποτα. ( Πρετεντέρης)

2) Η διαδικασία ήταν άριστη και άψογη από όλες τις πλευρές. Εγγυήθηκα την διαδικασία. ( Σουφλιάς, Πρόεδρος της Βουλής στη χθεσινή του ανακοίνωση)

3) Έγιναν «αταξίες» στη διαδικασία και αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. (Σουφλιάς σήμερα στη βουλή)

4) Επειδή 2-3 ηλίθιοι έστησαν ίντριγκα στη Βουλή σε μια αδιάφορη ψηφοφορία, ( ναι, σωστά καταλάβατε για την ψηφοφορία αλλαγής του Συντάγματος μιλάει ), δεν θα πέσει η κυβέρνηση. Λάθος και ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ. (Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ σήμερα.)

5) Αποπροσανατολίστηκε ο λαός από το θέμα της ακρίβειας. (Σπηλιωτόπουλος Υπ. Τουρισμού σήμερα)

6) Η μεγαλύτερη πολιτική γκάφα του ΠΑΣΟΚ (Ρουσσόπουλος σήμερα)

7) Ήμουν εκεί κοίταζα τη δουλειά μου, ( η δουλειά της ήταν ψηφολέκτης…), δεν κατάλαβα κάτι. Τώρα που είδα το βίντεο νομίζω ότι χρειάζεται διερεύνηση. ( Αμανατίδου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ…)

8) Με βάση το τηλεοπτικό ντοκουμέντο που περιήλθε στα χέρια μας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτεται ένα όργιο νοθείας της ΝΔ σε βάρος των βουλευτών της, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η κυβέρνηση είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη… ( Ανακοίνωση του ΚΚΕ )

9) Τα καταγγελλόμενα όμως από το ΠΑΣΟΚ συνιστούν σοβαρό πολιτικό ζήτημα και πρέπει να ερευνηθούν. ( Φώτης Κουβέλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ)

10) Πρέπει να φύγουμε από αυτή τη συζήτηση και να ασχοληθούμε με τα μέτρα Αλογοσκούφη. Ήδη …πήρε κάποια πίσω. Να πιέσουμε και για τα …υπόλοιπα. (Αμανατίδου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στο MEGA.)
«Συμφωνώ απολύτως μαζί σας», ήταν η άμεση απάντηση Πρετεντέρη στην κ. Αμανατίδου…

Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε.

Κι αφού θυμίσω την ιστορία Σταύρου που ψήφιζε για την αλλαγή άρθρων του Συντάγματος λαθραία και παρανόμως σε επιτροπή της βουλής, θα πω ότι δικαιώνεται απολύτως το ΠΑΣΟΚ όταν αποχώρησε τότε από τη διαδικασία Συνταγματικής αναθεώρησης.

Κάλεσε μάλιστα και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες διαδικασίες. Αλλά…΄

Εγώ λοιπόν βάζω ένα στοίχημα κι εδώ είμαστε.

Ισχυρίζομαι ότι παρά τα όσα ανακοινώνουν ο Πρετεντέρης, η Αμανατίδου και διάφοροι άλλοι, οι πολίτες νοιάζονται για τους θεσμούς και το Σύνταγμα της πατρίδας τους, σκέφτονται και συνυπολογίζουν συμπεριφορές και νοοτροπίες.

Καταγράφουν τους ένοχους των αθλιοτήτων αλλά και τους συνένοχους.
Όπου κι αν είναι, όποιοι κι αν είναι, ό,τι κι αν δηλώνουν, όποια προπαγάνδα και όσα κανάλια κι αν χρησιμοποιήσουν.

5 σχόλια:

Matrix είπε...

Καλησπέρα Αλέκο,

Εννοείται ότι νοιάζονται, και η πρόσφατη ελληνική ιστορία αυτό δείχνει.

Όσο για τον Πρετεντέρη, θεωρώ ότι κανένας απλός Έλληνας πολίτης, δεν τον πιστευει και δεν επηρεάζεται πλέον από κείνον.

Εντάξει εκεί στο Κολωνάκι τον διαβάζουν σίγουρα, αλλά τι να κάνουμε τώρα...

molemou είπε...

pou ine opatakos.

Ανώνυμος είπε...

SUNTROFOI NA ORGANOTHOUME SOSTA!EGO TON HLITHIO TON PRETENTERH DEN TON BLEPO ALLO,GIA NA MHN TRELLATHO TELEIOS OMOS,TO BRADY STO EXTRA3 BVHKE STO THLEFONO ENA STELEXOS NEOLAIAS PASOK ONOMATI MARINOS KAI MAS TAXOSE XEIROTERA KAI APO TON PR...POIOS EINAI AYTOS MORE????

YS.TON KROGIA TON DIABASO KATHE MERA KAI OPOTE HTHELA NA GRAPSO KAPOIO SXOLOIO DEN TA KATAFERAME TO SYSTHMA POU EXEI,KRIMA!SOFIA APO GERMANIA

Ανώνυμος είπε...

Ο Κρόγιας έχει αναρτήσει ένα καταπληκτικό βίντεο για τον περί ού ο λόγος. Η καλύτερη απάντηση για τον εν λόγω κύριο, θα ήταν η περιφρόνηση. Οσο περισσότερο του αναγνωρίζεται ρόλος ρυθμιστή, τοσο θα βρισκει έδαφος για να ασχημονεί, γιατί μόνο έτσι δικαιολογεί και την αμοιβή του.

alzap είπε...

matrix, δημήτρης:
Ισως να είναι όπως τα λέτε.
Καλό χειμώνα, ο θεός να τον κάνει δηλαδή, παιδιά!
:-)

molemou:
Εδώ πάντως δεν θα τον βρεις τον Πατακό.
Δοκίμασε αλλού.

ανώνυμος:
Έχεις δίκιο.
Για το extra χθες το βράδυ μάλλον στημένος ήταν ο τύπος.
Η νεολαίοι έδειξαν σήμερα τι πιστεύουν.