Πέμπτη, Ιουνίου 19, 2008

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ...

...ποιός εννοεί αυτά που λέει.
Ας δούμε ποιός βρίσκεται πραγματικά απέναντι στους εργολάβους και τα Πρετεντεροφωνά τους...

Διαβάστε τη σημερινή δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:



"Δεν θ' ανεχθώ καμία πρακτική, κανέναν που καταχράστηκε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων μας. Καμία ενέργεια που κηλιδώνει το κύρος του Κινήματός μας, αλλά και τους θεσμούς της Δημοκρατίας.

Και αυτό το αποδεικνύω καθημερινά, και με τις προτάσεις μου, και με τις πράξεις μου.

Δεν θα σταματήσω τον αγώνα για ακηδεμόνευτη πολιτική. Ν' απελευθερωθεί επιτέλους η πολιτική ζωή του τόπου από την κηδεμονία και την ομηρία. Ομηρία, από αδιαφανή οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Συμφέροντα, που προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν τη βούληση του Ελληνικού λαού.

Συμφέροντα, που προσπαθούν να παρακάμψουν τη βούληση του Ελληνικού λαού. Συμφέροντα, που προσπαθούν να κάμψουν την αξιοπρέπεια και το ηθικό του Έλληνα πολίτη.

Για τον λόγο αυτό, απαιτώ και απαιτούμε: Όλα στο φως. Εμείς, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε.

Απευθύνομαι δημόσια στον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του, στην κυβέρνηση που φοβάται να προχωρήσει, που δεν τολμά. Έχει ιστορικές ευθύνες.

Απαιτούμε: φως σε όλα. Για την υπόθεση της SIEMENS, για τα ομόλογα, για τις υποκλοπές, για το Υπουργείο Πολιτισμού, για την κομματική προστασία των καρτέλ, για την εγκληματική παράδοση του ΟΤΕ.

Σήμερα, σήμερα που ο Έλληνας διαδηλώνει, ο Ελληνικός λαός διαδηλώνει κατά της ακρίβειας, η κυβέρνηση δείχνει απαράδεκτη απροθυμία, απαράδεκτη αδυναμία. Δεν έχει την πολιτική βούληση, σε αντίθεση μ' εμάς, να προχωρήσει στην εκκαθάριση υποθέσεων κατάχρησης του δημόσιου χρήματος. Υποθέσεις που υπονομεύουν την Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, και την πολιτική ζωή του τόπου.

Καλώ τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στην αποδοχή της πρότασής μας για Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της SIEMENS. Τον καλώ ν' αποδεχθεί άμεσα τις προτάσεις μας για την διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος.

Να μπορέσει επιτέλους ν' ασχοληθεί η πολιτική ζωή της χώρας με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, του Έλληνα πολίτη. Είναι για μένα προσωπικά, είναι για μας, στο ΠΑΣΟΚ, θέμα Δημοκρατίας.

Απευθύνομαι σε κάθε πολίτη: Σε χρειάζομαι μαζί μου σε αυτόν τον αγώνα. Σε αυτό τον αγώνα, για ένα νέο ξεκίνημα στην πατρίδα, σ' αυτό τον αγώνα, για τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια στη χώρα μας.

Αυτό τον αγώνα, θα τον κερδίσουμε. Και θα τον κερδίσουμε μαζί."

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είδατε τον Πρετεντέρη να υπερασπίζεται τα λαμόγια; Αν όχι, χάσατε. Και μόνον γι αυτή την αποκαλυπτική ξεφτίλα της διαπλοκής, Γιώργο γερά.
ΟΙ καθηγητές ρε παιδιά, δεν θα υπογραψουν κείμενο συμπαράτασης στον "στρατηγό";

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν κατάλαβα που ήταν ο μικρός Γιωργάκης όταν ο "στρατηγος" αλώνιζε και κυριαρχούσε και όταν ο Σημιτάκος οραματιζόταν εκσυγχρονισμούς και άλλα τερπνά.
Αν δε με γελά η μνήμη μου υποστήριζε ανοιχτά τις πολιτικές επιλογές που τώρα φτύνει μετά βδελυγμίας.

Αυτό ονομάζεται ιδεολογική και πολιτική συνέπεια.
Να τον χαίρεστε!

alzap είπε...

@δημήτρης:
Οι αξιότιμοι κ. καθηγητές...
Ας περιμένουμε λίγο.
Υποθέτω πως θα υπογράψουν δήλωση ότι συντάσσοντεο με την σημερινή δήλωση Παπανδρέου...
Αυτό δεν πρέπει να περιμένουμε απο μορφωμένους και αξιοπρεπείς ανθρώπους;
Ε, τι λες;
:-)



@ανώνυμος:
Πες μας, αν θέλεις, αν συμφωνείς με τη δήλωση.
Και ασφαλώς να συζητήσουμε όποτε θέλεις για ιδεολογική και πολιτική συνέπεια ΟΛΩΝ των κομμάτων. Και για τις επιχειρήσεις τους, (όσων κομμάτων έχουν ή είχαν δικές τους επιχειρήσεις), και για τον τρόπο που έπαιρναν ενίσχυση και απο ποιούς. Εδώ είμαστε.


Απλώς ο Παπανδρέου είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που ζητάει διαδικασίες κάθαρσης ξεκινώντας απο το δικό του κόμμα.

Συνήθως εσεις οι "συνεπείς" ζητάτε κάθαρση για τα στελέχη των άλλων κομμάτων. Όταν ανοίγει η κουβέντα για τα κόμματα που στηρίζετε ή συμπαθείτε μιλάτε για ..."λάσπη" αντιδραστικών κύκλων.

Τόση και τέτοια ειλικρίνεια αλλά πρπαντός καθαρότητα...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό φίλε που δίνεις δεν είναι απάντηση,αλλά υπεκφυγή.
Αναμενόμενη μάλιστα.
(Για ποιά απ όλα να πρωτοαπολογηθείτε άλλωστε...)

alzap είπε...

@ανώνυμος:
Να το ξεκαθαρίσουμε μικρέ.
Σε θρασύδειλους ανώνυμους δεν απολογούμαι ΠΟΤΕ και για ΤΙΠΟΤΑ.

Πρώτα να αποκτήσεις το θάρρος της ταυτότητάς σου και μετά να ζητάς απολογίες.

Αντε γειά!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αισιόδοξος είσαι Αλέκο, για τους... σεβαστούς καθηγητές. Δεν προκάμουν οι άνθρωποι να μετρούν τα ριάλια από τον κοινοτικό κορβανά. Οχι όλοι, για να μην τους αδικούμε συλλήβδην, αλλά αρκετοί απ΄αυτούς.
Οσο γι αυτόν που ζητεί να απολογηθείς... Δεν άκουσα την παράταξη του, και δεν έχει σημασία αν είναι αριστερότερα ή δεξιότερα του ΠΑΣΟΚ, να απολογηθεί ποτέ για το ότι κατέστρεψε την καλύτερη γενιά που έβγαλε αυτός ο ρημαδότοπος. Κι εννοώ την γενιά της κατοχής και της εθνικής αντίστασης και επιχειρεί τώρα να καταστρέψει άλλη μία.

alzap είπε...

@δημητρης:
:-)
Πλάκα κάνω βρε συ.
Σιγα μη συγκινηθούνε. Απλώς θα λουφάξουνε για κανα μήνα...
:-)
Καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Δε ζητάω απολογία,το ερώτημα ήταν σαφές και απο την πρόσφατη "εποποιία" σας στη διακυβέρνηση της χώρας.
Αντί να τοποθετηθείς όμως πολιτικά στο διάλογο,εσύ βρίσκεις αφορμές για να προσβάλεις.
Έτσι είναι.Όταν κάτι τσούζει,το απαξιώνουμε για να το προσπερασουμε.
Θέλετε και ξανά κυβέρνηση μετά.
Λες και η ομάδα Σημίτη φταίει για όλα στο φθίνων κόμμα σας και όλοι οι άλλοι ήταν άμοιροι ευθυνών.
Μαύρα πρόβατα ψάχνετε για να τους φορτώσετε συλλογικές αποτυχίες στη διακυβέρνηση.
Μπράβο σας.
Αυτό είναι δείγμα πολιτικής "ωριμότητας".

alzap είπε...

@ανωνυμος(ακόμα):
Μάλιστα.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Θα σας συνιστούσα σιωπή, προς το παρόν τουλάχιστον! Θα έχετε αντιληφθεί οτι τα πολιτικά και κομματικά πράγματα μέσα, έξω και περί το ΠΑΣΟΚ δεν πάνε και τόσο καλά!Η καταγγελία Τσουκάτου,αποδομεί όλο το "σύστημα διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ"! Και ο κ. Παπανδρέου υπήρξε, διορθώστε με άν κάνω λάθος, κεντρικό "γρανάζι" του συστήματος! Για χρόνια!Τον σεβάστηκε ο Καραμανλής όταν "έπνιξε" την έρευνα για τα "μυστικά κονδύλια" του ΥΠΕΞ!Κουκούλωσε τις δαπάνες για τις απίστευτες και απύθμενες Μ.Κ.Ο.!Ο Γιώργος, όμως αυτό το εξέλαβε ως αδυναμία!Τώρα πληρώνει! Και μάλλον δεν έχουμε δεί ακόμα τον πάτο του βαρελιού!
@ανώνυμος:έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου αλλά μήν το ψάχνεις!Έχουν κι αυτοί τα δίκια τους. Μπορούν 6 Μήνες μετά τη "θριαμβευτική" επανεκλογή του Γιώργου να παραδεχτούν αυτό που οι πάντες βλέπουν, ότι δηλαδή δε φτάνει μόνο το όνομα για να σταθείς στην πολιτική! Πρέπει να διαθέτεις και πολλά άλλα προσόντα! Και ένα απο αυτά είναι να διαθέτεις προσωπική άποψη και κουράγιο να απογαλακτιστείς απο το οικογενειακό σου περιβάλον!

Ανώνυμος είπε...

Είναι διασκεδαστική πλέον η προσπάθεια της διαπλοκής να ταυτίσει Γιώργο με Σημίτη, αξιοποιώντας την "γραμμή" που έδωσε η Ρηγίλλης από το μεσημέρι της Πέμπτης. Απολαυστικός ο Πρετεντέρης και ο Πολίτης στα "ΝΕΑ", τα οποία δεν βρήκαν ούτε μονόστηλο για την βραδυνή δήλωση οτυ Γιώργου.Εκεί όμως, που τα αφεντικά δίνουν τα ρέστα τους είναι στο "Εθνος" της Παρασκευής. Σε δύο σελίδες ρεπορτάζ, ο Τσουκάτος γίνεται "στρατηγός του ΠΑΣΟΚ", κι ενώ καταγράφονται όλα τα ονόματα, απουσιάζει παντελώς το όνομα "Σημίτης", μην τυχόν και ταυτισθεί ο άσπιλος, με την φαυλότητα που θέριεψε επί των ημερών. Αυτός ο Γιάννης Αντύπας δεν είναι απλός ΄΄ενας δημοσιογράφος. Είναι ο... Χουντίνι του Τύπου, αφού κατάφερε να "εξαφανίσει" κοτζάμ "καταλληλότερο" για 8 χρόνια! Εύγε! Αξιος ο μισθός του.
Οσο για τον "Όφι", τί ακριβώς επιχειρεί να συμψηφίσει; Στο Υπ.Εξ ουδέποτε έγινε έρευνα για "μυστικά κονδύλια" για τη περίοδο της υπουργείας του Γιώργου-είχε γίνει για Σαμαρά και προέκυψαν τα γνωστά ονόματα και έντυπα-ενώ το πόρισμα της έρευνας για τις ΜΚΟ δημοσιεύθηκε και προ του κινδύνου να γελάσει και το "παρδαλό κατσίκι" η Ν.Δ το απέσυρε από την κυκλοφορία. Αλλά, είπαμε. Για ορισμένους οι Παπανδρέου, από τον πάπο Γεώργιο έως τον σημερινό Γιώργο, δεν θα έπρεπε κάν να υπάρχουν και κακώς επιμένουν να αναπνέουν.

alzap είπε...

@οφις:
Τόσο εσύ όσο και ο ανώνυμος προβάλλετε επιχειρήματα του χθες.
Δεν έχετε αντιληφθεί ότι τους τελευταίους μήνες συντελούνται αλλαγές που αλλάζουν το πολιτικό σύστημα.

Λες ότι ο Καραμανλής έκανε "χάρη" στον Παπανδρέου για τα κονδύλια του Υπ. Εξωτερικών. Κάνε μια προσπάθεια να ενημερωθείς για το τι λέει ο Στυλιανίδης γι΄αυτά τα κονδύλια. Και κυρίως να μάθεις ΠΩΣ χειρίζεται η Ν.Δ τους ίδιους πόρους.
Απο την άλλη σκέφτομαι πόσο καλή ιδέα έχετε για τον αρχηγό σας. Την ίδια που έχω κι εγώ δηλαδή. Ότι είναι ένας αδίστακτος και διαπλεκόμενος πολιτικός που συγκαλύπτει βρωμιές σε βάρος του δημοσίου χρήματος.

Ο Παπανδρέου μονίμως τους τελευταίους μήνες επιμένει. Στο φως ΟΛΑ και για ΟΛΟΥΣ. Και το κυριότερο. Όσα λέει τα εφαρμόζει ΠΡΩΤΑ στο κόμμα του. Με όποιο κόστος.

Σε αντίθεση βεβαίως με τον Καραμανλή που μέχρι πριν λίγες μέρες μας διαβεβαίωνς μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών. Γιατί έτσι το μεθόδευαν. Μέχρι που η δημοσιογραφική έρευνα άνοιξε τους λογαριασμούς....

Ο Καραμανλής μας είπε χθες ότι δεν αγγίζει τη Ν.Δ το σκάνδαλο. Δευτέρα με Τρίτη θα μας λέει ότι δεν ήξερε όσα θα αποκαλυφθούν τις επόμενες μέρες...
Δειλοί, μοιραίοι και κολοπιασμένοι μετράνε μέρες...
Εκει στα μέσα της εβδομάδας που έρχεται, έλα να μιλήσουμε για ... οικογενειακό περιβάλλον οφι.
Αν και, ως συνήθως, στα δύσκολα χάνεσαι στη φωλιά σου

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ alzap: Μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει οτι οι αλλαγές που συντελούνται τους τελευταίους μήνες έχουν να κάνουν ακριβώς με το "χθές"! Και δυστυχώς για σένα, έχουν να κάνουν με το "χθές" της παράταξής σου που διαχειρίστηκε τεράστια κονδύλια σε κρίσιμες, συγκυριακά ,καταστάσεις για τον τόπο! Για κάποιους λόγους που γνωρίζουν μόνο αυτοί που επι χρόνια στήριζαν το "σύστημα ΠΑΣΟΚ",και τους οποίους λόγους η ταπεινότητά μου αγνοεί, επέλεξαν την τωρινή χρονική συγκυρία για να τα δημοσιοποιήσουν. Αν θεωρείς οτι το κόμμα σου ,που κυβερνούσε τότε,μην το ξεχνάμε αυτό, θα τη βγάλει "καθαρή", πολιτικά εννοώ, τότε ΄δε γνωρίζεις "γρι" απο πολιτική ανάλυση! Αν θεωρείς οτι ο άνθρωπος που πήρε το δαχτυλίδι δε γνώριζε τότε τίποτα απο τα τεκταινόμενα, τότε ή τον θεωρείς (...)ή άσχετο! Για (...) δε μου φέρνει! Εξάλλου δεν αναρωτήθηκα εγώ για το πώς ζεί ο αρχηγός σου! Ο Βενιζέλος το υπαινίχτηκε! Όσο γιαυτά που ζητάει τώρα να βγούνε ΟΛΑ στο φως (!) γιατί δεν τα ζητούσε τότε απο τον άρχοντα του δαχτυλιδιού! Γιατί λυγουρευόταν το δαχτυλίδι, έ!Ξαναδιάβασε το σχόλιό μου! Και, καπάκι, ρίξε και μια ματιά στη σημερινή "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"! Λέει με άλλα λόγια για τον πάτο του βαρελιού που σου υπαινίχθηκα χθές! Οχτώ έως δέκα έγιναν τα ...μύρια (μάρκα ασφαλώς) που έλαβαν αυτοί που τώρα δε δέχονται μύγα στο σπαθί τους! Τώρα ίσως καταλάβετε γιατί τα πάμπερς είναι καλύτερα απ' τη διακίνηση μέσω του τραπεζικού συστήματος!

alzap είπε...

@ΟΦΙΣ:
Μέχρι τα πάμπερς, το εφεύρημα του πραγματικού ταγού της παραταξης σου, του Μητσοτάκη, ανασύρεις στην επιφάνεια για να αποφύγεις αυτό που έρχεται.
Κοίταξε, όπου κι αν πετάξεις τη μπάλα η αλήθεια και η πραγματικότητα θα είναι εκεί. Αμείλικτη!
Μήνες τώρα ο Παπανδρέου φωνάζει μονότονα:

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS ΤΩΡΑ!

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ!

Μήνες τώρα ο Καραμανλής αρνείται. Γιατί ξέρει, γιατί φοβάται.
Γιατί είναι πολύ σίγουρος ότι εκτός απο του Μητσοτάκηδες που επικαλείσαι υπάρχουν κι άλλοι, καταδικοί του.
Γιατί είναι κι αυτός βαθιά στο κόλπο. Γι αυτό και τα ξέρει ΟΛΑ, και τα ξέρει ΚΑΛΑ.
Κι αυτό θα το δούμε, τις επόμενες μέρες.

Αρα:
Εχουμε την αποδεικνυόμενη με στοιχεία διακίνηση μαύρου χρήματος.

Εχουμε τον Παπανδρέου που λέει ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ και παίρνει μέτρα ξεκινώντας απο το ΔΙΚΟ του κόμμα.
Γιατί ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ!
και
Εχουμε τον Πρωθυπουργό σου, βουτηγμένο μέχρι το λαιμό στην ανυποληψία και την συγκάλυψη, να εκλιπαρεί τους νταβατζήδες και να τους δίνει έργα και δημόσιο χρήμα για να κρύψουν την αλήθεια για τη συμμετοχή των υπουργών του.

Τόσο απλά.

Κι εσύ μου μιλας για πολιτικό κόστος, σε λίγο θα μας απειλήσεις κι εσύ με δημοσκοπήσεις όπως ο Πρετεντέρης.

Ο καθένας με το πόνο του και τα όνειρά του.
Σε καταλαβαίνω.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@alzap: Είσαι "...τυφλός, τα τ' ώτα τον τε νούν..."! Επιτέλους μερικοί απο εσάς, σπάστε το κομματικό κέλυφος μέσα στο οποίο ανδρωθήκατε πολιτικά! Η δεκαετία του '80 είναι για όλους μας μια ανάμνηση. Αντιλαμβάνομε τους λόγους για τους οποίους για σας είναι ευχάριστη ανάμνηση, αλλά συμβαίνει ακόμα και για επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ να θεωρείται μια "χαμένη δεκαετία για τη χώρα"
Ξυπνήστε! Δες τε τα πράγματα με μια πιό σύγχρονη ματιά! Δεν είναι ο Γιώργος αυτός που θα σας επαναφέρει στην Κυβέρνηση! Δεν το αντιλαμβάνεστε αυτό!
Άσε μας τώρα ρε Αλέκο και έχει και τα δοκιμαστικά της F1!

alzap είπε...

Ναι, καλά κάνεις δες τα δοκιμαστικά της F1.
Απο σήμερα το βράδυ να αποφεύγεις τις ειδήσεις και απο αύριο το πρωί τις εφημερίδες...

(Πονάει λέμε, πολύ θα πονέσεις!)

Κι όταν τελειώσει η F1 σου προτείνω τον Μπομπ Σφουγκαράκη