...ή, ακόμα χειρότερα, συγκαλύπτουν τους σχεδιασμούς τους.
Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα απο την ομιλία Παπανδρέου στη Βουλή, πριν λίγες μέρες, με σφορμή την επικύρωση της συνθήκης της Λισαβόνας:
"Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να επαναλάβω και τη θέση μας για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σταθερή θέση που πρέπει να έχει η χώρα μας για το θέμα αυτό, παρά τον προβληματισμό που αναπτύσσεται σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως και στη Γαλλία, όπως μας είπε και ο κ. Σαρκοζί.
Και θα ήθελα να επισημάνω με ιδιαίτερη έμφαση κάποια ακόμα σημεία.
Στην Τουρκία, στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό Κόλπο, καθημερινά, η ένταση αυξάνεται. Στην Τουρκία, η δημοκρατική διαδικασία έχει μεταφερθεί πραξικοπηματικά στις αίθουσες του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Κανένας δεν γνωρίζει εάν ο πρόσφατα εκλεγμένος πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, θα συνεχίσουν να ασκούν τα συνταγματικά τους καθήκοντα. Εάν θα γίνει σεβαστή η λαϊκή βούληση ή εάν θα έχουμε στην ουσία ένα δικαστικό πραξικόπημα με τη στήριξη του στρατιωτικού κατεστημένου.
Στον Λίβανο, στα παλαιστινιακά εδάφη, σχεδόν καθημερινά ξεσπούν επεισόδια ένοπλης βίας, ιδιαίτερα δε τις τελευταίες μέρες και με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που απειλείται με κυρώσεις, με αντίποινα και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και με στρατιωτική πυρηνική επέμβαση.
Τίποτα δεν συνηγορεί στο ότι αυτή η διεθνής ένταση θα εκτονωθεί σύντομα. Και πώς θα ήταν δυνατόν να εκτονωθεί, όταν καθημερινά η ανάγκη για πετρέλαιο και φυσικό αέριο γίνεται μεγαλύτερη; Και ο Περσικός Κόλπος και οι περιοχές του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας, που συνορεύουν, είναι κοντά στην Τουρκία και στο Ιράν, είναι πλούσιες σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Όλη η περιοχή, από τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, είναι σημαντική και κρίσιμη για την ασφαλή μεταφορά των καυσίμων στον υπόλοιπο κόσμο.
Έχετε υποχρέωση να διαχειριστείτε αυτή την διεθνή ένταση και την γεωπολιτική και γεωοικονομική πραγματικότητα, κατά τρόπο που και τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού να υπερασπίζεστε και την ειρήνη στα Βόρεια και Ανατολικά σύνορα της χώρας τα εξασφαλίζετε.
Μην εμπλακείτε σ' αυτή την τεράστια γεωπολιτική σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων και αναδιανομής των σφαιρών επιρροής, αναζητώντας πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη. Η πρόσφατη ελληνική ιστορία διδάσκει ότι, σε ανάλογες ιστορικές περιόδους και καταστάσεις του πρόσφατος παρελθόντος, ο φιλειρηνικός Ελληνικός λαός πλήρωσε τέτοιες αναίτιες εμπλοκές.
Συνταχθείτε με τις διεθνείς φιλειρηνικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και προωθείστε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς, όπου συμμετέχουμε, θέσεις και προτάσεις που και την διεθνή ένταση θα αποκλιμακώσουν και την ειρήνη και τη δημοκρατία στην περιοχή θα διευρύνουν.
Αν αυτή την επιλογή εσείς κάνετε, θα μας βρείτε αρωγούς."
(Οι υπογραμμίσεις με bold είναι δικές μου)
Αυτά λέχθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, με τον πλέον επίσημο τρόπο απο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι λέει;
Λέει κατά τη γνώμη μου πως ξεδιπλώνεται με ιδιαίτερη ένταση, αναπτύσσεται με γεωμετρική πρόοδο μια προσπάθεια πλήρους αποσταθεροποίησης ολόκληρης της περιοχής. Λέει ότι δεν αποκλείεται και είναι εντός των σχεδίων η χρήση πυρηνικών εναντίον του Ιραν.
Λέει επίσης ότι όσοι επιθυμούν να συνδυάσουν αυτές τις εξελίξεις και την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία με θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή στη Θράκη, θα πρέπει να το σκεφτούν δύο και τρεις φορές πριν εμπλακούν.
Ακούσατε να πει κάτι ο Πρωθυπουργός γι΄αυτό; Ακούσατε αυτό το απόσπασμα σε κάποιο κανάλι; Είδατε κάποιο σχόλιο σε εφημερίδα;
Πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν αναλυτές που παρακολουθούν αυτές τις εξελίξεις και άρα δεν γνωρίζουν τα ΜΜΕ;
Η δική μου γνώμη είναι ότι και ξέρουν και παρακολουθούν και το χειρότερο:
Κάποιοι σε αυτή τη χώρα έχουν ήδη ενταχθεί στο ευρύτερο σχέδιο.
Επειδή τόσα καταλαβαίνω, άρα τόσα λέω, σας παρακαλώ αν παρ΄ελπίδα προκύψει συντόμως η ανάγκη να διαδηλώνουμε στους δρόμους για την ειρήνη και τη ζωή των παιδιών μας επειδή χρησιμοποιούνται πυρηνικά όπλα στην περιοχή μας, να θυμάστε ότι σχεδόν ταυτοχρόνως ενδέχεται να μας πουν για ελληνοτουρκική εμπλοκή.
Και να με συγχωρέσετε αλλά να θυμίσω ότι ΠΑΝΤΟΤΕ στην ιστορία μας, η πατριδοκαπηλεία και ο τυχοδιωκτισμός της Δεξιάς ήταν προϊόν ξένων συμφερόντων και μυστικών υπηρεσιών. Όσο για τα αποτελέσματα, τα βιώνουμε στις ονομασίες των πόλεων και των χωριών μας, απο τη Νέα Φιλαδέλφεια εως τη Νέα Αλικαρνασσό.
5 σχόλια:
Απίστευτο πως μια τέτοια τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου δεν πέρασε ούτε καν στα ψιλά!
@krogias:
Εχεις δίκιο αλλά έτσι είναι, ΟΥΤΕ ΜΙΑ αναφορά.
Δύσκολοι και κυρίως πονηροί καιροί...
Ας έχουμε το νου μας, όσο γίνεται, όσο μπορούμε.
Αφού είπε:
"Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να επαναλάβω και τη θέση μας για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σταθερή θέση που πρέπει να έχει η χώρα μας για το θέμα αυτό, παρά τον προβληματισμό που αναπτύσσεται σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως και στη Γαλλία, όπως μας είπε και ο κ. Σαρκοζί."
ψήφισε υπέρ της Συνθήκης ρης Λισαβώνας που κέει:
"«Άρθρο 7α
1. Η Ένωση αναπτύσσει προνομιακές σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, με στόχο την εγκαθίδρυση χώρου ευημερίας και καλής γειτονίας, ο οποίος θεμελιώνεται στις αξίες της Ένωσης και χαρακτηρίζεται από στενές και ειρηνικές σχέσεις βασιζόμενες στη συνεργασία.
2. Για τους σκοπούς της παραγράφου 1, η Ένωση μπορεί να συνάπτει ειδικές συμφωνίες με τις εν λόγω χώρες. Οι συμφωνίες αυτές μπορούν να περιλαμβάνουν αμοιβαία δικαιώματα και υποχρεώσεις καθώς και τη δυνατότητα ανάληψης δράσεων από κοινού. Η εφαρμογή τους αποτελεί αντικείμενο περιοδικών διαβουλεύσεων.» και αφορά -εξόφθαλμα- την Τουρκία.
...
Τα υπόλοιπα που είπε είναι όντως σημαντικά και η ...αποσιώπισή τους από τα ΜΜΕ απαράδεκτη.
"ψήφισε υπέρ της Συνθήκης ρης Λισαβώνας που κέει:"
Με ...γυαλιά:
"Ψήφισε υπέρ της Συνθήκης της Λισαβώνας που λέει"
:-)
@κωστης γκορτζης:
Κωστή καταλαβαίνω τι λες, μοιάζει να είναι φωτογραφική διάταξη δεν ξέρω ποιές άλλες χώρες μπορεί να εννοεί, τη Ρωσσία μου φαίνεται δύσκολο...
Αλλά σε κάθε περίπτωση φαντάζομαι ότι η συνθήκη είναι σύνολο τροποποιήσεων και ρυθμίσεων που πρέπει να βρει κοινό παρανομαστή σε 25 χώρες. Και γι αυτό απαιτούνται πολλαπλοί συμβιβασμοί απο πολλούς.
Τα άρθρα στα οποία αναφέρεσαι δίνουν τη δυνατότητα "ειδικής σχέσης", το αν θα εφαρμοστεί αυτή η δυνατότητα ή θα γίνει η πλήρης ένταξη είναι μια άλλη ιστορία.
Λες ότι τα υπόλοιπα είναι σημαντικά και σε εντυπωσιάζει η αποσιώπηση. Έχοντας στο μυαλό μου τις γνώσεις σου σε αυτά τα θέματα, ανησυχώ ακόμα περισσότερο...
Δημοσίευση σχολίου