Κυριακή, Ιουνίου 22, 2008

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΕΙΝΑΙ Ο...



...Ψυχάρης, ο Πρετεντέρης δημοσιογράφοι;

Πολλοί θεωρούν ότι το ΒΗΜΑ είναι εφημερίδα. Πιστεύουν ότι γράφεται από δημοσιογράφους με στόχο την ενημέρωση των αναγνωστών. Η αντίληψη αυτή μπορεί να είναι προϊόν κεκτημένης ταχύτητας γιατί ίσως κάποτε να ήταν όντως εφημερίδα.

Η δική μου εντύπωση είναι ότι έχουμε να κάνουμε με την επίσημη και νομότυπη έκφραση της κλίκας που λυμαίνεται σε όλα τα επίπεδα την οικονομική, πολιτική , κοινωνική και πολιτισμική ζωή της χώρας.
Υπάρχουν ασφαλώς και άλλες εφημερίδες και άλλα κανάλια που εκφράζουν επιμέρους συμφέροντα. Το ΒΗΜΑ όμως είναι το σημείο συνάντησης της κορυφής, είναι η εφημερίδα της πραγματικής κυβέρνησης, της κυβέρνησης του παρασκηνίου, της συναλλαγής και της μεθόδευσης.
Είναι το σημείο ανταλλαγής απόψεων, μηνυμάτων, απειλών αλλά και διευθέτησης εκκρεμοτήτων ανάμεσα στους ελάχιστους, είναι ο τόπος που με εξευγενισμένο τρόπο ανακοινώνονται οι επιθυμίες των «νταβατζήδων» ώστε οι υπήκοοι, πολίτες και πολιτικοί, να γνωρίζουν και να προσαρμόζονται αναλόγως.

Στενοχωριέμαι πραγματικά γιατί σε αυτή την εφημερίδα εργάζονται δεκάδες καλοί δημοσιογράφοι που ξέρουν, βλέπουν και υπομένουν μια πραγματικότητα ασφυκτική. Το κάνουν γιατί πρέπει να βγάλουν το μεροκάματο αλλά και γιατί η πραγματικότητα στα άλλα μέσα δεν διαφέρει και πολύ.

Να σημειώσω ασφαλώς το αυτονόητο, ότι για την ηγετική δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας δεν είναι η ανάγκη για το μεροκάματο που την υποχρεώνει να κάνει ότι κάνει. Είναι η απόλυτη ταύτιση των δικών της συμφερόντων με τα συμφέροντα που το ΒΗΜΑ εκπροσωπεί.

Ίσως είναι μια καλή αρχή για όποιον σκέπτεται και αγωνιά, για όποιον ενδιαφέρεται για τη δημοκρατία και την αλήθεια να πει καθαρά:

ΩΣ ΕΔΩ!

45 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τι ωραια που τα λενε οι πληρωμενοι δημοσιοκαφροι του Πασοκ....
Αντικειμενικοι οπως παντα...

alzap είπε...

@πρεζα tv:
?
Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑΤΟΣ για να βρίζουν χυδαία το ΠΑΣΟΚ;
Δεν πολυκατάλαβα για να είμαι ειλικρινής...

Stelios Frang είπε...

Ο Πέτρος Ευθυμίου και η Συλβάνα Ράπτη (υπάρχουν κι άλλα ονόματα ) ήταν ως δημοσιογράφοι του Λαμπράκη πράκτορες του ΠΑΣΟΚ ή είναι ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πράκτορες του Λαμπράκη; Δύσκολο να αποφασίσεις...

alzap είπε...

@sfrang:
Απο τον ΔΟΛ έχουν περάσει χιλιάδες δημοσιογράφοι. Δεξιοί, σοσιαλδημοκράτες, αναρχικοί, κομμουνιστές κλπ. (υπάρχουν ονόματα όπως γνωρίζεις)
Αυτό δεν τους κάνει πράκτορες. Εκτός κι αν έχεις στοιχεία για το αντίθετο οπότε ευχαρίστως να μας τα πεις.

Το μόνο πρακτοριλίκι που εγώ διαπιστώνω είναι αυτό του ΒΗΜΑΤΟΣ σε σχέση με τα συγκεκριμένα συμφέροντα που υποθέτω ότι επίσης γνωρίζεις.

Τέλος θα ήταν τελείως παράλογο να θεωρήσω αυτό σου το σχόλιο ως έμμεση και πλάγια υποστήριξη του ΔΟΛ;
Γιατί αυτό που λες είναι πως αφου έγραφαν εκει ο Ευθυμίου και η Ράπτη, τι φταίει ο Ψυχάρης και ο Λαμπράκης και ο Πρετεντέρης;
Το ΠΑΣΟΚ φταίει...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@s.frang: Η τακτική όλων αυτών που απετέλεσαν κατά το παρελθόν αυτό το οποίο εύστοχα ονομάστηκε "βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ", είναι γνωστή! Όταν τα πάσης φύσεως δημοσιογραφικά συγκροτήματα ού μην αλλά και το μετά την "αλλαή" νεοβιομηχανικά "Νέα Τζάκια" στήριζαν ΠΑΣΟΚ, τότε μιλάγαμε για δημοκρατική αλληλεγγύη όλων των...κοινωνικών εταίρων! Όταν οι...κοινωνικοί εταίροι αποφασίσουν να ρίξουν τη στήριξή τους στην άλλη πλευρά, τότε ασφαλώς έχουμε "πρακτοριλίκι", "προδοσία", "ξεπούλημα των ελπίδων του λαού" "συμμαχία του Καραμανλή με του νταβατζήδες"! Τόσο απλά, τόσο αντικειμενικά τόσο σοσιαλιστικά!
Όλη αυτή η τάση των στελεχών του κινήματος,των τελευταίων τεσσάρων ετών να αποδίδουν την κομματική τους αδράνεια και την εμφανή ιδεολογική τους στειρότητα σε όσα κοινωνικά και άλλα θέματα έχουν προκύψει, σε δαιμονολογίες και σενάρια κατά του αρχηγού, μόνο μια κατάληξη μπορεί να έχει:Την κομματική απονεύρωση, την απαξίωση, τη λήθη!

Ανώνυμος είπε...

Τα αφεντικά δεν θα αφήσουν τον καλό υπάλληλο κ. Κώστα,να πάει άκλαυτος. Στο παιχνίδι έβαλαν και τον "Μπέ-Μπέ" (ήγουν Βαγγγέλη Βενιζέλο) να μας πεί πόσο καλή ήταν η οκταετία και πόσο κρίμα είναι που ο Γιώργος τον έθεσε εκτός. Τελικά αυτός ο άνθρωπος , ο Β.Β, έχει μοναδική ικανότητα αυτοκαταστροφής ή κάτι άλλο βαθύτερο συμβαίνει, ώστε να υποχρεώνεται να εγκολπώνεται τα λαμόγια του σημιτικού εκσυγχρονισμού;

alzap είπε...

@οφις:
Βρε συ, όλο τα ίδια και τα ίδια. Ούτε το ίνδαλμά σου ο Μητσοτάκης -εντάξει τωρα λες παντού ότι είσαι με τη νομιμότητα και Καραμανλικός- δεν έχει τέτοια αντι ΠΑΣΟΚ εμμονή.

Αν νομίζεις ότι ο Ψυχάρης και ο Πρετεντέρης είναι μια χαρά πέστο κατ΄ευθείαν.

Σεβαστή η άποψη, όχι αποδεκτή όμως.

alzap είπε...

@δημήτρης:
Τι να σου πω...μπερδεύομαι.
Γιατί όμως μέσα μου κάτι μου λέει ότι κάτι βαθύτερο συμβαίνει γι΄αυτήν την ...εγκόλπωση;

xazopouli είπε...

Στις μεγάλες καταλήψεις του 1991, μεταξύ των αιτημάτων των φοιτητών ήταν και η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του απαράδεκτου διαχωρισμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε... "ΑΝΩΤΑΤΗ" και "ΑΝΩΤΕΡΗ"...

Σε πορεία πανελλαδική, στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ, αναρτήθηκε από τους σπουδαστές των ΤΕΙ, ένα πανώ που έλεγε...

ΣΥΛΒΑΝΑ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ;

γιατί άραγε;

Μην ρωτήσετε τον Τσίπρα... αυτός αγωνιζότανε για την τυρόπιτα

xazopouli είπε...

Αργότερα... η ΣΥΛΒΑΝΑ έγινε... βουλευτής... θα πήρε φαίνεται... προαγωγή

Α ΡΕ ΠΑΣΟΚ...

alzap είπε...

@χαζοπουλι:
:-)

xazopouli είπε...

Δεν ειναι για γέλια φίλε μου alzap...

Αν δεν φύγουν οι ΜΑΣΩΝΟΙ από το ΠΑΣΟΚ, προκοπή δεν γίνεται...

Σε παρακολουθώ από πολύ καιρό... και νομίζω πως γνωρίζεις τι εννοώ

alzap είπε...

@χαζοπουλι:
Προσπαθώ να παρακολουθώ τα γεγονότα αλλά για μασόνους δεν έχω ιδέα.
Είναι εκτός πεδίου ενδιαφερόντων μου η μασονοσυζήτηση.

xazopouli είπε...

Γράφεις...

"...Το ΒΗΜΑ όμως είναι το σημείο συνάντησης της κορυφής, είναι η εφημερίδα της πραγματικής κυβέρνησης, της κυβέρνησης του παρασκηνίου, της συναλλαγής και της μεθόδευσης..."

κι αυτό μου κάνει

Θα μου επιτρέψεις όμως εγώ όταν αναφέρομαι σ ολους αυτούς, να τους αποκαλώ έτσι...

alzap είπε...

@χαζοπουλι:
Εργολάβοι, προμηθευτές του δημοσίου, διακινητές σάπιων ομολόγων, κλπ,κλπ...
Δεν είμαι αρμόδιος να επιτρέψω ή να απαγορεύσω σε κάποιον τις λέξεις που χρησιμοποιεί.
Απλώς να θυμίσω ότι το όχημα του αντιμασονισμού έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για διάφορες ακροδεξιές συμπεριφορές. Για κυνήγι μαγισσών δηλαδή.

xazopouli είπε...

Εγώ γράφω...

"Δεν θα ξεχάσω ποτέ...
οτι η πρώτη κίνηση του Σημίτη μετά τις εκλογές του 2000, ήταν να διορίσει τον αρχιμασόνο τον ΨΥΧΑΡΗ διοικητή στο Άγιο Όρος..."

Κατά την άποψή μου, ήταν η περίοδος που... μοιράζονταν τα ιμάτια...

Ακολούθησε αυτή η καταστροφική περίοδος 2000-2004, που τα απόνερά της τα βλέπουμε τώρα.

Παρόλα αυτά, βλέπεις, αυτοί... συνεχίζουνε... παραπληροφορούν, καταστρώνουν τα επόμενα σχέδιά τους, εκμεταλεύονται τον "υπνο του λαού" που τοσο κοπο έχουν κανει ως τώρα για να τον πετύχουν. Κι ο λαός - νομίζουν - ότι θα φάει το κουτόχορτο και θα τους κάνει... Μπερλουσκόνι... Αν αυτό συμβεί, τότε είναι που καήκαμε όλοι μαζί... Ούτε οι μίζες είναι το κυρίαρχο πρόβλημα σήμερα, ούτε η ακρίβεια στην αγορά, ούτε τα ΤΡΑΣΤ και τα ΚΑΡΤΕΛ... αυτά είναι τα αποτελέσματα της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ της πολιτικής στα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ των 50-100 μεγαλοοικογενειών στην Ελλάδα.

Αυτών που θεωρώ οτι ειναι Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ του λαού

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο ΔΟΛ υποστήριζε τον Αντρέα και το Πασοκ,ήταν καλά ή είχες την ανωτερότητα να μιλάς και τότε για νταβαντζήδες φίλε;

alzap είπε...

@χαζοπούλι:
Απο την άλλη καταλαβαίνω ότι χρησιμοποιείς τον ορισμό μεταφορικά δεδομένης της μυστικότητας και της αδιαφάνειας στη δράση και τις επιδιώξεις των μασόνων.
Σωστα;

xazopouli είπε...

Δεν γνωρίζω την ιστορία του ΜΑΣΟΝΙΣΜΟΥ ούτε με ενδιαφέρει...

Με ανδιαφέρει οτι όλοι αυτοί είναι συνεταιράκια και έχουν στήσει το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Αυτοί είναι οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αυτοί είναι οι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ
Αυτοί είναι ο ΣΕΒ και ο ΜΕΒ
Αυτοί πέρνουν τις επιχορηγήσεις και τα έργα.
Αυτοί είναι οι μόνοι ποι κέρδισαν από τα "ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ¨του Σημίτη.

xazopouli είπε...

ακριβώς

alzap είπε...

@χαζοπουλι:
Γραφεις:

"Παρόλα αυτά, βλέπεις, αυτοί... συνεχίζουνε... παραπληροφορούν, καταστρώνουν τα επόμενα σχέδιά τους, εκμεταλεύονται τον "υπνο του λαού" που τοσο κοπο έχουν κανει ως τώρα για να τον πετύχουν. Κι ο λαός - νομίζουν - ότι θα φάει το κουτόχορτο και θα τους κάνει... Μπερλουσκόνι... Αν αυτό συμβεί, τότε είναι που καήκαμε όλοι μαζί... Ούτε οι μίζες είναι το κυρίαρχο πρόβλημα σήμερα, ούτε η ακρίβεια στην αγορά, ούτε τα ΤΡΑΣΤ και τα ΚΑΡΤΕΛ... αυτά είναι τα αποτελέσματα της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ της πολιτικής στα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ των 50-100 μεγαλοοικογενειών στην Ελλάδα.

Αυτών που θεωρώ οτι ειναι Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ του λαού"

κι εγώ προσυπογράφω.

xazopouli είπε...

Τον Αντρέα και το ΠΑΣΟΚ τον υποστήριζε ο λαός φίλε Αγνωστε...

Αυτοί είναι όπου φυσάει ο άνεμος. ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. Για την ακρίβεια, ΑΥΤΟΙ είναι ο άνεμοστρόβιλος.

xazopouli είπε...

Αυτοι πουλουν 100000 φύλλα...

alzap είπε...

@ανώνυμος:
Επειδή υποψιάζομαι ότι έχεις πρόσβαση, ρώτησε στον ΔΟΛ και θα σου πουν ότι και τότε οι συγκρούσεις ήταν συνεχείς όπως και οι διάφορες μεθοδεύσεις του Λαμπράκη.
Ρωτώντας μαθαίνεις...

xazopouli είπε...

Το όπλο τους λοιπον δεν ειναι οι φυλλαδες τους.

Οπλο τους είναι ο ΚΑΝΑΠΕΣ μέσα στον οποίο έχουν θάψει τον Ελληνα τα τελευταία 20 χρόνια...

ΟΛΟΙ εχουμε εναν καναπέ στο σπίτι μας, ένα πιστόλι στον κρόταφο...

Για να στέλνουμε ως... εκπροσώπους μας στην βουλή, τις κάθε είδους Συλβάνες, την Φεγγάρω και τον άλλον, τον ΑΣΤΥΝΟΜΟ... δεν θυμαμαι πως τον λέγανε...

ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

xazopouli είπε...

Ανώνυμε, στην αλεξανδρούπολη ζώ, παγωτό φτιάχνω... καμια προσβαση δεν έχω..

xazopouli είπε...

Εσύ;

alzap είπε...

@χαζοπουλι:
"Το όπλο τους λοιπον δεν ειναι οι φυλλαδες τους.

Οπλο τους είναι ο ΚΑΝΑΠΕΣ μέσα στον οποίο έχουν θάψει τον Ελληνα τα τελευταία 20 χρόνια...

ΟΛΟΙ εχουμε εναν καναπέ στο σπίτι μας, ένα πιστόλι στον κρόταφο..."

Σωστός!


2) Για την πρόσβαση στο ΔΟΛ έγραψα εγώ στον ανώνυμο.
Δεν ήταν για σένα.

xazopouli είπε...

Ας μάθουμε κάτι για αυτό το... κλάμπ απ όποιον γνωρίζει κάτι...

Είναι η Λέσχη στην οποία μπαινόβγαινε καθημερινά ο Μητσοτάκης, κατά την περίοδο της Ζαχοπουλιάδας... Τότε νόμιζα ότι... ετοιμάζει την τρικλοποδιά στον Καραμανλή... σήμερα έχω την εντύπωση ότι έχει να κάνει και με την Siemens... δηλαδή προσπάθεια για... συμφωνία κάλυψης.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;

-----

Στο άβατο του κλαμπ των ισχυρών ανδρών

Ακριβώς όπως και στις λονδρέζικες λέσχες, οι Ελληνες τζέντλεμεν συναντιούνται στα πολυτελή σαλόνια της «Αθηναϊκής Λέσχης» για να διαβάσουν την εφημερίδα τους, να πιουν τον καφέ τους, να κλείσουν συμφωνίες και… να αποφύγουν τις γυναίκες.

Γνωστή ως «Λέσχη των Αριστοκρατών» (σύμφωνα με σατιρικό ποίημα που δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1885 στην εφημερίδα «Αριστοφάνης»), η «Αθηναϊκή Λέσχη» είναι η παλαιότερη στην Ελλάδα λέσχη αγγλικού τύπου και δραστηριοποιείται στον προγραμματισμό διαλέξεων και δεξιώσεων με ευρεία θεματολογία από την κοινωνική και επιστημονική ζωή του τόπου μας.
Τότε και τώρα

Ολα ξεκίνησαν πριν από 132 χρόνια, όταν ένας πλούσιος Ηπειρώτης, ο Μιχαήλ Μελάς, εγκαταστάθηκε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα και θέλησε να δημιουργήσει μια «συνεργασία εξεχουσών προσωπικοτήτων των Αθηνών, μελών ή απογόνων αρχοντικών και πλουσίων οικογενειών ή αγωνιστών του 1821, με ευρωπαϊκή παιδεία και διακεκριμένες θέσεις στην κοινωνία». Ετσι, δημιουργήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, με πρόεδρο τον καθηγητή πανεπιστημίου, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και μυθιστοριογράφο Παύλο Καλλιγά και μέλη 20 επίλεκτους Αθηναίους πολίτες.

Σήμερα, με 1.000 μέλη στο ενεργητικό της (ανώτερο επιτρεπόμενο όριο από το καταστατικό) και πολλές εν αναμονή αιτήσεις για εγγραφές νέων μελών, η «κλειστή» λέσχη –αν και προσαρμόζεται συνεχώς στις ανάγκες των μελών της– δεν παρεκκλίνει από τις αρχές και τα «πιστεύω» της και δεν κάνει κουβέντα για συμμετοχή γυναικών.

Το «ωραίο φύλο» μπορεί να πατήσει τα χειροποίητα και πανάκριβα χαλιά της μόνο με την άδεια κάποιου μέλους και μόνο στο σαλόνι του 8ου ορόφου, που διατίθεται για δεξιώσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Οι υπόλοιποι όροφοι του ιδιόκτητου πλέον κτιρίου στην καρδιά της πόλης, επί της οδού Πανεπιστημίου, χαρακτηρίζονται επίσης από την πολυτελέστατη επίπλωσή τους, κάτι που καθιστά την «Αθηναϊκή Λέσχη» μία από τις καλύτερες των Βαλκανίων και εφάμιλλη των μεγάλων ευρωπαϊκών λεσχών.

Στις παροχές συμπεριλαμβάνονται γυμναστήριο, εστιατόριο, αναγνωστήριο, βιβλιοθήκη, πινακοθήκη, σαλόνια για φιλολογικές συζητήσεις, αλλά και χώροι χαρτοπαιξίας, μια δραστηριότητα που επί σειρά ετών κατέχει κυρίαρχη θέση στη λέσχη.

Πρωταγωνιστής στις αθλητικές δραστηριότητες του συλλόγου ήταν και είναι η ξιφασκία. Γνωστή ως «ευγενές άθλημα» –κυρίως μέλη της υψηλής κοινωνίας επιδίδονταν στο σπορ– δεν θα μπορούσε να μην έχει τη θέση που της αρμόζει στο αθλητικό τμήμα της «Αθηναϊκής Λέσχης».

Η επίδοση των μελών της στην ξιφασκία και στη σπαθασκία, κυρίως κατά τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, οδήγησε στη συστηματική διδασκαλία τους, στην καθιέρωση ειδικών επάθλων, ακόμα και στην αποστολή αθλητών στο εξωτερικό, ώστε να διδάξουν το άθλημα στα υπόλοιπα μέλη της λέσχης.

Προϋποθέσεις εγγραφής
Οποιοσδήποτε άνδρας διακεκριμένο μέλος της αθηναϊκής κοινωνίας, αλλά και της επαρχίας, με πανεπιστημιακό πτυχίο, που έχει να επιδείξει έργο (παράδειγμα η περίπτωση του κ. Χόντου, που έγινε μέλος για το κοινωνικό έργο που προσφέρει δίνοντας δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους στα καταστήματά του), μπορεί να ελπίζει. Πρέπει να προταθεί από 2 μέλη με 5ετή θητεία, να μιλήσουν με καλά λόγια άλλα 3 μέλη που τον γνωρίζουν και, αν το Διοικητικό Συμβούλιο τον εγκρίνει, η Γενική Συνέλευση της λέσχης κάνει την αίτησή του δεκτή. Εξαιρούνται οι υπουργοί, που είναι αυτοδικαίως μέλη. Μόνη υποχρέωση των μελών είναι να πληρώνουν τη συνδρομή τους, 700 ευρώ το χρόνο, συν τα 1.500 ευρώ… της εγγραφής.

Μέλη
Από την ημέρα της ιδρύσεώς της έως σήμερα η «Αθηναϊκή Λέσχη» παραμένει χώρος συνάντησης των «πλουσίων και ισχυρών». Από τα σαλόνια της έχουν παρελάσει πολιτικοί, ανώτατοι διοικητικοί υπάλληλοι, αξιωματικοί. Από το παρελθόν αξίζει να αναφέρουμε τους Δ. Σούτζο, Στ. Ψυχά, Γ. Παχή, Μ. Μελά, Ερρ. Σλίμαν, Δ. Καλλιφρονά, Π. Μαυρομιχάλη, Ε. Ραγκαβή, Σ. Μπαλάνο, Αρ. Προβελέγγιο, Θ. Αννινο, Α. Σιμόπουλο, Κ. Σμολένσκη, Δ. Βικέλα, Χ. Τρικούπη, Λ. Κορομηλά, Γ. Θεοτόκη, Εμμ. Ροΐδη, Ι. Βαλαωρίτη, Π. Κουντουριώτη. Στις μέρες μας χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η «παρέα» της Παρασκευής, με τους Στ. Ψυχάρη, Πρ. Παυλόπουλο, Γ. Αλογοσκούφη, Π. Μολυβιάτη, που συναντιούνται και ανταλλάσσουν απόψεις για την επικαιρότητα σε εβδομαδιαία βάση. Μέλη της είναι επίσης από το Ιδρυμα Ωνάση ο πρόεδρος κ. Α. Παπαδημητρίου και ο επίτιμος αντιπρόεδρος Π. Ιωαννίδης, ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Β. Κόκκινος, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Δρακούλης Φουντουκάκος, ο απόστρατος σμήναρχος κ. Κυριάκος Κουκουλομάτης, ο πρώην καθηγητής Χειρουργικής και κ. Γιάννης Γκόγκας, ο δικηγόρος κ. Στεφανάκης, ο ιατρός - πλαστικός χειρουργός κ. Ιωάννης Λύρας, ο πρόεδρος της Ασπίς Πρόνοια κ. Παύλος Ψωμιάδης, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Γ. Μέργος, ο ακαδημαϊκός κ. Γ. Σκαλκέας κ.ά.


Η χαρτοπαιξία, ο Απόλλων και… ο επίτιμος

- Οι λέσχες πρωτοεμφανίστηκαν το 18ο αιώνα και ήταν αρχικά χώροι χαρτοπαιξίας, πολιτικών συζητήσεων και ανάπαυσης για κυρίους της καλής κοινωνίας.
- Ο όρος «λέσχη» (από το ρήμα «λέγω» με την έννοια του συλλέγω) είναι αρχαίος και σημαίνει τόπο συγκέντρωσης για συζήτηση. Γι’ αυτό και το ρήμα «λεσχηνεύω» σημαίνει «συζητώ», «φλυαρώ».
- Προστάτης των λεσχών ήταν ο «Λεσχηνόριος» Απόλλων, τη μορφή του οποίου επέλεξε η «Αθηναϊκή Λέσχη» το 1918 ως επίσημο έμβλημά της.
- Το αρχαιότερο μέλος της «Αθηναϊκής Λέσχης», με περισσότερα από 50 χρόνια στο βιογραφικό του, είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
- Το 1888 ο «Ομιλος των Φιλόπλων» ζήτησε να συγχωνευτεί με την «Αθηναϊκή Λέσχη» και μετονομάστηκε σε «Αθηναϊκή Λέσχη - Το Ξίφος», δημιουργώντας το πρώτο αθλητικό σωματείο ξιφασκίας, με συμμετοχή πλέον σε αυτό και γυναικών.

Διεθνής προβολή της χώρας μας
«Η “Αθηναϊκή Λέσχη” έχει μεγάλη παράδοση και ιστορία. Οι αξίες τις οποίες υπηρετεί σηματοδοτούν πορεία για τον κοινωνικό ιστό και πιστεύουμε ότι και με τις σχέσεις που δημιουργεί σε διεθνές επίπεδο προβάλλει τη χώρα μας, την ποιότητά της, τις αρχές και τις αξίες της».

alzap είπε...

@χαζοπούλι:
Ενδιαφέρον.
Ειδικά αυτό:

"...Στις μέρες μας χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η «παρέα» της Παρασκευής, με τους Στ. Ψυχάρη, Πρ. Παυλόπουλο, Γ. Αλογοσκούφη, Π. Μολυβιάτη, που συναντιούνται και ανταλλάσσουν απόψεις για την επικαιρότητα σε εβδομαδιαία βάση."

αν ισχύει.

Την πηγή δεν ανέφερες, που είναι δημοσιευμένο το άρθρο δηλαδή.

xazopouli είπε...

Προσέξτε... σύμφωνα με την Βικιπαίδεια...

"... Οι υπουργοί θεωρούνται αυτομάτως μέλη και δεν χρειάζεται να περάσουν την διαδικασία έγκρισης ... "

alzap είπε...

Στη βικιπαιδεια το βρηκες;

xazopouli είπε...

Ελευθερος τύπος 18.11.07 (ζαχοπουλιαδα)... ετσι το εψαξα λιγακι

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=16365

Βικιπαίδεια

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%9B%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B7

alzap είπε...

Μάλιστα.
Συγκεκριμένος και τεκμηριωμένος.

xazopouli είπε...

Σε όλη την περιοδο της ζαχοπουλιαδας, πριν... να φαγοθούν οι ΘΕΜΑΤΑΡΧΕΣ μεταξυ τους, και ουσιαστικα αρχισει το καπελωμα, διαβαζα σε διαφορα δημοσιευματα "ο Μητσοτακης πήγε στην αθηναικη λέσχη... ο Μητσοτακης έτσι... αλλοιώς..." και μου έκανε εντύπωση...

alzap είπε...

οκ

xazopouli είπε...

Και ενα.. . τελευταιο...

"..Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος που έρχεται συχνά στην Αθηναϊκή Λέσχη θα τους υπενθυμίσει το «ους ο Θεός συνέζευξεν... η Αθηναϊκή Λέσχη μη χωριζέτω»....."

Από τη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 11-02-01

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_11/02/01_I7064797%3DI7064797%3D|01%2601-0201!cod110201$37154.html

Ανώνυμος είπε...

Για τον "ανώνυμο" που επιμένει ότι ο ΔΟΛ στήριζε Ανδρέα. Μήπως θυμάσαι εκεί κατά το 1984-85 πόυ πήγε ο κύριος Χρήστος να κάνει τα γνωστά από το ΄65 κολπάκια και γέμισε η Χρήστου Λαδά οργισμένους Πασόκους; Μήπως θυμάσαι πώς αναδιπλώθηκε ο ΔΟΛ, μέχρι που βρήκε την ευκαρία τυ βρωμικου ΄89, για να βυσσοδομήσει και πάλι. Η μεγάλή δύναμη του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ ήταν ο λαός, αυτόν που η σημιτική οκταετία βύθισε στον καναπέ, απ΄όπου δεν λέει να ξεκουνήσει. Γι΄αυτό τώρα είναι πιο βολικά τα πράγματα για τους-κατά Καραμανλή-νταβατζήδες. Γι΄αυτό και ο Γιώργος δίνει μόνος, με μια ευάριθμη-δηλαδή μικρή-ομάδα τον αγώνα του. Η αδιαφορία των πολλών, η πολιτική ιδιώτευση-έργο Σημίτη μην το ξεχνάς-είναι η δύναμη των ολίγων, που μας έχουν καθήσει στον σβέρκο και απομυζούν και την τελευταία ικμάδα της πατρίδας και του έθνους.
Αλλά, δεν πειράζει. Θα κάνει κόμμα ο Αλέκος Παπαδόπουλος, όπως διαβάζω στην Ελευθεροτυπία, κι όλα θα διορθωθούν... Θα ΑΜΥΝΘΕΙ αυτός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, όπως καλά ξέρει και η πατρίς θα μεγαλουργήσει εκ νέου,οδεύουσα εις την οδόν των εθνικών πεπρωμένων της...

alzap είπε...

@δημητρης:
Πολύ σωστά. Αν ρωτήσει στο δΟΛ θα του τα πούνε.
Ξέρει ο Ψυχάρης.

Ανώνυμος είπε...

Έχετε δίκιο.Ζητώ ταπεινά συγνώμη.
Ως γωστό το Πασοκ κυβέρνησε άξια 20χρόνια μόνο του, με μόνο αρωγό τη λαική βούληση.
Κυβέρνησε καθαρά και ξάστερα,χωρίς σκιές ύποπτων δοσοληψιών,χωρίς κανένα χεράκι βοηθείας από κανένα Λαμπράκη,από κανένα Μπόμπολα,από κανένα Τεγόπουλο και κυρίως από κανένα Κουρή.
Το Πασοκ έκανε πράξη το Σοσια-ληστικό του όραμα,πήγε τη χώρα έτη φωτός μπροστά,αναπτέρωσε την οικονομία,μας έκανε όλους νοικοκυραίους,έκανε την Ελλάδα αυτοδύναμη και κυρίαρχη χώρα με σιδηρά εξωτερική πολιτική,καταύγασε την κοινωνική αντίληψη,εξίψωσε την Παιδεία,πρόσφερε το τελειότερο σύστημα υγείας στον κόσμο,έδιωξε τους Αμερικανούς,κατατρώπωσε τους ζηλόφθονους Ευρωπαίους,έδιωξε το ρουφιάνο χωροφύλακα απο τις γειτονιές μας.
Κι όλα αυτά με απόλυτη διαφάνεια,σεβασμό στις κοινωνικές ευαισθησίες και χωρίς ποτέ κανείς απο τους πολιτικούς-αγγέλους του κινήματος να καταχραστεί στο ελάχιστο την εξουσία και το δημόσιο χρήμα.
Διότι είπαμε,το Πασοκ είναι το χάδι της Ουράνιας δικαιοσύνης προς τον ταλαίπωρο ελληνικό λαό,ο Μεσσίας που με δίψα καρδίας όλοι περιμέναμε.Διότι το Πασοκ δεν έχει μέλη και πολιτικούς,αλλά ανώτερες δυνάμεις,αγγέλους που ήρθαν να πατάξουν την κακιά Δεξιά!




...Τη συμπάθειά μου στο υπαρξιακό σας δράμα.

alzap είπε...

@ανώνυμος:
Αν και λίγο μεταφυσικό σωστό σε βρίσκω. Συνέχισε τη προσπάθεια.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@:ανωνυμος, Μην τους παραζορίζεις γιατί αυτοί έχουν την τάση να σε προσδιορίζουν οι ίδιοι!Έτσι και ψάξουν το παρελθόν σου και βρούνε οτι η γιαγιά σου έδωσε ένα ποτήρι νερό στη βασίλισα Αμαλία όταν πέρασε απ' το χωριό σου, την έβαψες!Φαντάσου ,εμένα που δε με γνωρίζει ο alzap και του έχω δηλώσει οτι δεν είμαι ούτε υπήρξα ποτέ Μητσοτακικός και οτι πολλοί πασόκοι της δουλειάς μας γνωρίζουν πολύ καλά οτι είμαι (παλαιο)καραμανλικός,αυτός με χρεώνει στο μητσοτακέικο! Γνωστή η τακτική!Όταν δε μπορείς να αντικρούσεις τα απιχειρήματα, απαξίωσε αυτόν που τα προβάλει!Κρίμα ούτε τον αρχηγό τους δε σέβονται που είχε πει κάποτε για τους μουσουλμάνους της Θράκης οτι ολοι έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού! Φαίνεται οτι εγώ δεν το έχω!!!

Ανώνυμος είπε...

Όφις
" Όταν δε μπορείς να αντικρούσεις τα επιχειρήματα, απαξίωσε αυτόν που τα προβάλει!"


Έχεις δίκιο αγαπητέ.
Αυτή είναι η συνήθης και αναμενόμενη τακτική σε φάσεις απελπισίας.
Μόνο που με την απελπισία και το κυνήγι ανεμόμυλων,ποτέ δε βγαίνει τίποτα...

Ο Μεταφυσικός!

alzap είπε...

@οφις, ανώνυμος:
:-)
Ποιός είπε ότι οι δεξιοί δεν έχουν χιούμορ;
(Απεταξάτω τον επίτιμο και δημοσίως;)

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:

- Για την Ευρώπη,

- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);

- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).

- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.

- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε "Να ένας άξιος πολιτικός!" Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!