Παρασκευή, Ιουνίου 13, 2008

ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ...

... ο Nick Styl σε σχόλιο του στο ποστ του Παναγιώτη Παπαχατζή. Και όσα λέει απευθύνονται σε ΟΛΟΥΣ, μα σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ στο ΠΑΣΟΚ...
Διαβάστε το:


"Ο Σημίτης ουδέποτε έπρεπε να είχε γίνει αρχηγός σοσιαλιστικού κόμματος.
Και το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ζητήσει μία τεράστια συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για την εκλογή Σημίτη το 1996 και ειδικά από τους αριστερούς αυτής της χώρας. Ειδικά πρέπει να ζητήσουν συγνώμη αυτοί που είχαν μεθοδεύσει την νίκη του Σημίτη σε εκείνο το συνέδριο.

Διότι ιστορικά είναι πλέον φανερό ότι η τότε εκλογή έγινε με σκοπό τη διατήρηση στην εξουσία με το τίμημα της δεξιάς στροφής και του επίπλαστου "εκσυγχρονισμού", που ουσιαστικά ήταν ο τρόπος να σερβίρει το ΠΑΣΟΚ τη δεξιά στροφή του.

Αυτό τουλάχιστον οι αριστεροί δεν έπρεπε και δεν πρέπει να το επιτρέψουν. Ή το ΠΑΣΟΚ θα γίνει Σοσιαλιστικό Κίνημα ή ούτε μία αριστερή ψήφος ή υποστήριξη δεν θα πρέπει να πάει ξανά σε αποπροσανατολισμένα και χωρίς ταυτότητα νεοφιλελεύθερα δημιουργήματα Σημιτικού τύπου.

Και η απόλυτη αλήθεια είναι ότι οι αριστεροί δεν το επιτρέπουν και γι΄αυτό το ΠΑΣΟΚ είναι κολλημένο στο 28%. Γιατί ακριβώς αυτοί που είχαν φύγει είναι οι ψηφοφόροι που επιτέλους θέλανε τη ρήξη με τις δεξιές πολιτικές.

Πραγματικά χάρηκα για την απόφαση και την τόλμη του Παπανδρέου. Και πραγματικά η κίνηση αυτή πιστεύω φέρνει πολλούς αριστερούς που είχαν αηδιάσει από το 96-04 πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ.

Όσο για την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από έναν πολιτικό που ποτέ δε σεβάστηκε τον λαό.
Λυπάμαι αλλά δεν ανήκω στην κατηγορία των προβάτων-χειροκροτητών να με χαρακτηρίζουν ανώριμο να πω υπεύθυνα τη γνώμη μου σε δημοψήφισμα και να λέω μπράβο. Δε διαφέρει αυτό που είπε ο Σημίτης από όλα όσα λένε οι δεξιοί και οι νεοφιλελεύθεροι, που τρέμουν την ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, μία λέξη που φαίνεται τουλάχιστον να γνωρίζει και να σέβεται ο Παπανδρέου."

5 σχόλια:

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αλέκο, στην κοινωνία υπάρχουν και πολίτες που πλέον αυτό το 'αριστερός' και 'δεξιός' δεν τους εκφράζει...
Έχουν απηυδήσει από τις 'ετικέτες' που κολλούν τα διάφορα κόμματα στους τίτλους τους και αγωνιούν για το πότε θα βρεθεί μια κυβέρνηση που ΔΕΝ θα:
-καθοδηγείται από παρασκηνιακούς ινστρούχτορες εσωτερικού και εξωτερικού. Πού θα εξασφαλίσει μια στοιχειώδη αξιοκρατία. Που θα εξασφαλίσει Θεσμούς ουσιαστικού ελέγχου της κοινωνικής λειτουργίας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων ΟΛΩΝ των πολιτών. Που θα ελαχιστοποιήσει την αισχροκέρδεια και τις μίζες. Που θα μετατρέψει το Δημόσιο (και τους υπαλλήλους του) σε υπηρέτη και όχι δυνάστη των πολιτών. Που, που, που...
Κι αν 'αηδίασαν' οι 'αριστεροί' με τη διακυβέρνηση Σημίτη 96-04, τι τους κάνει να ελπίζουν στον ΓΑΠ που 'συγκυβέρνησε' με τον Σημίτη όλα αυτά τα χρόνια; Διαφώνησε, μήπως, τότε;
Και, ποιός του έδωσε το ...δαχτυλίδι;
Πολύ φοβάμαι ότι τα αριστερά copy paste του ΓΑΠ από τη μιά και η δογματική νοοτροπία "αυθεντίας" που περισσεύει στην 'αριστερά' (υπό μορφή ομάδων, κινήσεων, τάσεων, ροπών κλπ) έχουν βαλτώσει κάθε ελπίδα για κοινωνική ανάπτυξη αφήνοντας το γήπεδο ελεύθερο στους άλλους χοντρόπετσους.
Παίζοντας τη μπάλα συνεχώς στην περιοχή της, έφαγε τα δυό γκολ και η Εθνική... :-)

alzap είπε...

@κωστης γκορτζης:
"Παίζοντας τη μπάλα συνεχώς στην περιοχή της, έφαγε τα δυό γκολ και η Εθνική... :-)"

Αυτό ξαναπέστο!!!!

αλλά λες παρακάτω:

"Κι αν 'αηδίασαν' οι 'αριστεροί' με τη διακυβέρνηση Σημίτη 96-04, τι τους κάνει να ελπίζουν στον ΓΑΠ που 'συγκυβέρνησε' με τον Σημίτη όλα αυτά τα χρόνια; Διαφώνησε, μήπως, τότε;"

κι αυτό είναι επίσης μια μεγάλη αλήθεια όχι μόνο για τον Παπανδρέου αλλά και για όλους μας στο ΠΑΣΟΚ. Και δεν αφορά μόνο στους αριστερούς αλλά, νομίζω σε όλους τους πολίτες.

Μοναδική, δύσκολη πολύ, διέξοδος όλων μας να δούμε τη λάθος πορεία και να την αλλάξουμε.
Δυσκολοτερο ακόμα να πείσουμε ότι το εννοούμε.
Άλλο όμως τρόπο δεν βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

Τα είπε όλα ο ανθρωπος.Μπράβο του. Δεν ξαναγράφω για το θέμα.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Ωραίο το κείμενό σου!Επαναστατικό, στο μέτρο ενός συμβιβασμένου και μπολιασμένου με την οίηση της εξουσίας σοσιαλιστή!Δε νομίζεις όμως οτι πέρασαν 12 χρόνια για να γραφεί; Όταν ο...δεξιός Σημίτης τα ζητούσε στο Συνέδριο όλα και του τα δίνατε, όταν ο μακαρίτης Γιαννόπουλος απευθυνόμενος σ' αυτούς που γιουχάϊζαν βολεμένοι όλοι της Κεντρικής Επιτροπής, είπε το περίφημο "καθήστε καλά εσείς εκεί πάνω γιατί άμα έρθει η δεξιά θα σας στείλει όλους στον Κορυδαλό μ' αυτά που έχετε κάνει",που ήταν οι ευαίσθητες δημοκρατικές- σοσιαλιστικές φωνές σας;Θέλετε να μας κάνετε να ξεχάσουμε οτι δε μιλάγατε γιατί σας άρεσε η εξουσία και ό,τι αυτή παρείχε στον καθένα σας!Τώρα μιλάτε απαξιωτικά για τους εκδότες που, δήθεν, σαμποτάρουν τον ΓΑΠ!Όταν αυτός που έγραψε για τον Ανδρέα το περίφημο "ΕΠΕΣΕ Ο ΦΑΥΛΟΣ", στήριζε Σημίτη, με το (πολύ) αζημίωτο φυσικά, άκρα του τάφου σιωπή!Κάντε την αυτοκριτική σας! Ο Λαός σας έδωσε δύο ευκαιρίες για να την κάνετε με την ησυχία σας στην αντιπολίτευση!Φαίνεται οτι εσείς επιδιώκετε και μια τρίτη!Ο Γιώργος μάλλον δεν έχει αντίρρηση για κάτι τέτοιο! Κάνει τα αδύνατα, δυνατά για το καταφέρει!Προς το παρόν πρόσφερε, ίσως, το πιό ευχάριστο σαββατοκύρικο στον Κώστα! Μέχρι την επόμενη πατάτα!
Καλό τριήμερο!

alzap είπε...

@exeisminima:
:-)


@οφις:
Χαλάρωσε, είναι γνωστό ότι οι Μητσοτάκηδες συμπαθουν τον Σημίτη, μην εκδηλώνεσαι έτσι αδελφέ.