Πέμπτη, Ιουνίου 12, 2008

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

...εκτός από τη σημασία της για την απόφαση που περικλείει, είναι ένα σημαντικό κείμενο για το ΠΑΣΟΚ και την εξέλιξή του.

Πιστεύω ότι η επιστολή αυτή θα αποδειχθεί ιστορικής σημασίας για το ΠΑΣΟΚ.



Προς
Κύριο Κώστα Σημίτη
τ. Πρωθυπουργό

Αγαπητέ Κώστα,

Διάβασα με προσοχή όσα μου έγραψες.

Το θέμα του δημοψηφίσματος, το οποίο έθεσες, έχει λυθεί με ομόφωνες αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ, του Συνεδρίου μας και του Πολιτικού μας Συμβουλίου. Αποφάσεις καθαρές, αναμφισβήτητες και δημόσια γνωστές. Αποφάσεις που ενισχύουν τη δημοκρατία στη χώρα μας.

Άρα το ζήτημα δεν υφίσταται. Είχε απαντηθεί προ της επιστολής σου.
Η δε δημοσιοποίηση της επιστολής, η δημόσια διαφοροποίηση καθώς και η έμπρακτη άρνηση να συνταχθείς με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την υποβολή της πρότασής μας, αποτελούν αδικαιολόγητη πολιτική πράξη.

Δημιουργούν ερωτηματικά για την πολιτική βούληση και στόχευσή μας.

Δημιουργούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό τη στιγμή που κάθε νοικοκυριό δοκιμάζεται από την ακρίβεια και ο ελληνικός λαός πλήττεται βίαια από την ανομία, την αυθαιρεσία, τη διαφθορά και την κατάρρευση κάθε έννοιας κράτους δικαίου με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Δημιουργούν ερωτήματα τη στιγμή που ο λαός στρέφεται προς ένα ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα αποτελεί και νέα ελπίδα. Ένα ΠΑΣΟΚ αποφασισμένο να νικήσει, για να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που θα αποκαθιστά τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Μακριά και απέναντι σε όσα συμφέροντα θέλουν να χειραγωγούν την πολιτική ζωή προς ίδιον όφελος και δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Γνωρίζεις ότι εκτιμώ ιδιαίτερα το έργο που έχεις προσφέρει στη χώρα. Θυμούμαι πάντα την εποικοδομητική για την Ελλάδα συνεργασία μας στις κυβερνήσεις σου.

Αντιλαμβάνομαι ωστόσο ότι έχεις τελικά αποφασίσει να κινείσαι έξω από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ και να λειτουργείς αυτόνομα και ανεξάρτητα. Μπορώ να το κατανοήσω αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ.

Είμαι προσωπικά υποχρεωμένος αλλά και αποφασισμένος να διαφυλάττω την πολιτική ενότητα του Κινήματός μας, σεβόμενος την απόφαση της πλατιάς βάσης του ΠΑΣΟΚ της 11ης Νοεμβρίου.

Με την απόφασή σου, που επιβεβαιώνουν οι πράξεις σου, δεν μπορεί να προσμετράσαι και να συγκαταλέγεσαι στη συντεταγμένη δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Σεβόμενος την ιστορία, την προσφορά σου και την κοινή μας πορεία δεν θα κινήσω την τυπική διαδικασία προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως θα όφειλα να κάνω για οποιοδήποτε άλλο στέλεχος.

Διαφυλάττοντας το κύρος και τη συντεταγμένη πορεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θα αξιολογούμε πάντα τις απόψεις που καταθέτεις.
Και προσωπικά θα το κάνω με ιδιαίτερο πάντα ενδιαφέρον.

Φιλικά,
Γιώργος A. Παπανδρέου







ΥΓ1. Η γνώμη μου είναι ότι για το ΠΑΣΟΚ θα ήταν όλα πολύ καλύτερα αν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε προχωρήσει στην ίδια κίνηση πριν πολλά - πολλά χρόνια.

ΥΓ2. Για λόγους ανθρωπιστικούς αλλά και ευγένειας θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στον κ. Πρετεντέρη, στον κ. Ψυχάρη, στον κ. Χριστοδουλάκη, στον κ. Γκαργκάνα, στον κ. Μπόμπολα και τέλος πάντων σε όσες εκδοτικές, εργολαβικές και επιχειρηματικές δυνάμεις περνούν δύσκολες ώρες.

Ελπίζω μόνο η δικαιολογημένη αγανάκτησή τους να μην τους οδηγήσει σε κινήσεις βεβιασμένες και ρίξουν το εξαιρετικό επίπεδο των DVD που μας προσφέρουν κάθε Κυριακή.

ΥΓ3. Τα υστερόγραφα είναι δικά μου,(alzap), ασφαλώς και δεν περiλαμβάνονται στην επιστολή.

14 σχόλια:

kaltsovrako είπε...

Καλημέρες

;)

Ermis Tsk είπε...

Επιτέλους έγινε...!! Άντε και καλή μας συνέχεια...;-)

theodore είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο.
Μετά την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη,τώρα θα έχουμε να λέμε και για την επιστολή ΓΑΠ της 12ης Ιούνη.

Ανώνυμος είπε...

Panagia mou, lete na mas vgei se kalo?
An den pethanw apopse den tha pethanw pote!!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, καιρός ήταν. Μόνον σύντροφοι, προλάβετε να προμηθευτείτε χαρτομάντηλα, γιατί προβλέπεται έλλειψη και αύξηση τιμής. Είδαν τον Πρετεντέρη να τα αγοράζει με τις κούτες. Αραγε, θα δώσει και στον κυρ-Σταύρο ή θα τα κρατησει όλα για την παρέα εκεί στο Μεγάλο κανάλι. Οχι, τίποτε άλλο, αλλά η Ολγα είναι ευσυγκίνητο-τρόπος του λέγειν-κορίτσι. Ασε, ο Παύλος. Κλαίει νυχθημερόν για την... χαμένη τιμή μιας άλλης νιότης, που δεν έδειχνε πως πως θα καταντούσε. Με τις υγείες τους...

tractatus είπε...

Και τώρα δηλαδή, λύσαμε τα εσωκομματικά μας προβλήματα και προχωρούμε ακάθεκτοι αφισσοκολώντας τον ΑΓΠ στην Αθήνα; Μετά απο 162 ενστάσεις για τις εσωκομματικές διαδικασίες και για τις ψήφους μαιμούδες που εξακολουιούν ακάθεκτα να συντηρούν και να δεσμεύουν υγιείς δυνάμεις το πρόβλημα ήταν ο Σημίτης και το ρού της ιστορίας το άλλαξε αυτή η επιστολή;
Δυστυχώς, το τραίνο έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, αγαπητέ Αλέκο και αυτό ξεκίνησε απο πολύ παλιά...μόνο που πολλοί βολεύτηκαν στο επόμενο και κάποιοι περιμένουν το μεθεπόμενο για να κάνουν το ίδιο...κάποιος που εξισώνουν τον Μητσοτάκη με τον Σημίτη κι επομένως κάποιοι που έμαθαν οτι στο ΠΑΣΟΚ κάνεις καρριέρα και όχι επικοδομοιτική κριτική, διαδικασίες και δημοκρατικές αποφάσεις...Καλά είναι τα δένδρα αλλά το δάσος έχει ιστορικό πλέον απαύγασμα...

alzap είπε...

@kaltsovroko:
Καλημέρες σύντροφε, και πολλές φιλούρες.
:-)

@erxx:
Καλημέρα


@theodore:
Ιστορική όπως η 3η του Σεπτέμβρη ίσως όχι.
Ιστορική όπως η απόφαση διαγραφής της φράξιας της Δημοκρατικής Αμυνας απο τον Ανδρέα μάλλον ναι.
Το μέλλον άλλωστε θα δείξει το εύστοχο ή άστοχο της, λεπτών αποχρώσεων είναι η αλήθεια, ειρωνικής σου διάθεσης.

alzap είπε...

@ανώνυμος:
Εγω πάλι γιατί πιστεύω ότι δεν θα το γλυτώσεις το ξύλινο παλτό ουτε εσύ ούτε κανένας άλλος απο μας;


@δημητρης:
Δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα.
:-)

alzap είπε...

@tractatus:
Ο καθένας μας με τις επιλογές του, το ήθος του, τη συγκρότηση του και την οπτική του γωνία.

Δεν ξέρω ποιό εσωκομματικό πρόβλημα σε βασανίζει ακριβώς. Δεν συμμερίζομαι την αγωνία σου για το ποιός εκλέχτηκε ή δεν εκλέχτηκε στις κατα τόπους τοπικές οργανώσεις. Διαπιστώνω σοβαρότερα πρόβλήματα γύρω μου.
Δεν ξέρω ποιά σχολή σκέψης σε κάνει να πιστεύεις ότι 162 ενστάσεις είναι κάτι για το οποίο πρέπει κάποιος να ντρέπεται.
Γιατί η δική μου σκέψη λέει ότι η απουσία ενστάσεων θα ήταν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα σε μια διαδικασία που ψήφισαν 260.000 μέλη και υπήρξαν καποιες χιλιάδες υποψήφιοι.
Αν διάβασες την επιστολή Σημίτη προς Παπανδρέου και θεωρείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και άρα κακώς όλη η φασαρία, σεβαστό αλλά μάλλον δεν μπορούμε να συνεχίσουμε πολιτική κουβέντα. Ας μιλήσουμε για
κάτι άλλο.
Απο την άλλη, όποιος επιθυμεί να παριστάνει τον ανυποψίαστο και παρθένο που έκπληκτος παρακολουθεί κάποιους να τσακώνονται χωρίς λόγο ενώ πίνει το τσάι του, είναι ελεύθερος να το κάνει.
Οϊ δημόσιες σχέσεις και ο "πολιτικά ορθός λόγος" δεν είναι συνταγή για πάσα νόσο.
Στη χώρα μας έχουμε πλέον πολύ σοβαρό πρόβλημα πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δημοκρατίας.
Γι΄αυτήν την πραγματικότητα υπάρχουν αιτίες και υπεύθυνοι, υπάρχουν πολιτικές και απόψεις που συγκρούονται.
Είναι πολύ εύκολο να παριστάνεις ότι δεν το βλέπεις. Και λέω παριστάνεις γιατί γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά ώστε κανείς απο τους δύο μας να μη δικαιούται να το παίξει "εκπληκτος" η "ανυποψίαστος"
Καλή για τους πραγματικά ανυποψίαστους του διαδικτύου η "υπεράνω όλων" στάση σου και το εμπόριο ισορροπιών και καλωσύνης, αλλά όχι μεταξύ μας.
Αυτά προς το παρόν κι ελπίζω να συνενοηθήκαμε.
Καλή σου μέρα.

tractatus είπε...

Ευτυχώς δεν είσαι ειδήμονας αγαπητέ Αλέκο...άμα κατέβεις απο το βάθρο ίσως να ξαναδιαβάσεις απο τη σωστή οπτική γωνία τα πράγματα κι όχι απο το κάτοπτρο του πολύ μα πολύ εξειδικευμένου στην πολιτική. Πράγματι συνεννοηθήκαμε οτι μερικά πράγματα που αοφορούν στους χαρακτηρισμούς και στην ειρωνεία δεν αλλάζουν όσο κι αν τα μαλλιά ασπρίζουν σε μερικούς. Καλή σου νύχτα και καλή διαδρομή στο σκοτάδι...:)))

alzap είπε...

ΟΚ πυγολαμπίδα μου.
Καλά να περνάς!

tractatus είπε...

Κι εσύ εξαίρεση απο τον κανόνο, επίσης...όσο για το εμπόριο...πάντα είχες αυτοσαρκασμό είναι αλήθεια αλλά ευτυχώς δεν ενοχλεί του γνωστούς σου...για φίλους δεν ξέρω μπορεί και να πιάνει...Καλά ξυπνητούρια Μέγιστε!

alzap είπε...

Δεν πολυκατάλαβα είναι η αλήθεια αλλά είπαμε,
ο καθένας με το ήθος του και τη διαδρομή του.
Να είσαι καλά.

tractatus είπε...

"ο καθένας με το ήθος του και τη διαδρομή του"...σωστοοοό!