Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2008

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΡΕΛΑΣ...

...στο κατάστημα της τράπεζας στην Ερυμάνθεια.

Την επομένη του σεισμού πηγαίνει κλιμάκιο των αρμοδίων αρχών και εξετάζει το κτήριο. Διαβουλεύονται, ξαναδιαβουλεύονται και τελικώς μετά από διάφορα τηλέφωνα σε διάφορους, αρμόδιους ελπίζουμε, ΔΕΝ χαρακτηρίζουν το κτήριο.

Απλώς λένε στον διευθυντή ότι αν θέλουν να μπουν και να δουλέψουν να το κάνουν με δική τους ευθύνη.

Χτες το μεσημέρι, επισκεπτόμενοι τις σεισμόπληκτες περιοχές, βρεθήκαμε στην Ερυμάνθεια.
Δείτε σε τι συνθήκες ήταν υποχρεωμένοι να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο κατάστημα, με τα σίδερα να κρέμονται πάνω απο τα κεφάλια τους αλλά βεβαίως και πάνω απο τα κεφάλια των πελατών...



Καλέσαμε τους εργαζόμενους να βγουν έξω και να μην ξαναμπούν μεχρι να υπάρξει υπεύθυνη πιστοποίηση της καταλληλότητας του κτιρίου. Κι αυτό για την ασφάλεια εργαζομένων και πελατών. Το αυτονόητο δηλαδή.
Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν.

Κι όμως βρέθηκαν κάποιοι που μας κατηγόρησαν ως «ακραίους». Και το χειρότερο, απείλησαν τους εργαζόμενους με πειθαρχικές διώξεις...

Την ίδια στιγμή, οι διοικούντες στην ίδια τράπεζα ετοιμάζουν για σήμερα μεγάλη φιέστα και εγκαίνια με κανάλια, με επίσημους, λέϊζερ, ηθοποιούς κλπ,, για το καινούργιο μηχανογραφικό κέντρο της επιχείρησης.

Τόσο καλά...

Και βεβαίως επειδή για τα ΜΜΕ η διαφήμιση που παίρνουν από την τράπεζα μετράει και όχι ο κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή, να είστε σίγουροι ότι θα δείτε εικόνες από την σκηνοθεσία των εγκαινίων. ΠΟΥΘΕΝΑ όμως δεν θα δείτε αυτές τις εικόνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόντουσαν χθες οι συνάδελφοί μου.


ΥΓ. Ο Σύλλογος των εργαζομένων εξήγησε στην Τράπεζα ότι αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα με τις διαδικασίες που επιβάλλονται, το βράδυ θα μοιραστούν στην φιέστα εκατοντάδες φωτογραφίες όπως αυτές που βλέπετε αλλά και κάποιες χειρότερες, (εντάξει αυτολογοκρίθηκα...).
Ως εκ ...θαύματος ένας μηχανισμός ολόκληρος, κραυγαλέα απων μέχρι σήμερα, κινήθηκε. Συνεργεία, μηχανικοί, παράγοντες έχουν πέσει με τα μούτρα απο το πρωί για την αποκατάσταση των ζημιών...

9 σχόλια:

Rodia είπε...

Καλά, ε, τι να σχολιάσω τώρα;
Τρελά πράγματα συμβαίνουν στο σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας, αλλά κι εδώ δεν πάμε πίσω. Το βάζω στις ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ μου, απίθανο ποστ.

Καλά κουράγια :)))

Rodia είπε...

Κατά σύμπτωση, ανέβασα και'γώ κάτι που περιέχει... Τράπεζα!

Orelia είπε...

αν ειναι δυνατον ρε παιδια!!!!

alzap είπε...

@rodia:
Ευχαριστώ.
Πήγα, είδα, εξαιρετικό!
Καλημέρα.

@orelia:
Κι όμως, κι όμως...
Καλημέρα φιλενάδα.

An-Lu είπε...

Και ο άγιος (λέμε τώρα...) φοβέρα θέλει αγαπητέ.

An-Lu είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
alzap είπε...

@an-lu:
Δεν ξέρεις πόσο συμφωνώ μαζί σου!
:-)

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Καλά, μην τρελλαθούμε τώρα! Έγινε ένας σεισμός,Ο σεισμός άν προτιμάτε! Πρέπει το συντομώτερο δυνατό να αποκατασταθούν οι ζημιές κυρίως και πρωτίστως ως προς τη στατική του κτιρίου αλλά αυτό δε σημαίνει οτι δε μπορεί η Διοίκηση της Τράπεζας να κάνει εγκαίνια σε ένα ομολογουμένως εκπληκτικό έργο!Τώρα, άν εσείς επιμένετε στο χαρακτηρισμό "φιέστα", ίσως πρέπει να ρίξετε καμιά ματιά στα τιμολόγια εγκαινίων ...Θυρίδων επι εποχής "δημοκρατικών" Διοικητών! Θέλετε φωτοτυπίες;Αλλά τι λέω!Εσείς έχετε πρόσβαση σε πιό εμπιστευτικά έγγραφα τιμολογιάκια δε θα βρείτε!

alzap είπε...

@οφις:
Καλώστον τον συνήγορο του Μηλιάκου.
Κι έλεγα που είναι, άργησε...
Ξέρεις ότι περαν της τεράστιας και ικανότατης Νομικής Υπηρεσίας της ΑΤΕ, ακριβοπληρώνει, με λεφτά της Τράπεζας ασφαλώς, και κάτι γραφεία μεγαλοδικηγόρων. (Γι αυτά τα τιμολόγια έχεις καμιά ιδέα;) Ήταν ανάγκη να βάλει εσένα να συνηγορήσεις;
Αλλά επειδή κάνεις ότι δεν κατάλαβες να επισημάνω ότι δεν καταγγέλω τον ...σεισμό.
Τους αλήτες καταγγέλω που υποχρέωσαν εργαζόμενους να δουλέψουν κάτω απο σίδερα που κρεμόντουσαν σε κτήριο με σοβαρές ζημιές απο σεισμό.
Κάτι επ΄αυτού;

Και καλό θα είναι να μην προκαλείς γιατί θα σου θυμίσω ΓΙΑ ΑΡΧΗ ότι ΚΑΝΕΙΣ Διοικητής της τράπεζας μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποίησε την εταιρική κάρτα της ΑΤΕ για να αγοράζει κομπιναιζον και πιτσες.
Αυτό το προνόμιο ξέρεις ποιός το
έχει.
Αν θέλεις συνέχεια για πιο σοβαρά, εδώ είμαστε.
Καλό το καλαμπούρι, άντε και το γλύψιμο, αλλά όχι να βγαίνεις να δικαιολογήσεις αλητείες.

Το παιδί σου θα το έστελνες να δουλέψει με τις συνθήκες που βλέπεις στις φωτογραφίες;

Την απάντηση να τη δώσεις στον εαυτό σου και όχι σε μένα.