Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2008

H X-PSILIKATZOY ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


ΠΑΣΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ 2008


Το ότι αναγκάζομαι να γράψω αυτό το κείμενο έχοντας σταματήσει το blogging και μάλιστα σε αυτό το συγκεκριμένο blog είναι μεγάλης σημασίας για μένα και πιστέψτε με, είναι το τελευταίο που θα ήθελα να κάνω αυτή τη στιγμή. Είμαι όμως υποχρεωμένη και παρόλο που ο ιδιοκτήτης αυτού του blog θα είχε όλα τα δίκια να αρνηθεί, εκείνος αντιθέτως με πήρε άπειρα τηλέφωνα για να διασφαλίσει ότι το κράξιμο που θα φάει το ΠΑΣΟΚ θα είναι μέσα από το δικό του blog. Λυπάμαι εάν θα βγει μεγάλο αλλά είμαι πολύ παρμένη.

Λίγο πριν αποφασίσω να κλείσω το blog μου, είχα απαντήσει θετικά σε μία πρόσκληση του Κωστή Δεμερτζίδη ώστε να πω δυό λόγια για την δική μου "εμπειρία του blogging" στην γνωστή πια εκδήλωση της Καβάλας. Θα ήταν η πρώτη ομιλία στη ζωή μου και όπως προέκυψε και η τελευταία (αυτό, για να απαντήσω σε όσους βιάστηκαν να μου χρεώσουν και καριέρα ομιλήτριας παύλα x-blogger). Φτάνοντας εκεί, μαθαίνω πως η αφίσα της εκδήλωσης μπήκε σε ελάχιστα σημεία της Καβάλας και στα περισσότερα από αυτά, σκίστηκε αμέσως μετά. Βασικά, η καλύτερή μου γιατί ήμουν στο παρατσάκ να λιποθυμήσω από το άγχος για το βράδι. Έμαθα επίσης ότι στο δελτίο τύπου είχε προστεθεί η εξής φράση:

"Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους bloggers όπως ο Πάρης Ανανιάδης, η Τσακαλέρου Μαρίζα, ο Χουβαρδάς Κώστας(από Κομοτηνή) και ο Κρόγιας Γιώργος (από Ξάνθη) που τα blog τους αγγίζουν μια ευρεία θεματολογία που έχει να κάνει με θέματα όπως πολιτική, περιβάλλον, οικολογία, νέες τεχνολογίες".

Με άλλα λόγια bloggers, που είναι τυχαία όλοι πασόκοι και που όπως υποστηρίζουν πια, δεν εκπροσωπούν κανένα κόμμα αλλά μόνο τον εαυτό τους. Ναι, και μετά ξυπνήσατε. Λες και άμα ήξερα κάτι τέτοιο, υπήρχε ποτέ περίπτωση να έκανα τόσες ώρες ταξίδι για να παραβρεθώ σε εκδήλωση καπελωμένη από κομματόσκυλα. Τεσπα, ο Κωστής, μου είπε ότι αφαίρεσε την παράγραφο που με το ζόρι είχαν χώσει οι κυρίες του πασόκ - που προφανώς παρεπιπτόντως είναι και μέλη της Στέγης.

Έτσι λοιπόν, μετά από ώρες τρεξίματος και κουβαλήματος - όλη τη μέρα- από τα παιδιά που δούλεψαν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ για την εκδήλωση (μέχρι τις 12 τη νύχτα), βρέθηκα σε μία εντελώς εξωπραγματική κατάσταση που άκουγα μέχρι τότε, έβλεπα σε ταινίες αλλά ποτέ δεν είχα την απαραίτητη φαντασία να θεωρήσω ότι συμβαίνει στην Ελλάδα του σήμερα. Την ώρα της εκδήλωσης, αφού τελειώσαμε τις ομιλίες μας με τον Πάνο, το μικρόφωνο δόθηκε στον κύριο Χουβαρδά, ο οποίος ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να ξεκινήσει να τα λέει, σηκώθηκε από το κοινό, ήρθε δίπλα μου, εμποδίστηκε να κάτσει στην καρέκλα του έδρανου από τους διοργανωτές (έλεος δηλαδή - να ανοίξει η γη να σε καταπιεί ρε φίλε) και όντας όρθιος δίπλα μου, είπε ό,τι είπε για αρκετή ώρα, ενώ θεώρησε σωστό αμέσως μετά, να απαντά και σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού.

Εμένα σας το λέω, μια χαρά με βόλεψε να τη γλιτώσω αλλά όχι ρε σύντροφε να παραπονιέσαι μετά ότι σου πήρανε φασιστικά το μικρόφωνο! Μιλάμε να πάμε να σου αγοράσουμε ένα να το 'χεις δικό σου! Τεσπα, αφού θεώρησα σωστό να πω τη γνώμη μου για το pressgr που ο κύριος Χουβαρδάς είχε αναφέρει ως παράδειγμα ελευθερίας του λόγου στα blogs (σεβαστό, αλλά χοντρομαλακία κατ' εμέ) η εκδήλωση συνεχίστηκε περίπου μέχρι τις έντεκα.

Η κομματοσκυλίαση προφανώς είχε χτυπήσει κόκκινα καθώς μία "καλεσμένη" θεώρησε σωστό, αφού συστήθηκε και σύστησε όλη την παρέα ως πράσινοι bloggers (aka πασοκ και με οικολογικές ευαισθησίες όπως πρόσθεσε), να με κατηγορήσει πως βγάζω λεφτά απ'το blogging ενώ είμαι "αμόρφωτη και κακομοίρα". Βασικά και πάλι στ'αρχίδια μου, αρκεί να συστηνόταν. Τύπου, ξέρεις είμαι η Μαρία και το και το. Θα 'τρωγε ένα άντε γαμήσου και πολύ θα ήταν. Όταν όμως συστήνεσαι πασόκα, λυπάμαι αλλά ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝΕ; Τα φιλαράκια της κάνανε μόκο ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και ας αφήσουν τα σάπια ότι πήραν θέση, πενήντα άτομα με κάτι αφτάρες ΝΑ ήμασταν να ακούσουμε αν είχαν κάτι να πουν για να τα μαζέψουν. Κιχ δεν βγάλανε.

Η σουρεάλα συνεχίστηκε στο τραπέζι της εκδήλωσης όπου άλλα κεκαλυμένα κομματόσκυλα αφού ζήτησαν συγνώμες και περάσαμε μια ωραία βραδιά γεμάτη κοπλιμάν και σάλια, θεώρησαν καλό να ξαμολυθούν αμέσως μετά στα blogs για να αποσυντονίσουν τις συζητήσεις, γεμίζοντάς τα ψέμματα και κατηγορίες ότι δεν δέχτηκαν οι καλεσμένοι να πληρώσουν το τραπέζι. Αμέσως μετά, έμαθα ότι με θεωρούσαν και ενταγμένη στη νεολαία του Τσίπρα πράγμα το οποίο εντός context μου φάνηκε απόλυτα λογικό (αντί παπαριά ολκής αν διάβαζαν μία το blog μου) καθότι στην δική τους κοσμάρα, δεν νοείται άνθρωπος εκτός κόμματος.

Μαλάκες, ούτε ταινία σας λέω τέτοιοι ηθοποιοί! Τεσπά, αφού το 'ζησα όλο αυτό, οφείλω να κράξω γιατί πραγματικά δεν είχα ιδέα πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει κάποιος για μια θεσούλα σε ένα κόμμα, για λίγη προσωπική προβολή, για ένα μπράβο από τον αρχικομματόσκυλό του. Ρε βλάκες, γράφτε ένα βιβλίο. Εγώ θα σας ανοίξω τα μάτια; Μιλάμε με τέτοια κουλτουροσύνη και μόρφωση, τεμενάδες θα σας κάνουν!

Λοιπόν, και πάμε τώρα στα σοβαρά. Η επίθεση που δέχτηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δούλευαν για βδομάδες αφιλοκερδώς, η επίθεση που δέχτηκα εγώ και η ντροπή που ένοιωσαν τα παιδιά της Στέγης και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ήταν καθαρά από το ΠΑΣΟΚ. Έτσι μας συστήθηκαν όλοι αυτοί. Φυσικά, έχω δεχτεί και καλύτερες από πιο ευφάνταστα τρόλια, αλλά θέλησα να απαντήσω διότι το συγκεκριμένο τρόλι τυχαίνει να θέλει να κυβερνήσει τη χώρα μου.

Έτσι λοιπόν, τουλάχιστον για τον εαυτό μου και από το blog ενός ανθρώπου που αγωνίζεται και αγαπάει το ΠΑΣΟΚ, δηλώνω επώνυμα ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ όπως μου τη μετέφεραν τα στελέχη του ενώπιον 80 ατόμων, είναι πως το blogging δεν θα έπρεπε να αφορά αγράμματους και αμόρφωτους κακομοίρηδες (sic), πως ένα βιβλίο απαγορεύεται να το γράφει όποιος κι όποιος και πως αυτά τα ρημάδια χρήματα που έβγαλα απ'αυτό, είναι παράνομα, ανήθικα και βρώμικα.

Ως εκ τούτου, οφείλω κύριοι να σας απαντήσω επίσης επώνυμα, πως αν αυτοί είναι οι άνθρωποι που έχει το ΠΑΣΟΚ να το εκπροσωπούν, τότε πολύ καλά κάνει η Καβάλα και ξερνάει όποτε ακούει για το κόμμα σας και πως τρεχάτε να κρυφτείτε όσο είναι καιρός διότι σας έρχονται πολύ σάπιες ντομάτες. Από τον αγράμματο λαό δηλαδή, που τόσο εκτιμάτε.

Επίσης εάν όντως αυτές είναι οι θέσεις σας, δεν διαφέρετε σε τίποτε και από τους χειρότερους φασίστες και χαίρομαι ιδιαίτερα που επιτέλους πήρατε για πρώτη φορά ανοιχτά θέση για κάτι.

Δελημήτρου Κων/να
x-psilikatzoy

69 σχόλια:

alzap είπε...

Όσοι με ξέρουν έστω και λίγο θα καταλάβουν γιατί παρακάλεσα την Κωνσταντίνα να μου κάνει την τιμή να σηκωθεί εδώ το ποστ που διαβάσατε.
Για όσους ενδεχομένως απορήσουν θέλω να πω δύο κουβέντες προς το παρόν και αν χρειαστεί θα επανέλθω.

Το έκανα λοιπόν:
Γιατί ντρέπομαι για ότι συνέβη αλλά πολύ περισσότερο ντρέπομαι γιατί κάποιοι ακόμα και σήμερα παριστάνουν πως δεν κατάλαβαν, προσπαθώντας να υποβαθμίσουν το γεγονός.
Είμαι υποχρεωμένος να πάρω εγώ τη ξευτίλα που εκείνοι δεν καταλαβαίνουν ή προσπαθούν να τη χώσουν κάτω από το έδαφος για να ξεχαστεί.

Γιατί βρίσκομαι στο ΠΑΣΟΚ πάνω από τρεις δεκαετίες για να αλλάξει ο κόσμος με τέτοιο τρόπο ώστε οι «αμόρφωτοι», οι εκτός «κυκλωμάτων», οι μη πλούσιοι αλλά αξιοπρεπείς, να έχουν το δικαίωμα να μιλάνε, να γράφουν βιβλία, να εκφράζονται.

Γιατί ντρέπομαι πολύ περισσότερο γιατί δύο άνθρωποι από την Κοκκινιά άφησαν στους παππούδες ότι πολυτιμότερο είχαν, τα παιδιά τους, και έφυγαν μετανάστες στα εργοστάσια της Γερμανίας.
Πήραν την απόφαση αυτή για να διαφυλάξουν το πολυτιμότερο περιουσιακό τους στοιχείο. Την αξιοπρέπειά τους!
Γιατί ξέρω ότι σήμερα, συνταξιούχοι πια, εξακολουθούν να παλεύουν για το μεροκάματο στους δρόμους κάθε μέρα, βρέξει χιονίσει.

Γιατί ξέρω ότι αυτοί οι γονείς, για πολλές δεκαετίες έδωσαν και δίνουν αγώνες για το κόμμα που ανήκω.
Ενίσχυσαν σε χρόνους δίσεκτους και άγονους με τη ψυχή και με το υστέρημά τους τη δυνατότητα του ΠΑΣΟΚ να υπάρχει.

Γιατί ξέρω ότι δεν πλασαρίστηκαν σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία, δεν παζάρεψαν, δεν έγλυψαν.
Έκαναν ότι έκαναν, κάνουν ότι κάνουν, για να αλλάξουν τον κόσμο. Για να μην είναι τα παιδιά τους «αόρατα».
«Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα σχετικά με τους φτωχούς είναι ότι είναι αόρατοι», σημειώνει ο Μαϊκλ Χάρινγκτον στο βιβλίο του The other America.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι γονείς της Κωνσταντίνας.
Ευτυχώς δεν μπαίνουν στο ιντερνετ για να διαπιστώσουν ότι τριάντα τόσα χρόνια μετά, υπάρχουν κάποιοι που προσβάλλουν με χυδαίο τρόπο το παιδί τους γιατί ΤΟΛΜΗΣΕ να γίνει ΟΡΑΤΟ.
Και το χειρότερο ότι οι θύτες είναι άνθρωποι που έκαναν ότι έκαναν στο όνομα του ΠΑΣΟΚ.

Θέλω κάποιος που έχει κοινή λογική να μου πει ΠΩΣ μπορώ να κοιτάξω αυτούς τους ανθρώπους στα μάτια.

Σε όποιον πιστεύει ότι γίνομαι μελοδραματικός μπορώ ευθέως και έχοντας συναίσθηση του τι λέω, να απαντήσω:

"Σάλτα και …"

Θα επανέλθω αν χρειαστεί, προς το παρόν να δηλώσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου το αυτονόητο, ότι δεν είναι όλοι ίδιοι στο κόμμα μου και ότι τον αγώνα θα τον δώσουμε μέχρι τέλους, με όποιο κόστος.

kaltsovrako είπε...

Παρακαλώ να σημειωθεί πως ο κ. Γιώργος Κρόγιας δεν συμμετείχε σε αυτό το επεισόδειο. Θα είναι άδικο από μερους μου να ταυτιστεί με αυτό που συνάντησα ως συμπεριφορά, μόνο και μόνο επειδή υπήρχε στην πρόσθετη αναγγελία.

Τις καλημέρες μου από τη δουλειά.

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης είπε...

@alzap

ως ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ, και ιστολόγος έχω να σου πω "μπράβο alzap"

blogger είπε...

Παιδιά. Μην γενικεύουμε. Το ότι βγήκε μια κοπέλα που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και πέταξε μια κουβέντα "πράσινοι bloggers" χωρίς να ρωτήσει κανέναν άλλον, δεν πάει να πει ότι όλο το ΠΑΣΟΚ είναι "σάπιο".
Εγώ παρακολούθησα όλη την συζήτηση, αλλά δυστυχώς όχι το επίμαχο σημείο γιατί έφευγα για Καβάλα.
Κι εγώ αποδοκιμάζω τον τρόπο που αντέδρασε η κοπέλα.
Αλλά πιστεύω ότι έγινε και προσπάθεια να χρησιμοποιηθούμε εγώ και ο Χουβαρδάς σε μια εσωτερική κόντρα της στέγης φίλων τεχνών και γραμμάτων καβάλας.
Ευτυχώς τελικά που δεν ήμουν παρόν!

spallantzas είπε...

υποκλινομαι και σε σένα και στην Κωνσταντίνα, στην οποία νοιώθω την ανάγκη (έτσι μούρχεται) να ζητήσω συγνώμη.

spallantzas είπε...

@krogia
αυτό που λες περι "χρησιμοποίησης" Γιώργο ,πότε το αντεληφθης? Μετά την εκδηλωση ή πριν απο αυτή , όταν στο δελτιο τύπου αναφερόταν ότι "θα τιμησετε με την παρουσία σας την εκδήλωση"? γιατί αν το αντελήφθης μετά ,τότε δεν φτάνει μόνο να πεις ότι η "δεσποινίς ατύχησε" , πρέπει να καταγγείλεις και αυτούς που σε χρησιμοποίησαν εξ αρχής!

blogger είπε...

@ stefan
Το αντιλήφθηκα μετά διαβάζοντας σε διάφορα blogs σχόλια και "καρφιά" μεταξύ των μελών της Στέγης.
Δεν προσωποποιείτε σε ένα πρόσωπο, γιατί δεν ξέρω ποιος είχε την ιδέα να μας καλέσει.
Ούτε ακριβώς κατάλαβα τι ακριβώς έγινε με το δελτίο τύπου. Ποιο είναι το ορθό και πιο το λάθος.
Εγώ το δελτίο τύπου το πήρα copy-paste από το mapa105.blogspot.com.

tzonakos είπε...

Ειναι άδικο να ταυτίζεται ενας ολόκληρος πολιτικός - κοινωνικός χώρος με την χαζή φιλοδοξία κάποιας κυρίας που θέλησε να προβάλει την "μαχητικότητά" της αντι να ρωτήσει κάτι ταπεινά ως "Μαρία" που λέει η Ψιλικατζού.
Εγω θα συστηνόμουν απλά σαν ο μπλόγκερ "Τζονάκος".
Πραγματικά δεν τιμούν το πασοκ οι άκομψες παρεμβάσεις και φυσικά δεν θέλω να ειναι ανάμεσά μας άνθρωποι που πνιγονται απο φιλοδοξίες τόσο που ξεχνούν πού βρίσκονται και ξεχνούν να ειναι ταπεινοί.
Απο μενα, συγνώμη εκ μέρους της ξανθιάς κυρίας κα Ψιλικατζού και καλά κάνετε που εκδίδετε βιβλία.
Και εγω θα το κάνω.
Ας έρθουν μετά να μου πούν οτι το βιβλίο οφείλεται στο κάθε πασοκ ή συνασπισμό η οτι άλλο. ΕΓΩ θα ειμαι, όπως εσυ εισαι εσυ.
Ρε πασόκοι, προσέχετε λέμε...
οταν παίζετε με ενα διάσημο πρόσωπο, θα σας γυρίσει μπούμερανγκ !

Divaynne είπε...

δελτίο τύπου απο ψιλικατζού και άποψη για το πασοκ και τον κόσμο του..μάλιστα...και έχει τόση βαρύτητα πια?α συγνώμη μάλλον είναι επειδή έγινε συγγραφέας.αν γίνω κι εγώ τότε μπορώ να στέλνω κιεγώ δηλώσεις μου σε διάφορα blogs να υποθέσω..να βάλω και καναδυό βρισιές μέσα να κάνω εντύπωση Sorry αλλά δεν τα μπορώ αυτά.

kaltsovrako είπε...

Ίσως, λέω ίσως αν σε προσέβαλαν επί προσωπικού κάποιοι που προέταξαν την κομματική τους ταυτότητα εν μέσω δεκαδων ανθρώπων σε μια εκδήλωση, να αντιδρούσες.Ισως όμως. Γιατί το ζήτημα δεν είναι ποιος κάνει τί. Είναι αν κάνει ο καθένας μας τη στιγμή που τον προσβάλουν έτσι.

Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού κρίνοντας εξ ίδίων τα αλλότρια.

Στο κάτω κάτω της γραφής συμβαίνει να υπάρχουν και κάποιοι που είναι φίλοι και όχι γραφεία τύπου. Ετσι για να σου ληθεί η απορία περί βαρυσήμαντων αηδιών.

alzap είπε...

@divaynne:
Πριν καιρό είχα καλέσει τους λίγους φίλους που έρχονται εδώ, να επισκέπτονται το μπλογκ σου για την φρεσκάδα και την ανατρεπτική σκέψη. Δεν σε ήξερα, μου άρεσε αυτό που έβλεπα.

Το λέω για να γίνει καθαρό σε όλους ότι σε εκτιμουσα και εξακολουθώ να το κάνω.

Γιατί δεν καταλαβαίνω τη λογική σου. Απο πότε γίνεται ανεκτό σε σένα να διασύρονται με ύβρεις και υπαινιγμούς για την προσωπική τους στάση, συμπολίτες μας;

Απο πότε το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι συνώνυμο τέτοιων αθλιοτήτων, γιατί κάποιοι το επικαλέστηκαν για να δωσουν κύρος στον εαυτό τους;

Τέλος για να είμαστε καθαροί, η Κωνσταντίνα έκανε το αυτονόητο. Υπερασπίστηκε τον εαυτό της.
Είσαι νέο κορίτσι και δεν πρέπει ειρωνεύεσαι θυμίζοντας τις αγοραίες αντιλήψεις για τα θύματα των βιασμών που λένε περίπου:
"Δεν φταίει ο βιαστής, το θύμα ντυνόταν προκλητικά..."

blogger είπε...

Αλέκο,
Η Divaynne, μάλλον βιάστηκε να σχολιάσει. Δεν γνωρίζει όλα τα γεγονότα προφανώς.
Αλλά διαφωνώ σε κάτι μαζί σου. Λες η Κατερίνα έκανε το αυτονόητο, να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
Πώς; Επιτιθέμενη σε όλο το ΠΑΣΟΚ ή στον Κ. Χουβαρδά;
Έξυπνη κοπέλα είναι, μπορούσε να καταλάβει αν η κυρία που της επιτέθηκε εκπροσωπούσε τον εαυτό της ή όχι.
Βέβαια, εμένα με ενοχλεί περισσότερο η επίθεση στον Χουβαρδά γιατί πάνω απ' όλα βάζω τους φίλους μου, αλλά γενικά το στυλ της απάντησης της Κατερίνας δεν διαφέρει πολύ από την επίθεση που δέχθηκε από την "πράσινη blogger"...

konstantinos chouvardas είπε...

Κωνσταντίνα

Η πραγματικότητα ειναι μια... τα προβλήματα της στέγης δεν μπορώ να τα φορτωθώ ουτε εγω ουτε ο Κρόγιας ούτε κανένας... Μας κάλεσαν ήρθαμε...
Δεν δέχομαι το τσουβάλιασμα γιαυτα που είπε η Μαρίζα... δεν το υιοθετώ αυτό το γράφω εδω και μέρες... και τέλος πάντων η Μαρίζα δεν εκπροσωπεί ουτε το ΠΑΣΟΚ, ουτε εμένα, ουτε κανέναν.

Οσο γιαυτα που γράφεις... κάπου αλλού θα διάβασες για "φασιστικό τρόπο" δεν ειναι λόγια δικά μου, ξανακοίτα στο blog μου τι έγραψα... δεν ειναι δικά μου λόγια αυτά...

Οσο για το θέμα της τοποθέτησης μου... απο την στιγμή που μου δόθηκε ο λόγος, έψαχνα μικρόφωνο (επειδή όπως μου είπατε πρέπει να μιλήσω στο μικρόφωνο επειδή η εκδήλωση μεταδιδόταν στο internet) και ήρθα προς το panel οπου είχατε δυο μικρόφωνα απο την στιγμή που μου δώσατε ασύρματο μίλησα απο κάτω (δες και στις photo)

Δεν εχω κάτι μαζι σου, ουτε θεωρώ ι αντιδεοντολογικό να γραφεις βιβλία... απλα δεν μου άρεσε οπως έγραψα στο blog μου (http://chouvi.blogspot.com ) οτι ήταν εκει... (βέβαια δεν είναι δικιά σου ευθύνη...)

alzap είπε...

@krogias:
Σύντροφε, φοβάμαι ότι επιβεβαιώνεις όσα γράφω στο πρώτο μου σχόλιο.

Μήπως πρέπει να ζητήσουμε απο την Κωνσταντίνα να ζητήσει συγνώμη που υπέστη ότι υπέστη;

blogger είπε...

Αλέκο,
Όχι βέβαια. Αλλά ούτε και το άλλο.
Να ζητήσει συγνώμη σύσσωμο το "όλον ΠΑΣΟΚ" για μια δήλωση κάποιας μεμονωμένης κοπέλας.
Το έχουμε κάνει κυπριακό πλέον. Έλεος.

Ανώνυμος είπε...

Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ξαναπώ λέξη για το θέμα και σκοπεύω να το πράξω αφού παραθέσω το παρακάτω απόσπασμα που έγραψε η κυρία Κατερίνα Μάλλιου, μέλος του Δ.Σ. της Στέγης:

"κ. Χουβαρδά,
Ως μέλος του Δ.Σ. της Στέγης θεωρώ επιβεβλήμένο να διευκρινίσω ότι δε σας καλέσαμε προσωπικά στην εκδήλωση αλλά ότι απλώς ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα της Στέγης όπως οι υπόλοιποι 150 περίπου παριστάμενοι. Σας δόθηκε ο λόγος, όπως δόθηκε και σε πολλούς από το κοινό, για να διατυπώσετε ερώτηση προς τους εισηγητές ή σχετική με τα λεγόμενα άποψη.

Κάθε άλλη ερμηνεία του ρόλου που σας επιφυλάσσαμε ως διοργανωτές στην εκδήλωση και συνακόλουθα απαίτησή σας, προφανώς οφείλεται σε εσφαλμένη συνεννόηση ή υπόσχεση από μη αρμόδιους ή ενδεχομένως σε κρίση μεγαλείου που σας διακατέχει!

Κατερίνα Μάλλιου”

alzap είπε...

@krogias:
Σε παρακαλώ, μη με "φορτώνεις". Προσπαθώ, όσο δεν φαντάζεσαι, να είμαι "κόσμιος".

Αντιλαμβάνομαι ότι ασχολείσαι με τα "μεγάλα" και κρίσιμα για τον τόπο και το λαό και ότι όλα αυτά τα θεωρείς υπερβολικά και ασήμαντα.

Προσπάθησε να καταλάβεις όμως και εσύ ότι για μένα τον μικρονοϊκό η απρόκλητη χυδαιότητα και η φασίζουσα συμπεριφορά είναι εξ΄ίσου σημαντική με το Κυπριακό.

Επειδή κανείς από ότι φαίνεται δεν ξέρει τίποτα για αυτο το γεγονός, να μου επιτρέψεις να αναλάβω εγώ την ευθύνη για τη συμπεριφορά της "κυρίας" Μαρίζας.

Όλοι οι άλλοι οι "ασχετοι" με το θέμα ας δηλώσουν την ενόχλησή τους γιατί ασχολούμαστε με τέτοια δευτερεύοντα...

Ελεος;
Πέστο ξανά και ξανά!

blogger είπε...

Και όμως είσαι λάθος Κωνσταντίνα.
Πιάνεσαι από μια ανακοίνωση κάποιου μέλους του Δ.Σ. το οποίο έχει κόντρες με ένα άλλο μέλος τους.
Ψάξ' το καλύτερα. Μην εκθέτεις ανθρώπους αδίκως.

blogger είπε...

Εντάξει Αλέκο,
όπως εσύ υποστηρίζεις την φίλη στου την Κωνσταντίνα, έτσι κι εγώ υπόστηρίζω τον φίλο μου τον Κώστα.
Είναι λογικό.
Δυστυχώς πάνε να χαλάσουν φιλίες εξαιτίας παιχνιδιών που παίζονται αλλού (προς Καβάλα μεριά μεταξύ των μελών της λέσχης).
Ευχαριστώ για την φιλοξενία. Ότι είχα να πω το είπα.

katerina είπε...

Το ορθον εκ μέρους μου ειναι να σιωπήσω.
Ουτε παρουσα ήμουνα, ουτε ξερω ποιος εχει δικιο και ποιος εχει αδικο και πιθανότατα και οι δυο πλευρες ή όσες αλλες υπαρχουν εχουν το δικό τους δίκιο.
Ψιλικατζου μου, σε διαβασα και διαβασα και το βιβλίο σου. Και ειναι φρέσκο, άμεσο, γοητευτικο, αλλά καλη μου μεσα απο το βιβλίο σου δειχνεις να εχεις γνωση του κόσμου. Το blogging ξεκίνησε από καταθεση ψυχής αλλά συμπιπτοντας με την ανάγκη της διαδραστικης ενημέρωσης άρχισε να αξιοποιειται δεοντως α΄πό ολους τους και δυστυχώς από όλους μας.
Και εσύ καλή μου και ο Κρόγιας και ο Αλέκος και εγω, μικροι ειμαστε και σε λίγο στο χωριό θα ξεφυτρωσουν πολυκατοικιες του Μπομπολα και της Αγγελοπουλου, θα μας εκτοπίσουν και εμεις θα ψαχνόμαστε αλλου.
Μηπως καλή μου πέσατε όλοι θυματα της αγνοιας στησίματος μιας εκδήλωσης;;;; Εχουν αγραφους αλλά πολύ, παρα πολύ ισχυρους κανόνες τέτοια projects.
Εσενα σε γνωρισα απο το βιβλίο σου, τον Κρόγια απο τις παθιασμενες αναρτησεις του, για τους αλλους απλα δεν ξέρω, δεν μπορει και οι δυο θα εχετε δικιο.

Μπορειτε πάντα να μου πειτε "εσυ τωρα που ξεφύτρωσες και γιατί ανακατευεσαι;;;"

Θα απαντήσω: δεκτόν

theodore είπε...

@X-PSILIKATZOY
Χωρίς να σε ξέρω και χωρίς να είμαι αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων,επέτρεψε μου να σου ζητήσω από την πλευρά μου ένα μεγάλο συγνώμη εκ μέρους των bloggers που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Διάβασα προσεκτικά σε πολλά blogs τα όσα έχουν συμβεί και έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου.
Δυστυχώς κάποιοι έχουν ταυτίσει τους εαυτούς τους με το κόμμα και μιλάνε και πράττουν λές και κάποιος ή κάποιοι,τους έχουν δώσει εν λευκώ επιταγή να μας εκπροσωπούν όλους.
Να ξέρεις όμως ότι υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι,που από την ανωνυμία τους,παρακολουθούν,κρίνουν και μιλάνε όταν είναι αναγκαίο.
Και όλοι αυτοί νοιώθουν και είναι πολύ περισότερο ΠΑΣΟΚ απ'όλους αυτούς,τους νεοπασόκους.
O tempora,o mores λοιπόν.

alzap είπε...

Έμελλε να το δω κι αυτό!

Έχω μείνει άναυδος!

Να δω δηλαδή κριτική για το:

http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=-1&rd=0&f=1650&rf=-568018414&m=10525&rm=20785475&l=2

γιατί απο το προσωπικό site του Γ. Παπανδρέου ζητήθηκε συγνώμη απο την Κωνσταντίνα.

Το θεωρούν μειωτικό για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συμπαραστέκεται σε έναν συμπολίτη μας που υπέστη άδικη και βάναυση επίθεση απο μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Και απο κάτω ένα σχόλιο ότι έτσι δεν θα πάρουμε ποτέ κυβέρνηση...


Έχουμε ξεφύγει τελείως ή μου φαίνεται;

blogger είπε...

Αλέκο, για μισό λεπτό, γιατί κι εγώ έχω τα όρια μου.
Αν αυτό έφτασε τόσο ψηλά, ποια θα ήταν η λογική αντίδραση του Γ. Παπανδρέου;
Συγνώμη στην Ψιλικατζού ή ΔΙΑΓΡΑΦΗ της κυρίας που την προσέβαλε και μάλιστα στο όνομα του ΠΑΣΟΚ;

Καταλαβαινόμαστε τελικά ή έχουμε θολώσει τόσο από τις προσωπικές μας συμπάθειες;

Για αυτό πριν μίλησα για μείζον κυπριακό ζήτημα.
Πήραμε μια "κατινιά" την πολλαπλασιάσαμε και την φτάσαμε μέχρι την πόρτα του Παπανδρέου.

Αν αυτό εσένα σε ικανοποιεί, τότε εγώ είμαι αυτός που πέφτω με αυτά που βλέπω ότι γράφεις.

Λυπάμαι.

Και επαναλαμβάνω και τελευταία φορά εδώ μέσα:
α) Καταδικάζω την επίθεση προς την Ψιλικατζού
β) Ο Χουβαρδάς δεν φταίει σε τίποτα. Πουθενά δεν ανακατεύτηκε. Άλλοι τον ανακατεύουν χρησιμοποιώντας μια δήλωση μιας κυρίας - μέλους της "Στέγης" Καβάλας.
γ) Πιέζετε σε λάθος μέρος. Το ζήτημα δεν είναι πολιτικό. Κάποιοι το κάνανε πολιτικό για να το διατηρήσουν στην bloggόσφαιρα.
δ) Δεν νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Ψιλικατζού. Αλλά αυτή πρέπει να ζητήσει συγνώμη που επιτέθηκε με τέτοια σφοδρότητα στον Χουβαρδά χωρίς να έχει κάνει κάτι!
ε) Πρέπει να καταλάβετε ότι άλλη είναι η πέτρα του σκανδάλου.

Μα είναι δυνατόν να τα βλέπετε όλα τόσο ανάποδα;

blogger είπε...

Αντί να ασχολούμαστε με την πρόταση μομφής, καθόμαστε και μαλακιζόμαστε με το τι είπε η ψηλοτάκουνη στην ψιλικατζού και αν πρέπει να ζητήσει στην ψιλικατζού συγνώμη όλο το ΠΑΣΟΚ!

Μια μόνο πρέπει να ζητήσει συγνώμη!

Αυτή που την έθιξε! Αν τώρα αυτή είναι τόσο αναίσθητη και δεν έχει καταλάβει τη ζημιά που έχει προκαλέσει, τότε τι να κάνουμε; Να την σκοτώσουμε;

Ουφ..

alzap είπε...

@krogias:

Επιμένεις!

Λοιπόν αν θέλεις να μπούμε επι της ουσίας στη κουβέντα, να μπούμε.

Πες μου σε παρακαλώ αυτή τη κυρία που παριστάνετε όλοι υποκριτικά ότι χτες τη γνωρίσατε με τον Γιώργο Παπανδρέου είχε σχέσεις; με τον Ραγκούση; Με τον Αθανασάκη;

Και να πάμε ένα βήμα παραπέρα; Υπήρχαν μέλη του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα όταν λεγόντουσαν οι αθλιότητες που λέχτηκαν στο όνομα των πράσινων bloggers; Αν ναι, ποιά ήταν και κυρίως πες μου αν ζήτησαν το λόγο ΕΚΕΙ και ΤΟΤΕ να διορθώσουν δημόσια την απρέπεια. Θα υπήρχε πρόβλημα αν σήμερα είχε γίνει αυτό;

Καλά τόσο διαφορετικές αντιλήψεις μπορεί να έχουμε;

Να θεωρείς δηλαδή υποτιμητικό αυτό που για μένα είναι τίτλος τιμής και υπερηφάνειας. Το γεγονός δηλαδή ότι στην προσωπιοκή ιστοσελίδα του αρχηγού του κόμματός μας αναγνωρίζεται ένα λάθος απο μέλος του κόμματος;

Ο εγωϊσμός των φίλων και των συνεργατών της κυρίας που έκανε το ατόπημα και δεν ζητούν συγνώμη, αξιολογείται απο σένα υψηλότερα απο τον εγωισμό του Παπανδρέου.

Τον μέμφεσαι γιατί έρχεται να καλύψει την έλλειψη ήθους κάποιων απο εμάς;

Ειλικρινά, αυτή η ιστορία ξεφεύγει και ίσως είναι χρήσιμο γιατί βγάζει στην επιφάνεια αντιλήψεις και νοοτροπίες που όλοι μας έχουμε αλλά επιμελώς κρύβαμε μέχρι τώρα.

tzonakos είπε...

Tείνω να συμφωνήσω ( να τος πάλι πετάγομαι ) με τον Κρόγια.
Τέρμα αυτη η ιστορία.
Κι εγω τα πήρα και ειδικά οταν στο μπλόγκ mapa άφησα σχόλιο όπου έλεγα οτι εαν τα πράγματα ειναι όπως λένε τότε πρέπει να πάρουν θέση.
Το σχόλιο αυτό το διέγραψαν και όχι μόνο το δικό μου αλλα και του Παπαχατζή και του NdN.
Αν τώρα το επίσημο ΠΑΣΟΚ αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμες, ας το κάνει. Δεν ασχολούμαι άλλο με ψηλοτάκουνες και με Ψιλικατζούδες.
Εχουμε σοβαρότερα πράγματα.
Εαν το συνεχίσουμε δίνουμε τροφή σε κάποιους που δεν θα έπρεπε.
( Δεν θελω να πώ ποιούς )
Ευχαριστώ.

alzap είπε...

@krogias:
Έγραφα΄την απάντησή μου όταν και δεν είδα το δεύτερο σχόλιο σου.
Το χοντραίνεις, λυπάμαι!

"...καθόμαστε και μαλακιζόμαστε με το τι είπε η ψηλοτάκουνη στην ψιλικατζού και αν πρέπει να ζητήσει στην ψιλικατζού συγνώμη όλο το ΠΑΣΟΚ!"

Ωστε έτσι;
Μια ψιλοτάκουνη και μια ψιλικατζού πλακώνονται και δεν σε αφήνουν να ασχοληθείς με την πρόταση μομφής;...

Πότε και ποιός απαίτησε να ζητήσει συγνώμη ΟΛΟ το ΠΑΣΟΚ απο οποιονδήποτε; Ξέρεις κάτι; Διαφώτισέ μας δημόσια.

Παίρνεις το φιλότιμο και την δημοκρατική ευαισθησία και θέλεις να το μετατρέψεις σε μειονέκτημα για πολιτικές ηγεσίες και κόμματα.

Νομίζω ότι είσαι πολύ αξιολογότερος.

Εγώ αδελφέ, δεν θέλω να προσθέσω κάτι άλλο.
Να είσαι, ειλικρινά στο λέω, πάντα καλά.

alzap είπε...

@tzonakos:
Σε ευχαριστώ εγώ για τις απόψεις σου που κατέθεσες.

Τις σέβομαι,συμφωνώ με τις περισσότερες.
Διαφωνώ με την τελευταία ότι περίπου ξαφνικά και απο το πουθενά εμφανίστηκαν μια ψιλικατζού και μια ψιλοτάκουνη και πλακώνονται για άγνωστη αιτία και μας αποπροσανατολίζουν απο τα μεγάλα της πολιτικής και της ζωής.

Δεν είναι έτσι. Και το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου ασχολούνται με την πρόταση μομφής, ΑΥΤΟΣ την κατέθεσε θυμίζω.

Αν προκαλεί πανικό ότι μέσα σε όλα αυτά βρέθηκε χώρος στην ιστοσελίδα του για να πεί αλήθειες για μια συμπολίτη μας, είναι άλλης τάξης θέμα.

blogger είπε...

Αλέκο, δεν κατάλαβες απολύτως τίποτα από όσα είπα. Ίσως επειδή δεν είμαι καλός στον γραπτό λόγο.

Αλλά αν κατάλαβα καλά, θέλεις να πεις ότι ο Χουβαρδάς φταίει που δεν παρενέβη εκείνη την στιγμή υπέρ της Ψιλικατζού.
Μα, είσαι σοβαρός;
Να το πάρουμε αλλιώς;
Ο Χουβαρδάς ως τι θα παρενέβαινε δηλαδή; Ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ; Ποιος τον νομιμοποιεί να κάνει κάτι τέτοιο σε μια εκδήλωση που παρέστη ως απλώς blogger..;

Επίσης, την Μαρίζα και τους άλλους τους γνωρίζουμε, όπως γνωρίζουμε και εσένα Αλέκο. Δεν είμαστε κάθε μέρα μαζί. Δεν κοιμόμαστε μαζί. Που και που συναντιόμαστε.

Επιχειρήματα μπορούμε να βρούμε πολλά όλοι μας Αλέκο.

Στα παραπάνω μιλούσα ως φίλος του Χουβαρδά. Τώρα θα μιλήσω ως ΠΑΣΟΚ που γνωρίζει κάποια πράγματα και που δεν εκπροσωπώ το ΠΑΣΟΚ αλλά τις δικές μου αντιλήψεις.

ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΜΕΛΟΣ. ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΣΟΚ; ΟΧΙ.

Εσείς ως επίσης "πράσινοι bloggers" εισηγηθήκατε σε κάποιον; Ζητήσατε από κάποιον την διαγραφή της δεσποινίδος που έκανε ότι έκανε στην Ψιλικατζού;

Εγώ το έκανα Αλέκο... αθόρυβα...
Άλλος κανείς; Γιατί δεν φτάνει μόνο η δική μου εισήγηση προς την ΕΚΑΠ...

konstantinos chouvardas είπε...

Κωνσταντίνα,

Κατόπιν της δημόσιας τοποθέτησης και συγγνώμης του papandreou.gr

"...Μια συγγνώμη επ’ ονόματι όλων μας, όσων πιστεύουμε στα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα του κάθε πολίτη, ακόμα δε περισσότερο στο δικαίωμα του να συγγράφει, να μετέχει, να δημιουργεί, υπενθυμίζοντας ότι οι βασικές αυτές αρχές αποτελούν και το κινητήριο μοχλό του Κινήματος. Εκφάνσεις ρατσιστικού περιεχόμενου, περιχαραγμένες διαχωριστικές γραμμές, δοβλέτια, ελλείμματα σεβασμού σε πρόσωπα και αξίες δεν θεμελιώνουν δημοκρατικές διδαχές και δεν μας εκφράζουν..."

Ομως Κωνσταντίνα άλλος είναι εκείνος (εκείνη) που οφείλει να σου ζητήσει συγγνώμη και δεν παύω να ισχυρίζομαι ότι έχω κατηγορηθεί αδίκως από κάτι που ούτε το ξεκίνησα ούτε και το προκάλεσα εγώ από την στιγμή που συμμετείχα στην εκδήλωση με τις καλύτερες διαθέσεις.
Μήπως όμως το δικό σου post εχει περισσότερες εκφάνσεις ρατσιστικού περιεχόμενου, περιχαραγμένες διαχωριστικές γραμμές, δοβλέτια, ελλείμματα σεβασμού σε πρόσωπα και αξίες… όπως για παράδειγμα «..Μιλάμε να πάμε να σου αγοράσουμε ένα να το 'χεις δικό σου!», «χοντρομαλακία κατ' εμέ..», «Μαλάκες, ούτε ταινία σας λέω τέτοιοι ηθοποιοί!», «Ρε βλάκες, γράφτε ένα βιβλίο.»
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και αυτό φαίνεται πολύ καθαρά με όλες μου τις ενέργειες και όλες τις δίκες μου δηλώσεις μέχρι τώρα τόσο στο δικό μου Blog όσο και την απάντηση μου σε ότι έγραψες αναφερόμενη στο πρόσωπο μου στο blog του Alzap, παρότι από σένα δεν έχω ακόμη λάβει καμία δική σου απάντηση.
Θα έπρεπε φυσικά από την αρχή να σου έχω αναφέρει ή να έχεις ενημερωθεί από τους υπευθύνους της διοργάνωσης ότι προσκαλεστήκαμε επίσημα ως Θρακιώτες blogger και όχι ως «οι πράσινοι bloggers» στην εκδήλωση για να εκφράσουμε την δική μας άποψη για την Εμπειρία του blogging.

Συγκεκριμένα καλεστήκαμε από τους :
Ζωή Βυζοβίτη (Πρόεδρο Σ.Φ.Γ.Τ)
Ελενη Σαλπιγκίτη (Δημόσιες σχέσεις Σ.Φ.Γ.Τ) και
Ζωή Τσάρτα (Ταμεία και υπεύθυνη διαδικτύου Σ.Φ.Γ.Π)

Επίσης με διαβεβαίωσε τηλεφωνικά και επίσημα η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Ελένη Σαλπιγκτή ότι η ανακοίνωση με τα ονόματα μας αναρτήθηκε σε όλες τις εφημερίδες της Καβάλας... και αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση...
Οσο γιαυτά που έγραψε ή κυρια Μάλλιου Κατερίνα οπως μου είπε η κα Σαλπιγκτή εκφράζει τον εαυτό της και οχι το Δ.Σ.
Συνεχίζω λέγοντας σου ότι και καταδίκασα την άσχημη συμπεριφορά της Μαρίζας στο http://argos.wordpress.com/2008/03/23/green/ από την πρώτη στιγμή έντιμα και ξεκάθαρα, δεν χρησιμοποίησα ποτέ υβριστικούς και απαξιώτικους χαρακτηρισμούς όπως πολύ δυστυχώς διάβασα στο μπλοκ σου αναφερόμενη στο πρόσωπο μου που δεν θα έπρεπε ο στόχος σου να είμαι εγώ από την στιγμή που ήσουν μπροστά και ξέρεις πολύ καλά ποιος σου επιτέθηκε και τι συνέβη πραγματικά όποτε δεν μπορώ να δεκτω ότι γίνομαι εγώ ο στόχος.
Όταν κάτι γίνεται δημόσια όλοι κρίνονται από την συμπεριφορά τους...αλλά σαφέστατα να κρίνονται δικαίως και όχι να την πληρώνουν και εκείνη που δεν ευθύνονται.
Γι’ αυτό λοιπόν Κωνσταντίνα οφείλεις και συ ένα συγγνώμη για τους προσβλητικούς σου χαρακτηρισμούς προς εμένα στο blog του alzap.

Με εκτίμηση

Κώστας Χουβαρδας. (chouvi)

Υ.Γ.
Ακούστε την τοποθέτηση μου στο http://chouvi.blogspot.com και βέβαια πλέον απαιτώ να βγάλετε τo video να το δει η blogsfaira…

Θα υπάρξει και post μου στο blog μου

7Demons είπε...

Εμείς Αλέκο,σε αγαπάμε γι΄αυτό ΔΕΝ σχολιάζουμε...


Μπράβο σου πάντως!

alzap είπε...

@krogias:
Δεν είπα ότι έφταιγε ο Κώστας. Είπα κάτι χειρότερο, είπα ότι ευθύνονται ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ και ήταν παρόντες γιατί δεν παρενέβησαν ΕΚΕΙ και ΤΟΤΕ να υπερασπίσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια τη δική τους και του κόμματός τους.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες λογικές, το σέβομαι.

Για τη δική μου αντίληψη όμως δεν πρέπει να περιμένω τα επίσημα όργανα του κόμματος να εμφανιστούν απο το πουθενά για να παρέμβω όταν δίπλα μου ακριβώς κάποιος επιτίθεται χυδαία σε συμπολίτη μας. Παρεμβαίνω, με όποιο κόστος.

Πολύ περισσότερο όταν αυτός ο κάποιος τυχαίνει να δηλώνει σύντροφός μου.

Τόσο απλά.

Μα λέω κάτι τόσο παράλογο; Είμαι τόσο εκτός εποχής; Δεν ξέρω. Σοβαρολογώ και δεν ειρωνεύομαι ότι έχω αρχίσει να νοιώθω ότι τα έχω χαμένα.
Ίσως τελικά να είναι έτσι...
:-(

Ανώνυμος είπε...

alzap,

Αν πρέπει να ντρέπεσαι για κάτι ως μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, είναι για τους μισθούς πείνας που μας άφησε κληρονομιά το κίνημα, για τα λεφτά των ταμείων που παίχτηκαν στο χρηματιστήριο και χάθηκαν, για την ημιαπασχόληση, για τη στήριξη του σχεδίου Ανάν, για τα εκατομμύρια που χαρίστηκαν σε Μ.Κ.Ο. και συλλόγους για ψηφοθηρικούς λόγους, για τα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ προνόμια των βουλευτών, για το ότι κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης σε δύο τετραετίες ενώ εγώ πρέπει να δουλέψω 40 χρόνια και για ένα σωρό άλλους λόγους.

Όχι να ντρέπεσαι επειδή κάποια που είναι μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. φέρθηκε σκαιά στην ψιλικατζού. Στο τέλος τέλος μέλος είναι, δεν το εκπροσωπεί κιόλας. Γιατί άκουσα κάτι γελοιότητες "να πάρει θέση το πασόκ".

Έλεος πια! Κάνατε ολόκληρο θέμα κάτι που όπως φάνηκε δεν ενδιέφερε κανέναν παρά μόνο ελάχιστους bloggers. Από τα λίγα άτομα που ήταν στην εκδήλωση αν βγάλεις τεχνικούς, παρουσιαστές, φίλους, μέλη του συλλόγου, μέλη της βιβλιοθήκης, τελικά για πόσους έγινε η πολυδιαφημισμένη εκδήλωση; Για 5 άτομα;

alzap είπε...

@krogias:
Και να προσθέσω κάτι ακόμα που με τρελλαίνει. Τελικά τι συνέβη εκει πάνω γιατί θα με αποτελειώσεις έτσι που τα λες.

Εγινε κάτι σοβαρό, ΤΟΣΟ σοβαρό ωστε να εισηγηθείς τη διαγραφή μέλους του ΠΑΣΟΚ;

Αν είναι έτσι γιατί δεν μίλησε ΚΑΝΕΙΣ την ώρα που συνέβη;

Κι αν είναι έτσι γιατί κατηγορείτε το συγνώμη στην ιστοσελίδα του Γιώργου Παπανδρέου;

alzap είπε...

@παρατηρητήριο του el κατι...

Έχεις δίκιο, ενδιαφέρει ελάχιστους. Γι αυτό και εντυπωσιάστηκα που εσυ σοβαρός και πολυάσχολος άνθρωπος μπήκες στο κόπο να παρακολουθήσεις και να σχολιάσεις.
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

blogger είπε...

Εντάξει ρε Αλέκο, να διάγράψουμε και τον Χουβαρδά που δεν υπερασπίστηκε την τιμή του ΠΑΣΟΚ...!

Η Ψιλικατζού δηλαδή γιατί επιτίθεται στον Χουβαρδά στο ποστ που φιλοξενείς:
"...μικρόφωνο δόθηκε στον κύριο Χουβαρδά, ο οποίος ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να ξεκινήσει να τα λέει, σηκώθηκε από το κοινό, ήρθε δίπλα μου, εμποδίστηκε να κάτσει στην καρέκλα του έδρανου από τους διοργανωτές (έλεος δηλαδή - να ανοίξει η γη να σε καταπιεί ρε φίλε) και όντας όρθιος δίπλα μου, είπε ό,τι είπε για αρκετή ώρα, ενώ θεώρησε σωστό αμέσως μετά, να απαντά και σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού.

Εμένα σας το λέω, μια χαρά με βόλεψε να τη γλιτώσω αλλά όχι ρε σύντροφε να παραπονιέσαι μετά ότι σου πήρανε φασιστικά το μικρόφωνο! Μιλάμε να πάμε να σου αγοράσουμε ένα να το 'χεις δικό σου!

Αυτό δηλαδή πως το ανέχεσαι και το φιλοξενείς αφού λες ότι δεν φταίει ο Χουβαρδάς;
Σε τι διαφέρει η ειρωνεία της Ψιλικατζούς προς τον Χουβαρδά από την ειρωνεία της Μαρίζας προς την Ψιλικατζού;

Δύο μέτρα δύο σταθμά Αλέκο;

Γράφει επίσης η Ψιλικατζού:
"Έμαθα επίσης ότι στο δελτίο τύπου είχε προστεθεί η εξής φράση:

"Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους bloggers όπως ο Πάρης Ανανιάδης, η Τσακαλέρου Μαρίζα, ο Χουβαρδάς Κώστας(από Κομοτηνή) και ο Κρόγιας Γιώργος (από Ξάνθη) που τα blog τους αγγίζουν μια ευρεία θεματολογία που έχει να κάνει με θέματα όπως πολιτική, περιβάλλον, οικολογία, νέες τεχνολογίες".

Με άλλα λόγια bloggers, που είναι τυχαία όλοι πασόκοι και που όπως υποστηρίζουν πια, δεν εκπροσωπούν κανένα κόμμα αλλά μόνο τον εαυτό τους. Ναι, και μετά ξυπνήσατε. Λες και άμα ήξερα κάτι τέτοιο, υπήρχε ποτέ περίπτωση να έκανα τόσες ώρες ταξίδι για να παραβρεθώ σε εκδήλωση καπελωμένη από κομματόσκυλα. Τεσπα, ο Κωστής, μου είπε ότι αφαίρεσε την παράγραφο που με το ζόρι είχαν χώσει οι κυρίες του πασόκ - που προφανώς παρεπιπτόντως είναι και μέλη της Στέγης".

Πως ανέχεσαι να κατηγορεί η φίλη σου κι εμένα ως κομματόσκυλο και ότι δήθεν ήμουν μέσα στο "κόλπο γκρόσο";

Δεν πάει το μυαλό σου σε αυτό που φωνάζω από το πρωί ότι: ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ;

Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά Αλέκο... όχι...

Για αυτό είπα και πιο μπροστά για Κατινιές και Ξεκατινιάσματα εις διπλούν και από την ψιλικατζού.

Θα μου πεις, ίσως να την πνίγει το δίκιο της, γιατί αυτή ήρθε με την καλύτερη των προθέσεων στην Καβάλα (και το πιστεύω)

Αλλά ρε γμτ... τι φταίω εγώ να αναφέρομαι ως "κομματόσκυλο" και για πιο λόγο να δέχεται ειρωνικές επιθέσεις ο Χουβαρδάς από την Ψιλικατζού επειδή.... δεν έκανε τίποτα!?

Εμάς δεν μας πνίγει το δίκιο μας;

Είναι δυνατόν να γνώριζα εγώ και ο Χουβαρδάς τι γινόταν στην Καβάλα τις προηγούμενες ημέρες;

Στα λέω αυτά για να σκεφτείς και λίγο παραπέρα, όχι για να σε εκνευρίσω.

Ανώνυμος είπε...

Η εκδήλωση αυτή καθαυτή ενδιέφερε ελάχιστους.

Τα κουτσομπολιά, όπως βλέπεις, ενδιαφέρουν πολλούς.

Και αν έκανε δήλωση γι αυτό το θέμα το επίσημο ΠΑ.ΣΟ.Κ. τότε έπιασε τον πάτο της γελοιότητας.

blogger είπε...

@ El Kinky
Αυτό λέω κι εγώ. Αν είναι δυνατόν το papandreou.gr να ζητά συγνώμη για ένα τέτοιο ζήτημα.
Διαγραφή όμως της δεσποινίδος είναι θεμιτή και επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Και μένει εκεί το ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

Κώστα,

Δεν θα είχαμε καμία απολύτως διαφωνία εάν όταν δηλώθηκε από την Μαρίζα ότι είστε παρέα πρασίνων, εσύ επενέβαινες και διαχώριζες τον ρόλο σου στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Πόσο μάλλον όταν αυτό δεν το έκανες ούτε όταν μου επιτέθηκε, ούτε μετά, παρά βγήκες αρκετά αργότερα και μέσα από το blog σου να το καταδικάσεις. Και τώρα, αρνείσαι να επωμιστείς τις ευθύνες που είχε η ουδέτερη στάση σου και θέλεις μάλιστα να ζητήσω εγώ συγνώμη για τους "ρατσιστικούς" χαρακτηρισμούς. Όσο για τα ονόματα που αναφέρεις δεν είναι τυχαίο ότι μιλάμε για τρία στελέχη του πασόκ. Go figure.

Μην ανησυχείς όμως. Την έχεις την συγνώμη μου και μπορείς να συνεχίσεις να περιφέρεις με περηφάνεια τον τόσο σημαντικό εαυτό σου ως απλός Κώστας, ως μπλόγκερ, ως πασόκ και ως άντρας, ανενόχλητος στο έργο σου.

@all
Δεν έχετε κανέναν φόβο να ξανακούσετε κιχ από εμένα και από ανθρώπους του επιπέδου μου, ούτε σκοπεύουμε να σας ξανααποσπάσουμε την πολύτιμη προσοχή σας από σημαντικά έργα όπως η μομφή, η ανεργία, ο ρατσισμός και τόσα άλλα που μαστίζουν τον τόπο μας. Απλά δεν είχα συνειδητοποιήσει προφανώς ότι όλα αυτά τα Υψηλά Πράγματα με τα οποία ασχολείστε δεν συνδέονται καθόλου με τον εκάστοτε πολίτη ξεχωριστά και την αξιοπρέπειά του.

Καλή σταδιοδρομία και καλές ψήφους.

P.s.: Ευχαριστώ θερμά τον Γ. Παπανδρέου, γνωρίζω τώρα ότι δεν χρειαζόταν να ζητήσει καμία συγνώμη και έχοντας σαφή εικόνα πια, λυπάμαι ειλικρινά που ανάμεσα σε εμένα κι εκείνον υπάρχετε εσείς.

blogger είπε...

Ψιλικατζού. Τι να πω...
Πάλι γενικεύεις. Πάλι ειρωνεύεσαι.

Συγχαρητήρια. Έχεις ένα πολύ ισχυρό όπλο. Την ειρωνική γραφή σου.
Εγώ δυστυχώς δεν την κατέχω αυτή την τέχνη.
Η μόνη τέχνη που γνωρίζω είναι της αλήθειας.

Μας συγχωρείτε που υπάρχουμε κυρία μου. Θα εξαφανιστούμε κι εμείς όπως κι εσείς.

Καλή σταδιοδρομία.

Ανώνυμος είπε...

krogias, το καταστατικό δεν προβλέπει διαγραφή για αγενή συμπεριφορά. Είναι αστείο να ζητάτε κάτι τέτοιο.

Και μόνο με την δήλωση, το πασόκ δείχνει πόσο είναι αχάριστο προς ένα μέλος του για χάρη κάποιου άσχετου με το πασόκ, που το βρίζει χρεώνοντας μια ατομική συμπεριφορά σε ένα ολόκληρο πολιτικό χώρο.

Εκεί είναι η γελοιότητα. ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ, που αν μάλιστα προέρχεται από τον ίδιο τον ΓΑΠ και όχι από κάποιον κακό του σύμβουλο, - σαν αυτούς που τον συμβούλεψαν στην προεκλογική εκστρατεία του και έφτασε εκεί που έφτασα - αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την ακαταλληλότητά του για ηγέτη.

Με τέτοιους συμβούλους, στις επόμενες εκλογές, θα βλέπει τη βουλή με τα κυάλια.

blogger είπε...

@ El Kinky
To καταστατικό προβλέπει την παραπομπή μέλους στην Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης και μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία, όχι για ανάρμοστη συμπεριφορά όπως λες, αλλά την προσπάθειά του να εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχει την θεσμική ιδιότητα.
Τέλος πάντων ψιλά γράμματα.
Το σίγουρο είναι ότι ο ΓΑΠ δεν γνωρίζει τίποτε για όλα αυτά. Αυτό έλειπε να ασχοληθεί.

alzap είπε...

@krogias:
Εγω δεν ζήτησα τη διαγραφή κανενός. Άλλοι εισηγούνται διαγραφές επειδή μια "ψηλοτάκουνη πλακώθηκε με μια ψιλικατζού".

Το ότι επισημαίνω το τι περιμενα, κατά τη γνώμη μου πάντα, να γίνει μια συγκεκριμένη στιγμή δεν οδηγεί αναγκαστικά σε αποκεφαλισμούς.
Στη δική μου παράταιρη λογική ασφαλώς.

Η πολιτική στάση έχει να κάνει με παιδεία, με πολιτισμό, με ανθρωπιά.
Σπανίως με πειθαρχικά μέτρα.

Για μένα μετά και το σχόλιο της Κωνσταντίνας το θέμα έκλεισε. Ελπίζω όλοι μας κάτι να διδαχτήκαμε.
Πάω για άλλα.

Όποιος θέλει ασφαλώς συνεχίζει, οι πόρτες ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα.
:-)


@παρατηρητήριο του el Kανέλλη:
Ακόμα εδώ εσύ;
Νόμιζα ότι είχες σοβαρότερα πράγματα να κάνεις.
Καλή σου νύχτα!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ, πού αλλού;
Ψοφάω για κουτσομπολιά!

Σπάω πλάκα να διαβάζω για επαρμένους bloggers που φοβήθηκαν μήπως και ανεβεί ο Χουβαρδάς στην έδρα και τους φάει τη δόξα.

Αν ασχολείται με τέτοια ο ΓΑΠ, καταλαβαίνω γιατί δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με αυτό για το οποίο τον ψήφισαν. Με την αντιπολίτευση ντε!

zouri1 είπε...

με αυτα και με αυτα δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω για να καταλαβει κανεις γιατι οι περισσοτεροι ημαστε στον καναπε μας.Γιατι ζησαμε καποια στιγμη της ζωης μας ολα αυτα που γινονται στα κόμματα,και προτιμησαμε την ατομικη μας ηρεμια.Γιατι αντι να ασχολιομαστε με τα ψυχολογικα του καθενος,προτιμησαμε την ταβερνουλα μας.παρακολουθησα ολη την εκδηλωση μεσω ιντερνετ,και αντι να να ασχολιομαστε με την ωραια αυτη εκδηλωση καναμε την μικροπρεπεια πρωτο θεμα.Και καταφεραμε να κανουμε μεγα θεμα,μια μαλακιουλα καποιας.Και καταφερε να περασει τα μηνυματα της,και να καπελωσει τα παντα,και φυσικα να καταφερει να μην ξαναγινει κατι αναλογο,γιατι ολοι μας σιχαθηκαμε.2 πολυ αγαπημενοι blogger,πηγαν να μιλησουν για κατι που ξερουν πολυ καλα,αλλα καποιοι κομματικοι ή οχι,πηγαν να καπελωσουν τα παντα(οπως φανηκε εκ των υστερων).Σε μια χωρα οπου οι μισοι ειναι προεδροι και οι αλλοι μισοι παλεουουν για αυτο,ειναι φυσιολογικο οσα γιναν.Ανακοινωσεις παραφιλολογια και λοιπα.Ετσι κανουν και στα καναλια.καθ εικονα τους μαλλον γιναμε.
(ακολουθει ανακοινωση του ΠΓ του ΚΚΣΕ,για να μας δωσει και την γραμμη)

Mantalena Parianos είπε...

Chouvi γράφεις με αφορμή τη δικτυακή συγνώμη του papandreou.gr:
"Ομως Κωνσταντίνα άλλος είναι εκείνος (εκείνη) που οφείλει να σου ζητήσει συγγνώμη και δεν παύω να ισχυρίζομαι ότι έχω κατηγορηθεί αδίκως"

Καλά, δεν ντρέπεσαι λίγο;
Μαγκιά του ΓΑΠ ή των συμβούλων του να ζητήσουν συγνώμη στο όνομα όλων σας, αυτό όμως
ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για το τι θα έπρεπε να κάνει - ή τον τρόπο που θα έπρεπε να παρέμβει οποιοσδήποτε παρακολουθούσε την αναίτια και εμπαθή επίθεση, βαφτισμένη με την πασοκική ιδιότητα, εναντίον της Κωνσταντίνας;

Ξέρεις τη διαφορά των ανθρώπων από το πλαγκτόν;
Ο ΓΑΠ μόλις σας την έδειξε.

Να τη χαίρεστε τη "συντρόφισσά" σας. Κάθεστε και γράφετε ολοκληρα κατεβατά, και κουρδίζετε ανθρώπους -επειδή δεν έχετε τα αρχίδια να παραδεχτείτε ότι μπορεί να σφάλατε. Ούτε από σπόντα...

__________________


Κωσταντίνα και Αλζάπ, και λίγα τους είπατε.

alzap είπε...

@παρατηρητήριο του el κανέλλη:

Με συγχωρείς, έχεις δίκιο.
Τώρα που το σκέπτομαι σίγουρα είναι πιο ευχάριστα εδω απο το ΝΕΜΕCIS.
Μείνε όσο θέλεις...

Ανώνυμος είπε...

Tα πράγματα είναι απλά σύντροφοι.

Η Κωσταντίνα έχει βρίσει πολλούς μέσα από τα blogs. Αν δεχτούμε ότι η κοπέλα την έβρισε, γιατί να μην την μιμηθεί; Μόνο η Κωσταντίνα έχει το προνόμιο να βρίζει;

H ίδια έχει γράψει πολλές φορές ότι είναι αμόρφωτη και μέσα από τα blogs έμαθε πράγματα. Στο βιβλίο της περιγράφει την οδύσσεια να αποκτήσει κάτι που θέλει και δεν μπορεί να έχει. Η κοπέλα της είπε αυτά που έχει γράψει η ίδια. Δεν την έβρισε. Της είπε δύο χαρακτηριστικά που η ίδια έχει δώσει στον εαυτό της. Είναι σαν να λες "κοντό" έναν που έχει παραδεχτεί ότι είναι κοντός.

Η κοπέλα που της είπε αυτά τα πράγματα,της τα είπε κατά πρόσωπο και όχι όπως έκανε η ψιλικατζού σε όσους έβριζε και δε γνώριζαν ότι τους έβριζε για να της απαντήσουν. Σε αυτό η κοπέλα είχε πιο ίσια συμπεριφορά. Γιατί την καταδικάζετε;

Από κει και πέρα όλα είναι ένα βίτσιο να κάνει ντόρο γύρω από το όνομά της. Λίγη ακόμη διαφήμιση. Τάχα μου δήθεν δε γράφει στο δικό της blog αλλά χρησιμοποιεί ένα άλλο για να κάνει τη δουλειά της. To ίδιο δεν είναι; Σε κρετίνους νομίζει ότι απευθύνεται και γράφει ότι αναγκάζεται να το κάνει;

Μετά είναι ο ρόλος του Παναγιώτη Βρυώνη. Ο Βρυώνης δουλεύει για τον ΓΑΠ στο Πασόκ. Ο Βρυώνης είναι φίλος του Καλτσόβρακου και της ψιλικατζούς. Δε θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβετε.

konstantinos chouvardas είπε...

@mantalena

Χωρίς να θέλω να ερμηνεύσω το papandreou.gr λεει:

"Η αλληλοκατανόηση, ο αλληλοσεβασμός, η ειλικρινής επικοινωνία αποτελούν τα θεμελιώδη συστατικά του υποστρώματος στο οποίο οφείλουν να στηρίζονται και να αναπτύσσονται οι κοινές αξίες του πολιτισμού μας. Ο σεβασμός του άλλου καθορίζει την ποιότητα της δημοκρατικής κοινωνίας που δεν θα βασίζεται στο απλοϊκό αξίωμα της απόλυτης υπεροχής της γνώμης της όποιας πλειοψηφίας, αλλά που θα εξασφαλίζει σε όλους δίκαιη μεταχείριση και θα αποτρέπει κάθε κατάχρηση δεσπόζουσας θέσεως. Η πολιτική σταματά εκεί. Ο αλληλοσεβασμός είναι έξω από παζάρια. Ο διάλογος, η ανοχή, η κατανόηση γίνονται μέσα για τη προάσπισή του, για την καταστολή της διγλωσσίας."

Ειναι ενας αξιακός κώδικας για όλους...

Ημουν σαφής καταδίκασα την ενέργεια το εγραψα σε τοσα blogs....

Την στιγμή που έγινε το γεγονός είχε τελειώσει η εκδήλωση... το συζητήσαμε 5-6 άτομα εκεί γύρω... αλλά το κλιμα ήταν τέτοιο (ειχε χαλάσει - κανείς δεν άκουγε κανέναν) που το μόνο που ήθελα είναι να ανοίξει η γη να με καταπιεί... ένοιωθα οτι ήμουν στο λάθος μέρος στην σωστή στιγμή... και μέσα μου εξακολουθεί να υπάρχει ενα γιατί?

Οσο για τα υπόλοιπα που λες διάβασε παραπάνω ή ολα τα comments και ισως καταλάβεις τι ζήτησα... και τι πήρα.. (ειρωνεία...)

Δυστυχώς δεν παίρνεις πάντα, αυτο που δίνεις...

Ανώνυμος είπε...

http://diathlasis.blogspot.com/2008/03/blogging_27.html

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος 12:35:
επιτέλους μετά από 50 (!!!) σχόλια να και ένας σύνδεσμος http://diathlasis.blogspot.com/2008/03/blogging_27.html που παρουσιάζει τα γεγονότα όπως τα έζησε ένας από τους κύριους διοργανωτές της εκδήλωσης και νομίζω βάζει τα πράγματα στη θέση τους

ίσως το μάθημα που πρέπει να πάρουμε όλοι μας είναι ότι το blogging είναι διαδικασία που εκ κατασκευής και ιδιοσύστασης δε χωρά σε εκδηλώσεις σαν αυτή που επιχειρήθηκε στην Καβάλα

ο καθένας γράφει από το σπίτι του ("Ειδήσεις από το δικό σαου δωμάτιο" είναι ο υπότιτλος του σχετικού βιβλίου του Ανδριωτάκη) χωρίς μικρόφωνο, χωρίς χρονόμετρο, χωρίς να καπελώνει κανέναν και κυρίως χωρίς να προσπαθεί να επιβληθεί η να μονοπωλήσει μια συζήτηση

Ανώνυμος είπε...

Οσο περνάνε οι μέρες και βλέπω να συνεχίζεται η ιστορία πείθομαι για δυο πράγματα: Πρώτον κρίμα να χάσω τέτοιο "πάρτυ" (μου επιτρέπετε το αστειάκι έτσι;) Και δεύτερον μάλλον τελικά είναι κακό να μαζεύεις bloggers να τους φοράς ταμπέλες και να τους αμολάς μετά συντονισμένους να κάνουν αγριάδες. Θέλει ένα παραπάνω βαθμό ελευθερίας το πράγμα, καθώς φαίνεται. Βλέπεις η μπλογκόσφαιρα μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα σαν χαοτικό σύστημα (οικοσύστημα λέμε) παρά σαν "γραμμικό". Κι επειδή είναι χαοτικό, δημιουργεί και αντιστάσεις στα γραμμικά φαινόμενα. Α, είναι κι ένα τρίτο. Ούτε φετίχ είναι το blogging, ούτε γήπεδο (εντάξει για αυτό δεν είμαι πολύ σίγουρος), ούτε πολιτική στέγη. Είναι μέσο που ενδείκνυται για πολύ πιο "πυρηνικά" και απλά πράγματα. Να'σαι καλά ρε Κωνσταντίνα. Δεν θα σε αφήσουν να εγκαταλείψεις τη μπλογκόσφαιρα - να δεις.

Ανώνυμος είπε...

Νάτος ο Αλέκος... ένας Αλέκος από τα παλιά που τον ξέρω καλά και γι αυτό τον γουστάρω για τί έτσι ήταν και είναι πάντα του: ένας Αλέκος που πατάει γερά στα πόδια του, καθαρός, ιδεολόγος και λεβέντης.

Νάτο και το papandreou.gr στο δρόμο για την πολιτική του 21ου.

Χαίρομαι φίλε για τη διπλή σημερινή παρέμβαση, τη δική σου και της προεδρικής ιστοσελίδας. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει.

Αλλά έχοντας ζήσει διάφορες τέτοιες επαρχιακές μιζέριες, που απαντώνται βέβαια και σε πολυκατοικίες της πρωτεύουσας αλλά χάνονται μες στην πολλή του κόσμου τη συνάφεια, θέλω να σου δώσω μια συμβουλή:
Άσε τον κόσμο να πει ότι έχει να πει. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν τ' απαντήσουμε και όλα. Αυτό το πινγκ πονγκ της αντιπαράθεσης με πληκτρολόγια που φορούν παρωπίδες δεν οδηγούν πουθενά! Μόνο καρδιές χαλάνε. Εξάλλου όσοι ήτανε να καταλάβουμε καταλάβαμε.

Υ.Γ. 1 Προσωπικά αυτά που κατάλαβα τα κατέθεσα σήμερα(χτες) πρωί πρωί στο ποστ του "Καλτσόβρακου" και χαίρομαι που οι εξελίξεις με δικαίωσαν στο βαθμό και στο κομμάτι που άξιζε να με δικαιώσουν.
Καλημέρα!

Υ.Γ. 2 Κωνσταντίνα,
αν δημόσια δέχεσαι από μια κομπλεξική τέτοιες επιθέσεις απαξιωτικές και προσβλητικές, τώρα πραγματικά νοιώθω πόσο αληθινοί ήταν οι λόγοι της απόσυρσής σου.
Μια παράκληση:
μην τους αφήσεις να σε στείλουν σπίτι, συνέχισε τον δρόμο σου, κάνε τις επιλογές σου και ...χέστους!
:-)

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το επαναλαμβανόμενο "τεσπα" με αποτρέπει από το να επιχειρήσω ακόμη και να διαβάσω διαγώνια αυτό το κείμενο ...

Ανώνυμος είπε...

αυτοί οι αλαζόνες πασόκοι θα είναι η ταφόπλακα του πασόκ.

alzap πολύ καλά έκανες και έφτιαξες αυτό το ποστ πιστεύω ότι την σώζεις κάπως την κατάσταση και φαίνεται ότι μεγάλη μερίδα πασόκων καταδικάζει το φαινόμενο.

εκτός βέβαια από τους ίδιους και τα φιλαράκια τους.

@ψιλικατζού: ειλικρινά πιστεύω ότι είναι στο dna των ελλήνων ο φθόνος.

τα πράγματα είναι απλά: κάποιοι πασόκοι πήγαν να καπελώσουν και προβάλλουν το κόμμα τους. Δεν τους έκατσε και έγιναν τραμπούκοι. Όλα τα άλλα είναι περιττή συζήτηση.

blogger είπε...

Καλά ρε παιδιά είστε όλοι τυφλοί;
Παντού φωνάζω ότι το πρόβλημα ήταν εσωτερικό της Στέγης και το επιβεβαιώνει και το πόστ:
http://diathlasis.blogspot.com/2008/03/blogging_27.html
Για αυτό λέω ότι επιχειρήθηκε η εκμετάλλευση και του Κ. Χουβαρδά και της αφεντομουτσουνάρας μου.
Διαβάστε προσεκτικά το ποστ και σκεφτείτε ότι 2 bloggers από Κομοτηνή και Ξάνθη προσκλήθηκαν από την εν λόγω κυρία γιατί μας θεώρησε του "κύκλου της".
Τυφλοί είστε όλοι;;;

spallantzas είπε...

Νομίζω πως το θέμα - με την συγγνώμη του papandreou.gr - έκλεισε απολύτως ικανοποιητικά και οριστικά. Το να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με "παρέες" , "φιλαράκια" και τοπικές αντιθέσεις δεν έχει νόημα. Η ανθρώπινη διάσταση του θέματος καλύφθηκε απόλυτα. Και αυτός ήταν ο στόχος όσων αντιδράσαμε στην άδικη επίθεση στην Κωνσταντίνα. Από εκεί και πέρα σχόλια για "πασόκους bloggers" και "πράσινα τακούνια" και (εκ των υστέρων) "κύκλους" δεν μας αφορούν.
Αλέκο συγχαρητήρια για την καίρια παρέμαβαση σου και το βήμα που έδωσες στην Κωνσταντίνα, αλλά σε παρακαλώ κλείσε το θέμα ΕΔΩ!

blogger είπε...

Δυστυχώς το diathlash.blogspot.com έκλεισε τα σχόλιά του και δεν αφήνει να του απαντήσω, γιατί πάλι γενικεύει και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις εις βάρος εμού και του Χουβαρδά, αλλά και του ΠΑΣΟΚ και για αυτό το αφήνω εδώ:


"Φίλε Dermes, αρχίζω και πιστεύω ότι προσπαθείτε εσείς να εκμεταλλευτείτε το γεγονός για να λύσετε τα εσωτερικά σας προβλήματα στην "Στέγη" και για αυτό το διατηρείται τόσο πολύ το ζήτημα.

Εγώ από την πρώτη στιγμή μίλησα σε όλα τα blogs ότι η συνάδελφός σας στην Στέγη επιχείρησε να μας χρησιμοποιήσει εμένα και τον Χουβαρδά και επίσης και εγώ και ο Χουβαρδάς καταδικάσαμε και την παρέμβαση της "πράσινης blogger".

Πόσες φορές θα το πούμε;;;;!!!!

Συντονισμένη "καπήλευση από το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε". Μέλος σας όμως προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς όμως εσένα σε βολεύει να μιλάς για "καπήλευση του ΠΑΣΟΚ" γιατί εξυπηρετείς κάποιες σκοπιμότητες για εσωτερική κατανάλωση.

Άντε, το παρακάνατε.
Βρείτε τα μεταξύ σας και αφήστε το ΠΑΣΟΚ απ' έξω που δεν είχε καμιά σχέση με όλα αυτά."

blogger είπε...

@ stefan, δεν έκλεισε το θέμα.
Αν θεωρείς ότι έκλεισε, ενώ δύο άνθρωποι φωνάζουν και καταγγέλλουν ότι επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθούν, για εσωτερική κατανάλωση, τότε τι να πω. Εύγε και σε 'σένα!
Εγώ και ο Χουβαρδάς είμαστε οι κακοί και εσείς είστε τα ανώτερα όντα που όλα τα καταλαβαίνετε.
Συγχαρητήρια στην ανώτερη φυλή!

A.F.Marx είπε...

Τελικά, ο ποιητής για μια ακόμα φορά δικαιώνεται.
«Στρατηγέ τι γύρευες εσύ, ένας Υδραίος, στη Λάρισα;»...
Ο εστιν μεθερμηνευομενον:
«Κωνσταντίνα, τι γύρευες εσύ, μια "x-ψιλικατζού", ανάμεσα στις Μαρίζες και στις Μαριλίζες;»

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιακό πραγματικά. Το γεγονός που πυροδότησε όλη αυτή την αντιπαράθεση, το κείμενο της Κωνσταντίνας (αλλά και άλλων που έχουν γράψει για το ίδιο θέμα), η δημόσια διαμάχη στελεχών και μελών του κόμματος, η σωτήρια παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά κυρίως το ότι κάποιοι "βασιλικότεροι του βασιλέως" παραγοντίσκοι καταφέρνουν να λειτουργούν σαν προβοκάτορες εναντίον της παράταξης που υποτίθεται πως υποστηρίζουν. Πληρωμένοι να ήταν από τα κομματικά επιτελεία των αντιπάλων, δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά...

Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό (χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι όποιος δηλώνει ΠΑΣΟΚ είναι αυτομάτως τραμπούκος). Δυστυχώς είναι χαρακτηριστικά όλα αυτά που καταγράφονται, και αναδεικνύουν μια παθογένεια που έχει να κάνει με την κατάχρηση εξουσίας και τις πελατειακές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων που ουδεμία σχέση έχουν με σοσιαλιστικά ιδεώδη, κινήματα και συμμετοχικές δημοκρατίες. Υποψιάζομαι ότι αρκετοί από αυτούς θα ασπάζονταν οποιαδήποτε ιδεολογία προκειμένου να αναρριχηθούν. Όσο λοιπόν υπάρχουν υψηλόβαθμα και χαμηλόβαθμα στελέχη με αυτή την αλαζονική και οπορτουνιστική νοοτροπία, τόσο πιο βαθιά θα καταποντίζεται το υγιές κομμάτι του ΠΑΣΟΚ μαζί τους. Ξεφορτωθείτε τους παιδιά όσο είναι καιρός, αλλιώς σας βλέπω να καταλήγετε πολιτικό απολίθωμα πριν της ώρας σας...

alzap είπε...

@krogias:
Αδελφέ δεν σε καταλαβαίνω. Συνεχίζεις το ίδιο βιολί και αγγίζει πια τα όρια της πρόκλησης.
Τί επιδιώκεις τελικά;

Είπαμε, τελείωσε το θέμα, ΕΚΛΕΙΣΕ!

Αν νομίζεις ότι θα κάνουμε κατακόρυφο και θα δούμε τον κόσμο ανάποδα ξεκινώντας εκστρατεία συμπαράστασης κάνεις λάθος εκτίμηση.

Κυρίως όμως κάνεις ΤΡΑΓΙΚΟ πολιτικό λάθος.

Αντιλαμβάνομαι την οπτική σου γωνία, την πίκρα ενδεχομένως. Δεν συμφωνώ με την προσέγγισή σου αλλά το σέβομαι.

Αλλά,

Είναι άλλο πράγμα οι μανούβρες και οι ελιγμοί στον στενό κομματικό μας περίγυρο και μικρόκοσμο και τελείως διαφορετικό ο δημόσιος διάλογος και αντιπαράθεση.
Άλλοι κανόνες, τελείως διαφορετικοί.

Πυροβολείς τον εαυτό σου.
Ταυτοχρόνως όμως πυροβολείς και το συλλογικό μας υποκείμενο που είναι το ΠΑΣΟΚ, κι αυτό γιατί είσαι μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Στο λέω συντροφικά, στο λέω με αγάπη. Σε παρακαλώ, κάνε μια προσπάθεια να καταλάβεις ότι απο ένα σημείο και μετά ο καθένας μας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για όσα ειπωθούν.

alzap είπε...

@krogias:
Για να λυθούν οι όποιες ενδεχόμενες παρεξηγήσεις να διευκρινήσω ότι το τι επιδιώκεις δεν αναφέρεται σε ανομολόγητες και σκοτεινές επιδιώξεις. Είναι ρητορικό το ερώτημα, αφορά σε μια προσέγγιση που γίνεται αυτοκαταστροφική όσο συνεχίζεται.
Το βήμα αυτό ήταν ανοικτό, για όλους.

Ειπώθηκαν πολλά άλλοτε με οργή, άλλοτε με αγανάκτηση και υπερβολή, άλλοτε με πίκρα και ένταση.

Ότι ήταν να καταλάβουμε το καταλάβαμε, όσες εξηγήσεις ήταν να δοθούν απο όλες τις πλευρές δόθηκαν.

Αυτό που αδυνατώ να καταλάβω είναι ΤΙ έχει να προσφέρει η επανάληψη των ίδιων επιχειρημάτων.

A.F.Marx είπε...

Μπράβο πάντως στον Γ. Παπανδρέου (ή στον Παναγιώτη Βρυώνη...δεν έχει σημασία) για την απάντηση που δίνει στο papandreou.gr
Mακάρι να έχει έτσι ανοιχτά τα αυτιά πάντα στα προβλήματα της κοινωνίας.

Και φυσικά μπράβο και στον alzap για την στάση που πήρε πάνω στο θέμα.

dermes είπε...

@krogias Σαφώς και είναι εσωτερικό θέμα της Στέγης, το οποίο επιλύθηκε (Η κυρία Σαλπιγκτή δεν είναι πλέον υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων) και θα υπάρξει και συνέχεια (εκκρεμεί πρόταση διαγραφής της ίδιας και της Κυρίας Τζάρτα). Δεν νομίζετε όμως ότι υπάρχει και ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, αυτό του ‘φυτέματος’ κομματικών στελεχών σε πολιτιστικά και κάθε άλλου είδους σωματεία με αποστολή να εκμεταλλεύονται κομματικά τις προσπάθειες ανθρώπων που νοιάζονται και προσπαθούν για τον τόπο τους; Υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που σταμάτησαν να προσπαθούν και να αγωνίζονται, ακριβώς γιατί κάποια στιγμή βρέθηκαν απέναντι τους. Και εκκρεμεί ακόμα το ερώτημα αν η κυρία Σαλπιγκτή ενεργούσε αυτοβούλως, ή με άνωθεν εντολές. Όσο δεν υπάρχει τοποθέτηση και αποδοκιμασία των πράξεων της, τις πράξεις της τις χρεώνεται το ΠΑΣΟΚ, του οποίου αποτελεί στέλεχος και υπέρ του οποίου προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον Σύνδεσμο. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε την φράση «συνάδελφός σας στη Στέγη» με την φράση «σύντροφός μας στο ΠΑΣΟΚ» καθώς απ’ ό,τι φάνηκε αυτή είναι η βασική ιδιότητα της κυρίας, η οποία καθορίζει και τις πράξεις της. Και για μένα το θέμα έκλεισε, δεν είμαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ούτε πρόκειται να γίνω όσο υπάρχουν τέτοια άτομα και υποθάλπονται τέτοιες συμπεριφορές. Είμαι μέλος της Στέγης και εκεί όσο μπορώ τα πολεμάω. Στο ΠΑΣΟΚ είναι δικιά σας δουλεία να το κάνετε.

konstantinos chouvardas είπε...

Το τελευταίο μου σχόλιο - post θα το δείτε στο http://chouvi.blogspot.com

Δεν εχω να πω τίποτα αλλο.
Κάθε τι έχει τον κύκλο ζωή του...

Ανώνυμος είπε...

Σας ενημερώνω ότι τα "εσωτερικά μας προβλήματα" έχουν πάρει το δρόμο της λύσης. Από σήμερα η κ. Σαλπιγκτή που κάλεσε τον κ. Χουβαρδά κ.λ.π. στην εκδήλωση και αλλοίωσε το δελτίο τύπου, έπαψε να είναι υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας. Και έπεται συνέχεια καθώς εκκρεμεί αίτηση διαγραφής της ίδιας καθώς και της κ. Τζάρτα. Αυτά προς τον κ. Χουβαρδά και όλος όσους με θεώρησαν αναξιόπιστη.

Ερώτηση προς κάθε ενδιαφερόμενο: Πόσο "εσωτερικό" ζήτημα είναι τελικά η χρησιμοποίηση ενός πολιτιστικού συλλόγου από έναν κομματικό μηχανισμό; Μήπως είναι και αυτό ουσιώδες ζήτημα στο οποίο πρέπει να πάρετε θέση;

Χαίρομαι που ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε συγγνώμη από την Κωνσταντίνα. Αλλά εμάς, τα υπόλοιπα μέλη της Στέγης που διασυρόμαστε εδώ, μας λέτε λίγο - πολύ ανοργάνωτους, με εσωτερικά προβλήματα, ασυνάρτητη επαρχία και άλλα γλαφυρά, ποιος θα μας ζητήσει συγγνώμη; Μήπως να ζητήσουμε εμείς συγγνώμη που βγήκαμε από τη βόλεψη του σπιτιού μας και είπαμε να κάνουμε κάτι (ανάλογα με τις δυνάμεις του ο καθένας) για να περνάνε πιο ουσιαστικά οι βραδιές μας στην πόλη;

Κι επειδή κ. Χουβαρδά δεν είδατε και δεν ξέρετε γενικώς, όπως υποστηρίζετε σε post και σχόλια, συγγνώμη που δε σας έδωσα -πέραν της αθετήσεως υποσχέσεων από αναρμοδίους και της κρίσεως μεγαλείου - και μια τρίτη επιλογή: ότι δεν ξέρατε τί σας γίνεται. Νομίζω πλέον σας κάλυψα!

Και μη χαίρεστε αγαπητοί. Η βλακεία δεν είναι ανίκητη. Απλώς δεν είχαμε τόσα χρόνια υπομονή και μέθοδο!

Κατερίνα Μάλλιου
Y.Γ. Στο κλεισμένο πλέον blog του Κώστα Δεμερτζίδη diathlasis.blogspot.com βρίσκεται το πλήρες ιστορικό αλλά και στην Καλύβα ένα πολύ ενδιαφέρον σχετικό σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ, τώρα, ρε παιδιά, γιατί δεν πείθομαι;
Δεν σε ξέρω προσωπικά, Αλέκο, ούτε σε έχω διαβάσει αρκετά, οπότε τα παρακάτω σε παρακαλώ να μην τα πάρεις ως προσωπική κριτική.
Από την άλλη, τυχαίνει να γνωρίζω, σε επίπεδο ανωτάτων σπουδών, και πολιτική επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις και λειτουργία των κομμάτων (αυτό θα καταλάβετε στη συνέχεια γιατί το λέω).
Στο ψητό, λοιπόν: δεν με πείθετε σε καμία περίπτωση για την ανησυχία σας για την προσβολή της αξιοπρέπειας της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, όπως και για την ειλικρινή μεταμέλειά σας, όπως αυτή εκφράζεται και με την ανακοίνωση του ΓΑΠ. Θεωρώ ότι έχετε εκτιμήσει την κοινότητα των bloggers ως στρατηγικής σημασίας για την παρέμβασή σας σε κάποιες ομάδες ψηφοφόρων. Πιθανότατα έχετε στοχευμένη παρέμβαση στους bloggers με στρατηγική και τακτική. Κάποιους από αυτούς τους θεωρείτε opinion makers ή leaders (διαμορφωτές γνώμης) και η φιλική στάση τους απέναντί σας είναι σημαντική για εσάς.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι η συγγνώμη του ΓΑΠ προς την x-psilikatzoy δεν έχει καμία σχέση με συμπαράσταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ «σε έναν συμπολίτη μας που υπέστη άδικη και βάναυση επίθεση από μέλος του ΠΑΣΟΚ». Γιατί, αν είχε ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ τέτοιες ευαισθησίες, πιθανολογώ ότι το papandreou.gr θα έπρεπε να είναι γεμάτο συγγνώμες προς ανθρώπους που έχουν καεί από την πολιτική του. Σόρυ, αλλά έχουμε μπουχτίσει από την ανθρωπιά και τη συμπόνια των μεγάλων κομμάτων. Πιστεύω ότι αν στη θέση της ψιλικατζούς ήμουν εγώ, που βαράω μετά βίας 30 hits τη μέρα, δεν θα γινόταν κανένα απολύτως θέμα για την αξιοπρέπειά μου. Πιστεύω ότι η επίσημη στάση του κόμματός σας είναι μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων για να διαχειριστείτε τη μαλακία του τμήματος διαδικτύου, πληροφορικής και νέων τεχνολογιών της Καβάλας, ώστε να μη γκρεμιστούν οι γέφυρες με τη στρατηγικής σημασίας για τη διαδικτυακή σας εικόνα blogger Κωνσταντίνα Δελημήτρου, η οποία εξακολουθεί να ασκεί και θα ασκεί για πολύ καιρό ακόμη αυξημένη επιρροή στη μπλογκόσφαιρα και στο διαδίκτυο. Χεσμένη την έχετε την αξιοπρέπειά της (δεν μιλάω προσωπικά για μέλη του ΠΑΣΟΚ, που όντως κόπτονται για την αξιοπρέπεια του καθενός μας). Και αυτή η υποκριτική μεταμέλειά σας σάς κάνει ακόμη πιο απεχθείς.
Κωνσταντίνα, εγώ είμαι ο τελευταίος μαλάκας που θα σου δώσει συμβουλές, γιατί θεωρώ ότι είμαι πολύ μικρός μπροστά σου. Αλλά έχεις ήδη μπλεχτεί σε ένα κομματικό παιχνίδι μεγάλης σημασίας για το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο παίζονται ψήφοι, εσωκομματικές κόντρες, τοπικές καρέκλες και στελέχη (για αυτό και τους βλέπεις και σφάζονται έτσι μεταξύ τους). Φύγε από ‘κει πέρα. Εσύ θα είσαι η χαμένη. Μπορεί να κάνω και λάθος. Μπορεί από την άλλη εσύ να ξέρεις και περισσότερα από εμένα και να ξέρεις τι κάνεις. :)

alzap είπε...

@levantis:
Καλή και ευφάνταστη η θεωρητική σου προσέγγιση, στο πνεύμα των καιρών η συνομωσιολογία.

Θα ήταν ακόμα καλύτερα αν είχαν όλα αυτά ΚΆΠΟΙΑ, ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΚΡΉ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ...

Δεν έχουν γιατί κατά σύμπτωση ΚΑΝΕΙΣ απο τους εμπλεκόμενους δεν είναι σε κόντρα με κάποιον άλλο για τοπικές καρέκλες, υψηλές κόντρες και άλλα παρόμοια.

Νομίζω όμως ότι ο Χουβαρδάς έχει απόλυτο δίκιο:

"Κάθε τι έχει τον κύκλο στη ζωή του..."

ΤΕΛΟΣ!