Σάββατο, Μαρτίου 08, 2008

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ BLOGGERS

Επειδή άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας, επειδή άλλος έχει τη χάρη κι άλλος το όνομα...

Επειδή δεν φτάνει να αεροκουβεντιάζεις για ανοιχτά κόμματα και δημοκρατίες και ελευθερία λόγου κλπ,κλπ, αλλά πρέπει να κάνεις κάτι και στην ΠΡΑΞΗ για όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ κάνει το βήμα.

Ανοίγει τις πόρτες του συνεδρίου του σε bloggers.

Όποιος blogger το επιθυμεί, (δεν είναι απαραίτητο να είναι μέλος ή φίλος του ΠΑΣΟΚ), στέλνει το μαιηλ και παίρνει διαπίστευση για να είναι παρών. Να μπορεί μόνος του χωρίς φιλτράρισμα και ωραιοποιήσεις να δει την πραγματικότητα, την καλή όψη αλλά και την λιγότερο καλή. Κυρίως όμως να μπορεί να πει τη γνώμη του για τα τεκταινόμενα χωρίς λογοκρισία, ανεπηρέαστα και on line.

Μπραβο στην ΚΟΕΣ γι΄αυτό το ουσιαστικό βήμα δημοκρατίας και διαφάνειας. Γιατί στο ΠΑΣΟΚ αποφασίσαμε να δείχνουμε αυτό που είμαστε χωρίς ωραιοποιήσεις και ρετουσάρισματα.
Επιδιώκουμε, κι ας έχει κόστος, την εικόνα της πραγματικότητας και ΟΧΙ την πραγματικότητα της εικόνας...

Και ασφαλώς να συμπληρώσω και την άλλη παράμετρο που μάλλον τα ΜΜΕ παριστάνουν πως δεν την είδαν:
Το "μπαγιάτικο" ΠΑΣΟΚ κάλεσε στο συνέδριό του, με δικαίωμα ομιλίας ΑΣΦΑΛΩΣ, και τον κ. Αλαβάνο και τον κ.Τσίπρα...
Σε αντίθεση με τον "φρέσκο" και "ανοιχτό" και "δημοκρατικο" ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ που δεν αναγνώρισε δικαίωμα χαιρετισμού στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, στο δικό του συνέδριο πριν λιγες εβδομάδες.

Δείτε λοιπόν την πρόσκληση και ελπίζω να τα πούμε στο Συνέδριο:




«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους bloggers που θα ήθελαν να παραβρεθούν στο Συνέδριο και να το καλύψουν μέσα από τα blogs τους ή άλλα διαδικτυακά μέσα (video/audio podcasts, flickr, facebook, κλπ.).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν μέχρι την Δευτέρα, 10/3 τα παρακάτω στοιχεία στο koes10@pasok.gr , με θέμα «blogger-παρατηρητής»:

1. ονοματεπώνυμο
2. τηλέφωνο επικοινωνίας
3. email
4. διεύθυνση blog ή άλλου διαδικτυακού μέσου
5. ποιές από τις ημέρες του Συνεδρίου θα μπορείτε να παρευρεθείτε.
6. σε περίπτωση που έτσι κι αλλιώς θα παραβρεθείτε στο Συνέδριο με κάποια άλλη ιδιότητα, παρακαλούμε να το αναφέρετε.»


Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα διεξαχθεί 13-16 Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (ΤΑΕ – ΚΒΟ – ΝΤΟ) είναι ένα πολυδιάστατο και μείζον πολιτικό γεγονός που θα περιλαμβάνει εκτός από τις εσωκομματικές διαδικασίες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων και συζητήσεων για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, αλλά και αυτά που θα την απασχολήσουν το προσεχές μέλλον.

Η δημοσιογραφία των ΜΜΕ θα είναι βέβαια εκεί. Θεωρούμε όμως ότι δεν μπορεί να απουσιάζει η δημοσιογραφία των πολιτών.

Η προσπάθεια είναι να προσκληθούν όλοι όσοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, αλλά παράλληλα να υπάρχει και η απαραίτητη υποδομή στον χώρο του Συνεδρίου ώστε να τους υποστηρίξει σωστά.

Με δεδομένο ότι ένα παρόμοιο κάλεσμα γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα ήθελα να ζητήσω την κατανόησή σας για πιθανά οργανωτικά προβλήματα στο θέμα αυτό και την βοήθειά σας ώστε να αναδειχθεί η αξία της δημοσιογραφίας των πολιτών.

Τα ονόματα των προσκεκλημένων bloggers θα αναρτηθούν σε αυτή την σελίδα, το αργότερο την Τρίτη 11/3.

Για τον Τομέα Φόρουμ Διαλόγου και Προβολής Θέσεων της Γρ. ΚΟΕΣ,

Παναγιώτης Βρυώνης,

Υπεύθυνος Εναλλακτικών Μέσων Ενημέρωσης - bloggers

71 σχόλια:

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε το συνέδριο ήταν ανοικτό σε ΟΛΟΥΣ χωρίς προσκλήσεις και κουραφέξαλα.Πάει πολύ να συγκρίνεις τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ (βλέπε εκλογή Προέδρου ΄ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για να καταλάβεις την διαφορά).Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

alzap είπε...

@συριζα γλυφάδας:
Είπαμε φίλε μου,
άλλο το ΕΙΝΑΙ
και
άλλο το ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ
Να είσαι καλά.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: είναι τουλάχιστον ατυχές να συγκρίνεις τις ανοιχτές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ με τις... κομμουνιστοειδείς του ΣΥΝ. Στην πρώτη περίπτωση είχαμε εκλογή, στη δεύτερη απλό χρίσμα από το ιερατείο του κόμματος.

Όντως πάει πολύ να συκρίνεις το ανοιχτό με το κλειστό, συμφωνώ.

Αν θυμάμαι καλά, το συνέδριο του ΣΥΝ ήταν ανοιχτό μόνο για μέλη και φίλους του ΣΥΝ, όχι για *άλλους*, όπως πχ bloggers ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση.

Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο καλεί *άλλους*, καλεί αυτούς που θα "γράψουν" για αυτό που θα παρακολουθήσουν.

Όντως, πάει πολύ η σύγκριση.

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

Κάνεις λάθος το συνέδριο τρου ΣΥΝ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.Και φυσικά δεν προηγήθηκαν όσα απαράδεκτα προηγήθηκαν της εκλογής του ΓΑΠ ,στον ΣΥΝ υπήρξε αν μη τι άλλο πολιτικός πολιτισμός ,σε ένα κόμμα όπου οι διαφορετικές τάσεις και απόψεις είναι θεσμοθετημένες.Αλλά ας μην μείνουμε σε αυτά μόνο όσο κυρίως στις αριστερές πολιτικές και πόσο συνεπές είναι το ΠΑΣΟΚ είναι σε αυτές.Θα μου επιτρέψεις να υποστηρίξω ότι δεν είναι ,ιδιαίτερα υπο την προεδρία του ΓΑΠ.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@ΓΛΥΦΑΔΑ: Μα πως να γίνει κόντρα στις "εκλογές" προέδρου στο ΣΥΝ,αφού υπήρχε ένας μόνο υποψήφιος;

Και στο ΚΚΣΕ οι εκλογές "πολιτισμένες" ήταν, αφού υπήρχε ένας μόνο "υποψήφιος"...

Τελός, δε νομίζω ότι είσαι ο πλέον κατάλληλος να κρίνεις τη συνέπεια του Παπανδρέου ή του ΠΑΣΟΚ. Πρόσεχε μόνο μη σε λίγα χρόνια είσαι υποψήφιος πουθενά με το ΠΑΣΟΚ... Τον δρόμο τον ξέρετε: από τα ειδικά δικαστήρια στις λιστες του ΠΑΣΟΚ και από εκεί στα βουλευτικά έδρανα. Μιας και μιλάμε για αριστερή συνέπεια.

tractatus είπε...

@σύριζα ο πολιτικός πολιτισμός του ΣΥΝ ήταν ακριβώς αυτός να καλέσει Πρόεδρο άλλου κόμματος και να τον έχει υπο τύπου γλάστρας στα πρώτα έδρανα αφού δεν του έδωσε το δικαίωμα να μιλήσει. Ωραία αριστερά, ωραίος πολιτικός πολιτισμός...η απαξίωση των πάντως έτσι για να κάνουμε το κέφι μας αφού κριτήριο είναι οι δημοσκοπήσεις ;)
Κατά τα άλλα το marketing των συνεντεύξεων και καλά το έχει πάρει είδηση και ο πιο ανίδεος με τον πολιτική. Κανονικό promotion...Κάνω λάθος;
Οσο για τις θεσμοθετημένες τάσεις και απόψεις έχεις δίκιο...αυτό φαίνεται με τις κατα καιρούς αποχωρήσεις στελεχών σας. Οσο για το ΠΑΣΟΚ μην ξεχνάς οτι εδω και χρόνια, δυστυχώς ή ευτυχώς, έχει διασφαλίσει και να φαίνεται και να είναι με ολα τα καλά και τα κακά που απορρέουν απο αυτό...Η "αντισυστημική" αριστερά θέλει ψάξιμο....

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

Φυσικά και κάνεις λάθος.Δεν νομίζω 'οτι μίλησε κανένας άλλος εκπρόσωπος κόμματος στο συνέδριο του ΣΥΝ,γιατί έπρεπε να μιλήσει ο ΓΑΠ;Όσον αφορά τα πρώην στελέχη της ανανεωτικής αριστεράς που κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ,να τα χαίρεστε,όμως το τελευταίο καιρό όλο και πυκνώνουν οι δηλώσεις περι συγκυβέρνησης ,εφόσον στις επόμενες εκλογές δεν υπάρχει αυτοδυναμία της ΝΔ.Βέβαια θα μου πείς ότι μάλλον τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο βάθος του μυαλού τους σκέπτονται να συγκυβερνήσουν με την ΝΔ,με αυτήν έχουν εξάλλου κοινές πολιτικές.Αυτό που δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αφήστε παιδιά εδώ και καιρό έχουν χάσει το τρένο της Αριστερά στο ΠΑΣΟΚ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ,σε αντίθεση με την βάση τους που κα μιλάμε και συνεργαζόμαστε τοπικά.Στις ανοικτές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρόντα πολλά μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ,που χωρίς να θέλουμε να προσχωρήσουν σε αυτόν θέλουμε να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης.Και επειδή η Κυβέρνηση είναι ο σημερινός αντίπαλος που ασκεί αντιλακή εξουσία δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με το να απαντάω σε σχόλια που δεν έχουν ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία συναγωνιστές

tractatus είπε...

@ σύριζα μα το ο,τι δεν μίλησε άλλος Πρόεδρος(πες τον εκπρόσωπο εσύ) δεν νομιμοποιεί τον πολιτικό πολιτισμό του διοργανωτή...δεν το κατάλαβες οτι είναι αγένεια τουλάχιστον αυτό, βρε σύριζα;Ολοι έπρεπε να μιλήσουν...τόσο απλά. Τι φοβηθήκατε;
Κανείς, συναγωνιστή μου, δεν ασχολείται παραπάνω με τον ΣΥΡΙΖΑ απ' οτι οι τηλεοράσεις και επειδή δεν μας δίνετε το βήμα...ε σας απαντάμε μέσω των blogs..τι να κάνουμε εμείς δεν δίνουμε κάθε μέρα συνεντεύξεις, βλέπεις ;)
Αφού συζητάτε με τη βάση βρε σύριζα της Γλυφάδας δεν καταλαβαίνεις οτι υπάρχει αριστερό υπόβαρθο...
Και βέβαια ο στόχος είναι η ΝΔ αλλά δεν ακούσαμε αντιπρόταση κυβερνητική μέχρι στιγμής απο τον ΣΥΡΙΖΑ πέρα απο καταγγελία και τέλος, αυτή τη στάση περί απουσίας πολιτικού περιεχομένου...την έχετε υιοθετήσει ως γενικότερη στάση στο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοί είστε τελικά εσείς που με τόση οίηση κατέχετε το θεσφατο της αριστεροφροσύνης και, μάλιστα μοναδικά στην Ευρώπη;
Προσγειωθείτε γιατί τα ποσοστά δεν είναι το πολιτικό υπόβαθρο που θα σας στηρίξει τη κρίσιμη ώρα και αυτή είναι μόνο οι Εκλογές, συναγωνιστή...

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

Η κρίσιμη ώρα είναι τώρα στον δρόμο και στα κινήματα και όχι στις εκλογές,εκεί πρέπει να πορευτούμε μαζί συναγωνίστρια και όχι στα συνέδρια και στις ομιλίες.Εκεί είναι η Αριστερά και μας περιμένει ΟΛΟΥΣ.Όχι άλλα λόγια ,αλλά πράξεις και αγώνας όπως πορευθήκαμε μαζί με τους φοιτητές τρης ΠΑΣΠ παρά την αντίθετη θέληση της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.Για αυτήν την Αριστερά της βάσης μιλάω.

tractatus είπε...

@ σύριχα κάνοντας για άλλη μια φορά ;)))) κατάχρηση στο χώρο του alzap βάση στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο η νεολαία...έλα να δείς στα χωριά ανθρώπους με αριστερή συνείδηση που η 'αριστερή διανόηση' του ΣΥΡΙΖΑ μόλις τώρα με αφορμή τις δημοσκοπήσεις άρχισε να σκέφτεται οτι υπάρχει...αγρότες, κτηνοτρόφους, συνεταιριστές σε τοπικούς συλλόγους...θέλει χρόνο ακόμα φίλε μου για να μιλήσετε για το σύνολο και πολύ δουλειά συμφωνώ, στο δρόμο, αλλά όχι στο δρόμο του άστεως...στα καφενεία και στα χωριά που ακόμα δεν ξέρετε τι θα πει οργάνωση...έχετε πράγματι δρόμο όπως κι εμείς άλλωστε γι' αυτό χαμήλωσε και σκέψου και διδάξου κι απο εμάς πράγματα. Ετσι είναι η ζωή....μη βασίζεσαι στις δημοσκοπήσεις που προκύπτουν απο τηλεθέαση....γι' αυτή την αριστερά μιλάω εγω.
Συντροφικά

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

Η αλαζονία της εξουσίας απο ότι φαίνεται,είναι βαθιά ριζωμένη στο ΠΑΣΟΚ.Ώστε το χθεσινό κα σημερινό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα στην αγροτιά.ΟΚ!εδώ ολοκλήρωσα ως συνομιλιτής σας..πραγματικά με κουφάνατε!!!!!

tractatus είπε...

συναγωνιστή, με όλη μου την ευγένεια...άνοιξε τα αυτιά σου γιατί σύντομα θα χρειαστεί ν' ακούσεις πάλι...όχι μόνο ιαχές αλλά και απόψεις.

still-elate είπε...

@Συριζα Γλυφάδας

1. εχει και στη γλυφαδα συριζα?? Πού?? Δίπλα στο γκόλφ??

2. Κάνε μια βόλτα από δω, μια και δεν είστε και πολύ του αθλήματος των blog και σπανίως συναντιομαστε...
Για ενημέρωσε τον κο Τσίπρα ότι πρέπει να σέβεται λιγο τους συνομιλητές του και τους ακροατές, γιατι τα χρόνια περνούν, και δε θα εχει παντα "κοκκινα χειλη σαν φωτιά"... Άσε που θα αρχίσουν να παρατηρούν ΚΑΙ ΑΥΤΑ που ΛΕΕΙ...:
http://stillelate.blogspot.com/2008/02/blog-post_26.html

Sinistra Radicale είπε...

Κε Ασημακόπουλε είστε τουλάχιστον "λάθος ενημέρωμένος"........
Δυο ήταν οι υποψήφιοι πρόεδροι στο συνέδριο του ΣΥΝ και όχι ένας. Μήπως μπερδεύετε τα πράγματα με την πρώτη εκλογή του Γίώργου???? Λέω μήπως.......Και όσο αφορά το ζήτημα της δημοκρατίας έχω να πω τούτο. Η δημοκρατία δεν έχει να κάνει μόνο με το εύρος της επιλογής, αλλά με εύρος του ΘΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sinistra Radicale είπε...

Και επειδή ξέχασα να το αναφέρω πιο πρίν, Ευχαριστώ τον κάτοχο του blog για την φιλοξενία, και για την ευκαιρία που μου δίνεται να απαντήσω!!!!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@ριζοσπαστική αριστερά:
Δηλαδή σοβαρά το λέτε εκεί ότι ο Κουβέλης ήταν υποψήφιος;

Αν το λέτε σοβαρά, δώστε λίγο άση σε αυτά που σας λέει, όπως και σε αυτά που λέει ο Παπαγιαννάκης.

alzap είπε...

@συριζα γλυφάδας:
Είναι ελπιδοφόρα η εμμονή σου στα κινήματα. Πολύ περισσότερο όταν ορίζονται ως ο τρόπος αλλά και ο τόπος σύνθεσης της αριστερής πρότασης.

Αρκεί βεβαίως να είναι γνήσια τόσο η αναφορά όσο και τα κινήματα.
Η περιχαράκωση γύρω απο το άρθρο 16, δεν συνιστά πρόταση κοινωνικής ανατροπής. Ούτε έχει υπάρξει στην ιστορία μονοθεματικό αριστερό κόμμα. Δεν μπορεί να ορίζεται κάποιος αριστερός ή όχι, με κριτήριο την υποστήριξή του ή όχι στο άρθρο 16.

Προς το παρόν να επισημάνω την αυταπόδεικτη, έως και προκλητική κάποιες φορές, στήριξη και προβολή του Συν απο τα ΜΜΕ που ταυτοχρόνως στηρίζουν και τον Καραμανλή.
Γιατί λες ότι συμβαίνει; Ποιός είναι ο στόχος; Γίνεται ερήμην της ηγεσίας του Συν;

Και να επισημάνω ασφαλώς την δημοσκοπολαγνεία που έχει προκύψει και φαίνεται να αντικαθιστά την όποια πολιτική συζήτηση.
Αν πάλι πιστεύετε ότι όσο υψηλότερα τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, όσο συχνότερες οι κολακευτικές αναφορές στο κόμμα και στον αρχηγό σας απο τους Ψυχαροπρετεντέρηδες, τόσο πιο άριστεροί είσαστε, πάω πάσσο...

Και για να κλείσω, ανοίγοντας αν το επιθυμείς μια σχετική συζήτηση, θα σου πω ευθέως ότι το είδος της ανανεωτικής αριστεράς που εκπροσωπεί διαχρονικά ο ΣΥΝ ήταν πάντα η δεξιά εκδοχή του ΠΑΣΟΚ.
Γι αυτό και ταυτίστηκε ένα μεγάλο κομμάτι του κόμματός σας με την πιό συντηρητική περίοδο του ΠΑΣΟΚ, την περίοδο Σημίτη.
Εδω είμαστε, με στοιχεία και γεγονότα, να οριοθετήσουμε ΤΙ είναι αριστερά, ΠΟΙΟΣ ειναι και δεν είναι και κυριως ΠΩΣ είναι αριστερός.
Καλή σου μέρα.

tractatus είπε...

1."Ούτε έχει υπάρξει στην ιστορία μονοθεματικό αριστερό κόμμα. Δεν μπορεί να ορίζεται κάποιος αριστερός ή όχι, με κριτήριο την υποστήριξή του ή όχι στο άρθρο 16"
2."Προς το παρόν να επισημάνω την αυταπόδεικτη, έως και προκλητική κάποιες φορές, στήριξη και προβολή του Συν απο τα ΜΜΕ που ταυτοχρόνως στηρίζουν και τον Καραμανλή.
Γιατί λες ότι συμβαίνει; Ποιός είναι ο στόχος; Γίνεται ερήμην της ηγεσίας του Συν;" και


Εχουν τεθεί δυο ερωτήματα, αγαπητέ συναγωνιστή απο τη Γλυφάδα, με ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο που δεν βασίζονται σε δημοσκοπήσεις και φρέσκα πρόσωπα και μιάς κι είστε στην πρωτοπορία ΟΛΩΝ των κινημάτων ειδικά στην επαρχία...περιμένουμε απαντήσεις, εμείς οι χθεσινοί και σημερινοί Πασόκοι που είμαστε ανύπαρκτοι ως βάση και ως αριστερή φωνή στο βιβλίο της Αριστεροφορσύνης σας που φυσικά γράφετε μόνοι...

Sinistra Radicale είπε...

Κε Ασημακόπουλε, τις πολιτικές αποφάσεις τις χαράζει το συνέδριο, και όλοι δεσμευόμαστε στις αποφάσεις του Συνεδρίου. Έτσι αποφασίζουμε εμείς.....
Δεν τις χαράζει ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Παπαγιαννάκης, ούτε ο Κουβέλης...Τόσο απλά!!!!!

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

Ανοίγοντας μια τέτοια συζήτηση νομίζω ότι είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε για ποιά αριστερά μιλάμε.Θα συμφωνήσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κυβερνητική "προυπηρεσία" άρα δεν έχει δοκιμασθεί σε επίπεδο εξουσίας η όποια πολιτική του.Το ΠΑΣΟΚ όμως,τα στελέχη του που παραμένουν τα ίδια σε επίπεδο ηγετικής ομάδας τι αριστερή πολιτική αφήρμοσαν;Σε τι διαφέρουν οι σημερινές θέσεις τους σε κρίσιμα θέματα,όπως η άσκηση της οικονομικής πολιτικής;Παραμένουν συνεπείς σε μια άκρατη ελεύθερη αγορά,στην ιδιωτικοποίηση της υγείας,της πρόνοιας και της ενέργειας;
Ας αφήσουμε τα περί ΜΜΕ,ακούγεται πολύ προβοκατόρικο αυτό,και της υποστήριξης στον ΣΥΝ τον τελευταίο καιρό,ας δεχτούμε ότι αυτό γίνεται για τους δικούς του λόγους ,πχ για να χτυπήσουν τον ΓΑΠ.Πραγματικά πιστεύετε ότι αυτό συμβαίνει με την υποστήριξη του ΣΥΝ;Και το λέει αυτό το ΠΑΣΟΚ που έχει σρησιμοποιήσει τα ΜΜΕ με την χειρότερη μορφή τους,ξεκινώντας απο την Αυριανή μέχρι τον ΟΛΟΝ ΔΟΛ;
Συναγωνιστές επαναλάμβανω ,ας μείνουμε στις πολιτικές και στην πράξη και ναι στην στήριξη των κινημάτων ,η πραγματική εξουσία των συμφερόντων έτσι μόνο κτυπιέται.

Agobooks είπε...

Καλή Σαρακοστή !

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Εδώ ακριβώς εντοπίζεται η ουσία: αν η λύση βρίσκεται αποκλειστικά στην στήριξη των κινημάτων. Όχι λοιπόν, δεν είναι αυτό το επίκεντρο της πολιτικής. Στο επίκεντρο πρέπει να είναι η λύση, όχι η αντίδραση. Η αντίδραση των κινημάτων (πολλές φορές μιας χούφτας ανθρώπων) δεν αρκεί για να αλλάξει η ζωή μας.

Ο ΣΥΝ *έχει* κυβερνητική προϋπηρεσία, μην το ξεπερνάμε έτσι εύκολα αυτό.

Εσύ βλέπεις το ΠΑΣΟΚ σήμερα να είναι συνεπές στις πολιτικές των κυβερνήσεων Σημίτη; Σοβαρά το λες τώρα; Δικρίνεις κάποια προσέγγιση έστω μεταξύ νυν και πρώην; Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει και θα συνεχίζει να αλλάζει, μαζί με τον κόσμο.

Όσο αφορά τα ΜΜΕ, δεν άκουσα ποτέ μια καταγγελία από το κόμμα-Ρομπέν των κινημάτων και της αντίδρασης. Ακούμπησε ποτέ αυτό το θέμα ο Τσίπρας δημόσια; Εκτός αν η σχέση πολιτικής-ΜΜΕ είναι ασήμαντη σε αντίθεση με το ρεζερβουάρ της BMW του Αλέξη. Άρα δικαιούμαι να πιστεύω ότι υπάρχει υποστήριξη ή τουλάχιστον ανοχή από τον ΣΥΝ.

Το ΠΑΣΟΚ όντως έχει υποστηριχθεί από συγκροτήματα. Μπορεί και να υποστηριχθεί ξανά στο μέλλον. Η ουσία όμως είναι ότι σήμερα ο Παπανδρέου είναι ο μόνος που έχει θέσει τα θέμα της σχέσης ΜΜΕ-πολιτικής. Η ουσία είναι ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ προτείνει νέους τρόπους οριοθέτησης αυτής της σχέσης. Η ουσία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα ΔΕΝ είναι ελκυστικό για τα μέσα, το γιατί σκέψου το εσύ. Προφανώς αυτή η σχέση δεν έχει τα κινηματικά χαρακτηριστικά που συνεπαίρνουν τον ΣΥΝ και γι' αυτό σφυρίζει αδιάφορα. Ή μήπως απλά... βολεύει;

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@ριζσπάτη: Γιατί εγώ σας είδα να αποφασίζετε για πρόεδρο στον Λαζόπουλο τότε;

Επίσης, όλοι κάτι έχουμε ακούσει για κομμουνιστικού τύπου χειραγώγηση μικρών συνεδρίων. Δεν είναι περίεργο μια ηγετική ομάδα ενός κόμματος να χειραγωγεί τις αποφάσεις ενός συνεδρίου 1000 ατόμων. Η χειραγώγηση αυτή γινότανε στο ΠΑΣΟΚ των 6.500 συνέδρων, γι' αυτό και ο Παπανδρέου έσπασε τα στεγανά και άφησε το κόμμα ανοιχτό σε όλο τον κόσμο.

Ας αφήσουμε λοιπόν τα περί πολιτικών αποφάσεων του συνεδρίου που δήθεν αποφασίζουν όλοι μαζί και τηρούν. Σε κλειστούς μικρούς κομματικούς μηχανισμούς η χειραγώγηση "από τα πάνω" είναι σύμφυτη, κε. Ριζοσπάστη.

alzap είπε...

Μπορεί να υπάρχει κάποια ένταση αλλά νομίζω ότι η συζήτηση είναι δημιουργική.

Τελικά όταν Συν και ΠΑΣΟΚ αρχίσουν να κουβεντιάζουν τα πραγματικά προβλήματα, όταν αναζητήσουν όσα τους ενώνουν, (που είναι τα περισσότερα), και όχι όσα τους χωρίζουν, (που είναι τα συντριπτικά λιγότερα), τότε θα καταλάβουμε όλοι μας ότι το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρότερο απο τα εκλογικά ποσοστά του κάθε κόμματος.

Ωστόσο η συζήτησή μας για την αριστερά που θέλουμε και επιδιώκουμε πρέπει να συνεχιστεί και θα επανέλθω.

Sinistra Radicale είπε...

Ναι...Το άφησε ανοιχτό για να εγκρίνει την ενός ανδρός αρχή....Φιλαράκο...Πρώτα μάθε, και μετά μίλα....Που θα μιλήσετε εσείς στην ριζοσπαστική-ανανεωτική αριστερά για εσωκομματική δημοκρατία. Κόμμα των διαγραφών, του κάτσε κάτω κουλοχέρη, και του
1ου συνεδρίου που κάνατε δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή σας....Άντε μπράβο....

ΥΓ Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά απο τον ιδιοκτήτη του ιστολογίου για τον τόνο μου, αλλά την μπουρδολογία δεν την μπορώ....ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται απο αμετροέπεια....

alzap είπε...

@sinistra radicale:

Δεν χρειάζεται συγγνώμη.

Αντικειμενικότητα χρειάζεται.

Γιατί μιλώντας για το συγκεκριμένο και όχι για το αφηρημένο και αόριστο πρέπει να ΄θυμίσω ότι η ιστορία αυτού που ονομάζετε "ανανεωτική αριστερά", δηλαδή απο το 1968 το ΚΚΕ εσ. και οι μετέπειτα μεταλλάξεις του μέχρι σήμερα, είναι ο ορισμός της αυθαιρεσίας, των διαγραφών, των πολιτικών εξοστρακισμών ανθρώπων και ιδεών.

Και επειδή είσαι νέος θα συνιστούσα να ρωτήσεις τους παλαιότερους συντρόφους σου να σου πουν μερικά πράγματα για την Β΄Πανελλαδική.

Νομίζω ότι θα τα βρεις ενδιαφέροντα.

Καλησπέρα.

Sinistra Radicale είπε...

Την ιστορία της Β Πανελλαδικής την ξέρω και μάλιστα πολύ καλά!!!!!! όπως ξέρω και την διάσπαση του 1986 στο 4ο συνέδριο τόττε που ήμουν μέλος του μαθητικού του Ρήγα Φεραίου η οποία έγινε σε απολύτως πολιτισμένο κλίμα....Μαθήματα λοιπόν πολιτικής ιστορίας στους συντρόφους σας, και όχι σε μένα, που είμαι 20 χρόνια οργανωμένος!!!!!!!

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

Ας μιλήσει λοιπόν και κάποιος που είναι παλαιός και ενταγμένος απο την εποχή του ΚΚΕ εσ!Αγαπητέ φίλε πραγματικά το Κόμμα αυτό πέρασε απο πολλά και κυρίως απο τηνοργανωμμένη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να το διαλύσει.Με κάθε τρόπο,είτε με την προσέλκυση στελεχών,η εξουσία είναι τεράστια πρόκληση, είτε δυσφημίζοντας το μέσω των ΜΜΕ και των στελεχών του.
Όμως σημασία έχει το σήμερα και σήμερα ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύονται στον δρόμο της ριζοσπαστικής Αριστεράς και απομακρύνονται όσο το δυνατόν απο την νεοφιλελεύθερη μορφή της σοσιαδημοκρατίας,που δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ εφήρμοσε και που φοβόμαστε ότι θα συνεχίσει να εφαρμόσει.
Και τέλος να θυμίσω ότι ο σημερινός εχθρός είναι η πολιτική της ΝΔ και εκεί πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να αντιμετρωπισθεί και αυτός είναι η συμμαχία της βάσης και των εργαζομένων

alzap είπε...

@συριζα γλυφάδας:
Μπά, μπα;
Δηλαδή... για όσα συνέβαιναν τότε έφταιγε ο Α.Παπανδρέου και τα κακά ΜΜΕ;

Τί μου θυμίζει αυτό;...
:-)

Για δημοκρατικές διαδικασίες μιλούσαμε με το φίλο και επανέλαβα κάτι:
Σε αυτή τη χώρα όλοι έχουμε παρελθόν, όλοι έχουμε τα καλά και τα κακά μας. Για αυτό η υπεροπτική λογική ότι ο ΣΥΝ και τα στελέχη του προήλθαν απο παρθενογέννεση και μπορούν εύκολα να δείχνουν αλλού και άλλους, εχει κοντά ποδάρια.
Αφού είσαι παλιός λοιπόν στείλε ενα μαιηλ, αν θέλεις, στον sinistra radicale εξηγώντας μερικά πράγματα και γεγονότα για το πότε και γιατί δεν τηρήθηκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες στον χώρο "ανανεωτικής αριστεράς".

Sinistra Radicale είπε...

Εμένα μου το λές αυτό?????Εμείς μέχρι και νονό τον είπαμε τον Καραμανλή!!!!!!!!!
Άλλοι κάνανε την πάπια, όταν τους προσκαλούσαμε σε κοινή αντιπολιτευτική κινηματική!!!!!! δράση...Και ένα ερώτημα μιας και μιλάμε για την εσωκομματική δημοκρατία....ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16??????? Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή.........

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

Αυτό κατάλαβες απο το σχόλιο μου;;;;

alzap είπε...

@sinistra radicale:
Αν τα ξέρεις τα της Β Πανελλαδικής απορώ για την έννοια που δίνεις στις λέξεις δημοκρατικές και πολιτισμένες διαδικασίες. Έφοδοι, ξυλοδαρμοί, σπάσιμο γραφείων αυθαίρετη υπεξαίρεση αρχείων. Καλά μιλάς σοβαρά;

Ακου αδελφέ θα ήταν ευτύχημα αν είχατε κρατήσει κάτι απο την γνήσια κομμουνιστική παράδοση. Την ειλικρινή αυτοκριτική.
Δυστυχώς όμως...

Εσύ έτσι που το πας θα μας πεις ότι τις διαγραφές και τις διασπάσεις σας τις κάνατε σε συμβολαιογραφείο...

alzap είπε...

@συριζα γλυφάδας:

"Ας μιλήσει λοιπόν και κάποιος που είναι παλαιός και ενταγμένος απο την εποχή του ΚΚΕ εσ!Αγαπητέ φίλε πραγματικά το Κόμμα αυτό πέρασε απο πολλά και κυρίως απο τηνοργανωμμένη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να το διαλύσει.Με κάθε τρόπο,είτε με την προσέλκυση στελεχών,η εξουσία είναι τεράστια πρόκληση, είτε δυσφημίζοντας το μέσω των ΜΜΕ και των στελεχών του."

Αν εσύ το έγραψες το παραπάνω, τότε ΝΑΙ αυτό κατάλαβα για το πως αντιλαμβάνεσαι το παρελθόν του κομματικού σου χώρου. Δεν νομίζω ότι κατάλαβα λάθος...

@sinistra radicale:
Γιατί δεν έγινε δημοψήφισμα ε;
Τώρα που μου το λες υποψιάζομαι ότι δεν έγινε για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ΔΕΝ εκανε και ΔΕΝ θα κάνει ο ΣΥΝ δημοψήφισμα για το θέμα των Σκοπίων. Καταλαβαινόμαστε νομίζω..., αν όχι ρίξε μια ματιά γύ
ρω για να δεις πόσες απόψεις κυκλοφορούν στο κόμμα σου για το θέμα αυτό.

Όσον αφορά την κοινή αντιπολιτευτική δράση ποτέ δεν είναι αργά αν ειλικρινώς το επιθυμούν όλες οι πλευρές.
Ετσι δεν είναι;

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

Εαν αμφιβάλεις ότι το ΠΑΣΟΚ οργανωμένα προσπάθησε να δυσφημήσει την ανανεωτική αριστερά τότε δεν μπορούμε να συνενοηθούμε.Αυτό είναι ιστορικό δεδομένο και το έχουμε νοιώσει στο πετσί μας,ακόμα και τώρα αν δεις σχόλια στην παρούσα ανάρτηση θα δείς ότι αναφέρονται σε προσχωρήσεις στελεχών του ΣΥΝ στο ΠΑΣΟΚ,αυτό αν δεν είναι προβοκατόρικο τότε τι είναι;
Δημοψήφισμα για το σκοπιανό;;;;;
Αν αυτή είναι η πολιτικήπροτεραιότητα για τον λαό τότε τι να πω;
Δεν υπάρχει καμμία διχογνωμία στο κόμμα αγαπητέ στο θέμα αυτό,δεν μπαίνουμε στο παιγνίδι του αποπροσανατολισμού απο τα σοβαρά προβλήματα ούτε τα παιγνίδια των εθνικιστών.
Εσείς;

alzap είπε...

Μάλιστα!
Καταλάβαμε...
Έτσι λοιπόν, με τούτα και με τ΄ άλλα, αυτοαποκαλυπτόμαστε ΟΛΟΙ μας.

Γιατί πως να το κάνουμε η συζήτηση φέρνει στην επιφάνεια τις αλήθειες που τα επικοινωνιακά τερτίπια προσπαθούν να κρύψουν.

Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που είμαι αισιόδοξος.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Περί εσωκομματικής δημοκρατίας στο ΠΑΣΟΚ: έχετε δει την θέση-απόφαση της ΠΑΣΠ για το άρθρο 16;

Πιστεύετε ότι την επέβαλλε ο Παπανδρέου προς τα κάτω;

Και μιας και ακούω περί Ρήγα κλπ, μου φαίνεται ότι δεν πήρατε γραμμή τι έγινε στα αμφιθέατρα με το 16: πιστεύετε ότι αν η ΠΑΣΠ είχε διαφορετική θέση η αναθεώρηση δεν θα πέρναγε;

Η ΠΑΣΠ έδωσε μάχη για το 16 και νίκησε. Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που ούτε ψηφοδέλτιο δεν κατεβάζει στο 70% ων τμημάτων.

Αυτή είναι εσωκομματική δημοκρατία, όχι να γράφουμε στις αποφάσεις των οργάνων και την μειοψηφούσα πρόταση.

Αλλά είπαμε, σε κομμουνιστογενείς οργανώσεις αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Sinistra Radicale είπε...

Μήπως τα έχετε μπερδέψει λιγάκι????Μήπως εννοείτε τους αρχειομαρξιστές κατά την περίοδο της φραξιονιστικής πάλης χωρίς αρχές το 29-31, ή την διάσπαση της ΚΝΕ, τότε με το ΝΑΡ, και το κοινό πόρισμα???????Λέω μήπως!!!!!!!!!!!

alzap είπε...

@sinistra radicale:
Απο ότι καταλαβαίνω εσεις εκει το έχετε κάνει χομπυ να βλέπετε παντου αλλού εκτος απο την αυλή σας.
Όλο οι άλλοι φταίνε..
Επειδή εγώ ισχυρίζομαι πως το εγχείρημα της ανανεωτικής αριστεράς στην Ελλάδα, όπως ξεκίνησε και εξελίχθηκε μετά τη διάσπαση του 68, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά διευθέτηση γραφειοκρατικών αντιθέσεων και μάλιστα σε δεξιόστροφη παραλλαγή, θα σε παρακαλούσα να ρίξεις μια ματιά σήμερα στην ΕΠΟΧΗ, ενδεχομένως και στο ΠΡΙΝ.
Τα λέμε

tractatus είπε...

Συναγωνιστή απο τη Γλυφάδα, κατ'αρχήν συζητάς ήρεμα σε αντίθεση με το αριστερό 'παράθυρο' :)που έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα(το έχω διαπιστώσει κι απο αλλού) οπότε δεν νομίζω οτι κι εδω μέσα δεν τον παίρνουν στα πολύ σοβαρά αλλά εσύ αξίζεις να πάρεις απάντηση :)
Λοιπόν, είναι ή δεν είναι απωθυμένο να λές οτι:"Εαν αμφιβάλεις ότι το ΠΑΣΟΚ οργανωμένα προσπάθησε να δυσφημήσει την ανανεωτική αριστερά τότε δεν μπορούμε να συνενοηθούμε"

Δλδ πόσα απωθυμένα βρε συναγωνιστή; Μήπως απο μόνη της η ανανεωτική αριστερά δυσφημίζεται με τους 15 νοματέους που έχουν 25 απόψεις; Ετσι θα κάνετε πρόγραμμα εξουσίας ή μήπως θα μείνετε για πάντα "αντισυστημικοί"; Δλδ επειδή τα ΜΜΕ σας λένε οτι πετύχατε στις δημοσκοπήσεις διαπιστώσατε οτι καλά τα κάνετε μέχρι τώρα;
Κατά τα άλλα άκουσα τον Τσίπρα να λέει οτι "είναι ανέκδοτο οτι το ασφαλιστικό θα το λύσει η κυβέρνηση"...μάλιστα! και η πρόταση ποιά είναι; Συγκεκριμένα πράγματα για το μέλλον και όχι μόνο στο ασφαλιστικό. Αφού ο εχθρός είναι η ΝΔ κάντε το επιτέλους θέμα και μη θέλετε απλά να πάρετε το αίμα σας πίσω.
Συμφωνώ με τον alzap περι αισιοδοξίας...δυστυχώς, δεν διδάσκεστε απο τα λάθη των άλλων ....και ημών των ιδίων και εξακολουθείτε να σκέφτεστε ως οιωνοί νικητές ...ε λοιπόν μόλις πριν απο 1 εβδομάδα κάνατε οργάνωση στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του Νομού μου απο τους 13...έχετε πολύ δουλειά ακόμα και γί' αυτο προσγειωθείτε κα συνθέστε, αν μπορείτε φυσικά....

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

Αγαπητή tractatus για τις θέσεις του ΣΥΝ για το ασφαλιστικό δες την ιστοσελίδα του ΣΥΝ.
Για τις οργανώσεις ,νομίζω ότι δεν χρειάζεται να απολογηθούμε για όποιες οργανωτικές αδυναμίες.Επαναλαμβάνω ότι το θέμα δεν είναι η κομματική αντιπαράθεση αλλά η κινηματική αντίδραση στα σχέδια της κυβέρνησης σε σχέση με την αντιλαική της πολιτική.
Εκεί θα συναντηθούμε και εκεί θα δοκιμαστούμε συναγωνίστρια.
Προσωπικά δεν με νοιάζει η κυβερνητική εξουσία,αντίθετα με νοιάζει η ενότητα και η συμμετοχή των ανένταχτων αλλά και της βάσης των κομμάτων που θέλουν την αλλαγή ,όχι απλά την κυβερνητική,αλλά του συστήματος εξουσίας.

Divaynne είπε...

40 σχόλια!!
τα πρώτα διάβασα...

Ρε σύριζα για την πρόσκληση, υπάρχει και μια διαφορά στον αριθμό μελών-οπαδών...άλλο πασοκ αλλο συνασπισμός (έτσι λεγόταν..)ντάξει ηρεμήστε, τώρα τελευταία ανέβηκαν τα ποσοστά μην τα ισοπεδώνουμε όλα με 2-3 δημοσκοπήσεις..έτσι?

tractatus είπε...

@σύριζα γλυφάδας...τις έχω δεί τις θέσεις σας για το ασφαλιστικό...
Δεν μιλάω για οργανωτικές αδυναμίες...δεν υπάρχει ΣΥΝ στην ύπαιθρο ψάξτο και θα καταλάβεις τι λέω...
Κατά τα άλλα συμφωνούμε.Σε περιμένω στο blog μου με μια νέα πρόταση που μπορεί να σε ενδιαφέρει να συμμετέχεις.
Νάσαι καλά κι ευχαριστώ για τον πολιτισμένο διάλογο....;)

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ΠΑΣΟΚΟΙ και μάλιστα αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί ζητάνε από τους ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ να κάνουν αυτοκτιτική για την Β Πανελλαδική.

Ρε παληκάρια/ισες και με πρώτον εσένα φίλε μου Αλέκο το ΠΑΣΟΚ ή όσοι τελος πάντων θεωρούν ότι εκφράζουν το πραγματικό προοδευτικό αριστερό ΠΑΣΟΚ πότε θα κάνετε αυτοκριτική.
Και αυτοκριτική φίλοι φίλες δεν είναι το Γιώργο προχώρα αλλαξέ τα όλα.

Το ΠΑΣΟΚ έχει προκάλέσει "πολιτικά και ηθικά εγκλήματα" στο όνομα της Αριστεράς.

Και τα πολιτικά πάει στο διάολο μπορεί να γίνει κουβέντα και να συζητηθούν. Το άρθρο 4, η καταστροφή του ΕΣΥ του Γενηματά, η πλήρης λιπασματοποίηση της αγροτικής παραγωγής, η Ελλάδα του ROOMS TOLET, η εθνικιστική έξαρση για τα ΣΚΟΠΙΑ, το "όραμα" της Ολυμπιάδας, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και των ελεύθερων χώρων, η Ελλάδα του μεγάλου τζόγου, η γραφεικρατικοποίηση (μη πω τίποτα χειρότερο) των συνδικάτων, κλπ. κλπ. κλπ.....
Αλλά ρε παιδιά η "ηθική βλάβη" έχει δημιουργήσει καρκίνο στην Ελληνικλη κοινωνία ...

Ένας Καρράς ένας Στάμου και μερικοί ακόμη από αυτούς που ασκούσαν εξουσία ήταν φωτεινές εξαιρέσεις στον κάνόνα της μίζας και της συναλλαγής.
Λίγη αυτοκριτική ρε γαμώτο πριν μιλήσετε για άλλους.

ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Έλεος φίλε παλιέ και καλέ! Έχει εξωκοίλει το σύστημα τελείως ...λέμε!
Μα σοβαρά τώρα; Όποιος είναι μπλόγκερ παίρνει καρτελάκι και πάει ...συνέδριο;
Τί να πω;
Ένα μόνο:
"καλή Σαρακοστή" που λέει κι ο N.Ago παραπάνω!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Ανώνυμε, θεωρείς ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει και τίποτα άλλο από αυτοκριτική τελευταία;)

Οι μίζες δεν είναι θέμα κόμματος, είναι θέμα θεσμών. Υπάρχει σχετική πρόταση. Άλλωστε άκουσες για τη SIEMENS να λέει άλλος όλα στο φως; Σαν το διάολο αποφύγαν ΟΛΟΙ τη σύσταση εξεταστικής.

Για τα Σκόπια, έχετε υιοθετήσει (μάλλον...) τη θέση του Παπανδρέου, οπότε προς τι οι κραυγές περί εθνικισμού; Η υποστήριξη του σχεδδίου Ανάν εθνικισμός; Μμμ...

Λιπασματοποίηση που δεν έγινε στην Ευρώπη; Το θέμα είναι η αποκατάσταση πια.

Όχι και το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε το ΕΣΥ, είπαμε να κάνουμε κριτική όχι
να λέμε αστεία!

Το άρθρο 4 το θυμούνται όλοι. Το πως ήταν ο συνδικαλισμός πριν το ΠΑΣΟΚ το θυμάται κανείς; Με διορισμένες διοικήσεις, χωρίς εκλογές, με απόλυτα ελεγχόμενη χρηματοδότηση. Πριν το ΠΑΣΟΚ το 1981 όλα κινούνταν γύρω από σωματεία-σφραγίδες που αποκτούσαν την αντιπροσωπευτικότητα κάθε κλάδου με αποφάσεις δικαστηρίων και μέλη-φαντάσματα. Θυμάται κανείς άραγε πότε η ΓΕΝΟΠ απέκτησε την αντιπροσωπευτικότητα των εργαζομένων της ΔΕΗ; Πότε καταργήθηκαν τα σωματεία-φαντάσματα; Κανένας...

Λάθη γίνονται, αποκλίσεις υπάρχουν, ναι. Αλλά όχι και στο ίδιο τσουβάλι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Λίγη ειλικρίνεια παρά τις πικρίες δεν θα έβλαπτε, καλό θα έκανε.

Τέλος, τα εγκλήματα τα οποία χρεώνεις στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίποτα μπροστά στα εγκλήματα της αριστεράς: από τη στάση στον εμφύλιο και τις παλινωδίες για το Μακεδονικό επί Τίτο καθώς και το παιδομάζωμα, μέχρι τις χωριστές συγκεντρώσεις του ΜΕΡΑ και τη συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη και τις άδειες των καναλιών. Κανείς δεν είναι παρθένα, μην το ξεχνάμε.

Τίποτα καλό είδες από το ΠΑΣΟΚ αλήθεια; Έχει δώσει κάτι;

alzap είπε...

Ανάψανε τα αίματα, κοσμίως όμως μέχρι τώρα. Απόψεις πάνε κι έρχονται, έστω κι αν κάποιες είναι τραβηγμένες, κι αυτό είναι καλό.

@ανώνυμος:
Δεν ζητάμε απο κανέναν να κάνει αυτοκριτική. Θα σε βόλευε ίσως αλλά δεν είναι έτσι. Στη δικη μας αντίληψη η αυτοκριτική γίνεται αυτοβούλως και όχι κατόπιν εντολής.
Αυτό που επισημαίνουμε ξανά και ξανά είναι ότι ΔΕΝ ΠΡΟΗΛΘΑΤΕ ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΕΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΙΜΗΤΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ.
Εχετε την δική σας ιστορία ως ανανεωτική αριστερά, ιστορία με όμορφες σελίδες αλλά και αρκετές μελανές σελίδες. Δεν τις ξέρεις;
Τώρα για το έργο του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά εχω πει την άποψή μου σε προηγούμενα ποστ. Μου έκανε όμως εντύπωση η φράση "το ΕΣΥ του Γεννηματά". Λέει πολλά για την προσέγγιση που έχεις στην πολιτική, αριστερός άνθρωπος υποτίθεται.

alzap είπε...

@ δημητρης ρ:
Παλιέ μου φίλε και καλέ με άφησες άφωνο. Καιρό έχεις να δείξεις τέτοια ιερή αγανάκτηση...

Ναι έτσι είναι, όποιος μπλογκερ το επιθυμεί, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης, μπορεί να πάρει καρτελάκι παρατηρητή και να παρακολουθήσει το συνέδριο ελεύθερος και ωραίος. Θα γίνει προσπάθεια να υπάρξουν οι ανάλογες υποδομές ωστε να γράψει στο μπλογκ του απ΄ευθείας τις εντυπώσεις και την κριτική του. Ένα συνέδριο ΑΝΟΙΧΤΟ, χωρίς ωραιοποιήσεις και φιοριτούρες.

Εσένα τώρα ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα και ο πόνος; Τι ακριβώς σε χαλάει;

Ελπίζω να μην είναι ο φόβος ότι ΑΛΛΟΥΣ διαφημίζει ο Πρετεντέρης ως ανοιχτούς στην κοινωνία και τις εξελίξεις και στην ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΟΙ έχουν τη χάρη...
:-)

Ανώνυμος είπε...

Ο μόνος πόνος που μπορώ πρωί πρωί να ομολόγήσω είναι της ταραμοσαλάτας και της φάβας από ψες, όλα τ' άλλα μπορείς να τα παίζεις εσύ. Εγώ -όπως κι εσύ άλλωστε- δεν είμαι εγωιστικό τσογλανάκι, αφήνω τους φίλους να παίζουν με τα παιχνίδια μου.
Αλλά η απορία παραμένει:
οι δημοσιογράφοι χρειάζονται διαπίστευση, έστω από την εργοδοσία τους. Οι μπλόγκερς -όλοι οι μπλόγκερς!!!- έχουν την τρέχουσα καθαγίαση του συρμού!
Α, και κάτι άλλο: δεν είναι διάλογος όταν μιλάς εσύ κι άλλος ένας άντε κι ακόμα ένας φαινομενικά εχθρός-αντίπαλος (οι τρεις τελείες στο "Ένας είναι ο εχθρός...", πότε αλλάξανε περιεχόμενο βρε;)

Πρόταση για αλλαγή του τίτλου στο post έχω:
"Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: πρόκληση στη νοημοσύνη των bloggers".

Όσο για τ' άλλα με τον ΣΥΡΙΖΑ θα τα βρείτε στην πορεία... σοβαρός πολιτικός οργανισμός είστε, κι εκείνοι προς εξομοίωση τείνουν, πολύ διαβασμένοι στα βήματά σας! Απλά είναι σε φάση ζιβάγκο ακόμα...
:-)

alzap είπε...

@δημητρης ρ:
Βρε συ δεν το έχεις πάρει είδηση ακόμα;
Οι μπλογκερς, οι περισσότεροι δηλαδή δεν παίρνω όρκο για όλους, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ για τα μπλογκς τους. Το κέφι τους κάνουν.
Το μόνο, και ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΆ ΕΊΝΑΙ ΈΤΣΙ, διαπιστευτήριο τους είναι το ΜΠΛΟΓΚ τους. Αποτυπώματα δεν νομίζω ότι χρειάζονται.
Αυτονόητα δεν είναι όλα αυτά;

Δεν μου είπες όμως ΤΙ σε χαλάει η παρουσία μπλογκερς, και μάλιστα χωρίς έλεγχο, στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. ΠΟΙΟ και ΠΟΥ ακριβώς είναι το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω.

Κι αν έχεις την καλοσύνη εξήγησέ μου γιατί είναι πρόκληση στην νοημοσύνη των μπλόγκερς; Μια πρόσκληση έγινε, όποιος θέλει ανταποκρίνεται. ( Εντάξει αντιλαμβάνομαι απο την αντίδρασή σου ότι θεωρείς ότι οι νοήμονες, όμορφοι και πολύ trendy θα το αποφύγουν).

Και τέλος, γράφεις:

..."Α, και κάτι άλλο: δεν είναι διάλογος όταν μιλάς εσύ κι άλλος ένας άντε κι ακόμα ένας φαινομενικά εχθρός-αντίπαλος (οι τρεις τελείες στο "Ένας είναι ο εχθρός...", πότε αλλάξανε περιεχόμενο βρε;)"...

Δηλαδή; Χριστό δεν κατάλαβα. Αν έχεις την καλοσύνη μου το εξηγείς λίγο; ( Είπαμε είμαι μπλογκερ που θα πάει στο συνέδριο, άρα χαμηλό IQ )

:-)

φιλιά

Sinistra Radicale είπε...

Αγαπητέ κύριε Αλέκο. Η Ανανέωση της αριστεράς, η οποία ξεκίνησε το 68 (κατ'εμέ δεν ξεκίνησε απο τότε αλλά απο πολύ παλιά. Έχω δει κάτι κείμενα του Κορδάτου ο οποίος με εξαιρετική σφοδρότητα κριτικάρει τόσο τον Σταλινισμό του ΚΚΕ, όσο και της ΕΣΣΔ), δεν μπορεί ούτε να εξαντληεθί δεξιόστροφη, ούτε μια απλή γραφειοκρατική υπόθεση.. Όσο αφορά το πολιτικό περιεχόμενο της Β Πανελλαδικής σαφώς και εξετάζοντας την ιστορία, εννοείται ότι σε θεωρητικό πλαίσιο είμαι με το σκπετικό της Β Πανελλαδικής. Απο εκεί και πέρα όμως το ζήτημα της διάσπασης του 68, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μια απλή γραφειοκρατική διευθέτηση.... Τώρα όσο αφορά το ζήτημα της "δεξιάς στροφής", του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ιδιαίτερα μετά το 87 (αν εννοείτε αυτό), εχω να πω ότι οφείλουμε να εξετάζουμε τα πράγματα στον χώρο τους, και στον χρόνο τους. Εγω πάντως, αν και ανήκω στην αριστερή πτέρυγα του ευρωκομμουνισμού, θεωρώ την δεξιά του έκδοση πολύ πιο αριστερή απο το δήθεν αριστερό πασοκ της δεκαετίας του 80...
Και για να επανέλθω στα της διάσπασης, δεν θεωρώ ότι η λογική του ποιός έχει την καθοδήγηση (δηλ εμείς που είμαστε μέσα, ή εσείς που είστε έξω στην Ρουμανία, αφορούσε μόνο ζητήματα μιας απλής γραφειοκρατικής λογικής). Αν όντως εργάζεστε εκεί που είπατε (δεν λεω που χάρην λεπτότητας, ρωτήστε τον "Μάκη" να σας τα εξηγήσει κάπως πιο αναλύτικά τα πράγματα)....

alzap είπε...

@sinistra radicale:

Να ξεκινήσω απο το τελευταίο.
Δεν θυμάμαι να είπα που εργάζομαι αλλά να στο πω να μην έχεις απορία. Στην Αγροτική Τράπεζα εργάζομαι και πίστεψέ με δεν ξέρω σε ποιόν "Μάκη" αναφέρεσαι.
Δικαιούμαι να περιμένω απάντηση;

Απο κει και πέρα χαίρομαι που πολιτικά σε καλύπτει το πολιτικό πλαίσιο της Β΄Πανελλαδικής, κι εμένα το ίδιο. Θεωρώ μάλιστα ότι η Β΄Πανελλαδική υπήρξε μια παο τις πιο ελπιδοφόρες προσπάθειες απο την μεταπολίτευση και μετά. Αυτός είναι ο λόγος που κατακρίνω τον τρόπο αντιμετώπισής της απο το ΚΚΕ εσ τότε.

Τέλος νομίζω ότι ο Άγγελος Ελεφάντης,η Έλλη Παππά, ο Τάκης Μπενάς, ο Σταύρος Κασιμάτης αλλά και άλλοι εξίσου έγκυροι, ανιδιοτελείς και αξιοπρεπείς άνθρωποι έχουν γράψει τόσο για την πολιτική εμβέλεια της διάσπασης του 68 όσο και τις κατα καιρούς δεξιόστροφες πολιτικές του ΚΚΕ εσ, της ΕΑΡ, του Συνασπισμού.

Δεν θα κάνουμε EUROVISION αριστεροφροσύνης. Αν πιστεύεις ότι το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 ήταν πιό δεξιά απο την ΕΑΡ δεν μπορώ να κάνω κάτι, το σέβομαι. Μάλλον κακώς άνοιξα αυτή τη συζήτηση γιατί μάλλον είναι αδιέξοδη όταν γίνεται "στο πόδι".

Για το σήμερα όμως πρέπει να κουβεντιάσουμε και αν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πολιτικές και κυρίως σε πράξεις. Αν μπορούμε δηλαδή να δωσουμε διέξοδο θετική σε αυτό που αντιμετωπίζει καθημερινά ο εργαζόμενος.
Να είσαι καλά

Sinistra Radicale είπε...

Α με συγχωρείτε έκανα λάθος. Νόμιζα ότι εργαζόσασταν στην ΤτΕ....Δεν έκανα σύγκριση μεταξυ ΠΑΣΟΚ και ΕΑΡ...Έκανα σύγκριση μεταξύ ΠΑΣΟΚ, και ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ....Και όχι βέβαια του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ των τελευταίων χρόνων....Κάνω αύγκριση μεταξύ Σοσιαλδημοκρατίας και Ευρωκομμουνισμού αν θέλετε...

Sinistra Radicale είπε...

Να πω λίγο και για άρθρο 4, μιας και συμμετέχω στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αναμφίβολα ο νόμος 1264/82 ήταν μια πραγματικά προοδευτική κίνηση. Μήπως όμως θυμόμαστε μετά τα γεγονότα της ΣΣΕΚ??? Μήπως θυμόμαστε την κατάργηση της αυτονομίας σου συνδικαλιστικού κινήματος???? Μήπως θυμόμαστε την απόφαση του οργανωτικού συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που δεν τηρήθηκε απο τις δυο μεγαλύτερες παρατάξεις και εξακολουθούμε σήμερα να έχουμε 74 Ομοσπονδίες, και 83 Εργατικά Κέντρα???? Έναν τεράστιο οργανωτικό τραγέλαφο???????
Που πήγε η απόφαση του οργανωτικού συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που έλεγε ένα εργατικό κέντρο σε κάθε Νομό??? Η συνδικαλιστική πλειοψηφία επέλεξε σκόπιμα να μην πειράξει αυτές τις δομές, οι οποίες δημιουργούν την γραφειοκρατία και την ανακυκλώνουν. Ποιός θα μιλήσει σοβαρά για συνέδρους μαιμού στα συνέδρια της ΓΣΕΕ απο σωματεία σφραγίδες???? Γιατί μην μου πείτε ότι δεν γίνονται αυτα, και το ξέρετε πολύ καλά!!!!!

Ο Ν.1264/82 όντως ήταν κάτι προοδευτικό για την εποχή του. Σήμερα όμως με μια τελείως διαφορετική παραγωγική διαδικασία, με νέες μορφές εργασίας, έχει καταντήσει τελείως αναχρονιστικός, και δεν συμβάλει καθόλου στην περαιτέρω μαζικοποίηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Συμβάλει στην γραφειοκτρατικοποίησή του, και στην αποδιοργάνωσή του....

ΥΓ Κυρία Τρακτάτους, με παίρνουν στα σοβαρά όσοι ξέρουν απο πολιτική, και ιστορία!!!!

still-elate είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...
http://www.hri.org/E/1996/96-09-16.dir/keimena/politiko/pol8.htm

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 1996 , Στην NTΟPA NTAΪΛIANA

...Eρ.: Συνεργασία μετεκλογική με το ΠAΣΟK, κ. Kύρκο, βλέπετε;

Aπ.: Οχι.

Eρ.: Σε καμία περίπτωση;

Aπ.: Tο μόνο ουδέποτε που υπάρχει στην πολιτική, είναι ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το ουδέποτε. Aυτός είναι παλιός κανόνας. Aλλά, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, δεν μπορεί να περιμένει κανένας αυτή τη συνεργασία....


_____________

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=09.06.2007,id=32142252,37935404,52768428,60666924,74718636,82797356,88590508,1175916,8931052,23112812,31143404,45325164,53141740

Σαββάτο 09 - 06 - 2007

Λεωνίδας Κύρκος - Στιγμές ενός αμφισβητία

"Ενας κομμουνιστής του «Συνασπισμού» που δεν απλώνει το χέρι στις γυρισμένες πλάτες των δογματικών του Περισσού, αλλά επιμένει (έστω και με ιδεολογικά και ίσως ξεπερασμένα επιχειρήματα) στη συνεργασία της Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ ".


________________

http://www.naftemporiki.gr/news/story.asp?id=1405860

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 13:23

Λεωνίδας Κύρκος: « Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο με τη ΝΔ »

« Θα ήθελα κάτι ευρύτερο. Ας είναι. Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία »

«Στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου πρέπει να αποτραπεί η παραπέρα κατολίσθηση προς τη συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και να αποδοκιμαστεί ο δικομματισμός», υπογραμμίζει σε δήλωσή του για τις εκλογές, ο Λεωνίδας Κύρκος και προσθέτει:

«Η εξίσωση "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο" θυμίζει "το τι Πλαστήρας τι Παπάγος" του 1952 που το πληρώσαμε για χρόνια . Και η ΝΔ δεν είναι το ίδιο με την παλαιά δεξιά, την ΕΡΕ, και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο με τη ΝΔ».

«Ως παλαιός ψηφοφόρος της αριστεράς και μαχητής της ανανέωσής της, δεν μπορώ παρά να ψηφίσω Συνασπισμό. Θα ήθελα κάτι ευρύτερο. Ας είναι. Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία», καταλήγει χαρακτηριστικά ο κ. Κύρκος.


_______________________

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20071124&nid=6684395&sn=&spid=876

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

Ο Λ. Κύρκος θεωρεί πως η επανεκλογή Γιώργου δίνει την ευκαιρία
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ

"Νομίζω πως έληξε η ιστορία με το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε . Δεν πιστεύω ότι μπορεί να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του και να ανακτήσει τον νικηφόρο του αέρα και την ικανότητά του να βάζει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Ήρθε η στιγμή για κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό. Και αυτό το καινούργιο- το λέω χρόνια- δεν μπορεί να είναι παρά η διαμόρφωση ενός νέου σχήματος μέσα στο οποίο θα μπορέσουν τα δύο ρεύματα του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου να συνυπάρξουν, να αλληλοτροφοδοτηθούν, να αλληλογνωριστούν. Είναι μια διαδικασία μεγάλη, μακρά και δύσκολη, γιατί υπάρχουν τραύματα και διαφορές που πρέπει να εκτιμηθούν, να αναλυθούν και να υπερπηδηθούν. Αλλά εκεί βλέπω να υπάρχει η δυνατότητα για αυτό το νέο που η σημερινή στιγμή αναζητά
...μεταξύ των δύο έχω μια μεγαλύτερη συμπάθεια στον Γιώργο . Έχει ίσως αδυναμίες πολλές, αλλά έχει κάτι σπάνιο στην ελληνική πολιτική ζωή. Είναι ένας ευγενικός άνθρωπος. Έχει ήρεμη σκέψη. Και είναι άνθρωπος του διαλόγου . Όταν κουβεντιάζεις μαζί του διαπιστώνεις ότι ακούει τον συνομιλητή του, δεν έχει καταληφθεί από τις δικές του μόνο σκέψεις . Ο Βαγγέλης είναι υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό του. Ο Γιώργος είναι άνθρωπος του διαλόγου. Συνεπώς, με τον Γιώργο υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις διαλόγου. Αλλά δεν θα είναι εύκολο.. ."



________________________

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, Η ...ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΜΑΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ,
ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ,
ΚΑΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΥ ΤΙΜΗΤΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ...

_____________________________

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4667&subid=2&PubID=901282&word=%CA%CF%D1%C1%CA%C1

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 9/2/2008

Κακή εντύπωση προκάλεσε στο Συνέδριο του ΣΥΝ ότι αποχωρώντας ο κ. Λεωνίδας Κύρκος , υποβασταζόμενος, μάλιστα, από τον κ. Γρ. Ψαριανό λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, δεν χειροκροτήθηκε από τους Συνέδρους . Προφανώς στις... επαναστατικές συνθήκες που ζει η Κουμουνδούρου, ο κ. Κύρκος παραείναι... οπορτουνιστής!

________________


...ΜΕΣΕΣ ΑΚΡΕΣ...

alzap είπε...

@sinistra radicale:
Κάποιες απο τις επισημάνσεις σου για το συνδικαλιστικό κίνημα και την πορεία του με βρίσκουν σύμφωνο.
Η όποια παθογένεια δεν αφορά μόνο στο πολιτικό σύστημα, αφορά και στα επιμέρους κινήματα, συνδικαλιστικό, φοιτητικό κλπ.
Αναγκαία η ανάταξη αλλά το στοίχημα είναι προς ποιά κατεύθυνση θα γίνει.
Κυρίως όμως πιστεύω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι βασικές αντιθέσεις, παρά τις σοβαρές αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία, παραμένουν αναλλοίωτες.

alzap είπε...

@elate:
Σε ευχαριστώ θερμά για την τεκμηριωμένη συνεισφορά σου.
Είσαι ένας θησαυρός!

still-elate είπε...

;-)))

Sinistra Radicale είπε...

Πωπωπω. Κύριε Αλέκο σας έχω ζαλίσει αλλά προκαλούμαι, τι να κάνω!!!!!!

Επειδή μου έστειλε και εμένα η elate το ίδιο έχω απαντήσει εκεί. Με μεγάλη μου χαρά μπορείτε να έρθετε και εσείς και να σχολιάσετε!!!!!!!


ΥΓ. Μια επισήμανση ιδιαίτερα σε εσάς κ. Αλέκο, γιατί έχω καταλάβει ότι ξέρετε!!!!!
'Οντας αμφότεροι "υποστηρικτές της Β Πανελλαδικής, και του σκεπτικού της, μήπως θυμόσαστε την στάση του Λεωνίδα εκείνη την περιόδο?????? Και ιδιαίτερα τον ρόλο που έπαιξε στις διαγραφές?????
Γιατί καλός και χρυσός ο Λεωνίδας, αλλά κανείς δεν είναι άγιος.......Σας ευχαριστώ και σας περιμένω!!!!!!!!!!!!!!!!

still-elate είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
still-elate είπε...

...επειδή σιγά μην πάτε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100057_03/12/2006_207564

*Συγγνώμη, έπρεπε να πω όχι στην παραπομπή του Ανδρέα*

- Στο '89 πώς φτάνουμε; Αυτό είναι ένα ερώτημα που πάντα είχα.

- Στο '89 φτάνουμε υπό την επίδραση της ομοβροντίας του Τύπου, όπου οι
πάντες μιλούν για σκάνδαλα, μιλούν για συγκεκριμένα αυτά και εκείνα
κ.λπ., εμείς αποφύγαμε να πάρουμε θέση στο ζήτημα, γιατί δεν θέλαμε να
εμπλακούμε στην υπόθεση των σκανδάλων, δεν είχαμε εξάλλου εμείς οι ίδιοι
στοιχεία. Αλλά, όταν οι πάντες μιλούσαν για σκάνδαλα, ήταν σκάνδαλο να
μη μιλήσουμε εμείς. Το λάθος μας είναι ότι δεχτήκαμε και εμείς την
ύπαρξη αποχρώντων λόγων και ενδείξεων και δεν εμβαθύναμε στο να
ζητήσουμε πραγματικά, αντικειμενικά στοιχεία.



...καταλαβαίνει απο συγνώμες ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, ειδικά όταν συνοδεύονται κι απο ανάλογες προτάσεις για το μέλλον, όχι αμέσως πρίν, μετά ή κατα τη διάρκεια του "τι Παπάγος τι Πλαστήρας"...


...γι αυτό και ο Μίμης και η Μαρία έμειναν και δεν έφυγαν, και πήραν κι ο,τι πήραν στις βουλευτικές...

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω που οδηγεί αυτή η κουβέντα,πέρα της εκπαιδευτικής ,πιθανόν,ωφέλειας.Σήμερα τα προβλήματα είναι τόσο σοβαρά,πχ ασφαλιστικό,που είμαστε στο σημείο της απόφασης.Θέλουμε η όχι να αντιπαρατεθούμε δυναμικά και αγωνιστικά απέναντι στην λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού;Θα κατεβούμε όλοι μαζί στους δρόμους και θα φωνάξουμε το ίδιο πράγμα δλδ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ή υπάρχει πρόβλημα σε αυτήν την κοινή θέση.
Καλή η Ιστορία,όμως όσο εμείς μιζεριάζουμε με αυτήν τα συμφέροντα μας τρώνε τα διακιώματα μας.
Και εδώ χρειαζόμαστε καθαρες θέσεις και πιθανόν ,όσοι άσκησαν εξουσία,αλλαγή στην πορεία τους.
ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ και χέστηκαν για Ιστορίες και δημοσκοπήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω που οδηγεί αυτή η κουβέντα,πέρα της εκπαιδευτικής ,πιθανόν,ωφέλειας.Σήμερα τα προβλήματα είναι τόσο σοβαρά,πχ ασφαλιστικό,που είμαστε στο σημείο της απόφασης.Θέλουμε η όχι να αντιπαρατεθούμε δυναμικά και αγωνιστικά απέναντι στην λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού;Θα κατεβούμε όλοι μαζί στους δρόμους και θα φωνάξουμε το ίδιο πράγμα δλδ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ή υπάρχει πρόβλημα σε αυτήν την κοινή θέση.
Καλή η Ιστορία,όμως όσο εμείς μιζεριάζουμε με αυτήν τα συμφέροντα μας τρώνε τα διακιώματα μας.
Και εδώ χρειαζόμαστε καθαρες θέσεις και πιθανόν ,όσοι άσκησαν εξουσία,αλλαγή στην πορεία τους.
ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ και χέστηκαν για Ιστορίες και δημοσκοπήσεις.

alzap είπε...

@sinistra radicale:
Και βεβαια τη θυμαμαι τη σταση του Λεωνιδα σε αυτην αλλα και σε αλλες περιπτωσεις.
Αλλωστε θα προσεξες οτι αλλους αναφερω ως αξιοπιστους, τον Ελεφαντη, την Παππα, τον Μπενα.
Να θυμίσω όμως οτι δεν πήρε μόνος του αυτές τις αποφάσεις ο Λεωνίδας, έτσι δεν είναι;


@συριζα γλυφαδας:
Εν μέρει έχεις δίκιο. Αλλά για να ξέρουμε που πάμε είναι καλό να ξέρουμε απο που ερχόμαστε, να έχουμε αυτογνωσία για τα θετικά αλλά κυρίως για τα αρνητικά μας.
Κατα τα άλλα ας δοκιμάσουμε την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων στην πράξη, χωρις αποκλεισμούς και ιδεοληψίες, χωρις αυτκρατορικές συμπεριφορές.

Sinistra Radicale είπε...

Μα και βέβαια!!!!! Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό!!!!! Άλλο όμως η ηρωοποίηση, και η θεοποίηση κατά πως μας συμφέρει, και άλλο το άλλο.....

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ω, και να που γύρισα σπίτι και βλέπω με χαρά να γίνεται διάλογος που τίνει να επιβεβαιώσει την τελευταία μου παράγραφο. Κατά τ' άλλα να ομολογήσω ότι ενοχλήθηκα από την απάντησή σου, όχι για τίποτ' άλλο, αλλά γιατί ερμηνεύει ενώ θα έπρεπε απλά να διαβάσει τα απλά μου ελληνικά.

Α, μήπως ενδιαφέρεσαι -μιας και βλέπω πόνο για τη Β' Πανελλαδική και αγάπες για τον Ελεφάντη- για έξι κούτες με τεύχη του περιοδικού "Πολίτης";
Διαθέτω ακόμα δύο χειροποίητα "ρήγματα" κι έναν κοτσωμένο τόμο του "Αγωνιστή". Να στείλω πράμα;

tractatus είπε...

@σύριζα γλυφάδας συμφωνούμε οτι "που οδηγεί αυτή η κουβέντα,πέρα της εκπαιδευτικής ,πιθανόν,ωφέλειας"
ίσως ο Αλέκος ν'ανεβάσει κάτι που να μην είναι στο πόδι, αν τον ενδιαφέρει το θέμα.
Απο την άλλη είναι καλό γιατί κάποιοι επιστρέφουν πιο διαβασμένοι για να τους πάρουν στα σοβαρά...

@elate όπως πάντα, το έχω δει και σε άλλες παρεμβάσεις σου, με τα σωστά τεκμήρια :)ελπίζω να υπάρχουν και τα κατάλληλα μυαλά για να καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν. Βλέπεις οι δημοσκοπήσεις σε κάποιους πήραν τα μυαλά, όπως λέει και η divaynne

tractatus είπε...

@σύριζα γλυφάδας συμφωνούμε οτι "που οδηγεί αυτή η κουβέντα,πέρα της εκπαιδευτικής ,πιθανόν,ωφέλειας"
ίσως ο Αλέκος ν'ανεβάσει κάτι που να μην είναι στο πόδι, αν τον ενδιαφέρει το θέμα.
Απο την άλλη είναι καλό γιατί κάποιοι επιστρέφουν πιο διαβασμένοι για να τους πάρουν στα σοβαρά...

@elate όπως πάντα, το έχω δει και σε άλλες παρεμβάσεις σου, με τα σωστά τεκμήρια :)ελπίζω να υπάρχουν και τα κατάλληλα μυαλά για να καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν. Βλέπεις οι δημοσκοπήσεις σε κάποιους πήραν τα μυαλά, όπως λέει και η divaynne

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε...

Χαίρομαι που τούτη η κουβέντα πήρε την μορφή σχεδόν ενός φόρουμ διαλόγου.Λυπάμαι που δεν θα ακολουθήσω την ιστορική συζήτηση (αρκετά τα έζησα τότε),είμαι πολύ αγχωμένος και πιεσμένος απο την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού σήμερα.Και ξαναρωτώ είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έτοιμα να βγούν ανοικτά και να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των συνδικαλιστών.Πολύ θα χαιρόμουν να δώ τον ΓΑΠ στον δρόμο αύριο και στις 19/3.
Αγαπητή tractatus θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για χρόνια τις ιστορικές αναδρομές αλλά στις 19/3 μου υπόσχεσαι ότι θα είμαστε παρέα με τους χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στην κυβέρνηση;

tractatus είπε...

@συριζα γλυφάδας...μα το ρωτάς; Και ξέρεις εγω είμαι απο αυτούς που τους κρατάνε το μεροκάματο γιατί υπάρχουν κι 'εργαζόμενοι' που πληρώνονται κανονικά...ανήκουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα και πολλές φορές προέρχονται απο το χώρο σου....ψάξτο κι αυτό :)
Πάντως σε περιμένω στο blog μου...έχουμε κι εκεί μια συζήτηση και επειδή πραγματικά εκτίμηση τον πολιτισμένο διάλογο μαζί σου αλλά και ό,τι τελικά κοινούς σκοπούς έχουμε, συναγωνιστή, είμαι σίγρουρη οτι είσαι και καλός συνομιλητής και κατέχεις και την ιστορία...ας προσπαθήσουμε να γράψουμε ιστορία προς το παρόν..και ω γέγονε -γέγονε ;)

alzap είπε...

Και στις 18, και στις 19 και μετά και για πάντα στους δρόμους σύντροφοι γιατί δεν έχουμε, κανείς προοδευτικός πολίτης δεν έχει άλλη επιλογή.
Γιατί πρέπει να μάθουμε και να επιβεβαιώνουμε καθημερινά ότι κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να διχοτομεί και να τριχοτομεί τα όνειρα των των ανθρώπων που είναι σπρωγμένοι στο περιθώριο. Κι αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

tractatus είπε...

Αντε Αλέκο καλή αντάμωση! :)))