Κυριακή, Μαρτίου 21, 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ κ. ΣΑΜΑΡΑ;

Μου δημιουργούσε απορία είναι η αλήθεια. Δεν έδινα όμως και πολλή σημασία. Το απέδιδα στο δεξιό και άρα στον διαχρονικά μεταπρατικό και δουλικό χαρακτήρα της παράταξης. Για την απουσία λέω του καταγγελτικού λόγου για τους διεθνείς και ντόπιους κερδοσκόπους από τη Ν.Δ και τον αρχηγό της.

Η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο κερδοσκόπων, το φωνάζουν όλοι, δημοσιογράφοι, έντυπα και ΜΜΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί. Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με την κερδοσκοπία δηλώνει ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα στο έλεος της κερδοσκοπίας κραυγάζουν σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σχεδόν όλα γιατί υπάρχει η εξαίρεση, αυτή της Ν.Δ και του αρχηγού της του κ. Σαμαρά. Που τη λέξη κερδοσκόποι και κερδοσκοπία την έχει αφαιρέσει από το πολιτικό του λεξιλόγιο. Επαναλαμβάνει μόνο πως υπαίτιος για το κερδοσκοπικό λυντσάρισμα της πατρίδας είναι ο Πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ…

Αναρωτιόμουνα ο αφελής…

Διαβάστε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την αποκάλυψη της αθλιότητας. Διαβάστε πως και με ποιο τρόπο πέρσι το καλοκαίρι, πριν ανακοινωθούν οι εκλογές, στήθηκε από την κρατική μηχανή του Καραμανλή η συνεργασία με τους κερδοσκόπους. Διαβάστε πως την ώρα που ο Καραμανλής, ο Παπαθανασίου και η κυβέρνησή του διαβεβαίωναν τους Έλληνες για την σταθερότητα της οικονομίας, έβαζαν μια κρατική τράπεζα, το Τ.Τ να ασφαλίζεται με CDS για την χρεοκοπία της χώρας. Να στήσουν στην ψύχρα και κυνικά τον μηχανισμό που λίγους μήνες μετά θα ξέσκιζε τη χώρα τους. Τόσο απλά, τόσο κυνικά, τόσο προδοτικά. Διαβάστε:

"Την ώρα που στην Ελλάδα κατηγορούν τους κερδοσκόπους του εξωτερικού που έπαιξαν με τα σενάρια πτώχευσης της χώρας μας με τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου, τα credit default swaps (CDS) των ελληνικών ομολόγων, και την ώρα που με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας μας συζητείται παγκοσμίως η επιβολή αυστηρότερων κανόνων και ελέγχου της αγοράς των CDS, αποκαλύπτεται πως ελληνική τράπεζα έπαιξε και κέρδισε με CDS.


Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.


Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του. Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ. Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα. Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του."

Σκέφτομαι τον Παπανδρέου που καταγγέλλει τους κερδοσκόπους και τα παιχνίδια τους σε βάρος της πατρίδας. Που καλεί σε συντονισμένη δράση των κυβερνήσεων εναντίον τους. Σκέφτομαι τη θέση του όταν σε αυτές τις διεθνείς συναντήσεις κάποιοι συνομιλητές του παρουσιάζουν τα έγγραφα της συμμετοχής στην κερδοσκοπία του Νεοδημοκρατικού κράτους, της κυβέρνησης του Καραμανλή, του Παπαθανασίου, του Σαμαρά, της Μπακογιάννη…

Λοιπόν κ. Σαμαρά σήμερα, όχι αύριο, σήμερα πρέπει να ζητήσετε διερεύνηση της απάτης και των υπεύθυνων της απάτης μέσα στην παράταξή σας. Εσείς, όχι οι αντίπαλοί σας, εσείς.

Αν υπάρχει τσίπα...

5 σχόλια:

E.Doumitsa είπε...

Ali mia apo tis apires athliotites!!!

Ανώνυμος είπε...

Αλεκο τι το ψαχνεις? στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα και να ηταν μονο αυτα? Θα τον καλεσει καποιος τον κυριο αυτον να δωσει εξηγησεις?

Αθανασία είπε...

Καλημέρα Αλέκο μου...ούυφ!μωρέ ξέρεις τί ζητάς τώρα,κ εσύ?..ξέρεις πόοοσο δύσκολο είναι αυτό που ζητάς?...ε,ναί μωρέ Αλέκο μου..γιατί έγινε ποτέ ως τώρα κάποιου είδους 'διερέυνηση'σε τόοσες άλλες χιλιάδες,άπειρες λαμογιές,απάτες,υπαιξαιρέσεις,ξεπουλήματα,που έχουν γίνει στη χώρα μας γιανά γίνει κ για τα CDS των τραπεζών?...ε,δε τους συμφέρει να το κάνουν επειδή εάν ζητηθεί,διερέυνηση κ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ θα βγεί πολύ βρώμα,από κεί πιστέυω εγώ...ε,κ πως θα τρώνε ανενόχλητοι μετά όσο θέλουν κ ότι ώρα θέλουν? ψύλλους στ'άχυρα ψάχνεις βρε Αλέκο μου...ασφαλώς κ ΔΕΝ υπάρχει τσίπα...έχουν τσίπα οι εγκληματίες κ οι κλέφτες Αλέκο μου...όχι βέβαια λέω εγώ...καλημέρες,φιλάκια...

Ανώνυμος είπε...

Ποια αποκαλυψη;την αποκαλυμμενη;
Aπο τις 10 Δεκεμβριου τα εχει πει αυτα ο Φιλιππιδης.
Αγορασθηκαν τα CDS σε ανυποπτο χρονο ωστε να ανεβασουν την τιμη οι κερδοσκοποι να παρεμβουν την αγορα και τα ριξουν.Η ολη αγορα εγινε αθορυβα και δεν επηρεασε καθολου τα spread.
Ενω λοιπον αγορασθηκαν οι φωστηρες της νεας Διοικησης εσπευσαν να τα πουλησουν λες και εκαιγαν και οταν αρχισε η ανοδος δυο μηνες αργοτερα δεν ειχαν τιποτα να πουλησουν για να χαλιναγωγησουν την τιμη.
Τωρα 4 μηνες μετα αφου εμαθε και ο ΓΑΠ ΤΙ ΕΙΝΑΙ τα CDS γιατι κατα δηλωση του δεν ηξερε ανακαλυψαν αυτο που ειχε πει ο Φ. απο τος 10/12.

alzap είπε...

ανωνυμος2:
Για την πατρίδα κερδοσκοπούσε ο Καραμανλής με τον Φιλιππίδη λες ε;
Δεν το είχα το καταλάβει το σατανικό τους σχέδιο.
Το ίδιο έκαναν και με τα δομηνμένα ομόλογα...
Δεν ντρέπεστε βρε αλήτες που τολμάτε να σχολιάζετε κιόλας;
Ξεφτίλες, ε ξεφτίλες!