Κυριακή, Φεβρουαρίου 16, 2014

Η "ΠΡΟΔΟΣΙΑ" ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΧΑΣΑΝ...

...και στην οποία πολλοί περισσότεροι και πολύ γρήγορα προσχώρησαν.


Πόσα  χρόνια πέρασαν άραγε από τότε που χιλιάδες συμπολίτες μας μαζεύονταν στην πλατεία Συντάγματος και μούντζωναν τη Βουλή; Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που ενωμένα τα «κινήματα» των κάθε  είδους «δεν πληρώνω» σχημάτων, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή, αναμειγνύοντας κόκκινες και γαλάζιες σημαίες, ζητούσαν από κοινού  «να καεί να καεί,  το μπουρδέλο η Βουλή», να εκτελεστεί στο Γουδί ο «προδότης» Παπανδρέου; Ποιος  θυμάται τα λέιζερ, τους προπηλακισμούς, τις βρισιές;

Γιατί άραγε κανείς σήμερα δεν αναφέρεται σε αυτό το «μεγαλειώδες»,  όπως το αποκαλούσαν τότε, κίνημα «ανατροπής» και  «λύτρωσης»; Πού είναι και τι κάνουν σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν εκείνη την περίοδο στην πλατεία Συντάγματος;

Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση σήμερα εφαρμόζει με τρισχειρότερους όρους τα δημοσιονομικά προαπαιτούμενα των μνημονίων με συμπλήρωμα το ξήλωμα με ταχείς ρυθμούς όποιας προοδευτικής μεταρρύθμισης είχε ψηφιστεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2011.
Η Χρυσή Αυγή νομιμοποιημένη από τις ΚΟΙΝΕΣ εκδηλώσεις «αντίστασης» με Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τα ποσοστά της και ξεδιπλώνει με χαρακτηριστική άνεση την πολιτική του μίσους και της ισοπέδωσης των δημοκρατικών θεσμών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να κυβερνήσει, να προσχωρήσει δηλαδή στην «προδοσία» αφού η εθνική υπερηφάνεια που προσδιοριζόταν από γενναίες μονομερείς πράξεις όπως «θα σκίσουμε το μνημόνιο την επόμενη των εκλογών», «δεν αναγνωρίζουμε το τοκογλυφικό χρέος», «Θα ακυρώσουμε με ΕΝΑΝ νόμο όλους τους νόμους των μνημονιακών κυβερνήσεων», μπήκε βαθιά στα υπόγεια της Κουμουνδούρου.

Και φτάσαμε πια σήμερα στην έσχατη γραμμή παραλογισμού, υποκρισίας και πολιτικής εξαπάτησης με την ανάδειξη ως κύριας οριοθέτησης της πολιτικής αντιπαράθεσης το ΚΑΛΠΙΚΟ δίπολο «μνημονιακοί -  αντιμνημονιακοί».
Κι αυτό γιατί παριστάνουν όλοι μαζί ότι δεν ξέρουν τι λένε στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το 80% όσων επαγγέλλονται δεν είναι τίποτα άλλο  παρά η συνέχιση με εκλογικευμένο στην καλύτερη περίπτωση τρόπο των δημοσιονομικών προαπαιτούμενων των μνημονίων.
Ξεχνώντας μάλιστα με επιμονή το δεύτερο προαπαιτούμενο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αυτό των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, της διαφάνειας, της θεσμοθετημένης λογοδοσίας σε όλα τα επίπεδα και καθημερινά των πράξεων της όποιας διοίκησης.
Ακούστε τους πόσο ασαφώς και πόσο γενικόλογα μιλάνε για την αναγκαία, όπως έλεγαν κάποτε,  σύγκρουση με τα συμφέροντα, τα γνωστά σε όλους συμφέροντα, με το τραπεζικό και εργολαβικό και μηντιαρχικό κατεστημένο.

Σημειώστε και αναρωτηθείτε γιατί σήμερα ΚΑΝΕΙΣ από τους επιφανείς συμμετέχοντες και διοργανωτές του κινήματος της πλατείας και των προπηλακισμών  δεν αναφέρεται σε όσα διεκδικούσαν τότε, δεν μιλάει για  τα γεγονότα που σημάδεψαν τις πολιτικές εξελίξεις.
Δώστε όποια απάντηση θέλετε.

Σε εμένα πάντως έδωσε μια απάντηση με σημασία ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής κ. Μάνος στην πρωινή εκπομπή του  MEGA. Εξήγησε με λεπτομέρειες το σχέδιο χαρίσματος των  220.000.000 ευρώ στο Μέγαρο. Και μας εξήγησε με καθαρό τρόπο, ποιο καθαρό δεν γίνεται, πως πήρε την συγκατάθεση των ηγεσιών των πολιτικών δυνάμεων. Κάνοντας μάλιστα ειδική θετική  μνεία στην επαφή του με τον «αξιότιμο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» όπως τον αποκάλεσε.

Καταλάβατε; Καταλάβαμε, θα πείτε κάποιοι.
ΔΕΝ θέλουμε να καταλάβουμε θα πείτε κάποιοι άλλοι και σας καταλαβαίνω απολύτως…


10 σχόλια:

Παύλος Δερμενάκης είπε...

Για το άρθρο αυτό έμαθα μέσω ενός συνδέσμου που μου έστειλε ένας πρώην σύντροφος μου στο ΠΑΣΟΚ. Για να διευκρινίσω κατ΄ αρχήν τη στάση μου απέναντι στο ΠΑΣΟΚ ως πρώην μέλος του επισυνάπτω το σύνδεσμο από παλιότερη συνέντευξή μου (Οκτώβριος 2010) για το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι σήμερα είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
http://e-dromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3028:παύλος-δερμενάκης-υποψήφιος-δημοτικός-σύμβουλος-γαλατσίου&Itemid=61

Κατ' αρχήν ο alstamou, συντάκτης του κειμένου, θεωρεί κυβερνά μόνη της η ΝΔ. Όπως αναφέρει "Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση σήμερα εφαρμόζει με τρισχειρότερους όρους τα δημοσιονομικά προαπαιτούμενα". Δηλαδή η ΝΔ κυβερνά μόνη της. Το ΠΑΣΟΚ, από την εικόνα που ο alstamou μας παρουσιάζει, βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Και ο κ. Παπανδρέου των "προοδευτικών μεταρρυθμίσεων" μέχρι το Νοέμβριο 2011 έχει καταψηφίσει όλα τα μνημόνια και τους νόμους της κακής ΝΔ. Επειδή εξ’ όσων γνωρίζω σήμερα έχουμε συγκυβέρνηση ΝΔ & ΠΑΣΟΚ και μέχρι το κλείσιμο της ΕΡΤ είχαμε συγκυβέρνηση ΝΔ & ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ μάλλον κάτι δεν έχει καταλάβει καλά ο συντάκτης του κειμένου.

Κύριε alstamou, προφανώς δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τις αλλαγές που έχουν γίνει στην Ελληνική κοινωνία σαν αποτέλεσμα της Μνημονιακής πολιτικής που αποδέχθηκε και εφάρμοσε πρώτο το ΠΑΣΟΚ μόνο του και σήμερα συνεχίζει να τις εφαρμόζει με πιο σκληρό τρόπο μαζί με τη ΝΔ. Δεν σας κατηγορώ. Για εσάς, όπως και για πολλούς άλλους όμοιους σας, για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς αυτός κυβερνούσε τόσα χρόνια και δεν το είχαμε καταλάβει. Άλλωστε αυτό που σας πείραξε είναι η φράση του κ. Μάνου (διορισμένου σε διάφορα πόστα στο παρελθόν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αν δεν κάνω λάθος) περί της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλ. ΣΥΡΙΖΑ. Δεν σας πείραξε καθόλου ότι σε αυτό έχει συμφωνήσει το ΠΑΣΟΚ. Δεν σας πείραξε ότι η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου το Φλεβάρη 2011 (τότε που κατ΄ εσάς έκανε τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις) ψήφισε διάταξη στο τότε φορολογικό νομοσχέδιο που προέβλεπε την αποπληρωμή δανείου του Μεγάρου Μουσικής από το ελληνικό κράτος και απλά σήμερα ολοκληρώνεται το έγκλημα σε βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας. Είναι δε τόσο το μένος σας απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ που σας αρκεί αυτό που είπε ο κ. Μάνος. Επικαλούμενος αυτό μπορείτε να λασπολογείτε σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, λες ο κ. Μάνος είναι ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η επίσημη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί σαφέστατη όταν θα έρθει το σχετικό θέμα στη Βουλή και εκεί θα φανούν πολλά.
Θα μπορούσα να αναφερθώ με τεκμηρίωση και σε πλείστα άλλα σημεία του κειμένου σας αλλά δεν έχω χρόνο.

Παύλος Δερμενάκης

alzap είπε...

Καλημέρα σας κ. Δερμενάκη.Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας. Αντιλαμβάνεσθε φαντάζομαι το μέγεθος της διαφωνίας.
Νομίζω όμως ότι μερικές παρατηρήσεις είναι απαραίτητες.

Α) Υπάρχει η άποψη, την οποία δεν συμμερίζεστε, ότι το 2009 τα ελλείμματα που άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή έδιναν δύο δυνατότητες. Την χρεοκοπία ή την αναζητηση κάποιου μηχανισμού δανεισμού της χώρας αφού οι αγορές δεν το έκαναν. Η δική σας άποψη προφανώς είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου χωρίς λόγο και αιτία αποφάσισαν να ζητήσουν και να επιβάλλουν μνημόνια και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Δεν νομίζω ότι αντέχουν στοιχειωδώς σε λογική επεξεργασία τέτοιου είδους επιχειρήματα. Μπορεί όμως κάποιος ή και εσείς να ισχυριστεί ότι υπήρχε και ΤΡΙΤΗ λυση τότε. Με χαρά να την ακούσω γιατί μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί να ακουστεί κάτι συγκεκριμένο.

Β) ο Συριζα προφανώς και δεν έχει ευθύνη για κυβερνητικές πράξεις και παραλείψεις. Θα έλεγα όμως αφού μιλάτε στο όνομα της αριστεράς ότι ένα αριστερό κόμμα δεν υπάρχει και δεν παράγει πολιτική μόνο όταν κυβερνάει. Και βεβαίως για την δράση του Συριζα στην πλατεία αλλά και αλλού και με άλλους δεν είδα να λέτε κάτι.

Γ) θα σας στενοχωρήσω αλλά ακριβώς το γεγονός ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ΔΕΝ χάρισε τις οφειλές στο Μέγαρο υποχρεώνει την σημερινή συγκυβέρνηση να κάνει την ρύθμιση που κάνει. Το τι είπε ο κ. Μάνος καταλαβαίνω ότι το ακούσατε και εσείς. Δεν πρόσθεσα τίποτα στα λόγια του. Αν αυτό είναι λάσπη παρακαλώ να απευθυνθείτε στον κ.Μάνο ή και στο γραφείο τύπου του νέου σας κόμματος που μέχρι τώρα ΔΕΝ έχει διαψεύσει τον κ. Μάνο.


Δ) Έχετε δίκιο ότι δεν κάνω αναφορά στο σημερινό ΠΑΣΟΚ και ότι συγκυβερναει. Δεν έκανα αναφορά όμως γιατί θεωρώ ότι έχει ουσιαστικά απορροφηθεί πολιτικά απο τη Ν.Δ.

Ε) Τέλος επειδή το κόμμα που τώρα ανήκετε μιλάει στο όνομα της αριστεράς και της ανατροπής και του νέου ήθους, θα σας έλεγα ότι είναι μάλλον αδόκιμο να συγκρίνετε εαυτούς με τα αστικά κόμματα του παρελθόντος. Η λογική "κι εσείς γιατί βασανίζετε τους μαύρους" ούτε ως ανέκδοτο δεν μπορεί να σταθεί πια. Και ξέρετε μπορεί τελικά να είναι μεγαλύτερη απειλή για το λαό όποιος στο όνομα του "αντιμνημονιακού" εξαγγέλλει πολιτικές και πολιτικά πλαίσια μνημονιακά. Αν παρακολουθείτε τον κ. Σταθάκη και τον Κ. Τσίπρα και αυτά που εξαγγέλλουν εννοώ.

Παύλος Δερμενάκης είπε...

Καλησπέρα, κ. alzap.

Προκειμένου να κλείσω εκ μέρους μου αυτό το διάλογο θέλω να επισημάνω κάποια θέματα σε σχέση με τα δικά σας σχόλια

Α) Προφανώς δεν καταλάβατε τίποτα από τη συζήτηση που υπήρχε το 2010 γύρω από το θέμα των εναλλακτικών λύσεων σε σχέση με το μνημόνιο αλλά και πως φθάσαμε σ’ αυτό. Για ορισμένους, όπως εσείς, για όλα φταίει η ΝΔ (όχι ότι δεν φταίει αλλά δεν φταίει μόνο αυτή). Είναι σαφές ότι το 2009 το έλλειμμα είχε ξεφύγει από τα συνηθισμένα κατά τα προηγούμενα χρόνια πλαίσια. Όμως αυτό ήταν γνωστό στην τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είμαι σε θέση να γνωρίζω προσωπικά κάποια θέματα λόγω της θέσης μου τόσο στο ΠΑΣΟΚ τότε όσο και ως υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος πολυεθνικού ομίλου. Αν και ήταν λοιπόν γνωστό υπήρξε μια συγκεκριμένη επιχειρηματολογία ενάντια στις πολιτικές λιτότητας. Διαβάστε τις τοποθετήσεις Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο 2009 και θα καταλάβετε. Ο ίδιος άνθρωπος που κατακεραύνωνε τον Καραμανλή για τη λιτότητα αποφάσισε όταν πέτυχε το στόχο του να εφαρμόσει τη σκληρότερη πολιτική λιτότητας μετά τη μεταπολίτευση.

Το πως έφθασε το έλλειμμα στα δυσθεώρητα ύψη που έχουν καταγραφεί τελικά για το 2009 είναι αντικείμενο της δικαστικής έρευνας. Είναι γνωστές οι καταγγελίες της κας Γεωργαντά, μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, για τον τρόπο διόγκωσης του ελλείμματος προκειμένου να δικαιολογηθεί το μνημόνιο και να τα ρίξουν όλα στην κακή ΝΔ. Θυμάμαι μάλιστα σχετικές αναλύσεις το Μάρτιο 2010 που κυκλοφορούσε εσωτερικά το ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Επίσης το πόσο αποτελεσματική ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με το πρώτο μνημόνιο φαίνεται από τα αποτελέσματα της. Ενώ ισχυριζόταν ο κ. Παπανδρέου και «οι συν αυτώ» ότι από το 2011 θα έχουμε ανάκαμψη βρισκόμαστε σήμερα 4 χρόνια μετά με -25% στην παραγωγή συνολικά (από το 2008). Θα μπορούσα για κάθε αράδα που γράφω να σας δίνω και μια παραπομπή από επίσημες απόψεις κυβερνητικών στελεχών για όλα αυτά τα «επιτεύγματα» αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Σε όποιους έχουν λίγη μνήμη αλλά και λίγη όρεξη για ψάξιμο αυτά είναι πολύ γνωστά. Υπενθυμίζω εδώ και τα όσα κατά καιρούς έχει πει ο εκπρόσωπος τότε της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Π. Ρουμελιώτης ο οποίος χωρίς να είναι αντιμνημονιακός αποδεικνύει το μέγεθος του εγκλήματος ΠΑΣΟΚ – Γ. Παπανδρέου εις βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας.

Το αν είχαν άλλες επιλογές οι «κύριοι» που καταστρέψανε την Ελληνική Κοινωνία είναι επίσης γνωστό σε όσους δεν βλέπουν το μνημόνιο ως μονόδρομο. Δυστυχώς εσείς κινείστε σ’ αυτό το μονόδρομο και συνεπώς δεν μπορείτε να κατανοήσετε τις όποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Οι απαντήσεις είχαν δοθεί. Το πιστόλι κατά τον κ. Παπανδρέου ήταν στο τραπέζι οπλισμένο. Όμως αποφάσισε αντί να το στρέψει προς τις τράπεζες και τους διεθνείς τοκογλύφους να το στρέψει προς τον Ελληνικό Λαό.

Είχε πολύ μεγάλο περιθώριο να πιέσει απειλώντας για στάση πληρωμών αλλά δεν το έκανε. Θυμίζω ότι ο δικτάτορας Μεταξάς όταν το 1938 βρέθηκε σε αδυναμία να πληρώσει για διεθνές δάνειο της Χώρας αποφάσισε και δεν το πλήρωσε, πήγε στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης και δικαιώθηκε.

Δεν θα επιμείνω περισσότερο πάνω στο θέμα των προτάσεων. Υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα και σήμερα λύσεις. Δυστυχώς για εσάς του μονόδρομου των μνημονίων «μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί να ακουστεί κάτι συγκεκριμένο». Θεωρώ ότι και μόνο αυτή η φράση σας δείχνει το «μέγεθος» της έρευνας που έχετε κάνει γύρω από το θέμα.

Β) Οι πλατείες δεν έγιναν από ΣΥΡΙΖΑ αλλά από μια κοινωνία που αναζητούσε λύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στις πλατείες αφουγκράστηκε την κοινωνία και προσπάθησε στη συνέχεια αυτή την αγανάκτηση και τον προβληματισμό να τα μετουσιώσει σε πολιτική. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Δείτε που βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνείδηση του κόσμου και που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, που τάϊσε τον κόσμο με τα περισσότερα χημικά μετά τη μεταπολίτευση στις 28-29/6/2011 για να διαλύσει της πλατείες.

Λόγω μεγέθους συνεχίζω στο επόμενο σχόλιο

Παύλος Δερμενάκης είπε...

Γ) Η «κυβέρνηση» Παπανδρέου δεν χάρισε τα δάνεια στο Μέγαρο τότε γιατί δεν χρειαζόταν εκείνη την περίοδο αλλά τα ενέταξε στην ομπρέλα του κράτους για να μην έχουν όλοι (Τράπεζες και Μέγαρο) καμιά ανησυχία. Σήμερα που τα πράγματα χειροτέρεψαν περνούν στη δεύτερη φάση. Το κράτος παίρνει πάνω του τα δάνεια. Βέβαια άλλο το Μέγαρο με τους διαδρόμους της διαπλοκής και άλλο ο απλός πολίτης που του κατάσχουν τις καταθέσεις του και του βγάζουν την περιουσία του στο σφυρί. Όσον αφορά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ας έχετε λίγη υπομονή και θα λάβετε την απάντησή σας, όπως και ο κ. Μάνος, όταν θα έρθει το σχετικό προς ψήφιση στη Βουλή. Τώρα να ζητάτε να ασχοληθεί το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με το τι είπε ο κ. Μάνος μου δείχνει ότι δεν καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στην καθημερινή πολιτική σκηνή.

Δ) Συμφωνώ απόλυτα με τη διαπίστωσή σας ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει ουσιαστικά απορροφηθεί πολιτικά απο τη Ν.Δ.» Με μια διευκρίνιση ότι σε αυτό το ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται και ο κ. Γ. Παπανδρέου που έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που αποφάσισαν από κοινού η ΝΔ και το απορροφημένο από αυτήν ΠΑΣΟΚ.


Ε) Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και των αστικών κομμάτων του παρελθόντος και δεν μπορώ να καταλάβω από που σας προέκυψε αυτό. Τώρα όσον αφορά τη σπέκουλα για το τι λέει ο κ. Σταθάκης ή ο κ. Τσίπρας μου είναι απόλυτα γνωστά. Αποτελεί όμως ύβρη εκ μέρους σας να επικαλείστε ότι εξαγγέλλουν «πολιτικές και πολιτικά πλαίσια μνημονιακά». Κάποια στιγμή πρέπει η αντιπαράθεση, τουλάχιστον σε ένα blog, να γίνεται με επιχειρήματα και όχι με λάσπη. Είναι δικαίωμά σας να διαφωνείτε σε ότι θέλετε με οποιοδήποτε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί όμως πρόβλημα να συμπεριφέρεστε ως «Κεδίκογλου» με τη μονταζιέρα του.

Εδώ προσωπικά κλείνω τη συζήτηση.
Παύλος Δερμενάκης

alzap είπε...

"Κλείσατε" τη συζήτηση κ. Δερμενάκη. Και είναι προφανής ο λόγος. Τα δύο σχόλιά σας που χρειαστήκατε για να δικαιολογηθείτε δεν αντέχουν στην στοιχειώδη λογική αντιπαράθεση.

Πολύ περισσότερο όταν προσπαθείτε να οχυρωθείτε πίσω απο την επιχειρηματολογία Καμμένου και ΑΝΕΛ σε σχέση με την ΕΛΣΤΑΤ. Να σημειώσω επίσης ότι ως υψηλόβαθμο στέλεχος πολυεθνικής τράπεζας ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να γνωρίζετε ότι η διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ισχυρίζεται η κ. Γεωργαντά ότι ήταν το πραγματικό έλλειμμα είναι 1%. Σύμφωνα με την κ. Γεωργαντά το πραγματικό έλλειμμα θα έπρεπε να κλείσει στο 14,6% αλλά η κακή ΕΛΣΤΑΤ το πήγε με "μαγείρεμα" στο 15,8%. Αυτή είναι η διαφορά των δύο προσεγγίσεων, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ; Ή μήπως κάνετε ότι δεν το ξέρετε;
Σας διαφεύγει μήπως ότι η αναγκαιότητα του μνημονίου προέκυψε πολύ χαμηλότερα, στο 12%;

Σας επιστρέφω τα περί Κεδίκογλου και τα περι μονταζιέρας με την ελπίδα να καταλάβετε κάποτε ότι η χειρότερη μονταζιέρα είναι αυτή που κάποιες φορές λειτουργεί στο μυαλό μας.

Για τα υπόλοιπα δεν θα σχολιάσω σεβόμενος την επιθυμία σας να πείτε ότι θέλετε και μετά να την κάνετε με πλάγια πηδηματάκια.
Καλή σας νύχτα και καλή τύχη.

Παύλος Δερμενάκης είπε...

Υποχρεώνομαι να επανέλθω στη συζήτηση αν και δεν έχω διαθέσιμο χρόνο, γιατί ορμισμένα από όσα ισχυρίζεστε είναι άκρως προκλητικά. Θα παρακαλούσα πριν απαντήσω τεκμηριωμένα στο θέμα του ελλείμματος 2009 να με ενημερώσετε από που προκύπτει (ποια τεκμηρίωση έχετε στη διάθεσή σας) η φράση σας «ότι η διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ισχυρίζεται η κ. Γεωργαντά ότι ήταν το πραγματικό έλλειμμα είναι 1%. Σύμφωνα με την κ. Γεωργαντά το πραγματικό έλλειμμα θα έπρεπε να κλείσει στο 14,6% αλλά η κακή ΕΛΣΤΑΤ το πήγε με "μαγείρεμα" στο 15,8%.»

Όσον αφορά ότι δεν θα σχολιάσετε τα υπόλοιπα επειδή εγώ δήλωσα ότι δεν θα συνεχίσω τη συζήτηση δεν το κατανοώ ως λογικό. Έθεσα κάποια ζητήματα με συγκεκριμένα επιχειρήματα, ανεξάρτητα να θα απαντήσω εγώ εσείς μπορείτε να τα σχολιάσετε, πολύ περισσότερο όταν απαντούν στα προηγούμενα δικά σας σχόλια με την ίδια ταξινόμηση για να μην ξεφεύγουμε στη συζήτηση.

Unknown είπε...

Φίλε Αλέκο Στάμου (Επίτρεψέ μου να σε αποκαλώ φίλο, επειδή έχω για σένα ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΑ αισθήματα). Διάβασα τις «δικαιολογίες» κάποιου κ. Π. Δερμενάκη, και κυριολεκτικά «ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΑ». Ο κύριος αυτός, προκειμένου να «δικαιολογήσει» ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ έφτασε στην ΚΑΤΑΝΤΙΑ να υιοθετεί ακόμη και τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ της … κ. Γεωργαντά!!! Θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα : 1ον) Αμφισβητεί ο κύριος αυτός ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,6 % του ΑΕΠ ? Μα αυτό ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΝΔ με την ΨΗΦΟ της. (Εισηγητική έκθεση Προϋπολογισμού και Πολυνομοσχέδιο). Βέβαια, από ότι φαίνεται, το γεγονός ότι τα στοιχεία αυτά ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ και η EUROSTAT και η Ευρωπαίοι Εταίροι μας, δεν έχει καμία αξία για τον κύριο αυτόν!!! Αυτός έχει «εμπιστοσύνη» στη … Γεωργαντά, στους Σαμαρο-Τσιπρο- Καμμένους, τους υπόλοιπους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, τα ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΜΕ και τα «GREEK STATISTICS» της κυβέρνησης Καραμανλή.!!! 2ον)Θεωρεί ο κύριος αυτός την … απίθανη Γεωργαντά αξιόπιστη μάρτυρα ? Μα η αναξιοπιστία της είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ : Κατηγορεί τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου ότι δήθεν «φούσκωσε» τα ελλείμματα, ώστε να μπει η χώρα στο μνημόνιο!!! Θαυμάστε αξιοπιστία : Ο κ. Γεωργίου ορίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ στις 29 Ιουνίου 2010 και ανέλαβε καθήκοντα στις 2 Αυγούστου 2010. Η χώρα είχε μπει στο Μηχανισμό Στήριξης από τον Απρίλιο του 2010, δηλαδή ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ πριν αναλάβει καθήκοντα ο κ. Γεωργίου !!! ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΛΟΓΙΚΗ !!! Τελικά, η λογική Δερμενάκη, ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ με τη λογική … Γεωργαντά.!!! ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ … 105

Unknown είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ : Θα μπορούσα να γεμίσω πολλές σελίδες , ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ αυτού του κυρίου. Δεν θα το κάνω όμως, γιατί ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να ασχοληθώ περισσότερο με αυτόν τον κύριο. Θα τον … συγχαρώ μόνο για την επιλογή του να γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Με τα μυαλά που «κουβαλάνε» εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, τέτοια στελέχη σαν τον κ. Δερμενάκη τους αρμόζουν. Εγώ είμαι πολιτικά άστεγος (λόγω Βεναζέλου) και δεν πρόκειται να ψηφίσω κανένα κόμμα στις επόμενες Εθνικές εκλογές. Θα εύχομαι όμως να σχηματήσουν κυβέρνηση τα ΓΚΡΟΥΜΠΟΥΣΚΟΥΛΑ του ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί τους έχω σε εκτίμηση, ούτε γιατί ελπίζω σε κάτι καλό από αυτούς. ΠΡΕΠΕΙ όμως ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΟΥΝΕ. Τότε μόνο θα αντιληφθούνε ότι ΤΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ συνθήματα , οι εξαγγελίες του τύπου «θα σκίσουμε το Μνημόνιο» οι «εναλλακτικές λύσεις» και οι υπόλοιπες ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ είναι ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ. Θα περιμένω για να γελάσω με τις «κολωτούμπες» των Τσίπρα & Σία. Θα τους πληρώσουμε ακριβά, αλλά τουλάχιστον θα το διασκεδάσουμε!!! Όσο για τον κ. Δερμενάκη, δεν πρέπει να ανησυχεί. Μετά την απογοήτευσή του από τα «σούργελα» του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ο «ψεκασμένος» κ. Καμμένος !!!-

alzap είπε...

κ. Δερμενάκη, έχετε δίκιο να μπερδεύεστε, η κ. Γεωργαντά έχει υπολογίσει πολλές φορέςκαι με διαφορετικό τρόπο το έλλειμμα.
Αν μπείτε στον κόπο να διαβάσετε την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπη στη Βουλή θα δείτε ότι υπολόγιζε το πραγματικό έλλειμμα στο 12,5% και το "φουσκωμένο" στο 13,5%.
Πριν λίγους μήνες υπολόγισε το έλλειμμα του 2009 στο 3,9%.
http://www.defencenet.gr/defence/o/55372
Η αξιοπισία της την οποία υπερασπίζεστε με τόσο πάθος χαρακτηρίζει ανεξίτηλα τόσο το επίπεδο όσο και την ποιότητα των επιχειρημάτων σας.

alzap είπε...

Απόστολε καλημέρα, ευχαριστώ για την φιλία.