Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2013

ΠΟΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ; Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

...είναι ο στόχος τους.




Στην αρχή μας είπαν ότι ο Παπακωνσταντίνου έσβησε τους συγγενείς του από τη λίστα. Το είπαν με σιγουριά, με βεβαιότητα. Για μέρες πολλές ενορχηστρωμένα τα γνωστά ΜΜΕ και ιστοσελίδες μας διαβεβαίωναν ότι βρήκαν τον ένοχο. Κάποιοι μάλιστα όπως ο υπόδικος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος Θέμος Αναστασιάδης κραύγαζαν: «Από το αυτί και στον Κορυδαλλό». Δεν χρειάζεται απόδειξη ενοχής, δικαστήρια και άλλα τέτοια πολυέξοδα. Κατευθείαν στη φυλακή γιατί έτσι έκρινε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Δεν υπάρχει τεκμήριο αθωότητας για τον Παπακωνσταντίνου. Υπάρχει όμως για τον Θέμο…

Αμέσως μετά άρχισαν να ξεδιπλώνουν την πραγματική στρατηγική τους. Ήθελαν  να δείξουν ως  τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ένοχο πίσω από τον Παπακωνσταντίνου, τον Παπανδρέου, Ο σχεδιασμός αυτόν στόχευε από την αρχή γι αυτό και η αναφορά στην αφετηρία της ιστορίας του Νίκου Παπανδρέου και στη συνέχεια της Μαργαρίτας Παπανδρέου σε σχέση με τη λίστα Λαγκαρντ. Γι αυτό και οι διαρροές για αναφορά στον Πεπόνη για συσκέψεις στον ΣΔΟΕ όπου αναφέρθηκε το όνομα Παπανδρέου. Κι όταν κι αυτές οι μεθοδεύσεις κατέρρευσαν άλλαξαν τακτική.

Αναζήτησαν κρυφές συσκέψεις, συναντήσεις ύποπτες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου με τραπεζίτες και άλλα φαιδρά. Αναζήτησαν τρόπους εμπλοκής σε ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου, διχάστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τελικά κατάλαβαν ότι δεν τους βγαίνει. Τη λύση έδωσε η Φασιστική Ένωση Χρυσής Αυγής και Ανεξάρτητων Ελλήνων με την πρόταση παραπομπής Παπανδρέου.

Στο μεταξύ τα πραγματικά γεγονότα ανέτρεψαν βεβαιότητες, γελοιοποίησαν τους ετερόκλητους Κλουζώ. Και την Πέμπτη θα ζήσουμε μια παρωδία.

Αυτός είναι ο λόγος που επιχειρούν να ξεφύγουν από το τραγελαφικό αδιέξοδο μεταθέτοντας το πρόβλημα από την ουσία των γεγονότων γύρω από τη λίστα  Λαγκαρντ στις διαδικασίες ψηφοφορίας. Λογική τραβηγμένη από τα μαλλιά. Εκφρασμένη ωστόσο με περίσσια ξεδιαντροπιά από τους κεκράκτες του συστήματος.

Κραύγαζαν σήμερα το πρωί στο MEGA (τους) πως ανεξάρτητα από τα γεγονότα  πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να ψηφίσουν στην κάλπη Χρυσής Αυγής- Καμμένου. Με το επιχείρημα ότι ο λαός θέλει αίμα. Και το πραγματικό αίμα είναι στη λίστα των νεοναζί. Άρα  ας δώσουμε μια ευκαιρία  στην απόπειρα διασυρμού και σπίλωσης του Γιώργου Παπανδρέου…

Είναι οι εποχές τέτοιες. Η αλήθεια συσκοτίζεται. Με επιμονή και πείσμα.

Η αλήθεια είναι ότι τον Δεκέμβριο παρουσιάστηκε ως επίτευγμα και νίκη η  κουτσουρεμένη εκταμίευση ενός ποσού που είχε συμφωνηθεί και εγκριθεί πολλούς μήνες πριν. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου  έκανε αληθινές διαπραγματεύσεις και δεν έκανε αποδεκτά τότε όσα  περισσότερο επώδυνα συμφωνήθηκαν στο τελευταίο μνημόνιο.   Ο Σαμαράς αποκτά εύσημα αξιοπιστίας αποδεχόμενος μετά από «σκληρές» διαπραγματεύσεις  όλα όσα η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έδινε στους τροϊκανούς.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο η τρικομματική κυβέρνηση όσο και ο Τσίπρας, προσφάτως και άτσαλα, αποδέχονται στην πράξη τις πολιτικές επιλογές του 2010 για την αποφυγή της χρεοκοπίας.

Μόνο που το κάνουν με θράσος και φανατισμό όπως μόνο οι γενίτσαροι μπορούν. Προσπαθούν να γίνουν μνημονιακότεροι των μνημονιακών για να  αποδείξουν στους Ευρωπαίους εταίρους ότι οι παλαιότερες αντιμνημονιακές κορώνες τους δεν έχουν πια σημασία, τις έχουν ξεχάσει. Γι αυτό και τα ΝΑΙ σε ΟΛΑ που ζητάει η τρόικα.

Αντιλαμβάνονται όμως ότι ο κόσμος τους έχει πάρει πια χαμπάρι, ξέρουν ότι πολιτικά τελειώνουν και επιχειρούν τα παλαβά και άθλια που παρακολουθούμε.

Θέλουν να πετάξουν ακόμα μια φορά τη μπάλα στην εξέδρα και στοχοποιούν τον Γιώργο Παπανδρέου, την μάνα του, τα αδέλφια του, τα παιδιά του, τους φίλους του, όσους είναι δίπλα του.

Αλλά οι καιροί άλλαξαν και οι συνταγές του παρελθόντος δεν πιάνουν σήμερα.

Και ασπίδα του Γιώργου Παπανδρέου δεν είναι τα ΜΜΕ, οι εργολάβοι και οι τραπεζίτες.

Ασπίδα του είναι η αλήθεια.
Ασπίδα του είμαστε όλοι εμείς.
Το πόσοι πολλοί  είμαστε θα το διαπιστώσουν με οδυνηρό γι΄αυτούς τρόπο όταν και όποτε χρειαστεί.


3 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Δε βαριέσαι Αλέκο! Ποιος βάζει για στόχο τενεκέδες!!!

alzap είπε...

Έχεις δίκιο! Τενεκέδες κανείς δεν βάζει στόχο. Τον Παπανδρέου ομως στοχεύουν πολλοί και ετερόκλητοι όπως μπορείς να διαπιστώσεις παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αλέκο σύνελθε! Αυτοί μας ξεπούλησαν! όλοι τους,Γιωργάκης Αντωνάκης, Βαγγελάκης και οι παρατρεχάμενοι τους! Το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται ριζική αλλαγή, όποιο κι αν είναι το σοκ που θα προέλθει από το γεννοβόλημα!
Αυτοί που απέτυχαν δε μπορούν να μας σώσουν!