Τρίτη, Ιουλίου 03, 2012

Η ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...

...και οι κωλοτούμπες των "ότι ναναι" και "όπως ναναι", ψηφαλάκια να μαζεύουμε,  γιαλαντζί και ροζουλί αριστερών...Η ΟΜΙΛΙΑ TOY ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST - ΑΘΗΝΑ 2-7-2012


Υπάρχουν λοιπόν, ελάχιστες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη
·       Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών από ESM ώστε να μην γράφονται στο χρέος τα κεφάλαια που χρησιμοποιούνται για τη στήριξη τους.

ΚΑΙ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…
Κοινωνικοποιούμε τις  τράπεζες, δηλαδή τις θέτουμε υπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο, ώστε να γίνουν μοχλός ανάπτυξης και στήριξης της πραγματικής οικονομίας.
 Η ανακεφαλαιοποίησή τους με δημόσιο χρήμα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα γίνει με κοινές μετοχές μετά ψήφου.


Το ισχύον  πρόγραμμα  ανακεφαλαιοποίησης  των Ελληνικών Τραπεζών προβλέπει δανεισμό του Ελληνικού κράτους κάποιων δεκάδων δις. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας  έλεγε προεκλογικά, και πολύ σωστά, ότι αφού για την  ανακεφαλαιοποίηση θα δανειστεί το κράτος, δηλαδή οι πολίτες, θα πρέπει μέχρι την επιστροφή των δανεικών οι τράπεζες να τεθούν σε δημόσιο έλεγχο μέσω κοινών μετοχών με δικαίωμα ψήφου. Το ονομάζει «κοινωνικοποίηση».
Το ίδιο ζήτησε πολλές φορές ο Γιώργος Παπανδρέου χωρίς να χρησιμοποιεί φανταιζί λέξεις. Ήταν μία από τις αιτίες που κινήθηκαν εναντίον του θεοί και δαίμονες…

Πριν δύο μέρες, ο πολύ "αριστερός" κ. Τσίπρας ζήτησε  από το συνέδριο του ECONOMIST  η ανακεφαλαιοποίηση να γίνει απευθείας από το ESM  για να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο χρέος. Να μην δανειστεί δηλαδή το Ελληνικό κράτος για να τα δώσει στις τράπεζες αλλά ο δανειστής να είναι κατευθείαν το ESM.

ΑΡΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ…

ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ESM ΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ» ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ, ΠΡΟΣ  ΤΟ ESM;

ΚΑΙ ΤΙ ΔΩΡΟ… ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: