Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2011

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΚΩΛΟΓΕΡΕ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ...

...ΠΑΣΟΚΕ; ΠΟΙΟΣ;
Έλα μου ντε. Ποιός να είναι; Φοράει και μάσκα ο ύποπτος...







Ήταν όλοι τους Τσιπραίοι, ντόπια παιδιά. Με σφραγίδα και φωτογραφίες. Πριν λίγο. Στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης. Στην εκδήλωση του ιδρύματος Αντώνης Τριτσης για την μνήμη του Αντώνη Τρίτση.  Στην πρόχειρη σκηνή και τα παιδιά της ορχήστρας νέων. Από κάτω κόσμος να παρακολουθεί την συζήτηση, τα σλάιντς. 

Και εμφανίστηκαν οι  «μάγκες», οι ευγενείς νέοι  του Τσίπρα. Καμιά 25αριά...
Και άρχισαν να φωνάζουν. Και μετά τους πλησιάσαμε  με τον  Αντώνη Καρρά.
Τους ζήτησε να σεβαστούν το δικαίωμα των συμπολιτών τους να τιμήσουν τον Αντώνη Τρίτση. Τους ζήτησε να συμμετάσχουν αν θέλουν στην συζήτηση. Κι αυτοί αντέδρασαν με το γνωστό τρόπο.
Με βρισιές και απειλές εναντίον μας, με τον τσαμπουκά των εθνικοφρόνων:
Ποιος είσαι συ ρε;  Ξεφτίλα Πασόκε, μαλάκα, κωλόγερε και άλλα τέτοια «αριστερά» στον Αντώνη Καρρά...

Έβγαλα την αστυνομική μου ταυτότητα και ζήτησα να την δώσουν στον επικεφαλής τους να κάνουν την διασταύρωση και να μας αφήσουν ήσυχους, να μην κάνουν προσαγωγές. Αρνήθηκαν. Εκεί που με ρωτάγανε «ποιος είσαι εσύ κωλοπασόκε;», την ίδια στιγμή δεν θέλανε να μάθουνε ποιος ήμουνα…

 Επέμεναν να διαλύσουν την εκδήλωση.  Κάποιος σήκωσε το χέρι του εναντίον του Καρρά.  Ήταν το όριο. Θα γινόταν μακελειό. Η κίνηση του κόπηκε  ευτυχώς την τελευταία στιγμή…

Όταν κατάλαβαν ότι τα νταηλίκια δεν περνάνε και ότι η εκδήλωση θα γίνει, όταν ξαναπροσκληθηκαν να πάρουν το μικρόφωνο και να πουν ότι έχουν να πουν και αρνήθηκαν, φώναξαν κάνα δύο βρισιές ακόμα κι έφυγαν.

Πριν 3-4 ώρες στους Αγ. Αναργύρους και 9-10 ώρες μετά την «καταδίκη» των βίαιων εκδηλώσεων από τον Συριζα…, 6 Ιουλίου 2011.

Επειδή ο Αντώνης δεν είχε μαζί του ταυτότητα και τα παιδιά ρωτούσαν με το γνωστό πλέον υφάκι τον Καρρά να τους πει ΠΟΙΟΣ είναι, δημοσιεύω μια πρόσφατη φωτογραφία του για να μην έχουν στο μέλλον απορίες...

Τώρα θα μου πείτε ο Τσίπρας αποκάλεσε τον Τσε τυχοδιώκτη και επικίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη, στον Καρρά θα σταματήσει;
Σωστό κι αυτό...


ΥΓ. 1) Νομίζω ότι απο εδώ και πέρα τα όποια καλόπαιδα θα ξέρουν πως σε αυτές τις επιδρομές τους δεν θα δέρνουν μόνο αλλά μπορεί και να τρώνε μερικές πίσω.  Ελπίζω να αναμεταδώσουν τη σημερινή τους εμπειρία στο κόμμα.
       2) Κάποιος απο την Κουμουνδούρου, ίσως το τμήμα διαφώτισης,  να ενημερώσει τα μέλη του οτι η κ. Νίκη Γουλανδρή ΔΕΝ είναι μια εφοπλιστίνα που ήταν πρόεδρος στον Ολυμπιακό. Για να μην διασύρονται τα παιδιά του κόμματος δηλαδή...
       3) Και καθηγητές και  δημοσιογράφοι παρόντες, συμμετέχοντες στην εκδήλωση αλλά και Συριζαία, φίλη αγαπημένη απο τα παλιά.










16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο post.
Καλό θα ήταν όμως να αναναφερθεί κάπου στο κείμενο ότι οι δύο πρώτες φωτογραφίες του κ. Καρρά είναι από τον Δεκέμβριο του 2008 (αν θυμάμαι καλά στην κηδεία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

A.F.Marx είπε...

Αν το "ποιος είσαι συ ρε κωλόγερε" και τα υπόλοιπα που περιγράφεις ενάντια στους συντρόφους σου είναι άσκηση βίας, οι τόνοι των καρκινογόνων χημικών, τα δεκάδες ανοιγμένα κεφάλια των διαδηλωτών, οι δολοφονικές επελάσεις των "εκλεκτών" υφισταμένων του συντρόφου σου Παπουτσή είναι ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ!
Τις καταδίκασες; Tις καταδίκασε ο Καρράς;
Δεν θα λυπηθώ για κανένα σεβάσμιο σύντροφό σου, όσο δεν διαχωρίζει την θέση του από την κυβέρνηση του μνημονίου και της τρόικας.
Μπορεί εσείς να ζείτε στον δικό σας κόσμο με τις αναμνήσεις ενός έντιμου παρελθόντος, αλλά αυτό δεν δίνει σε κανέναν συγχωροχάρτι για το θλιβερό σας σήμερα. Δεν θα ακούτε μόνο τα βιολιά να παίζουν θλιμένα για τον μακαρίτη τον Τρίτση. Θα ακούτε και τις αποδοκιμασίες του κόσμου, για την επιλογή στρατόπεδου που κάνατε. Ναι, χρησιμοποιώ πολεμικούς όρους γιατί αν δεν το κατάλαβες έχουμε πόλεμο. Πόλεμο, που τον κήρυξε η κυβέρνηση σου και τα αφεντικά της ενάντια στον ελληνικό λαό. Τώρα δεν θα λαλούν μόνο βιολιά και άρπες για τα αυτάκια ευαίσθητων "σοσιαλιζουσών" κυριών και δεσποινίδων, αλλά και τα τύμπανα αυτού του πολέμου. Είτε μας αρέσει είτε όχι.

alzap είπε...

@A.F.MARX:
Πριν απ΄όλα είναι καλό να ΜΗΝ βρίζεις. Σεβάσμιους να αποκαλέσεις όποιον θέλεις ΟΧΙ όμως τον Καρρά. Πρέπει να κατανοήσεις οτι αυτού του είδους τα μικροαστικά συμπλέγματα στη σκέψη δεν αφορούν σε μένα και πολύ περισσότερο στον Καρρά. Σεβάσμιος είσαι και φαίνεσαι θα σου απαντούσε.

Είναι επίσης χρήσιμο να πληροφορηθείς ότι τόσο ο Καρράς όσο και δεκάδες χιλιάδες συντροφοι μου στο ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ζήτησαν ΠΟΤΕ λύπηση απο κανονικούς φασίστες σε φυλακές και εξορίες. Είναι λίγο γελοίο να θεωρείς ότι ζητάμε απο τραμπουκάκια του συρμού, σαν αυτά που έχετε στον στρατό σας, να λυπηθούν κάποιον.

Τρίτον αν ο πόλεμος σου είναι αυτός που περιγράφω στο ποστ, τότε να χαίρεσαι και τον πόλεμο τον ταξικό και τον στρατό σου.
Απλώς την επόμενη φορά που ο Τσίπρας καλύπτει πολιτικά τις επισκέψεις "αγανακτισμένων" στα σπίτια και στις οικογένειες πολιτικών καλό είναι να μας δώσει και την διεύθυνση της δικής του οικογένειας.

Και τέλος τόσο ο Καρράς όσο κι εγω, όπως χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας εισπράξαμε και εισπνεύσαμε τη βία και τα χημικά επειδή βρισκόμασταν εκεί.

Καταδικάζω την κρατική βία συνεχώς και με μια ματιά στα ποστ αυτου του μπλογκ θα γίνει αντιληπτό.
Για τον Καρρά και για το αν καταδικάζει δεν απαντώ. Να κρατήσουμε τη συζήτηση σε κάποια επίπεδα. Αυτό θα σου έλεγαν όλοι οσοι έχουν γνώση προσώπων και κκαταστάσεων, όσοι συντροφοί σου εννοώ.

Και βεβαίως ΔΕΝ θα σχολιάσω τις ειρωνείες για τα παιδιά με τα βιολιά και τις άρπες γιατί αν συνεχίσω θα γίνω πολύ κακός και δεν θέλω. Γιατί βλέπεις ΟΣΕΣ μαλακίες και να λες κατα καιρούς για σένα έχω κατασταλάξει ΟΡΙΣΤΙΚΑ. Μακάρι να υπήρχαν πολλοί με το δικό σου ήθος και ποιότητα στο διαδίκτυο.

ΥΓ Αυτον τον πόλεμο έτσι που τον κάνετε θα τον χάσετε. Γιατί έχει λάθος στόχους, γιατί χρησιμοποιείτε λάθος μέσα που ενισχύουν τον εχθρό σας. Θα με θυμηθείς...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αλέκο, αν ήταν του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι όσοι τάβαλαν μαζί σας χθες δεν το ξέρω...Μπορεί - αλλά λίγη σημασία έχει τούτο γιατί πολύ απλά η παράταξή σας έχει όλη την κοινωνία απέναντι. Τελείως απέναντι, σε ποσοστά μεγαλοπρεπή!
Ποιός θα κερδίσει τον πόλεμο - πόλεμο στην κοινωνία και στην πατρίδα - που ανοίξατε, δεν το ξέρω, επίσης. Θα δούμε... Είναι νωρίς ακόμη!
Ωστόσο, δεν μπορεί να κρύβεται πια άλλο η παράταξη, που κάποτε αυτοπροσδιοριζόταν ως δημοκρατική, πίσω από σεβαστές φυσιογνωμίες, όπως του κ. Καρρά, ή του Αντώνη Τρίτση, που αλλού αναγκάσθηκε κι αυτός να βρει καταφύγιο.
Ήλπισα προς στιγμήν ότι ο κ. Βενιζέλος, γνωστός μου από τα πολύ νεανικά χρόνια, θα εκμεταλλευόταν προς όφελος της χώρας την σωρευμένη λαίκή οργή και θα διαπραγματευόταν αξιοπρεπώς με τους κατ' ευφημισμόν εταίρους μας. Δεν το έκανε και δεν θα περισωθεί ούτε αυτός.
Λυπάμαι πράγματι γιατί πολύ πικρά επιβεβαιώνομαι όταν μιλούσα για έλλειμμα δημοκρατίας και απώλεια εθνικής κυριαρχίας πολύ πριν τον θλιβερό αυτόν Ιούνιο. Ξέρω ότι δεν τα βλέπεις έτσι και δεν τα πιστεύεις όπως τα λέω. Σημασία, όμως, δεν έχει ούτε τι λέω εγώ ούτε τι νομίζεις εσύ ούτε τι παιχνίδια παίζει η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ ή όποιου άλλου. Σημασία έχει η κοινωνία, που βρίσκεται απέναντί σας και που δεν θα σταθεί στις περγαμηνές του κ. Καρρά - τον κάψατε κι αυτόν, μαζί μ' όλα σας τα αλλοτινά σύμβολα και τους αγώνες... Αλίμονο σε όλους μας!

alzap είπε...

@asteroid:
Ειδες λοιπόν πως διολισθαίνεις μέσα απο έναν τυφλό αντιπασοκισμό; Μπορείς να καταλάβεις πόσο εύκολα ονομάζεις τον χουλιγκανισμό "αντιδραση της κοινωνίας"; Μάλλον δεν μπορείς.
Κι αυτό είναι το τραγικό της ιστορίας.
Λοιπόν φίλε σε διαβεβαιώ ότι η πραγματική κοινωνία αντιδρά , αντιστέκεται, παλεύει αλλά όχι έτσι. Το κάνει και πάλι με τον τρόπο που το έχει κάνει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Και δεν είναι οι ξυλοδαρμοί και οι βρισιές ο τρόπος της...
Και τα σύμβολά μας ΔΕΝ καίγονται απέναντι στον χουλιγκανισμό και την αθλιότητα, αναβαθμίζονται.
Τις ίδιες επιθέσεις έχει δεχτεί ο Καρράς πολλές φορές στη ζωή του.
Στενοχωριέμαι με τον τρόπο που σκέφτεσαι και με την θαλπωρή που δίνεις δικαιολογώντας την αλητεία ως "οργή της κοινωνίας"...
Τέλος το που βρήκε 'καταφύγιο" ο Τρίτσης και γιατί να μου επιτρέψεις να το ξέρω. Εμεις στο ΠΑΣΟΚ τιμούμε τον Τρίτση για την προσφορά του που ήταν μεγάλη ανεξάρτητα απο το λάθος του να εκφράσει την δεξιά στις δημοτικές εκλογές.

Avanti68 είπε...

Φωτογραφίες γιατί δεν ανεβάζετε με τις διαμαρτυρίες των "Τσιπραίων"??...

chien andalou είπε...

Ο δωσιλογισμός σας μετά το ξεπούλημα της χώρας στο πολυεθνικό κεφάλαιο, έφτασε και στην κουκουλα του καταδότη! Οποιος αντιστεκεται στο φιλεταρισμα του δημοσίου και ιδιωτικού μικρού πλούτου από τη μαφία της κυβέρνησης Παπανδρεου (εν προκειμενω ο ΣΥΡΙΖΑ) διαβάλεται, στοχοποιείται και περιθωριοποιείται με φτηνα επικοινωνιακα τρυκ τυπου Γκεμπελς-Καρχιμακη. Αν βάζατε τη δημοκρατια πιο πανω από τον κομματικό φονταμενταλισμό σας θα ειχατε προσφυγει σε εκλογες και δε θα κυβερνούσατε πραξικοπηματικά με άλλο προγραμμα από αυτο που εκλεγεικατε! Πρωτα το εκσυγχρονισμένο ΠΑΣΟΚ ξεφτίλισε τον αγωνιστη Αντ. Καρρά και άλλους σοσιαλιστες, αλλά και την ίδια τη σοσιαλδημοκρατία και τωρα ζητάτε τα ρεστα από εναν κοσμο που τον εχετε φρικάρει και συχνα αντιδρα και ατσαλα! Αλλα τοσο καιρο εσεις και τα ΜΜΕ που ελεγχετε πλήρως λέγατε οτι δεκα λαμογια μας φαγανε τα λεφτα και μας φερανε εδω (χωρις να θιξετε την ιερη σας αγελάδα, τον καπιταλισμο και τις δομικες του κρισεις) και τωρα απορειτε γιατι ο κοσμος ψαχνει εναγωνιως τα λαμογια να τα λιντσαρει. Εχετε μετατρεψει την κοινοβουλευτικη δημοκρατια σε ξεκαθαρη δικτατορια της αστικης ταξης των εργολαβων -εκδοτων- εφοπλιστων και αλλων συνδαιτημόνων σας που περιμένουν με ανοιχτο το στομα τα φιλέτα! Ντροπή για το αντιδημοκρατικό αισχος που ζούμε, την ώρα που κανετε τα χατηρια των φασιστων του Ισραηλ, αλλά και των εγχωριων ακροδεξιών φίλων σας, την ώρα που εξαπολύετε πόλεμο στο εργαζομενο κόσμο με χημικά και αγρια βια, την ωρα που συκοφαντειτε τον αντικαπιταλιστικό κόσμο, να συζητάμε για το πόσο βια είναι ο χλευασμός και η αποδοκιμασια των κομματόσκυλων σας (δυστυχώς η αγνοια του κόσμου που τοσα χρονια τροφοδοτήσατε θα παρει σβαρνα και καποιους εναπομειναντες αγωνιστες)!! Ντροπή για την υποκρισία που δειχνει ο κεντρωος χωρος για αλλη μια φορα στην ιστορια μας και κρατα ισες αποστασεις απο το γιαουρτι και την κοφωση του Κυπραιου (που δεν κρατας ισες αποστασεις αλλα λεμε τωρα!) Ο εκφασισμος σας εχει αρχισει να σας χτυπα την πορτα!
Η βία της κοινωνίας εδραζεται στην κοινωνικη ανισοτητα. Οσοι υποστηριζουν την κοινωνικη ανισοτητα γιατι βολέυει την τσεπη τους, καταδικαζουν τη " βια " των γιαουρτιων και καταπινουν αμασητη την εξουσιαστικη βια που αφηνει θυματα καθημερινα, αλλα τους βολευει γιατι προστατευει τα συμφεροντα τους!!!

alzap είπε...

@mrBond:
Γιατί δεν νομίζω ότι πρέπει να διασύρονται πρόσωπα έστω κι αν η συμπεριφορά τους είναι άθλια. κυρίως όμως γιατί το νόημα του ποστ αφορά σε λογικές και πολιτικές καλύψεις αυτών των λογικών. Και οι κύριοι υπεύθυνοι είναι τα κόμματα και η ηγεσία όσων κομμάτων λένε υπογείως: "Δεν πειράζει αν πέσει και λίγο ξύλο..."

alzap είπε...

@chien:
Παραβλέπω τους χαρακτηρισμούς. Επι της ουσίας.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος πολιτικοποιημένος που να ισχυρίζεται ότι η πολιτική εξέλιξη είναι γραμμική προς μια κατεύθυνση. Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για την εξέλιξη των κινημάτων παντού. Άλλοτε είναι σε ύφεση και άλλοτε σε ανάπτυξη.
Πρέπει λοιπόν να συνεννοηθούμε για τα αυτονόητα.
Οι ξυλοδαρμοί και οι βρισιές δεν είναι απειλή για το όποιο καθεστώς. Αντιθέτως το βοηθούν στο να δημιουργήσει το αιτιολογικό υπόβαθρο για τον περιορισμό της δράσης των όποιων κινημάτων.

Συμφωνώ με την ουσία της τελευταίας παραγράφου του σχολίου σου. Αρκεί να καταλάβουμε ότι ο εκφασισμός έχει πολλά προσωπεία και αφετηρίες. Και βεβαίως την κύρια ευθύνη την έχει το πολιτικό σύστημα και κάθε φορά στο εκάστοτε πολιτικό σύστημα η όποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία κάθε φορά. Για το καλύτερο ή για το χειρότερο.

chien andalou είπε...

Το οτι οι βρισιες και οι φαπες (δε συνέβηκαν ξυλοδαρμοι) δεν ειναι απειλη για κανενα συστημα το ξερω πολύ καλα, όπως ξέρεις και συ πολύ καλα οτι κανένα κόμμα δεν ειναι πισω από αυτες τις εκδηλώσεις. Αλλά συντασεσαι με την κομματική γραμμή-σπεκουλα και μιλάς για "τσιπραιους" και για το ΣΥΡΙΖΑ.
Να θυμίσω μόνο στους αναγνωστες σου πως την ώρα που το πΑΣΟΚ πασχίζει να αποδείξει οτι ο ΣΥΝ ειναι κόμμα περιθωριακών, πληθαινουν τα δημοσιευματα από το εξωτερικό με εναλλακτικές λύσεις για την κρίση (από αυτες που μας λενε οτι δεν υπαρχουν) με θεσεις κοντα σε αυτες του ΣΥΝ. Στα ματια μου ειναι ξεκαθαρο επομενως γιατι το ΠΑΣΟΚ ακολουθει αυτή τη βρωμικη τακτική του "αυριανισμού" για αλλη μια φορα. Ολο και περισσότεροι Ευρωπαιοι και μη (εκτος από τους αφελεις και τα κομματοσκυλα του ΠΑΣΟΚ) ξέρουν ότι αν πραγματι θελουν να σωσουν το Ευρώ θα αναγκαστουν να προσφύγουν σε μια τετοια λύση κοντα στις θεσεις του ΚΕΑ (κομμα ευρωπαικης αριστερας). Το ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ βεβαια θα εξασφαλίσουν ότι αυτό θα γίνει με ορους εξουσιας και όχι με ορους κοινωνιας όπως θελει η Αριστερα. Μεχρι τότε ομως τα τσιρακια του νεοφιλελευθερισμου θα χρησιμοποιήσουν το χρεος σαν μεσο τρομοκρατιας από την εξουσία προς τους πολίτες για την νεοφιλελευθερη εξαθλιωση μας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑΝΕ ΔΙΚΙΟ...ΕΙΣΑΙ ΣΚΑΤΟΓΕΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΟ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΠΑΣΟΚΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ!!! ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ! ΛΑΜΟΓΙΟ! ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ? ΤΙ ΘΑΡΡΕΙΣ ΠΩΣ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΡΕ ΚΩΛΟΓΕΡΕ? ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ! ΕΙΣΤΕ ΣΚΑΤΟΦΑΡΑ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ. ΨΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ! ΒΡΩΜΟΓΕΡΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΤΟΓΕΡΕ ΚΡΕΤΙΝΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΚΟΠΑΝΕ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΟΥ ΛΑΜΟΓΙΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ!!!

alzap είπε...

@rebel of arts:
Μάλιστα.
(Γιατί η συμπεριφορά σου μου θυμίζει έντονα τον ΕΠΙΣΤΑΤΗ στο 1900 του Μπερτολούτσι;)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αλέκο, εγώ, προσωπικά, δεν βλέπω καμμία μαζική κοινωνική βία εναντίον του ΠΑΣΟΚ ή των βουλευτών του. 40-50 θερμόαιμοι, αλήτες, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ή ό,τι άλλο μπορεί να είναι δεν δημιουργούν πρόβλημα ούτε στο Κόμμα ούτε στην Κυβέρνηση ούτε στο πολίτευμα. Μπορεί να δημιουργούν κάποιες προσωρινού χαρακτήρα αναστολές στους Βουλευτές ατομικά, να τους κάνουν να σκεφθούν 2 φορές πριν εμφανισθούν κάπου, αλλά ώς εκεί... Το γεγονός ότι η πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίζεται απτόητη αυτό δείχνει. Μη το μεγαλοποιούμε, λοιπόν... Θλιβερό φαινόμενο, αλλά όχι καθοριστικό! Ακόμα κι οι βρισιές κι οι μούτζες της πάνω Πλατείας γραφικές κατάντησαν, καθώς δεν προχώρησαν σε κάτι περισσότερο.
Ποιό είναι το πραγματικό σας πρόβλημα; Τι είναι αυτό, που δεν βλέπετε; Θα στο πω σχηματικά: Εγώ και ο αντι-ΠΑΣΟΚισμός μου! Γιατί εγώ και χιλιάδες άλλοι σαν εμένα, που δεν μετέχουμε ενεργά ούτε σε πολιτικές / κομματικές διαδικασίες και αγώνες πεζοδρομιακούς ή άλλους, που δεν προσδιοριζόμασταν ποτέ ως "αντι-ο,τιδήποτε", που ακόμα κι αν δεν ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ, πάντως, είχαμε γι' αυτό αισθήματα από την ανοχή ώς την ουδετερότητα ή κι ώς την ευμενή στάση, τώρα είμαστε πράγματι αντι-ΠΑΣΟΚ! Αυτό είναι το πρόβλημα, που (δεν) αντιμετωπίζετε - όχι οι 100.000 του Συντάγματος, όχι οι 50 προπηλακιστές, όχι οι 500 κατασκηνωτές της κάτω Πλατείας. Χάσατε ακόμα κι όσους στέκονταν ψύχραιμοι, έδειξαν ανοχή στο 1ο μνημόνιο, πίστευαν σε κάποιες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις γενναίου χαρακτήρα, που τώρα τις πήρε κι αυτές η μπάλλα του αντι-ΠΑΣΟΚικού ρεύματος. Γιατί πολύ απλά μεταρρυθμίσεις, που περνάνε μέσα από εξαθλίωση της κοινωνίας και πολιτική οπισθοδρόμηση της χώρας σε περιόδους μετακατοχικές, δεν γίνονται δεκτές σε ηθικό επίπεδο πρωτίστως και σε πολιτικό δευτερευόντως.
Βεβαίως και είμαι αντι-ΠΑΣΟΚ πλέον! Και λυπάμαι γι' αυτό, γιατί το "αντί" ποτέ δεν με χαρακτήριζε ούτε ιδιοσυγκρασιακά ούτε πολιτικά...

ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ είπε...

A.F.MARX ... ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ; ΑΚΡΙΒΩΣ ... ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΕΚΕΙ ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΣΟΥ ... ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ... ΔΕΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΑΠΡΟΣΩΠΑ.

ART REBEL : alzap είπε...
@rebel of arts:
Μάλιστα.
(Γιατί η συμπεριφορά σου μου θυμίζει έντονα τον ΕΠΙΣΤΑΤΗ στο 1900 του Μπερτολούτσι;)

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ... ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ...; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΘΛΙΕ ΥΒΡΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΕ ΟΥΤΙΔΑΝΕ...

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΡΑΣ ; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΩΣ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ .... ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΡΑΣ ... ΟΥΤΙΔΑΝΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ....