Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2011

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ...


Είναι αρκετές οι αρνητικές αναφορές μου στον Φαήλο Κρανιδιώτη.  Επιμένω σε αυτές για όσα απαράδεκτα κατά καιρούς έχει γράψει. Και θα επανέλθω όταν και όποτε χρειαστεί γιατί ο άνθρωπος δεν είναι απλός αρθρογράφος που λέει την άποψη του. Είναι κολλητός και εξ απορρήτων του Σαμαρά, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δικαιοσύνη  όμως αλλά και η αλήθεια το απαιτούν. Το άρθρο του Φαήλου  Κρανιδιώτη με τίτλο  «Η μεταπολίτευση και το αίμα»  αποτυπώνει μια πραγματικότητα. Αποτυπώνει το στίγμα και τις ενοχές.

Είναι σημαντικό νομίζω να κρατάμε πάντα στην άκρη του μυαλού μας μια αλήθεια. Το σημαντικότερο δεν είναι ΠΟΙΟΣ λέει κάτι αλλά το ΤΙ λέει.  





ΥΓ Μην παρασύρεσαι κ. Κρανιδιώτη μου και κυρίως μην παρεξηγείς. Αυτό σου το άρθρο ΔΕΝ σε ξεπλένει για όσες παπαριές έχεις πει κατα καιρούς. Πολύ περισσότερο για όσες θα πεις στο μέλλον. Καλημέρα

4 σχόλια:

kaltsovrako είπε...

έχει δυο τρία σημεία που αξίζει να σταθείς.

Λέει κάποια στιγμή:

"... Αν δεν ήσουν συνοικιακός Τσε Γκεβάρα, ούτε γκόμενα δεν έβγαζες".

Διακρίνω μια πίκρα; Ένα τραύμα;
...................................

Παρακάτω γράφει:

"Τότε, σε αυτό το Άγος και στην ατιμωρησία του, μπήκαν τα σάπια θεμέλια της μεταπολιτευτικής παράγκας, της σημερινής κατάντιας. Γιατί δεν υπήρξε Νέμεση, δεν υπήρξε Γουδί κι η κοινωνία πήρε το βουβό μήνυμα ότι μπορείς ακόμη και την Κύπρο να πουλήσεις και να γλυτώσεις. Βλέπετε τότε δεν υπήρξε Μαύρος Καβαλάρης…"

Δεν καταλαβαίνω ποιούς θεωρρεί υπεύθυνους για το Άγος και ποιοί έπρεπε να τιμωρηθούν; Οι αριστεροί που βγάζαν γκόμενες (και προφανώς για εκείνον φταίνε για το ξεπούλημα της Κύπρου), οι δεξιοί, φίλα προσκείμενοι στις Χούντες τις εδώ, κι αν εννοεί κάτι τέτοιο, γιατί δεν διακρίνει μια Νέμεσις που ξεκίνησε από έναν βασανιστή και έναν "σταθμάρχη"; Τί ήθελε δηλαδή; Γεννοκτονία; Εμφύλιο part 2; Προφανώς το τελευταίο, αν παρατηρήσεις τη φρασεολογία πολλών από αυτούς που τον χειροκροτούν.

Είναι προφανές πως η Κύπρος πουλήθηκε από ηλίθιους (στην καλύτερη) ή πιόνια στην εσωτερική διαμάχη των φιλοΒρετανών (με ό,τι σήμαινε αυτό εσωτερικά) και των Αμερικανόφιλων. Αυτοί όλοι, έχει ξεφύγει προφανώς του Φαήλου, είναι σάρκα της ιδεολογικής του ταυτότητας, δεν είναι κομμάτι των sexy μαλλιάδων με το αμπέχωνο που τόσο ζηλεύει, μέχρι και σήμερα. Επίσης προφανές!

Είναι επίσης ευδιάκριτο πως το Γουδί που αναφέρει είναι μια κατόπιν εορτής προσπάθεια να καπελώσει μια κίνηση ανθρώπων στο Σύνταγμα και να περάσει τον Αντώνη ως το σύγχρονο μαύρο Καβαλάρη της πολιτικής ζωής του τόπου. Και όποιος με πει υπερβολικό θα του θυμίσω πως δεν είναι μακριά το "δόλωμα" που πετάξανε -προφανώς δίχως την επίσημη συγκατάθεση του κόμματος- με το βιντεάκι που δείχνει την πλατεία Συντάγματος γεμάτη κόσμο και μετά τον Σαμαρά "να κάνει restart" (σε μία χώρα βέβαια που στην πραγματικότητα χρειάζεται format. Είναι άλλη συζήτηση όμως).

..................................................

Στον επίλογο γράφει:
"Η δεξίωση του Προέδρου κάθε χρόνο μου θυμίζει εκείνο το Καλοκαίρι. Δεν ρώτησα ποτέ κανέναν που πήγε. Άραγε, όπως περιφέρονται στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με το ποτήρι το κρασί και την χαρτοπετσέτα στο χέρι, ένοιωσαν ποτέ σε καμιά γουλιά την ταγγίλα του αίματος 37 πια χρόνων;"

Και γιατί δε ρωτάς τον διπλανό σου, ρε αδελφέ;

...........................................

Τέλος, επίσης ένα σχόλιο για την παρατηριτικότητα του μικρού Φαήλου. Ενα παιδάκι για να μπορέσει να απομνημονευσει τόσο καλά μια μηχανή της Χωροφυλακής από τόσο κοντά και τόση ώρα, όταν συνήθως η λέξη "χοροφύλακας" ήταν για να κρύβεσαι, ή για να τρώς όλο το φαγητό σου σε αυτή την ηλικία, σημαίνει πως η οικιότητα της οικογενείας του θα ήταν τέτοια εκείνα τα χρόνια, που προφανώς του το επέτρεπε.

Ζήτω λοιπόν, η Δημοκρατία του Φαήλου!

alzap είπε...

:-)

antipasok11 είπε...

Τι έγινε θρασύδειλο πασοκόσκυλο;
Σου την είπε ο Δεξιός και αποφάσισες να τον γλύψεις;

alzap είπε...

Σε μένα την είπε;
Κι εγώ που νόμιζα ότι την είπε στον "Εθνάρχη" σου τον Καραμανλή...
Λάθος έκανα ε;