Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2011

ΔΕΝ ΜΕ ΛΕΝΕ...

...πάρτε το αλλιώς...


Δεν με λένε Αλαβάνο, δεν με λένε Αμβρόσιο, δεν με λένε Χατζηνικολάου, Τρέμη, Πρετεντερη,  Αναστασιάδη και Τριανταφυλλόπουλο, δεν με λένε Ανθιμο και Κασιμάτη, δεν με λένε Μπέη ή  Λαζόπουλο.

Δεν είμαι μητροπολίτης, ακαδημαϊκός, μεγαλοδημοσιογράφος, ιδιοκτήτης  ΜΜΕ και εργολάβος του δημοσίου, δεν είμαι αριστερός αρχηγός αριστερού κόμματος με κάποια εκατομμύρια στις τράπεζες.

Δεν είμαι ο εθνικός διασκεδαστής που πληρώθηκα 15.000.000  ευρώ για τα DVD μου από τον Μπόμπολα ώστε να αποκαλώ τον εκλεγμένο  Πρωθυπουργό της χώρας μου χούντα όταν  το απαιτήσουν οι εργολάβοι που με πληρώνουν. Δεν διεκδικώ δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε αναδρομικά.

Κυρίως όμως δεν παριστάνω τον Ζορό και τον υπερασπιστή των φτωχών με τη σιγουριά που μου δίνουν οι απολαβές μου, εκατομμυρίων ευρώ από κρατικές επιχορηγήσεις, καθηγητικές γνωμοδοτήσεις, αριστερές ή δεξιές δεν έχει σημασία το ίδιο πληρώνονται – οι αριστερές ίσως λίγο περισσότερο, δεν καταδικάζω τους εμπόρους ναρκωτικών κάνοντας παρτυ με κόκα στα κότερα των κολλητών  έχοντας μάλιστα το ακαταδίωκτο ως σελεμπριτυ. Δεν σουλατσάρω στις διαδηλώσεις γιατί είναι μόδα ή γιατί φέρνει ψήφους αλλά μόνο όταν νοιώθω την ανάγκαιότητα. Δεν, δεν… χιλιάδες δεν...

Με λένε Αλέκο και ζω εκεί που γεννήθηκα πριν 53 χρόνια, στα Πατήσια. Σήμερα 3 του μήνα στον λογαριασμό μου υπάρχουν 8 ευρώ. Εφτακόσια ευρώ έφυγαν ήδη την 1η σε χρέη. Το ίδιο βιολί κάθε μήνα. Το αυτοκίνητό μου είναι FIAT SEICENTO 900 κυβικών του 2000. Στην ιδιοκτησία μου και μια μηχανή HONDA  του 2006. Το ρεύμα δεν έχει πληρωθεί εδώ και καιρό. Δεν ντρέπομαι για όλα αυτά, αντίθετα είμαι υπερήφανος.  Γιατί δεν είμαι μαζί με το λαό. ΕΙΜΑΙ λαός.

Δεν είμαι υπέρ  ή μαζί με τους αγανακτισμένους πολίτες. ΕΙΜΑΙ αγανακτισμένος  πολίτης. Αλλά είμαι πρώτα πολίτης και μετά αγανακτισμένος. Και η σειρά  ΕΧΕΙ σημασία. Για όποιον καταλαβαίνει τουλάχιστον.

Όταν λέω ότι είμαι εναντίον των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στην Σερβία ΔΕΝ σουλατσάρω στην Σταδίου πάνω κάτω, ΕΙΜΑΙ μαζί με τους συντρόφους μου στο Βελιγράδι όταν πέφτουν οι βόμβες, όχι πριν, όχι μετά... Και είμαστε εκεί με τη σφραγίδα και τη σημαία του κόμματός μου και του Προέδρου του.
Όταν  λέω ότι είμαι αλληλέγγυος με τον Παλαιστινιακό λαό  ΕΙΜΑΙ μαζί με τους συντρόφους μου στην Γάζα ΕΝΩ βομβαρδίζεται. Όχι πριν, όχι μετά… Και είμαστε εκεί με τη σφραγίδα και τη σημαία του κόμματός μου και του Προέδρου του.

Όταν λέω ότι είμαι ενάντια στο Τούρκικο βαθύ κράτος δεν  γράφω «πατριωτικές» επιστολές σε ιν περιοδικά  και στο διαδίκτυο, ΕΙΜΑΙ μαζί με τους συντρόφους μου έξω από τις φυλακές της Κωνσταντινούπολης αλληλέγγυος με τους φυλακισμένους τούρκους αγωνιστές και  απεργούς  πείνας, με την ΜΙΤ στο κατόπι μας. Και είμαστε εκει με τη σφραγίδα και τη σημαία του κόμματός μου και του Προέδρου του.

Όταν καταδικάζω την κρατική βία και την καταστολή δεν το κάνω στα καφενεία. Το κάνω ως μάρτυρας υπεράσπισης των εξωκοινοβουλευτικών κατηγορούμενων στις αίθουσες δικαστηρίων και στις φυλακές.


Απεργώ ΠΑΝΤΑ όταν το σωματείο μου καλεί σε απεργία ανεξάρτητα απο την πολιτική συγκυρία, απο το χρώμα της κυβέρνησης ή της εργοδοσίας.

Αυτός είμαι εγώ. Καλό ή κακό ΑΥΤΟΣ είμαι!

Και είμαι έτσι γιατί είμαι 35 χρόνια ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι η ιδεολογία μου, η πολιτική μου παιδεία, ο πολιτικός μου πολιτισμός, η πολιτική μου βαρβαρότητα, τα λάθη μου και οι αστοχίες μου.
Στο κόμμα μου ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε η πρωτοπορία της επανάστασης. Κάναμε όμως πολλές φορές και με πολλούς τρόπους όμορφα πράγματα που οδήγησαν την πατρίδα και το λαό και την δημοκρατία μπροστά.

Κοντολογίς, όποια ΚΟΥΦΑΛΑ το ΕΝΝΟΕΙ ότι πρέπει να ΚΑΕΙ το «ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ»  να το πει καθαρά. Γιατί  νοιώθω την υποχρέωση να είμαι εκεί αυτοπροσώπως. Για να υπερασπιστώ το «μπουρδέλο» με νύχια και με δόντια  και όποιο κόστος απέναντι σε όποιον «αγανακτισμένο» ή όχι.

Γιατί ΔΕΝ είμαι πατριώτης ευκαιριακός άρα σέβομαι το αίμα και τις στερήσεις και τις θυσίες όσων αγωνίστηκαν για να υπάρξει το «μπουρδέλο». Γιατί το κόμμα μου με έμαθε ότι η σημαία της πατρίδας ΔΕΝ είναι σημαία ευκαιρίας ώστε πότε να την καίω μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και πότε να την κραδαίνω δέρνοντας μετανάστες.

Γιατί  δεν πιστεύω ότι πρέπει η Αστυνομία να προστατεύει τη Βουλή των Ελλήνων.

Γιατί αν ήμουν γραμματέας του κόμματός μου θα ζητούσα από την αστυνομία να απομακρυνθεί και θα καλούσα τους πολίτες να υπερασπιστούν τη Βουλή και τους βουλευτές. ΟΛΟΥΣ τους  βουλευτές, ΟΛΩΝ των κομμάτων.

Όπως θα καλούσα τους πολίτες να υπερασπιστούν το δικαίωμα ΟΛΩΝ των κομμάτων να κάνουν τις συγκεντρώσεις τους όπου θέλουν και όπως θέλουν.
Γιατί η δημοκρατία δεν είναι υπόθεση μόδας, συγκυρίας και εκτόνωσης αυθεντικής ή στημένης. Είναι πράξη καθημερινή και υποχρέωση όλων των πολιτών απέναντι σε όλους τους πολίτες.


Γιατί ξέρω πόσο εύκολα καταργείται η δημοκρατία σε λίγες ώρες και πόσο δύσκολα και με πόσες θυσίες ξαναχτίζεται.

Αυτά προς το παρόν και τα ξαναλέμε.

35 σχόλια:

zepos είπε...

Κάποιος επιτέλους να πει το αυτονόητο.. Αυτό που έπρεπε να καταλάβουν οι πολιτευτές του πασοκ. Αυτό που από την πρώτη φορά που το ΠΑΜΕ αποφάσισε να καταλάβει τους καταπέλτες των κρουαζιερόπλοιων ήταν ολοφάνερο πλέον.

Ο μόνος τρόπος να σταματήσουν τους τραμπουκισμούς είναι τα αντίποινα με τους ίδιους όρους. Όποτε περπατά αγέρωχα ο τσίπρας οπουδήποτε, πάρε ένα πλήρες λιπαρών στη μάπα αφού πρόκειται για "συμβολικό" βρισίδι..
Όποτε η παπαρήγα πάει για φιλανθρωπική επίσκεψη στο μηχανουργείο, πάρε ένα αυγό από οικολογικές κότες κορινθίας..

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ!

endea neos είπε...

Αλέκο...

Υπάρχουν κι άλλοι σαν και σένα...

Εύχομαι και ελπίζω να είναι αρκετοί... Από όλους τους χώρους... Γιατί...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αλέκο, μαζί σου και σε πιστεύω απόλυτα... Ποιό μέλος του λαού δεν θα τα προσυπέγραφε, άλλωστε;
Υποθέτω, όμως, ότι απευθύνεσαι κυρίως στον Πρόεδρο, πλέον... που μάλλον τόχει χάσει οριστικά το τραίνο, στο οποίο είναι μέσα και ο λαός και το ΠΑΣΟΚ!

Κι επειδή βλέπω σχετικές αναφορές, λέω να πω και τούτο: το πρόβλημα της Κυβέρνησης ή της Νέας Δημοκρατίας ή ακόμη και της Τρόικας δεν είναι πια ούτε ο κ. Τσίπρας
ούτε η Κα Παπαρήγα. Η κοινωνία, ο λαός τους έχει αφήσει ήδη κι αυτούς πολύ πίσω να διοργανώνουν πορείες στο γνωστό δρομολόγιο και μετά να πηγαίνουν σπίτι τους ώς την επόμενη πορεία. Όποιοι βρίσκονται καθημερινά στο Σύνταγμα ή απλώς παρατηρούν το τι συμβαίνει και πώς, το βλέπουν.

alzap είπε...

Ασε ρε Γιάννη τις στρογγυλοποιήσεις και τις ασκήσεις ισορροπίας.

Και κυρίως ίσως πρέπει να πάψουμε μιλάμε εξ΄ονόματος και για λογαριασμό της κοινωνίας, δεν μας φταίει σε τίποτα, και ας μιλήσουμε εκπροσωπώντας ο καθένας μας τον εαυτό του με τρόπο καθαρό και συγκεκριμένο

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη που το πέρασα στο fb χωρίς να σε ρωτήσω, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ευγένειες νομίζω περισσεύουν.

alzap είπε...

Ευχαριστώ Σωτήρη, να είσαι καλά.

ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

Επειδή και η δική μου ζωή "είναι η Πατησίων", επέτρεψέ μου την αντιγραφή. Σ' ευχαριστώ.

xristos είπε...

συντροφε Αλέκο προσυπογραφω αμεσα .
Θα μπορούσα να το ποστάρω στο blog μου΄?

alzap είπε...

Ελεύθερα Χρήστο, ευχαριστώ

alzap είπε...

MENDRINOSq
Είμαστε γείτονες Γιάννη; Καλό αυτό.
:-)
Εγώ σε
ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σου φίλε μου ...
Τυχαία μπήκα εδώ και διαβάζοντας σε , μετά από πολύ καιρό , κατάφερα να πάρω αναπνοή ... Αυτό το συναίσθημα είχα διαβάζοντας σε .
Να είσαι καλά ...
Μαζί σου .

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έχω να πω είναι οτι είχα την τύχη να σε γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί σου για κάποια χρόνια. Και μπορώ ανεπιφύλακτα να επιβεβαιώσω τα γραφόμενά σου.

Ο Αλέκος Στάμου είναι ένας και μοναδικός!
Να είσαι καλά.

Unknown είπε...

Δεν είμαι Πασόκος. Για πολλά και διάφορα έχω ράματα για τη γούνα του. Και η σημερινή του κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα.
Αλλά όταν πρόκειται για τη Δημοκρατία για την οποία αγωνιστήκαμε, και την υπεράσπιση της Βουλής από κάθε ανεγκέφαλο -τάχα μου αγαναχτισμένο- και για την υπεράσπιση των βουλευτών και κάθε ανθρώπου από την φασιστική βία του "κοινωνικά" αποχαλινωμένου τσαμπουκαλή, αγαπητέ φίλε, θα με βρεις στο πλευρό σου, αν η τύχη το έχει φέρει κι έχεις φτάσει πρώτος εσύ...

Filiki Etaireia blog είπε...

Αγαπητε Φιλε,με αλλα διαφωνω μαζι σου και με αλλα συμφωνω.
Βεβαια και εγω θετω το ερωτημα.
Ας υποθεσουμε οτι οι Δανειστες μας καταλαμβανονται απο μια απιστευτη φιλλεληνικη ευσπλαχνια και μας λενε.
Οκευ Ελληνες ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ.
Ωραια.Θετω το ερωτημα απεναντι στον καθε ενα που σημερα λαικιζει.
Θα συνεχισουμε να πορευομαστε με το ιδιο μεταπολιτευτικο μοντελο;
Αν ναι τοτε σε 5 χρονια θα εχουμε παλι χρεος 150 δισ,οσο το φουσκωσε ο εξαφανισμενος απο το 2004 και μετα.
Εκει που διαφωνω μαζι σου ειναι οτι η σημερινη κυβερνηση επρεπε να πει την αληθεια απο την αρχη,να ειναι αποφασιστικη,και να μην ειναι τριχοτομημενη,και αλλα να λεει ο ενας και αλλα ο αλλος.
Υπαρχει προβλημα και ελλειμα ηγεσιας γενικα.
Οποτε ο καθε Τσιπρας,
Θεοδωρακης,Λακης με τα ψιλα επαναστατικα ρεφλεξ,που μεσα απο το γερμανικο καναλι του ALPHA κανει αντιμνημονιακο αγωνα,κ.λ.π.
Η κυβερνηση εχασε και στο μετωπο της επικοινωνιας και της πολιτικης.
Και αυτη την ωρα ο καθε ενας βγαινει στις πλατειες και λεει οτι του καπνισει.Και αν βγει ο Σαμαρας,το 1897 θα επαναληφθει ως οικονομικη πλεον καταστροφη.
ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ.
Αυτες τις μερες ζουμε κατι μαζικα περιεργο.

Μια μαζικη ψυχολογια,κατι που το ονομαζουν κινημα,ο Θεος να το κανει,μια σουπα με υλικα,απο Αντισημιτισμο,Κατσαρολες πολυτελειας,αντιδραστικη Παπαδοκρατια,Αντιμασονους,ΑντιΕβραους,αριστεριστες,Αριστερους,εντιμους αληθινα αγανακτισμενους ανεργους,μαγαζατορες που εκλεισαν τα μαγαζια τους στα οποια απασχολουσαν ανασφαλιστους νεους κλεβοντας το ΙΚΑ,ιδιοκτητες πρατηριων βενζινης που τους σφραγισαν λογω κλοπης σε πειραγμενες αντλιες,συνδικαλιστες μεταμφιεσμενους σε ακομματιστους αγανακτισμενους,αρχιλαμογια εφοριακους που μουτζωνουν τους βουλευτες,εθνικιστες που λιγες μερες πριν χτυπουσαν μεταναστες στον Αγιο Παντελεημονα,φανατικοι οπαδοι της Τατιανας Στεφανιδου και του Ψινακη,παιδια που δεν πρωτευσαν στα tv show,ανθρωποι που δεν μπορουν πια να ξευτιλισουν την πιστωτικη τους καρτα στα πολυκαταστηματα,ανθρωποι ανιστορητοι και ουδεποτε γνωριζοντες τι ακριβως συμβαινει σε αυτην την χωρα,επαναστατες του ΣΥΡΙΖΑ,που εχουν γινει ταγματα εφοδου,κατα το προτυπο της Βαιμαρης,και με αριστερο μανδυα,δερνουν και προπηλακιζουν,φοροφυγαδες και φοροκλεφτες,αφου ακομα και σημερα με στοιχεια,οι 7 στους 10 Ελληνες φοροδιαφευγουν,εντιμοι πραγματικα αλλα και ανεντιμα λαμογια,αλλα κ.λ.π.
Αλλα για ολα αυτα φταιει η αναποφασιστικοτητα.Οταν μια χωρα ειναι σε κατασταση χρεοκοπιας,ΤΗΝ ΣΩΖΕΙΣ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟΥΣ,ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ.
Το θεμα ειναι τι κανεις ΕΣΥ,και οχι ο αλλος.
Φιλικα.
Φωτης.

ΥΓ
Δεν ανηκω σε κανενα κομμα,αλλα δεν ειμαι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ,ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,και κανεις δεν μπορει να παιζει με αυτην,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΣΤΑΖΕΙ 18 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Το προσωποποιώ, λοιπόν, Αλέκο, και σου λέω ότι εγώ τους έχω αφήσει όλους πολύ πίσω... Και αισθάνομαι γι' αυτό τόσο περήφανος και με καθαρή την συνείδηση όσο και εσύ για τις επιλογές σου...
Κι ο καθένας ας κρίνει πού τοποθετείται η κοινωνία σήμερα.

Για τα υπόλοιπα σου απάντησα αλλού σήμερα το πρωί - γιατί μόλις σήμερα έμαθα για το κείμενό σου!
;-)

ted είπε...

Εκείνο που μπορώ να πω είναι"Μπράβο ρε φίλε.Χαρά στο κουράγιο σου.Πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ μπορεί να είσαι δηλαδή;;;Τελικά με κάτι τέτοιους σαν και σένα καλά μας κάνει το Γιωργάκη, μας χρειάζονται κι άλλα!
Δηλαδή θέλει πολλά κιλά μαλακίας και καφρίλας να δηλώνεις ΠΑΣΟΚ για όλα όσα το ΠΑΣΟΚ δήλωνε πως δεν είναι και μας συνέπαιρνε (Εθνική κυριαρχία, Η Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη, ΘΥΜΑΣΑΙ;;;). Το καλύτερο για σενα θα ήταν να είσαι προβοκάτορας. Τότε θα καταλάβαινα τα πάντα! Ή μήπως είσαι;;;;
Αλλά για να είσαι αυτά που δηλώνεις στην ανάρτησή σου οτι είσαι,τι να πω...... Θέλει "αρχίδια" για να το κάνεις,σαν κι αυτά που είσαι!!!!!
Δεν μπαίνω στον κόπο να σου απαντήσω πολιτικά γιατί καταλαβαίνω πως δεν έχει κανένα νόημα! Και μην προστρέξεις να με χαρακτηρίσεις Δεξιό, Ακροδεξιό, Κουμουνιστή ή Αγανακτησμένο.Δεν είμαι τίποτα απο αυτά!

antipasok11 είπε...

Μιλάς και τσαμπουκαλεύεσαι όπως μια τσατσά που της έθιξαν το μπουρδέλο της.
Άξιος ο μισθός σου.

alzap είπε...

Ted. Antipasok:
Νομιζω οτι μετα τα σχολια σας γινεται ακομα πιο καθαρο το περιεχομενο της αναρτησης.
Σας ευχαριστω.

antipasok11 είπε...

Παρακαλώ,υποχρεωσή μου εγκάθετε του συστημικού Πασοκ.

Κι αντί να έχεις το θράσος να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα της παρέας του Γιωργάκη,κοίτα και λίγο γύρω σου τα κλειστά μαγαζιά,τη φτώχια,τη γκετοποίηση και την εγκληματικότητα,όλα έργα του Πρωθυπουργού σου.

εαμίτης είπε...

Έλα Αλέκο δεν τα λες ακριβώς όπως έγιναν . Όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Σερβία εσύ και το ΠΑΣΟΚ σου τους βοηθάγατε... Όταν σε διόριζαν από το παράθυρο εσένα και τους "συντρόφους" ( πόσο έχετε ξεφτυλίσει τη λέξη αυτή) σου όλα ήταν καλά... Μαθήματα ήθους από διεφθαρμένους πρασινοφρουρούς να κάνεις στα παιδιά σου , τα οποία σύντομα θα σε καταλάβουν και θα σε ΦΤΥΣΟΥΝ κατάμουτρα !

A.F.Marx είπε...

Αν ήσουν γραμματέας του κόμματός σου λοιπόν, θα ζητούσες να τηρηθεί το Σύνταγμα και να ψηφιστεί το Μνημόνιο ως διεθνής σύμβαση (που απαιτεί 180 ψήφους) και όχι ως απλό νομοσχέδιο (που απαιτεί μόνο 151);
Ή είσαι και συ της άποψης ότι το Σύνταγμα μπορεί να είναι ελαστικό, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις;
Γιατί, αν είναι έτσι τότε δεν μιλάμε για Σύνταγμα, αλλά για σώβρακο.

alzap είπε...

Εαμιτης:
Να μου επιτρέψεις να το τοποθετήσω οσο πιο διακριτικά γίνεται.
Ασε το ΕΑΜ ησυχο, δεν σου φταίει σε τιποτα.
Κυρίως ομως να θυμάσαι πάντα οτι κουκουλοφόροι ΕΑΜΙΤΕΣ δεν υπήρξαν ΠΟΤΕ, αν με κταλαβαινεις...


A.f.Marx:
Αν ήμουν γραμματέας η πρόεδρο; του κόμματος μου αδελφέ θα ζητούσα να γίνει δημοψήφισμα ή εκλογές. Να είσαι καλά.

marina11 είπε...

Αγαπητέ Αλέκο,

Όλοι εσείς οι τιμητές της Δημοκρατίας που έχετε οργανωθεί ,και πολύ καλά κάνατε, σε συντεταγμένα κόμματα και είστε ενεργοί πολίτες του κόσμου και της χώρας μας πολύ καλά κάνετε και ανυσηχείτε για το που θα οδηγήσει μια γενικευμένη αγανάκτηση του Λαού αν δεν εκπροσωπείται από κάποιο κόμμα της Βουλής.
Αν είστε πράγματι συνειδητοποιημένοι πολίτες θα έχετε σίγουρα μάθει και νιώσει στο πετσί σας ότι αυτή την στιγμή στην χώρα μας συντελείται το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία των λαών όταν και σε όρους συμβολαίου πια απροκάλυπτα και όχι άτυπα όπως σε δικτατορίες τύπου Λατινικής Αμερικής ξεπουλιέται κάθε πανανθρώπινη κατάκτηση για τα θεμελιώδη δικαιώματα των λαών στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Θα περίμενα από τους εκπροσώπους μου στην Βουλή να θέσουν έστω και μία ερώτηση αμφισβήτησης για την κατάφορη αυτή παραβίαση του Συντάγματος. Ουδείς από όλα τα κόμματα εμφανίστηκε να αξιώσει να συζητηθεί η ουσία του πράγματος δηλαδή η ίδια η υπογραφή της κατάπτυστης σύμβασης, που παραχωρεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας στους δανειστές μας. Το μόνο που για να θολώσουν τα νερά διαπραγματεύονται είναι το παράρτημά της, το μνημόνιο ( που αναφέρεται απλά στην διαδικασία ξεπουλήματος για το τι θα ξεπουλήσουμε πρώτο και τι δεύτερο. Η σειρά είναι το πρόβλημα και το τίμημα), ουσιαστικά σιωπηλώς αποδεχόμενοι και επικυρώνοντάς την παράνομη σύμβαση παμψηφεί.
Θα περίμενα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που η μόνη του αρμοδιότητα είναι η διαφύλαξη του Συντάγματος να βγει και να πει με ειλικρίνεια στον Λαό τι συμβαίνει.
Ότι δεχόμαστε ένα βάναυσο οικονομικό πόλεμο και ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την Χώρα στους οικονομικούς εχθρούς της.
Αν ήμουν ένα υγιές στέλεχος κάποιου κόμματος όπως εσύ, αυτή την στιγμή θα οργανωνόμουνα με όλα τα υγιή στελέχη του κόμματός μου για να καταδικάσω τις πρακτικές και αυτούς που υπέγραψαν την σύμβαση ξεπουλήματος της Χώρας μου.
Θα εξέλεγα νέο Αρχηγό ανεξαιρέτως σε όλα τα κόμματα έφόσον όλοι κάνουν ότι δεν βλέπουν και μετά θα παρουσιαζόμουν στον Λαό της πλατείας και της κάθε πλατείας χωρίς να φοβάμαι μην με λιντσάρουν.
Αν συνέβαινε αυτό, πραγματικά ο Λαός δεν θα ήξερε ποιο κόμμα να πρωτοψηφίσει. Η πολυπόθητη Δημοκρατία θα έλαμπε και εσύ θα είχες κάνει το χρέος σου απέναντι στην Δημοκρατία.
Αν είχα την ευκαιρία να περάσω έξω από το Σύνταγμα της Βουλής, θα έριχνα με όλη μου την καρδιά μια μούτζα σε όλους αυτούς τους εντεταλμένους του Λαού που αγανακτούν αλλά δεν τολμούν να πουν την γνώμη τους. Σε όλους τους Βουλευτές που έχουν καθαρή την Συνείδησή τους και έχουν προσφέρει τόσα χρόνια στον τόπο. Και θέλω ακόμα να πιστεύω ότι είναι πολλοί. Για τους άλλους που συνομώτησαν που είναι διεφθαρμένοι δεν χαλαλίζω ούτε την μούτζα μου γιατί θα πάει χαμένη.
Είμαι η Μαρίνα και ζω στην Ρόδο με τις ίδιες συνθήκες που ζεις πάνω κάτω κι εσύ. Δεν υπήρξα ποτέ τόσο ενεργός πολίτης όπως εσύ και μετανιώνω δημοσίως γι΄αυτό.
Δεν υπήρξα ποτέ οργανωμένη σε οποιοδήποτε κόμμα γι’ αυτό και δεν έχω πρόσβαση σε αυτά. Η μόνη μου διέξοδος για να δηλώσω την αγανάκτησή μου είναι η πλατεία. Το ξέρω ότι δεν οδηγεί πουθενά αυτό. Το κάνω μόνο και μόνο για να ξυπνήσω εσένα που είσαι οργανωμένος στο κόμμα σου και πραγματικά σε εκτιμώ.
Γι’ αυτό σου στέλνω μια μούτζα αγάπης μέσα από την καρδιά μου, για να δεις ότι κι εγώ θέλω την Δημοκρατία αλλά μόνο μαζί σου και με τους ομοίους σου. Όχι με αυτούς που εξαπάτησαν κι εσένα κι εμένα βάναυσα.
Όσοι είστε οργανωμένοι σε κόμματα ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ για να σωθεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

alzap είπε...

marina11:
Σε ευχαριστώ για την αλήθεια σου και την ειλικρίνεια σου.

Οι πλατείες πρέπει να είναι πάντα γεμάτες, έχεις δίκιο. Η Δημοκρατία ενισχύεται και ΔΕΝ κινδυνεύει απο ενεργούς πολίτες που διαμαρτύρονται και διεκδικούν.

Κινδυνεύει απο τραμουκισμούς και βια. Σε αυτό αναφέρομαι.
Να είσαι καλά.

antipasok11 είπε...

Είσαι και κωλοτούμπας.
Από εκεί που φώναζες κατά των αγανακτησμένων,τώρα μιλάς για πλατείες που πρέπει να είναι πάντα γεμάτες.

Δε ντρέπεσαι;

tzonakos είπε...

Εχω διαβάσει το κείμενό σου απο την πρώτη μέρα που το ανάρτησες.
Σε διάβαζα απο παλιά και είχα/εχω μια εκτίμηση που τώρα αναγκάζομαι να αποσύρω αφου δηλώνεις πιστός στο σωματείο ( !!! ) στην απεργία ως -ίσως μοναδικό- μέσο λύσης ( !!! ) και υπερασπίζεσαι τα κόμματα και την Βουλή, άρα μάλλον σε ικανοποιούν όπως λειτουργούν και δεν πιστεύεις οτι κάτι απο αυτά πρέπει να αλλάξει ενω εγω αντίθετα πιστεύω οτι όλα αυτά πρέπει να πάψουν.
Η επιμονή κάποιων να λινκάρουν αυτό το θέμα ως άξιο προσοχής με έκανε να αφήσω σχόλιο.
Να με συγχωρείς, χωρις να θέλω να σε προσβάλλω, διαφωνώ. Και τις σκέψεις μου δεν μου τις επιβάλλει κανένα κόμμα και κανένα #$%&* "σωματείο".
Καλό βράδι :)

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

φίλε Αλέκο,
προσυπογράφω την ανάρτησή σου. Είμαστε πολλοί αυτοί που σκεπτόμαστε με τον ίδιο τρόπο.Αυτοί που βάζαμε και θα συνεχίζουμε να βάζουμε πλάτη στα δύσκολα της παράταξής μας και αποχωρούσαμε διακριτικά από το προσκήνιο, όταν αυτή φαίνονταν παντοδύναμη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Δεν είναι καθόλου απίθανο πολλοί απ' αυτούς που είναι έτοιμοι σήμερα να μπουκάρουν στο "μπουρδέλο" να κράδαιναν με περισσό φανατισμό τις σημαίες των μεγάλων κομμάτων, που σήμερα φτύνουν και πετροβολούν, όταν ήταν ζωντανές οι ελπίδες του "βολέματος". Αυτοί που τη Δημοκρατία τη μετρούν με το περιεχόμενο της τσέπης τους. Αυτοί , που δεν είναι ΜΑΛΑΚΕΣ να παραμένουν σταθεροί στις αξίες τους και να υπερασπίζονται τις ιδέες τους!

alzap είπε...

@antipasok11:
Κατά των τραμπούκων, της βίας και των κουκουλοφόρων είμαι. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις, λόγω ιδιοσυγκρασίας μάλλον, αλλά τουλάχιστον κάνε μια προσπάθεια.


@tzonakos:
Λυπάμαι που σε απογοήτευσα αλλά ναι θα υπερασπίζομαι μέχρι τέλους τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις θεσμικές κατακτήσεις του λαού μας όπως η κοινοβουλευτική δημοκρατία και το δικαίωμα στην απεργία.


@χρηστο:
Έχει πολλές αλήθειες το σχόλιό σου. Καλημέρα.

"Κρισσαίος" Σύλλογος Ελεύθερων κ΄ Αυτόνομων Δυτών Νομού Φωκίδας είπε...

Μπράβο σύντροφε Αλέκο, νομίζω ότι υπάρχουν εκατομμύρια έξω που αισθάνονται και σέβονται αυτά που λες και γράφεις και είναι σήμερα με την πλάτη στον τοίχο γιατί τους φοβίζει ο άκρατος λαϊκισμός και η Φασιστική νοοτροπία των "Ελληναράδων" που ισοπεδώνουν και εξισώνουν τα πάντα. Ας κάνουμε εμείς την αρχή για την αφύπνιση των Δημοκρατικών πολιτών και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.
Νίκος Σταντζούρης

alzap είπε...

Κρισσαιος:
Νίκο σε ευχαριστώ και ναι ας κάνουμε την αρχή ο καθένας στον τόπο του, στη γειτονιά του, στο πόστο του. Ας μην περιμένουμε ανωθεν παροτρυνσεις. Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.
Να είσαι καλά.

Νάσος Αναγνωστόπουλος είπε...

ο καθενας μιλαει για τον εαυτο του...

antipasok11 είπε...

Δεν με πείθεις ότι είσαι κατά της βίας και των τραμπουκισμών.
Είσαι ένθερμος υπστηριχτής της νέας κατοχής της Πατρίδας μας από το ΔΝΤ και το Μνημόνιο και μέσα στο ιδεολογικό σου πελάγωμα αδυνατείς να δεις το ποιός ασκεί βιά σε ποιόν.
Είσαι αναπόσπαστο κομμάτι του κατεστημένου που λεηλατεί το Λαό μας,αλλά λόγω ιδιοσυγκρασίας είναι δύσκολο να το παραδεχτείς στον εαυτό σου.

Malamas είπε...

να είσαι καλά, το διάβασα και ανατρίχιασα... οξυγόνο εκεί που δε μπορούσα να πάρω ανάσα

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Κάτι πρέπει να έχει το νερό στα Πατήσια γιατί σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Τα σέβη μου, γείτονα.

alzap είπε...

Νασος:
ΚΑΙ αυτό...


Malamas:
Σε ευχαριστώ.


Πιγκουίνος:
Πολλοί Πατησιώτες μαζευόμαστε. Μήπως να πιούμε καφέ μια μέρα;
:-)
Καλησπέρα κι ευχαριστώ.