Παρασκευή, Νοεμβρίου 19, 2010

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ κ.ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...


...γιατί με λόγο απλό, κατανοητό, έξυπνο, ριζοσπαστικό, υποδεικνύετε ότι εκτός από την δημοκρατία που δεν έχει αδιέξοδα και η αριστερά μπορεί να έχει διέξοδο.

Γιατί οι θέσεις σας στην σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σηματοδοτούν κάποια βασικά σημεία αυτών που στο δικό μου μυαλό μπορεί και πρέπει να είναι η σύγχρονη ριζοσπαστική, δημοκρατική αριστερά. Αν η αριστερά βεβαίως έχει να κάνει με τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, με πράξεις που αντιστοιχούν στα λόγια της και όχι με επιχειρήσεις και μικρομάγαζα αυτοεπιβεβαίωσης με όρους «αριστερού» μάρκετινγκ. Και τα λέω αυτά γνωρίζοντας πως ενδεχομένως δεν νοιώθετε ή δεν θέλετε να σας αποκαλούν αριστερό.


Είμαι σίγουρος πως σε λίγο οι κακόβουλες ρετσέτες και η απόπειρα απαξίωσης σας θα γίνει το αγαπημένο και καλοπληρωμένο χόμπι πολλών και ετερόκλητων στοιχείων και συμφερόντων.

Είμαι ωστόσο αισιόδοξος ότι το στοίχημα θα το χάσουν γιατί δεν αντιλαμβάνονται το κρίσιμο ποιοτικά στοιχείο. Ότι δηλαδή δεν έχετε να χάσετε τίποτα σε αυτή την ιστορία παρά μόνο την ψυχή σας. Και αυτήν, την ψυχή σας, εγώ είμαι σίγουρος ότι δεν την διαπραγματεύεστε.

Και επειδή τα στοιχήματα τα κοινωνικά δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι υπόθεση κάποιων bookers αλλά υπόθεση των πολιτών, εξαρτάται αποκλειστικά από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης το αν η χαραμάδα ελπίδας θα γίνει μεγάλη δίοδος για ένα καλύτερο μέλλον.

17 σχόλια:

NOSTOS είπε...

Καλησπερα σας..δεν μπορω να μην συμφωνησω με την αναρτηση αυτη..απλα θελω να προσθεσω κατι..δεν εχω αναγκη να ευλογησω τα γενια κανενος,και ιδιως πολιτικου,ομως ο Μπουταρης δεν ειναι πολιτικος που τον εχει διαφθειρει το συστημα..ειναι ενας απλος καθημερινος ανθρωπος..ειναι ενας απο εμας που το μερακι του να ασχοληθει με τα κοινα τον εφτασε μεχρι εδω,οι τρικλοποδιες που θα του βαλουν θα ειναι πολλες και απο παντου, πιστευω ομως να τα καταφερει,οπως εχει αποδειξει οτι ο ιδιος εχει κερδισει πολλες προσωπικες μαχες.Καλο σας βραδυ κι ευχαριστω για την φιλοξενια σας εδω.

alzap είπε...

@NOSTOS:
Εχεις δίκιο.
Ευχαριστώ.

dimitris rousounelos είπε...

Είπες: "Είμαι σίγουρος πως σε λίγο οι κακόβουλες ρετσέτες και η απόπειρα απαξίωσης σας θα γίνει το αγαπημένο και καλοπληρωμένο χόμπι πολλών και ετερόκλητων στοιχείων και συμφερόντων"
Το 'χουμε ξαναδει το "έργο" αλλά εύχομαι και πιστεύω κι εδώ να αποδειχθεί η ψυχή του Κυρ-Γιάννη δυνατή και άδολη σαν τους εξαίρετους οίνους των αμπελιών του.

Costas είπε...

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ....ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ....ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ

alzap είπε...

@costas:

Σε αυτή τη διεύθυνση θα βρεις ότι χρειάζεσαι:

http://www.fsa.gr/%CE%95%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82%CE%A6%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD/tabid/95/Default.aspx

Καλή σου νύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται χοντρό κομματόσκυλο;
Προσυπέγραψες κι εσύ τη διαμαρτυρία της Πασκ-ΑΤΕ ή κάνεις την πάπια-πάγκαλο;

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Ανήκω στην ομάδα των συντακτών της ανακοίνωσης και είμαι υπέυθυνος απέναντι στο νόμο για την ιστοσελίδα που δημοσιεύτηκε.
Καλή σου μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Εαν ανήκεις στη συντακτική ομάδα της ανακοίνωσης αγαπητέ μου,τότε η διγλωσσία αποτελεί ιδεολογικό σου "προσόν".
Κρίμα.

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Αν προσυπέγραψα είμαι δίγλωσσος, αν όχι είμαι πάπια. Σωστά;
Δεν την γλυτώνω με τίποτα...
Καλή σου μέρα!

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Αλεκάκο,
Γράψε κάτι....τόσο καιρό σιωπή.

Μανώλης είπε...

Δεν σε φοβάμαι Αλεκάκο. Οι συνάδελφοι σου φάγαμε τη φόλα,αλλά εσύ προστατευμένο κομματοσκυλο, βρίσκεσαι στον αφρό.

Φτου σου!
Δεν ντρεπεσαι ρε και εσύ και τα κολλητάρια σου τα παντελόνια που φοράτε!

alzap είπε...

@Μανωλης:
Καλά κάνεις και δεν με φοβάσαι, δεν πρέπει και δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να με φοβάσαι.

Απο την άλλη βεβαίως την ίδια ακριβώς φόλα που έφαγαν οι συναδελφοί μου τρώω κι εγώ. Δυστυχώς για όλους μας.

Αν όμως έχεις κάτι άλλο υπ΄όψιν σου στοιχειοθετημένο ευχαρίστως να σε ακούσω. Όπως επίσης να μάθουμε όλοι σε τι συνισταται ακριβώς αυτή η "προστασία" αλλά και ο "αφρός".

Περιμένω.

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται χοντρέ;
Σου τέλειωσαν οι ανοησίες περί καλού μνημονίου και ΔΝΤ και τώρα τρέχεις να σώσεις το τομάρι σου;
Μεγάλος Σοσιαλιστής και τρανός Αριστερός είσαι βρε συ,τι να σου πω!

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Σωστό κι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ Αλέκο μου,το μόνο που βλέπω είναι ότι εκεί στο Πασοκ,έχετε γίνει πιο Δεξιοί και από τους καθαρόαιμους Δεξιούς με αποτέλεσμα ο κόσμος να έχει χάσει την ελπίδα του,να γίνεται βορά του μεγάλου Κεφαλαίου και επιπλέον να εκμηδενίζεται η έννοια του κοινωνικού κράτους.
Νομίζω ότι είναι ώρα να αποποιηθείτε το "σοσιαλιστικό" από την ονομασία του κόμματος σας και πολύ περισσότερο να επιστρέψετε εκεί που πραγματικά ανήκει, την έννοια του "αριστερού" που έδώ και χρόνια βλέπω με τι αυταρέσκεια αρέσκεστε να χρησιμοποιείται σαν αυτοπροσδιορισμό πολιτικής Τιμής...



Καλησπέρα.

Γιώργος.

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Καλησπέρα Γιώργο.
Ευχαριστώ για το σχόλιο.

Αθανασία είπε...

Καλέ μου γειάσου!ε,ήρθα να σου πώ ότι μετακόμισα,και ότι θα με βρίσκεις πλέον εδώ-ahtida.wordpress.com καλημέρες...