Σάββατο, Νοεμβρίου 13, 2010

ΑΝΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ...... το αγαπημένο μου τραγούδι για την ημέρα που ξημερώνει αύριο.

Μια μέρα που μπορεί να αποδειχτεί σημαντική για όλους εμας που ζούμε, αναπνέουμε, αγαπάμε και μισούμε, χαιρόμαστε και πενθούμε,  στην Αθήνα.

Γεννήθηκα και ζω μέχρι σήμερα στα Πατήσια. Μεγάλωσα τη δεκαετία του 60 στα Ανω Πατήσια όταν οι περισσότεροι δρόμοι ήταν ακόμα χωματόδρομοι και τα σπίτια μονοκατοικίες.

Ένοιωσα, έζησα και συμμετείχα, έχω την ευθύνη στο μέτρο που μου αναλογεί, τη μετάλλαξη της γειτονιάς, της πόλης, της ζωής μου.

Αύριο  έχουμε μια σπάνια ευκαιρία. Αύριο μπορούμε να (ξανα)ανοίξουμε το παράθυρο στην ελπίδα, στην αλληλεγγύη, στην ανθρωπιά, στον πολιτισμό. Η αυριανή Κυριακή μπορεί να γίνει το ξεκίνημα μιας πορείας που θα σταματήσει το χυδαίο και φρικαλέο πρόσωπο της ακροδεξιάς και του φασισμού που ξαναζωντανεύει και βγαίνει με θράσος στο προσκήνιο.

Είναι τόσο φανερή η πραγματικότητα που δεν νομίζω ότι χρειάζονται άλλα επιχειρήματα.


Σας χαρίζω το τραγούδι και εύχομαι όλοι μαζί να χαρίσουμε αύριο το βράδυ μια ευκαιρία στην ελπίδα.ΥΓ. Στα σχολεία της Γκράβας σε ένα εκλογικό τμήμα θα είμαι απο τις 7 το πρωί και εύχομαι  αργά το βράδυ που θα βγω να συναντηθούμε σε μια άλλη πόλη.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα λες τόσο μεστά και όμορφα που για λίγο αφέθηκα και νόμισα ότι είσαι ΚΚΕ...

υγ.Δεν έχω παρωπίδες.Μακάρι να βγεί ο Καμίνης και ακόμη περισσότερο μακάρι να σταθεί άξιος της μέχρι τώρα πορείας του.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι το νεοφιλελεύθερο πλέον ΠΑΣΟΚ προτείνει
στις δύο μεγάλες πόλεις προσωπικότητες κινούμενες στο φάσμα που
βρίσκεται αριστερότερα του ίδιου, οι πολίτες, ψηφίζουν πράγματι
αριστερότερα και το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει, διατυμπανίζοντας ότι εγκρίνεται
μ' αυτόν τον τρόπο από τους πολίτες η (επιεικώς) δεξιόστροφη πολιτική
του...

Άβυσσος η ψυχή όλων!!!
;-)

alzap είπε...

@asteroid:
Πράγματι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου με παρωπίδες και κομματική εμπάθεια που αρνείται να δει πως τις δύο νικηφόρες για τους πολίτες επιλογές προσώπων τις έκανε ο πρωθυπουργός που αποκαλείς φιλελεύθερο...
Μήπως ήσουν και συ υπερ της αποχής;

Ανώνυμος είπε...

Η γνωστή τακτική:
Εγλωβίζεις αριστερές απόψεις και πρόσωπα σε καθαρά Δεξιές πολιτικές.
Μέγας μάστορας σε αυτή την τακτική το σοσια-ληστρικό Πασοκ,λιπαρό,πράσινο κομματόσκυλο.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αλέκο μου, είμαι απολύτως εναντίον της αποχής κι αν παρακολουθούσες τι γράφω είτε στο FB είτε στο blog θα τόχες διαβάσει.
Στις επιλογές των κκ. Καμίνη και Μπουτάρη σύρθηκε ο Πρωθυπουργός, δεν τις επέλεξε, ακριβώς επειδή δεν υπήρχε περίπτωση στο σημερινό κλίμα να εκλεγεί Κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Είναι γνωστό ότι το Κόμμα δεν ήθελε κανέναν από τους δύο και δεν βοήθησε κανέναν από τους δύο - αλλά και ότι κι οι δύο δεν ήθελαν βοήθεια από το Κόμμα ακριβώς για να μη ταυτισθούν και ψάχνουν την ψήφο τους, φαντάζομαι.
Από την άλλη πλευρά, ακόμα κι αν αυτό δεν ισχύει απολύτως, είναι πασίγνωστο και μη επιδεχόμενο αμφισβήτηση το ότι το 2006 ο σημερινός Πρωθυπουργός απέρριψε μετ' επαίνων την στήριξη του κ. Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να βυθίσει για μιαν ακόμη τετραετία τον Δήμο στην οπισθοδρόμηση, στην παρακμή, στην ανυποληψία...

Καλό, λοιπόν, είναι να έχουμε μνήμη για να μπορούμε να έχουμε και κρίση - αλλιώς δεν γίνεται!
;-)

alzap είπε...

@asteroid:
Δεν σύρθηκε, το ήθελε. Αυτό θα το πιστοποιήσουν τόσο η Δημοκρατική Αριστερά όσο και ο Μπουτάρης. Κι αυτό κοντρα σε διάφορα μεγαλοστελέχη και παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και του "δημόσιου βίου"...

Και βεβαίως σε αυτό συμφωνούμε απολύτως:
"Καλό, λοιπόν, είναι να έχουμε μνήμη για να μπορούμε να έχουμε και κρίση - αλλιώς δεν γίνεται!"
Καλή σου μέρα και πολλά φιλιά.