Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2010

Ο "ΠΑΠΑΔΟΣΠΡΩΓΜΕΝΟΣ" ΚΑΙ Ο "20 ΕΥΡΩ Η ΕΡΩΤΗΣΗ"...

...θα γίνουν λέει οι νέες σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ.

Όταν την «αντιμνημονιακή» πολιτική επιθυμεί να την εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΝ κάνοντας σημαία τον  "παπαδοσπρωγμένο" βουλευτή του υπολοίπου Αττικής αλλά και τον «20 ευρώ η ερώτηση» μεγαλοδικηγόρο, τότε γίνεται κατανοητό το γιατί και το πως της κατρακύλας, της αποσύνθεσης και της σήψης στο χώρο.

Και μια δωρεάν συμβουλή προς τους καραγκιόζηδες και θεομπαίχτες:

Αν κάποιος διαφωνεί με το κόμμα του και την πολιτική του στο σύνολό της, αν πιστεύει ότι αυτή πολιτική είναι καταστροφική για τον λαό, αν πολύ περισσότερο ισχυρίζεται ότι έχει εναλλακτική πρόταση, τότε καταγγέλλει και ΑΠΟΧΩΡΕΙ από το ΚΟΜΜΑ και όχι από μία συνεδρίαση ενός οργάνου...



ΥΓ: Ρε συ Μητρόπουλε, ΠΟΣΟ χαϊβάνια θεωρείς τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ αλλά και  τους εργαζόμενους στο σύνολό τους ανεξάρτητα κομματικών προτιμήσεων; ΠΟΣΟ;

13 σχόλια:

Αναζήτηση είπε...

Μήπως είναι αρκετά γκεμπελικό να χαρακτηρίζουμε ΄΄παπαδοσπρωγμένο΄΄ και ΄΄20 ευρώ η ερώτηση΄΄ δύο ανθρώπους που ανοιχτά εξέφρασαν την αντίθεσή τους εναντίον της λαίλαπας του μνημονίου; Μήπως θα έπρεπε, αντίθετα, να επαινεθούν για τη στάση τους;

alzap είπε...

@Αναζήτηση:
Καλησπέρα.
Άλλα χαρακτηριστικά ο ένας και άλλα ο άλλος.
Ο καθένας τα δικά του.

Κοινό τους σημείο ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός.
Όχι επειδή το λέω εγώ αλλά επειδή προκύπτει απο τα παζάρια και τις πράξεις τους.

Την αντίθεση τους στο μνημόνιο μπορεί και πρέπει να την καταθέτει δημόσια και ανοιχτά όποιος πιστεύει ότι πρέπει να το κάνει.
Η αντίθεση αυτή ωστόσο για να είναι αυθεντική δεν πρέπει να εξαρτάται απο το αποτέλεσμα πολυποίκιλων παζαριών για θέσεις και καρέκλες. Νομίζω...

ΥΓ: Οι χαρακτηρισμοί αποδίδουν πράξεις και γεγονότα, δυστυχώς.

Και πραγματικά ελπίζω ο Τσίπρας να αποφύγει το ατόπημα. Γιατί παρά την αντίθεσή μου ξέρω και εγώ ότι αυτός ο πολιτικός χώρος έχει μια αξιοπρέπεια.

Ανώνυμος είπε...

Μα αξιζει ο κοπος και ο χρονος να ασχολειται κανεις με το Μητροπουλο?
Ο ανθρωπος ειναι η γλαστρα των πρωινων της Ελληνικης TV.
Τετοια "σοβαρα" πολιτικα στελεχοι δεν εχουν θεση στο ΠΑΣΟΚ.Αν μπορει ας παρουσιασει το ποινικο του μητρωον στο ρεζουμε του.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αλέκο, με δυό λόγια απλά και σταράτα, το πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας σήμερα δεν είναι ούτε ο Μητρόπουλος ούτε και κανένας άλλος απ' όσους περιφέρονται από κόμμα σε κόμμα κι από κανέλι σε κανέλι σε αναζήτηση ρόλου... Κακώς ασχολούνται όσοι ασχολούνται μ' αυτό ή μ' όποιον άλλο και τους κάνουν σταρ.
Το πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας είναι το Μνημόνιο κι η ολέθρια πολιτική, που ακολουθείται, χωρίς ελπίδα διεξόδου. Κάθε τι άλλο αποπροσανατολίζει...

alzap είπε...

@asteroid:
Φαντάζομαι ότι έχεις άποψη για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο. Και εγώ θα έλεγα ότι οι πολιτικές με τις οποίες φτάσαμε στο μνημόνιο είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα απο το ίδιο το μνημόνιο.

Και βεβαίως είναι πάντα ελπιδοφόρο να ακούμε συγκεκριμένες πολιτικές αντικατάστασης στην πράξη εδώ και τώρα του μνημονίου.

Εσύ έχεις δει ή ακούσει κάτι;

Εγώ πάντως όχι...
Δυστυχώς!


ΥΓ. Για τον Μητρόπουλο ξέρεις πολλά περισσότερα απο μένα.
Ταιριάζει να γίνει η σημαία του πολιτών που υποστηρίζουν τον ΣΥΝ;
Τί λές;

Ν.Σ. είπε...

Η πρωτη ερωτηση που θα εκανα ήταν αφου ο μητροπουλος ειναι αυτος που ειναι γιατι ηταν στο Εθνικο Συμβουλιο του ΠΑΣΟΚ;

Η δευτερη ερωτηση θα ηταν απο που προκυπτει ότι το ΠΑΣΟΚ ειναι του Γιωργου και του Ξυνιδη και όχι όλων ημων που το χτισαμε και το βλεπουμε να ξεπουλάει τη χωρα μας για τα προσωπικα οφελη της διεθνους καριερας του Προεδρου του;

Η τριτη μου ερωτηση θα ηταν αν ξερεις να απαντησεις ποσα σωματεια έχει εκπροσωπησει ο Μητροπουλος και ποσες δικες εχει κερδισει υπερ των εργαζομενωνδημιουργωντας δικαστικα τετελεσμενα πανω στα οποια χτιστηκαν κατακτησεις εργαζομενων;

alzap είπε...

@N.Σ:
Για την πρώτη ερώτηση θα σου πω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο κόμμα με ένα τεράστιο Εθνικό Συμβούλιο, πάνω απο χίλιοι νοματαίοι συγκροτούν το όργανο. Μέσα σε αυτούς τους χίλιους υπάρχουν αρκετά "φυντάνια" δυστυχώς. Υπάρχουν, ελέω μηχανισμών, και κάποιες χειρότερες του Μητρόπουλου περιπτώσεις.

Τη δεύτερη ερώτηση δεν την πολυκαταλαβαίνω σε ότι αφορά τους τίτλους ιδιοκτησίας. Ποιοί είμαστε ΕΜΕΙΣ, ποιοί είναι ΑΥΤΟΙ, ποιοί είσαστε ΕΣΕΙΣ; Ο καθένας μας μπορεί να περιφέρεται και να λέει ότι ΑΥΤΟΣ έχτισε το "καλό" ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό είναι μια ανόητη προσέγγιση.

Εγώ ας πούμε που είμαι 34 χρόνια στο οργανωμένο ΠΑΣΟΚ δεν διεκδικώ τίτλους ιδιοκτησίας.
Το μόνο που διεκδικώ είναι το μερίδιο ευθύνης για τα καλά αλλά κυρίως για τα ΛΑΘΗ που έκανε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια. Κι αν κάποια στιγμή πιστέψω ότι τα λάθη δεν είναι λάθη αλλά σκοπιμότητα και στρατηγική θα πάρω το καπέλο μου και θα φύγω. Τόσο απλά.

Κι αυτό γιατί ότι όποιος πιστεύει ότι το κόμμα του ξεπουλάει τη χώρα του κι αυτός παραμένει για να ψελλίζει διαφωνίες τότε νομίζω ότι είναι ο απόλυτος πολιτικός τυχοδιώκτης και αλήτης.

Για το τρίτο θα σου απαντήσω ότι γράφω όσα γράφω επειδή ακριβώς ΞΕΡΩ. Ξέρω επίσης ότι ξέρουν και στον ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό και με εκπλησσει η επιλογή τους. Και θα συνιστούσα να μάθεις κι εσύ για να μην εκτίθεσαι...

Ν.Σ. είπε...

Ξερω παρα πολυ καλα την δουλεια του γραφειου του Μητροπουλου μιας και εχω συνεργαστεί ή αντιπαρατεθει στα δικαστηρια πολλες φορες μαζι του.

Ο Μητροπουλος ειναι ενας απο τους ελαχιστους εργατολογους με απολυτα δομημενο πλαισιο και οπλοστασιο.

Αν εχεις να καταγγειλεις κατι συγκεκριμενο οφειλεις να το καταγγειλεις για να απαντηθει. Το να πετας λασπη χαρακτηριζεται επιεικώς ως χυδαιο.

Ξαναλεω οτι ο Μητροπουλος ειναι εν δυναμει επαγγελματικος μου αντιπαλος, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα αναγνωρισω την επιστημονική του επαρκεια, την επαγγελματικη του δεοντολογια,το προσωπικο του ενδιαφερον για ζητηματα εργατικών διεκδικησεων καθως και την εξαιρετικα επιτυχημενη του πορεια.

alzap είπε...

@Ν/Σ:
Σημειώνω κατ΄αρχήν ότι στα δύο πρώτα ερωτήματα καλύφθηκες απο τις απαντήσεις γιατί δεν επανέρχεσαι.

Σημειώνω επίσης την κατα καιρούς συνεργασία σου μαζί του.

Να υπενθυμίσω επίσης ότι ουδείς, ούτε εγώ, αμφισβητήσε το νομοθετικό οπλοστάσιο, την επιστημονική του επάρκεια και ιδίως την "επαγγελματική" δεοντολογία του κ. Μητρόπουλου. Το αντίθετο.

Για άλλα πράγματα μιλάμε εδώ και αν ως, έστω και κατά καιρούς, συνεργάτης του κ. Μητρόπουλου δεν μπορείς να το αντιληφθείς τότε ας μην το κουράζουμε άλλο. Δέχομαι ότι έχεις δίκιο σε όλα και για όλα.

Αθανασία είπε...

Ε,ούυυφ!Αλέκο μου...ο καθένας βγαίνει κ λέει,τη βλακεία του κατά καιρούς το χουμε,ξανάπεί αυτό...αυτή η τιβί έχει καταντήσει πιά..ε,από γλάστρες κ γλαστρίτσες στην τιβί άλλο τίποτε...αν κάτσουμε να ακούσουμε,τις βλακείες που λέει ο καθένας που πετάει καλύτερα κατά καιρούς..έ,καήκαμε απλώς...τώρα ποιός ξέρει γ ια τί αυτός είχε αντίθετη,άποψη για τη 'τακτική'που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ αν κ μέλος του?...αλλα θα πρέπει να ήταν κάπως 'αγαρμπος'ο τρόπος που την εξέφρασε?ε,γίνονται κ αυτά που κ πού τι να κάνουμε...καλό μεσημέρι καλέ μου....

alzap είπε...

@Αθανασία:
Ώρες-ώρες είσαι απίθανη. αποδομείς με δυό προτάσεις τα πάντα.
:-))

(Καμιά φορά έχεις και δίκιο...)
:-)

Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ κορίτσι μου.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Δεν έχω σε καμμία εκτίμηση τον Μητρόπουλο - και δυστυχώς χάνω σταδιακά και κάθε εκτίμηση για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ομφαλοσκοπήσεις του.
Το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο είναι γνωστό - επί 30 χρόνια 2 Κόμματα έκαναν ό,τι μπορούσαν γι' αυτό, με την Αριστερά να μη βλέπει την φάκα, τον Τύπο να γράφει κατά παραγγελία, τους περισσότερους πολίτες να μη έχουν εναλλακτική λύση αλλά και να μη μπορούν να δουν καν καθαρά...
Εν πάση περιπτώσει, την στιγμή αυτή θεωρώ το Μνημόνιο τον μεγαλύτερο όλεθρο για την Ελληνική κοινωνία και την Οικονομία - κάτι που ήδη διαφαίνεται, με συνέπεια να αποστασιοποιούνται περισσότερο ή λιγότερο δειλά απ' αυτό ακόμη και οι αρχικοί υποστηρικτές του και οι ανώτερες τάξεις, που συνειδητοποιούν ότι απειλούνται και αυτές ακόμη με αφανισμό.
Εν κατακλείδι, Αλέκο μου, η Ιστορία θα "τιμήσει" δεόντως και αυτούς, που μας οδήγησαν εκεί και αυτούς που επέβαλαν ως πολιτική το Μνημόνιο - οι οποίοι σχεδόν ταυτίζονται, άλλωστε. Εν τω μεταξύ, εμείς, όμως, ως λαός οφείλουμε να τους στείλουμε σπίτι τους το ταχύτερο δυνατόν... και το τι θα κάνουμε θα το βρούμε. Ας τους ξεφορτωθούμε πρώτα!!!

alzap είπε...

@asteroid:
Είμαστε πια σε μια ηλικία, εντάξει εσύ είσαι μικρότερος :-), που πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ΠΟΙΟΥΣ θα ξεφορτωνόμαστε κάθε φορά και να προβληματιστούμε για το ΤΙ πρέπει να ξεφορτωθούμε.

Να είσαι πάντα καλά.