Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2010

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ...

Όποιος έχει μάτια, αυτιά, στοιχειώδες μυαλό και παρακολούθησε απόψε την συζήτηση στη Βουλή για τους μετανάστες έβγαλε τα συμπεράσματά του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν καταλυτικός.

 Τα ψέματα, οι διαστρεβλώσεις, οι αλητείες περί λαθρομεταναστών που θα γίνουν αυτόματα Έλληνες, οι ακροδεξιές και εθνικιστικές υστερίες κονιορτοποιήθηκαν.

Για δύο πράγματα μόνο ειλικρινά λυπάμαι.

1) Για τον Αντώνη Σαμαρά που ξευτιλίστηκε ως αρχηγός κόμματος. Με τα όσα είπε ο ίδιος αλλά και με όσα αποκαλύφθηκαν και τα υπερασπίστηκε για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε. Για τον Αντώνη Σαμαρά που συρόμενος από τον Καρατζαφέρη και με καθοδηγητή τον Φαήλο επιχειρεί την ανατροπή του «σάπιου» πολιτικού συστήματος. Τα αποτελέσματα των πολιτικών επιλογών του τα γεύτηκε σήμερα.

2) Για την Παπαρήγα που ίσως πρέπει να κοιτάξει τη λέξη «σοσιαλφασισμός» στα λεξικά. Ντροπή για το ΚΚΕ όσα ειπώθηκαν σήμερα για τον κίνδυνο δημιουργίας μειονοτήτων μέσα από την πολιτογράφηση των μεταναστών. Για όσα ειπώθηκαν σήμερα από την Γραμματέα του ΚΚΕ θα ντρέπονται, είμαι σίγουρος, χιλιάδες κομμουνιστές.
Σε αυτό το επίπεδο άθλιας κινδυνολογίας δεν έφτασε ούτε το ΛΑΟΣ…

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

" «Όχι» στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας κατά την ομιλία της στη Βουλή ότι δεν μπορεί να υιοθετήσει ένα σχέδιο νόμου χειρότερο από το ούτως ή άλλως προβληματικό προηγούμενο νομοθέτημα και επισημαίνοντας ότι ίσως η κυβέρνηση κάνει παραχωρήσεις στη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, σε αντάλλαγμα της συναίνεσης που έδειξαν για τα «μέτρα κατά των εργαζομένων και υπέρ της διεξόδου από την κρίση».
Όπως είπε, το ΚΚΕ θα καταθέσει μια σειρά συγκεκριμένων θέσεων, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου και ζήτησε να νομιμοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών που ζει στην Ελλάδα, ένα άλλο μέρος να πάρει πολιτικό άσυλο και σε ένα τρίτο μέρος να του χορηγηθούν τα χαρτιά που απαιτούνται για να φύγουν και να πάνε στις χώρες που επιθυμούν -χωρίς να ληφθούν υπόψη το Δουβλίνο και η Σέγκεν- και αφού, όπως είπε, δημιουργηθούν όλοι οι χώροι φιλοξενίας.
Η κα Παπαρήγα δήλωσε επίσης την πλήρη διαφωνία του ΚΚΕ και από «τον εθνικισμό που ανέπτυξε η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, έναν άκρως επικίνδυνο εθνικισμό με προεκτάσεις που δεν θέλουμε να τις φανταστούμε», αλλά και με τον κοσμοπολιτισμό «ο οποίος εμφανίζεται και από αριστερές δυνάμεις», ο οποίος -όπως είπε- θέλει να καταργήσει το εθνικό πεδίο πάλης, την εθνική ταυτότητα και την πραγματικά διεθνιστική -που δεν αναιρεί την εθνική ταυτότητα- στο όνομα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας διαπολιτισμικότητας ή πολυπολιτισμικότητα και που κλείνουν τα μάτια σε επικίνδυνες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κοσμοπολίτικες, οι οποίες αύριο θα θέσουν θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες».
«Πρέπει να παρακολουθούμε και τις ιδεολογικές τοποθετήσεις των υπέρ ή κατά της ιθαγένειας διότι υπάρχουν απόψεις που μπορεί να καλλιεργήσουν αντιλήψεις πολύ επικίνδυνες κατά τον αγώνα τον φοβερό - όχι των κερδοσκόπων αλλά για την διανομή και την αναδιανομή της λείας» ανέφερε.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, ακόμη ξεκαθάρισε την πλήρη αντίθεση του κόμματός της με την Frontex, γιατί -τόνισε- πρόκειται για «κλειστά σύνορα, ανάλογα με τα συμφέροντα», πρόκειται για «τσάκισμα» των ανθρώπων. Η κυρία Παπαρήγα είπε ότι η Frontex -μέσα στην οποία είναι και η Τουρκία και θα είμαστε μαζί σε κοινά «δολοφονικά σχέδια» κατά των μεταναστών- εξαιρεί τις γκρίζες ζώνες, που θέλουν να εξαιρέσουν οι Τούρκοι. «Αυτό βασίζεται στο εξής πράγμα: πρώτα-πρώτα με τις αρχές του ευρωστρατού με τις οποίες έχετε συμφωνήσει και έχετε αποδεχθεί από το 2002 ως κυβέρνηση τη συμφωνία Βρετανίας και Τουρκίας, η οποία έλεγε ότι στα θέματα ασφάλειας του Αιγαίου όταν συμμετέχει η Τουρκία ως χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ οι γκρίζες ζώνες παραμένουν» ανέφερε. Συμπλήρωσε: «Και με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: Και οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον της φτωχολογιάς που διώκεται οικονομικά, αλλά και πολιτικά στην περιοχή που είναι θερμή περιοχή, αλλά κι από την άλλη μεριά θα σας πει αύριο η ηγεσία της Τουρκίας δεχθήκατε όλες αυτές τις εξαιρέσεις. Συγκυριαρχία λοιπόν στο Αιγαίο…».
Στην αρχή της ομιλίας της η κα Παπαρήγα είπε ότι δυσκολεύτηκε να πιστέψει πως θα ακουγόταν τόσο ακραίες και δηλητηριώδεις αντιλήψεις με αφορμή την συζήτηση για το μεταναστευτικό. Απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό είπε πως μίλησε σαν ένα ουδέτερο στέλεχος ενός διεθνούς παρατηρητηρίου.
Κάλεσε την κυβέρνηση να απαλείψει το σημείο του νομοσχεδίου κατά το οποίο ζητείται «πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης από δύο έγκριτους πολίτες για τους μετανάστες» και εξιστόρησε μια προσωπική της εμπειρία επί δικτατορίας, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν το συνδέει και δεν το ταυτίζει «αλλά θυμίζει ότι χειρότερο». Επίσης διαφώνησε με την διατήρηση του όρου «παράνομοι» και «νόμιμοι» και ζήτησε να απλουστευθούν οι διαδικασίες για την απόκτηση ιθαγένειας (στα 18 να μπορούν να ζητούν την ιθαγένεια οι μετανάστες) και να εξεταστεί το θέμα της διπλής ιθαγένειας. Με το νομοσχέδιο αυτό όπως είπε η κυρία Παπαρήγα, δήλωσε ακόμη την έκπληξή της για κείνα που είπε ο κ. Σαμαράς, «ούτε λίγο ούτε πολύ να αποποιηθούν τον πολιτισμό τους οι μετανάστες» και την σφοδρή διαφωνία της με την «άκρως επικίνδυνη δηλητηριώδη πολιτική του ΛΑΟΣ».

Το παραπάνω από το in.gr

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Δεν ξέρω τι λέει το in.gr.
Ξέρω τι άκουσε και τι είδε το alekos.gr
Και είπε αυτό που επισημαίνω στο κείμενο.
Υπομονή θα βγουν και τα πρακτικά...

Άλλωστε και στο απόσπασμα που αναφέρεις:
"... οι οποίες αύριο θα θέσουν θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες»."

Αθανασία είπε...

Ε,γειάσου καλέ μου...ε,ναί έχεις δίκιο έχω να πώ...αλλά..αλλά..εμένα ωστόσο αυτό που εκνέυρισε,πάααρα πολύ έχω να πώ ήταν η ηλίθια,εξίσωση του κατά τ'άλλα (σε μένα),εντελώς αντιπαθή κύριου Τσίπρα..ο οποίος θέλησε να εξισώσει τους λαθραίους κ παράνομους μετανάστες που μπαίνουν σήμερα στην Ελλάδα,κ την έχουν καταντήσει να μη πώ,πως την έχουν καταντήσει χωρίς χαρτιά,χωρίς τίποτε..οκ? χωρίς να τους ψάξουν τα μητρώα τους κλπ,κλπ..με τους έλληνες μετανάστες που πήγαιναν τότε να βρούν ένα καλύτερο μέλλον έξω...επειδή είχαν εκεί συγγενείς κλπ,κλπ...έκανε εξίσωση των τότε ελλήνων μεταναστών οι οποίοι έμπαιναν στις άλλες χώρες,με χαρτιά το ένα το άλλο,κέρατο τέσπα κ που τους περνούσαν από χίλιους δύο ελέγχους πρίν μπούν οκ? με τους σημερινούς μετανάστατες που μπαίνουν έτσι,χωρίς ελέγχους χωρίς τίποτε..κ δε πάνα ναι'ψυχοπαθείς,τρελλοί,μανιακοί,δολοφόνοι,κλέφτες,εγκληματίες,μαφιόζοικ δε πανά χουν κάνει,δε ξέρω κ γώ τι να χουν κάνει,στη χώρα τους οκ?...ε,το ίδιο ήταν οι έλληνες με αυτούς τους σημερινούς? που είναι ότι σκουπίδι,μπορεί να φανταστεί κανείς..?...ε,όχι δα...καλημέρες...

Ανώνυμος είπε...

το ίδιο ήταν Αθανασία μου...

Διάβασε προσεκτικά το κείμενο και τους πίνακες του παρακάτω άρθρου:

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 1929-30
http://www.iospress.gr/ios1999/ios19991128a.htm

Α ρε Καρατζαφέρη τι έχεις κάνει..

Ξανασκέψου Αθανασία αυτό που γράφεις: "το ίδιο ήταν οι έλληνες με αυτούς τους σημερινούς? που είναι ότι σκουπίδι,μπορεί να φανταστεί κανείς..?...ε,όχι δα"

Καραμπινάτος ρατσισμός

Καλημέρα

Αλέκος Λύτρας

Αθανασία είπε...

Γειάσου καλέ μου,κ πάλι...ε,κύριε (κατά τ άλλα,συμπαθέστατε) Λύτρα με το ωραίο επίθετο,(μου θυμίζει τον μεγάλο ζωγράφο,τον Λύτρα..)έχετε κάποια συγγένεια μαζί του?...)με αποκαλείτε ρατσίστρια όμως θα μου επιτρέψετε,να διαφωνήσω μαζί σας οκ?..οι έλληνες υποθέτω θα πρέπει,να έκαναν κ αυτοί διάφορα,στο εξωτερικό αλλά ως επί το πλείστον,θα πρέπει να ήταν νομοταγείς,κ έντιμοι...έτσι?ίσως να είμαι,ρατσίστρια αλλά εσείς δεν ζείτε,στη περιοχή που ζώ εγώ κ που είναι,μία από τις πιό υποβαθμισμένες περιοχές αυτή τη στιγμή στην Αθήνα,οκ? κ δεν βλέπετε τ ι γίνεται εδώ κάθε μέρα με τους μετανάστες,στους οποίους είναι πηγμένη η περιοχή,αυτή..έτσι? δε ξέρετε τι είναι να άκούς έξω από το σπίτι σου γυναίκες,να ωρύονται επειδή τους αρπάζουν κάθε λίγο κ λιγάκι τις τσάντες,δεν ξέρετε τι είναι να ακούς τους γείτονες να φωνάζουν,(κ μιλάμε τώρα σε απόσταση αναπνοής από σένα)οκ? ακριβώς απέναντί σου.. επειδή κάθε τρίς κ λίγο,μπαίνουν διάφοροι ξένοι στα σπίτια τους,κ τους τα σηκώνουν ο-λα...δε ξέρετε τι είναι να τους βλέπετε,να κινούνται περίεργα έξω ακριβώς από το σπίτι σου..ένω είσαι μόνος κ αμέα κ να μη ξέρεις τι να κάνεις...εδώ πέρα έχουν ανοίξει σχεδόν ό-λα τα σπίτια που βρίσκονται απέναντι από το δικό μου,κ δίπλα από το δικό μου οκ?...κ γώ τρέμω την ώρα που θα τη πληρώσει κ το δικό μου,το σπίτι..έυχομαι μόνο να ΜΗΝ τύχει να είμαι μέσα εγώ..αυτό μόνο...όταν θα αποφασίσουν να το ανοίξουν..οκ?...ΔΕΝ είπα κύριε συμπαθέστατε Λύτρα να ΜΗΝ μπαίνουν μετανάστες στη χώρα μας οκ?ασφαλώς κ δεν θα πρέπει,να κλείσουμε τις πόρτες μας έτσι?δεν ζούμε μόνοι μας στον κόσμο,στην Ευρωπη..κ πουθενά..ασφαλώς κ θα βοηθήσουμε αυτούς που δεν έχουν σπίτι,πατρίδα,κ που για κάποιους λόγους κατέληξαν πρόσφυγες οκ?...αλλά πρέπει να σταματήσει αυτή η..αθρόα εισαγωγή μεταναστών στη χώρα μας...να ελέγχονται πριν μπούν στη χώρα μας,οκ?να μη μπαίνουν έτσι...χωρίς χαρτιά χωρίς τίποτε...και τώρα θα μου επιτρέψετε να φύγω οκ?..χαιρετώ χάρηκα κύριε Λύτρα...Αλέκο μου...

alzap είπε...

@Αθανασία:
Κι εγώ που νόμιζα ότι το "Αλέκο μου" ήταν μόνο για μένα...
Τώρα το πήρε κι ο Λύτρας...
:-(

Ανώνυμος είπε...

Για την εγκληματικότητα φταίει η οικονομική κρίση Αθανασία μου και όχι οι μετανάστες.

Όταν η ΜΕΓΑΛΗ μας χώρα έκανε το ΟΡΑΜΑ της για τους Ολυμπιακούς αγώνες πράξη με δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστους μετανάστες ήταν καλά?

Όταν οι μετανάστες με μεροκάματοα πείνας δουλεύουν σε όλη την ΜΕΓΑΛΗ μας χώρα είναι καλά?

Οι μετανάστες είναι παράνομοι χρόνια γιατί βολεύει τους πλούσιους τους εργολάβους τους έχοντες και τους λίγο έχοντες...

Ρατσίστρια δεν είσαι γιατί το θέλεις, αλλά γιατί σε μάθανε να σκέφτεσαι σαν ρατσίστρια, αλλά μπορείς να το αλλάξεις... Αθανασία μου

Α. Λ.