Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2010

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΨΥΧΑΡΗ, ΒΩΒΟΥ...

...για την οικονομία. Τα ακόλουθα μέτρα είναι ο μόνος δρόμος...

" * Επιτάχυνση της κατασκευής έργων παραχώρησης με αυτοχρηματοδότηση (αυτοκινητόδρομοι κλπ) και συγχρηματοδοτούμενων έργων. Τα αυτοχρηματοδοτούμενα πραγματοποιούνται με ιδιωτικά κεφάλαια, έναντι παραχώρησης δικαιωμάτων χρήσης μετά την περαίωσή τους. Είναι σημαντική πηγή ενίσχυσης της ενεργού ζήτησης, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και δημοσιονομικής στενότητας.

Εδώ απαιτείται η επίσπευση των αναγκαίων απαλλοτριώσεων και η άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τις εμπλεκόμενες κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες πρέπει να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την υλοποίηση του προγράμματος. Με την εφαρμογή του προγράμματος αυτού θα έχουμε, αντί δημοσιονομικού κόστους, σημαντικό δημοσιονομικό όφελος, δεδομένου ότι η προβλεπόμενη σχετικώς μικρή κρατική συμμετοχή (12,5% του κόστους) στα έργα παραχώρησης υπεραντισταθμίζεται, λόγω της προκαλούμενης αύξησης του ΑΕΠ, από την είσπραξη ΦΠΑ (19%), εργοδοτικών και εργατικών εισφορών, και φορολογίας εισοδήματος των κατασκευαστικών εταιρειών.

* Έργα ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα), ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου το Δημόσιο συμμετέχει με ακίνητη περιουσία και ο ιδιωτικός τομέας βάζει τα κεφάλαια, ώστε από την μικτή επιχείρηση να δημιουργείται κέρδος και για τους δύο. Το πραγματικό κέρδος εδώ είναι μεγαλύτερο από τη συμμετοχή του Δημοσίου, διότι υπάρχει το πρόσθετο έσοδο από ΦΠΑ, φόρους επί των κερδών, φόρους παραγόμενου εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία κλπ.

* Να προωθηθεί η ιδέα της προηγούμενης κυβέρνησης για αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας με συμβάσεις παραχώρησης, δηλαδή με μικρό δημοσιονομικό κόστος. Τα αεροδρόμια έτσι, από πίστες προσγείωσης και απογείωσης, μπορεί να μετατραπούν σε τοπικούς πόλους ανάπτυξης, με μια σειρά δραστηριοτήτων (π.χ. εμπορικά κέντρα). Έτσι, αναβαθμίζεται η περιφέρεια και δημιουργούνται άμεσα νέες θέσεις εργασίας.

* Να προχωρήσει άμεσα το έργο «Οπτική ίνα για το σπίτι». Η Νέα Δημοκρατία είχε παρουσιάσει αναλυτικό σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών, που θα συνδέει τουλάχιστον 2 εκατ. σπίτια, μέσω ΣΔΙΤ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρόλο που δεσμεύτηκε να συνεχίσει το πρόγραμμα αυτό, προκηρύσσει εκ νέου την ίδια μελέτη, δαπανώντας άσκοπα χρήματα και παγώνοντας την εφαρμογή του έργου. Όσο πιο γρήγορα υλοποιηθεί το έργο, τόσο μεγαλύτερο όφελος θα έχει όχι μόνο για τις επιχειρήσεις του κλάδου και τις νέες επενδύσεις, αλλά και για την καθημερινότητα των πολιτών.

* Να εξεταστούν νέοι τρόποι για την εξόφληση των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα. Οι προμηθευτές και ανάδοχοι έργων από το Ελληνικό Δημόσιο έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις και βρίσκονται σε πολύ δυσμενή κατάσταση λόγω έλλειψης ρευστότητας..."


...(δήλωσαν οι κκ κατασκευαστές και εργολάβοι), εαν θέλουμε να σωθεί η ελληνική οικονομία και ο έλληνας εργαζόμενος ο οποίος είναι το κυρίαρχο μέλημά μας. Για τον εμπλουτισμό της πρότασης με δευτερεύοντα στοιχεία και την συνολική ανακοίνωσή μας δείτε την ιστοσελίδα της εκπροσώπου μας:   ΝΔ (Νταβατζήδων Δημοκρατία)

2 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Όπως διαπιστώνεις Αλέκο, από το γεγονός ότι η ανάρτηση έμεινε "ορφανή" και ασχολίαστη τόσες ημέρες, κανείς δεν έχει διάθεση να τα βάλει με τα αφεντικά της χώρας.
Έρρωσθε.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Άν και καθήμενος, Δημήτρη, πολύ ορθά ομιλείς!Που έλεγε και η μακαρίτισα η γιαγιά μου!