Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2010

ΜΙΣΟ ΒΗΜΑ...

...έγινε χθες. Δυστυχώς. Η πολιτική διακήρυξη στήριξης είναι ασφαλώς θετική και θα φρενάρει το ξέφρενο ράλι ανόδου των επιτοκίων δανεισμού.


Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ωστόσο δεν προχώρησαν στο δεύτερο σκέλος που ευχόμουν, την χάραξη δηλαδή μιας συγκεκριμένης πολιτικής μεσοπρόθεσμης ενίσχυσης για την ανάπτυξη  των χωρών του νότου, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία.

Και δύο παρατηρήσεις.

Κάποιοι παριστάνουν τους έκπληκτους και αιφνιδιασμένους επειδή ο Παπανδρέου είπε ότι επιτήρηση για μια χώρα σημαίνει απώλεια μέρους της κυριαρχίας της. Δεν το ξέρουν; Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν αυτό που γνωρίζει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης;

Τρεις επιτηρήσεις προκάλεσε η Ν.Δ όσο ήταν στην κυβέρνηση. Τις δύο τις είχε όσο ήταν η ίδια στην κυβέρνηση. Δεν το ξέρει ότι επιτήρηση σημαίνει περιορισμός της κυριαρχίας της χώρας; Δεν καταλαβαίνει ο Σαμαράς ότι μετατρέπεται σε πολιτικό Καραγκιόζη όταν παριστάνει τον έκπληκτο;

Η κ.Κανέλλη τώρα ανακάλυψε ότι επιτήρηση σημαίνει κατοχή; Οι δύο προηγούμενες επιτηρήσεις με τις κυβερνήσεις της Ν.Δ τι ήταν; Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας; ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ;

Είπαμε ΚΚΕ-ΝΔ συστράτευση αλλά όχι κι έτσι. ‘Όχι κι έτσι…

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντισυνταγματική η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο ΔΝΤ και στην Ε.Ε.
Έχει αναστείλει το Σύνταγμα η Κυβέρνηση;
Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε αυτό που όλοι υποθέταμε, ότι δηλαδή έχουμε απολέσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την οικονομική μας επιβίωση και τη λήψη μέτρων για τη σωτηρία μας από τη χρεοκοπία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «συνεργασία» με το ΔΝΤ, λες και είμαστε σε θέση να επιλέξουμε ποιος θα μας στηρίξει και με ποιους όρους.
Εδώ όμως τίθεται και ένα άλλο ζήτημα: Το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος προβλέπει ότι «για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών».
Αυτό σημαίνει ότι τέτοιου είδους συμφωνίες, όπως η «συνεργασία» με το ΔΝΤ αλλά και με τον γαλλογερμανικό άξονα, για οικονομική στήριξη πρέπει να «περάσουν» από τη Βουλή και να κυρωθούν με την αυξημένη πλειοψηφία που προαναφέρθηκε, στο μέτρο που συνεπάγονται υπαγόρευση μέτρων και πολιτικών στα αρμόδια εθνικά όργανα και ιδίως στο Υπουργείο Οικονομικών. Αντ’ αυτού η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν εφάρμοσε το Σύνταγμα, ενημερώνοντας τη Βουλή, αλλά κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για το τι όρους περιλαμβάνουν οι συμφωνίες στήριξης που έχει ήδη συνομολογήσει, ασκώντας ένα είδος μυστικής οικονομικής διπλωματίας άνευ προηγουμένου!
Πρέπει τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, με προεξάρχουσα τη νέα Δημοκρατία, να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση την ενδελεχή ενημέρωση για τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί και την κύρωση των συμφωνιών αυτών για να ξέρουμε όλοι με τι όρους έχουμε δεσμευθεί και για πόσες γενεές. Το ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανασταλεί το Σύνταγμα!
Α.Ι.Κ.

http://www.antinews.gr/?p=34204

Γκιωνης είπε...

. Ρε που είσασταν όλοι οι ( προ παντός ) Ανώνυμοι ανησυχούντες τα τελευταία χρόνια ;

. Άνοιγε η βουλή, έκλεινε η Βουλή, δεν πήγαιναν στην Βουλή όλοι ( επαναλαμβάνω ΟΛΟΙ ! και για όποιον δεν κατάλαβε και ο Σαμαράς καί ολόκληρη η άλλη συμμορία ),προκειμένου να γίνουν παραγραφές σε εγκληματικές πράξεις που ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ είχαν γίνει από μιά Κυβέρνηση, ένα κόμμα, και δεν γινόταν κάν θέμα πέντε λεπτών διάρκειας !

. Και τώρα ; Γέμισαν οι εφημερίδες, τα κανάλια και κυρίως τα ιστολόγια με Ανώνυμους ανησυχούντες για το Σύνταγμα, την διάταξη χί, την υποπαράγραφο ψί και την ερμηνευτική εγκύκλιο ζέτ, το "Πνεύμα και την Ηθική" τού Αυλωνίτη !

. Ρέ άιντε ! Σιγά μην στάξει η ουρά τού ποντικού λένε στο χωριό μου !

Γκιωνης είπε...

. Κι επειδή δεν μπορώ να κλείσω έτσι, και κάτι άλλο :
. Αφού θέλετε " ενδελεχή ενημέρωση για τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί ", φέρτε ρέ τούς κλεμένους υπολογιστές από τα γραφεία τών υπουργών σας και ας κάνουν κι αυτοί μια " ενδελεχή " ενημέρωση για όσα αφήσαν πίσω τους !
. Τα φωτιστικά, τα τασάκια και τούς συνδετήρες άς τα κρατήσουν· δεν πειράζει !

Ανώνυμος είπε...

τι έχουμε εδώ;
νευράκια; νευράκια;

πνεύμα αντιλογίας είπε...

Ναι! Νευράκια !!

Γιατί δεν μπορεί ανώνυμε φίλε να βγαίνει να κάνει κριτική ο Σαμαράς, που επί 2 χρόνια υπουργός πήρε 10 πολιτικές αποφάσεις, τις εξής ΜΙΑ: να "μεταφέρει" έναν αρχαιολογικό χώρο στην δική του περιφέρεια!!!!
Όσο θα βγαίνουν να μιλάνε χωρίς να ζητούν έστω μία συγνώμη, θα έχω νευράκια. Λένε πως όταν ανακαλύφθηκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Αλλά και τώρα που χάθηκε η συγνώμη, ούτε σταλιά φιλότιμο. Λϊγη τσίπα ρεεεεεεε!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση αδαούς: αν η πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής δεν κυρώσει τη συνθήκη τι γίνεται; Φτύνουμε κατάμουτρα τις Βρυξέλλες, βγαίνουμε στο αντάρτικο ή μήπως λέω μήπως διαλέγουμε καμμιά άλλη κυβέρνηση (π.χ. ΝΔ) για να μας αποτελειώσει;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Γκίνη,
@ Πνεύμα αντιλογίας:
Αυτό που βιώνουμε σήμερα, δεν είναι αποτέλεσμα κακής διακυβέρνησης της Ν.Δ. μόνο. Είναι αποτέλεσμα της αποφράδας χρονολογίας 1981 κατά την οποία η Ελλάδα διά του αείμνηστου εγκατέλειψε το δόγμα "ξοδεύω μόνο όσα βγάζω" και υιοθέτησε το δόγμα "Τσοβόλα δόστα όλα", γνωστό μέχρι τότε και ως "μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δόστε"! Απο τότε οι πολιτικοί ηγετήσκοι κάνουν ότι θέλει ο "λαός" και όχι οτι πρέπει για το λαό! Ο ένας πετούσε τα κάστανα στη χούφτα του αλλου και τελικά έμειναν στη χούφτα εκείνου που επιθυμούσε διακαώς να γίνει ο τρίτος Πρωθυπουργός της "οικογένειας" έναντι οποιουδήποτε τιμήματος! Και ο Κωστάκης του είπε... πάρτα.......

Ανώνυμος είπε...

Προς όφι:

προφανώς και δεν θυμάσαι καλά την ιστορία. Μήπως ο Ράλλης δεν ήταν αυτός που πριν το 1981 μοίραζε στις πλατείες προίκες από την τότε ΕΟΚ; Μήπως ο Α.Παπανδρέου δεν ήταν αυτός που έβαλε στο παιχνίδι και το άλλο 50% των Ελλήνων που ήταν "στην απ'έξω" επί δεκαετίες; Μήπως θυμάσαι ποιές κυβερνήσεις έβαλαν 3(τρεις) φορές σε επιτήρηση της Ελλάδα; Μήπως ήταν και τις 3 (τρεις) φορές η ΝΔ; Και άλλα πολλά αλλά δεν έχω χρόνο να τα απαριθμήσω. Ελεος!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά αυτός ο Φακτορας του Αντινιουζ καημό το έχει να γίνει ο Ρουσσόπουλος του Σαμαρά. Το μαράζι του δεν κρύβεται πλέον!!!
Αλήθεια γιατί δεν αναφέρει στις αναρτήσεις του για το μικρό κόμμα που επισης χρηματοδοτήθηκε από την Ζήμενς? Δεν συμφέρει τα μελλοντικά του σχέδια και στην εκδούλευση που πουλά?

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ ανώνυμος:
Το παράδειγμα του Ράλλη ατυχέστατο!
Αν είσαι μικρός στην ηλικία, δε σου το έχουν μεταφέρει καλά. Αν είσαι μεγάλος δεν λειτουργεί η μνήμη σου ή δεν έχεις ορθή κρίση! Πώς ενίσχυσε το έλλειμα η ,σίγουρα ψηφοθηρική, διανομή επιταγών επιδοτήσεων στους τότε αγρότες;
Απ την άλλη, αν σε ενδιαφέρει πραγματικά η πρόσφατη ιστορία του τόπου μας τρέξε στα σχετικά γραφεία και μελέτησε τα οικονομικά στοιχεία π.χ. των ταμείων ,προ και μετά το '81! Ρίξε μια ματιά πόσαους υπαλλήλους είχαν οργανισμοί, εταιρίες του Δημοσίου κλπ, πριν και μετά το '81! Διάβασε κάπου πόσο ήταν το δημόσιο χρέος πριν το '81 και απο πότε άρχισε να τραβάει την ανηφόρα! Τη δεκαετία '80-'90, ο δικός σας υπουργός- τσάρος της οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, τη χαρακτήρισε "δέκα χαμένα χρόνια"! Θυμάσαι;
Όσο για το οτι μπήκε στο "παιχνίδι" το άλλο 50% του ελληνικού λαού ,άσε, γιαυτό θα μπορούσαμε να μιλάμε μέχρι τα βαθειά μας γεράματα! Ένα μονο σου λέω: Αυτόν τον κομματικό στρατό τον πληρώνει τώρα η Ελλάδα με ξευτήλα!

Ανώνυμος είπε...

@ όφις
Μιά και όπως ισχυρίζεσθε η μνήμη σας δεν είναι ούτη κοντή ούτε επιλεκτική, θα σας παρακαλούσα να μας πείτε με πιά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ όμως αξιοκρατικά κριτήρια γίνονταν οι διορισμοί των Δ.Υ. κατά τις περιόδους διακυβέρνησης της δεξιάς (και συγκεκριμένα 1974-1981 = 7 χρόνια + 1990-1993=3 χρόνια και 2004-2009=5 χρόνια: σύνολο 15 χρόνια). Επίσης να μας πείτε ποιά κυβέρνηση καθιέρωσε το θεσμό του ΑΣΕΠ για τους διορισμούς στο δημόσιο και ποιά τον κατήργησε.
Το παραμύθι περί κομματικού στρατού που διόρισε το ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο πρέπει κάπου να ξεκαθαρίσει. Σίγουρα έγιναν προσλήψεις με κοινωνικά κριτήρια (όχι κατ' ανάγκη κομματικά), αλλά έγιναν και χιλιάδες αδιάβλητες προσλήψεις με διαγωνισμούς, πράγμα άγνωστο στις κυβερνήσεις της δεξιάς των κοινωνικών φρονημάτων και των πελατειακών σχέσεων από την πρώτη μέχρι την τελευταία της μέρα. ΄Ολη αυτή η πολεμική πηγάζει από τη βαθειά ριζωμένη αντίληψη σας ότι το κράτος ήταν και είναι φέουδό σας και προνομιακός χώρος μόνο της δεξιάς. Και όσο για το 50% που μέχρι τότε ήταν στην απέξω, ναι έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να μπουν κι αυτοί στο παιχνίδι - επιλέχθηκε αυτός καλώς ή κακώς, διαφορετικά θα συνέχιζαν ακόμη να είναι στην απέξω προς μεγάλη σας ικανοποίηση.
Τέλος, προκαλώ όλους τους νέους και μεγαλύτερους αξιόλογους και μορφωμένους ανθρώπους που μπήκαν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (και οι ίδιοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο αυτό ήταν) ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης να βγουν και να υπερασπισθούν τη θέση τους και τον αγώνα που έδωσαν για να μπουν στο δημόσιο. Είναι τουλάχιστον προσβλητικό να τσουβαλιάζεται ένας ολόκληρος κόσμος νέων και καταρτισμένων ατόμων στο παραμύθι του κομματικού στρατού του ΠΑΣΟΚ που πλασάρει τόσα χρόνια η δεξιά, κρίνοντας πάντα εξ ιδίων τα αλλότρια.

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι το 1981 όποιος δεν είχε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων δηλ. δεν ήταν δεξιός δεν έμπαινε στο δημόσιο.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ ανώνυμος:
Ένα μόνο θα σου 'πω:Στην Αγροτική Τράπεζα, ο τελευταίος διαγωνισμός έγινε το 1982, προγραμματισμένος απο την Κυβέρνηση Ράλλη. Ακολούθησε το '84 ο νόμος Κουτσόγιωργα και όταν είδαν οτι με τα "μόρια" μπήκαν 95% δεξιοί, πάπαλα, τον έκοψαν!Μέχρι το '96 που ξεκίνησε το ΑΣΕΠ, ο μηχανισμός προσλήψεων στην ΑΤΕ ήταν:Πρόσληψη ως φύλακας ή οδηγός ή καθαρίστρια και μετάταξη στους οικονομικούς!!! Εννοείται οτι οι προσλήψεις γίνονταν με εισήγηση της Χαριλάου Τρικούπη!Ο alzap,που είναι υπάλληλος-συνδικαλιστής της ΑΤΕ θα χαμογελάει αλλά κατανοώ οτι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτά που γράφω! Τώρα για το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων να σου θυμίσω οτι απο το '63 μέχρι το '74 δεν κυβερνούσε η "δεξιά" άρα άν χρειαζόταν για τις προσλήψεις να απευθυνθείς στις κυβερνήσεις του κέντρου και στούς δικτάτορες! Απο το '74 οι Κυβερνήσεις Καραμανλή το κατήργησαν! Αλλά ειλικρινά πιστεύεις οτι αυτό το σύστημα πράγματι λειτούργησε επι της ουσίας στη χώρα μας; Άν ,ναί, τότε πως βρίσκονταν τόσοι αριστεροί( και καλώς βρίσκονταν) μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες και πριν και μετά το '81 έδιναν μεγάλα ποσοστά στις αριστερές παρατάξεις του Σ.Κ.;
Φίλε μου για τη μεγάλη πλειοψηφία των σκεπτόμενων Ελλήνων, ανεξάρτητα τι ψηφίζει για τους δικούς του λόγους ο καθένας μας ο Ανδρέας Παπανδρέου το '81 έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει τομές ουσίας!Εκτός άν θεωρείς τομές ουσίας τον πολιτικό γάμο και την αναγνώριση (συνταξιοδοτικά) της εθνικής αντίστασης και για να σε προλάβω, ο πατέρας μου έκανε αντάρτικο χωρίς να ζητήσει ποτέ απο το δημόσιο σύνταξη ούτε αναπηρική όταν, ως πυροβολητής έφεδρος αξιωματικός στη Αλβανία έχασε την ακοή του απο το ένα αυτί! Αυτά τα ολίγα! Μην κάνουμε και κατάχρηση του χώρου του Αλέκου!

katerina είπε...

Καλημέρα alzap,

Παρακολουθώ το ιστολογιο σου, συχνά διαφωνώ με την οπτική με την οποια παρακολουθείς τα πραγματα, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι ΑΛΗΘΕΙΑ, δεν υπάρχει. Ο καθένας μας, συμφωνα με τα δικά του εργαλεια σκέψης και πολύ συχνά με την συναισθηματική του σκέψη, αναλυει τα τεκταινόμενα και την πολιτική κατασταση. Ο καθένας έχει την δική του ΑΛΗΘΕΙΑ, και αυτό δεν ειναι κακό για μια Δημοκρατία.

Θέλω όμως να κάνω τρεις παρατηρήσεις.
Η πρωτη αφορά στο φορολογικό νομοσχέδιο.
Δεν έχει εννοια να αναλυσουμε εδώ πέρα ότι το φορολογικό νομοσχέδιο ειναι ο οδικός χάρτης κατανομής βαρών των φορολογουμένων, ουτε οτι το φορολογικό νομοσχέδιο ειναι αυτό που ουσιαστικά θεμελιώνει ή ξεριζωνει την αναπτυξη, πολύ δε περισσότερο είναι αυτό που δινει το σημα για τις πραγματικές ιδεολογικές και πολιτικές προθέσεις μιας Κυβέρνησης.

Ε, δεν ειναι δυνατόν αυτό το πολυσηζητμένο φορολογικό νομοσχεδιο να κινειται επι 4 μήνες με διαρροές, με απιστευτα λάθη, με παλινωδίες, με ψυχολογικά ντους για τα νοικοκυριά, την ΜμΕπιχειρηματικότητα και για τους επενδυτές. Λάθη επι λάθών. Ακυρωση κάθε αισθησης διαφορετικού. Παλινοδιες και προχειρότητες. Κατορθωσε να απαξιωθεί, πριν καν κατατεθεί.

Η δευτερη αφορά στην αξιοπιστια της Κυβέρνησης. Το μεγάλο ερωτημα ήταν που θα βρεθούν τα λεφτά. Η ρηση του ΓΑΠ, ότι υπάρχουν πλαισια συνομιλιας και με τον Μπαρόζο και με τον Τρισέ, άφηνε να διαφανεί καθαρά, ότι η εν αναμονή Κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ, ειχε κάνει τις min συμφωνίες για την πολιτική αναδιαρθρωσης της οικονομίας την οποια θα ακολουθουσε.
Οι πολιτες ξέρουν ότι και σε καθεστώς καπιταλισμού ζουμε και μάλιστα σε μια απο τις ακραιες του μορφές, και μέσα στο ευρωπαικό πλαισιο κινουμαστε, και μεσα στην Ευρωζώνη ειμαστε. Κια περα απο τις ρητορείες της Αλέκας, και την φτηνή δημαγωγία, δεν διανοειται κανείς ότι μπορεί το πλοιο Ελλαδα, να σταθεί σε ένα ωκεανό έξω απο αυτή την θάλασσα του ευρω.
Όμως ο δρόμος του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ, Κευνσιανός (αλλά και μεσογειακός εν ολίγοις) ήταν ο μόνος δρόμος. Σωστός δρόμος. Προυποθετε την συμφωνια και την ανοχή των ευρωπαιων decision makers για ένα χρόνο.
O ΓΑΠ, επεμενε ότι την ειχε. ...Τελικά... δεν την ειχε.
Η Ελλαδα, δεν εχει μονο διαχειριστικό προβλημα, εχει προβλημα αλλάγ΄ςη παραγωγικου μοντελου.

Ναι, το ΠΑΣΟΚ θα ειναι καλυτερος διαχειριστής απο την Ν.Δ., δεν χωράει καμια αμφιβολία για αυτό. Αλλά αυτό ήταν το ζητουμενο;;;;

Η τριτη μου παρατηρηση αφορά στην αναπτυξη. Και ειναι ολεθριο λάθος να στηριζουμε την αναπτυξη μονο στο ΕΣΠΑ. Η αναπτυξη δεν απαιτεί μονο χρηματοδοτηση και επιδοτηση. Για άλλη μια φορα κάνουμε το ίδιο ΙΣΤΟΡΙΚΟ λάθος. Η αναπτυξη στην Ελλαδα, χρειαζεται επιχειρηματικότητα ευκαιρίας και όχι αναγκης, χρειαζεται μειωση του διοικητικου και γραφειοκρατικου άχθους της επιχειρηματικότητας, χρειαζεται σταθερό αναπτυξιακό νόμο και σταθερό φορολογικό πλαισιο, χρειαζεται clusters καινοτομίας, χρειαζεται ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ και όχι για μια ακομα φορά μια κρατικοδιαιτη επιχειρηματικότητα που εκ των πραγμάτων δημιουργέι καρτελ διασπαθισης και του τακτικου προυπολογισμού και των ΠΔΕ και του ευρωπαικου χρηματος. Θα περιμενα απο εκει να ξεκινησει η Κυβερνηση. Αντιθετα... δεν εχει γινει ΤΙΠΟΤΑ. Δεν προβλέπεται τίποτα. Μικρα, αποσματατικά, έωλα.

Αποφασίζει να βάλει τα πραγματα στην θέση τους με τις τραπεζες. Και η Κυβερνηση δεν στηριζει κάν, την εισηγητρια μιας πραγματικής τομής , μιας πραγματικής μεταρυθμισης για την επιχειρηματικότητα. Τα νομοσχεδια για την προστασία των επιχειρηματιων και των νοικοκυριών απο την αδηφαγα και φασιστική νοοτροπια των τραπεζών. Αληθεια που βρισκεται άραγε το νομοσχεδιο για την προστασια των νοικοκυριών; Ποιος ΔΕΝ το προωθεί; Κια όχι δεν ειναι η αρμοδια Υπουργός. Μηπως παρεμβαινουν ...άλλοι;

Alzap μου, έχω την αισθηση και μακαρι να διαψευστώ, ότι η Κυβερνηση, στεκεται σαν τον λαγό που εχει ακινητοποιηθεί, μπροστα στοςυ προβολείς ενος μεγάλου τζιπ... που έρχεται καταπάνω του.

Υ.Γ. Λάτρεψα τον ΓΑΠ, όταν κάποτε μιλησε για την Ομοσπονδοποιηση της Ευρωπης. Ναι αυτή ειναι η μόνη λύση για την Ευρωπη. Τωρα... μιλάει κανείς;;; ΌΧΙ....

alzap είπε...

@ofis:
Επειδή είσαι τακτικός πελάτης εδώ γνωρίζεις ότι έχω αποφύγει να αναφερθώ στα έργα και τις ημέρες σου ως υπαλλήλου-συνδικαλιστή, ως μεγαλοστελέχους, ως υπαλλήλου-μεγαλοστελέχους, στα έργα και τις ημέρες της παράταξής σου και του Μηλιάκου.
Επίσης γνωρίζεις ότι εκεί που μετράει, στον χώρο εργασίας μας εννοώ, το έχω κάνει με έντονο τρόπο, δημόσια με ονοματεπώνυμο και υπογραφή. Σε αντίθεση με άλλους ασφαλώς και νομίζω ότι αντιλαμβάνεσαι πλήρως.

Σε όσα λες μια διόρθωση και κάποιες παρατηρήσεις. Σου διαφεύγει ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός του 83.
Ο νόμος Πεπονή, απο το 96 και μετά, έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες νέα παιδιά να προσληφθούν στην ΑΤΕ με μοναδικό εφόδιο τις γνώσεις και τις ικανότητες τους.

Είναι απόλυτο ψέμμα, είναι δηλητηριώδες να αφήνεις υπονοούμενα για χιλιάδες εργαζόμενους ότι μπήκαν στην τράπεζα ως κλητήρες και μετά πήραν μετάταξη. Ως μεγαλοστέλεχος και έχοντας περάσει απο διάφορες θέσεις είσαι σε θέση να απαντήσεις στην πρόκληση-πρόσκληση. Να μας πεις ΠΟΣΟΙ απο τους χιλιάδες εργαζόμενους στην ΑΤΕ που προσλήφθηκαν μετά το 96 προσλήφθηκαν ως κλητήρες και μετά πήραν μετάταξη. ΠΟΣΟΙ;

Επίσης έχει ενδιαφέρον, απο ψυχολογική άποψη, η εμμονή σου στην δαιμονοποίηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Όπως έχει ενδιαφέρον, απο ιστορική άποψη, η θεωρία σου ότι για τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ευθύνονται οι κυβερνήσεις του κέντρου και η χούντα και καθόλου ο Καραμανλής γιατί απο το 74 μέχρι το 81 δεν πρόκανε να τα καταργήσει...

Εγω πάλι νομίζω ότι ο ακροδεξιός όσο και να θέλει να παραστήσει τον πολιτισμένο κάποια στιγμή βγάζει την πραγματική του φύση. Και η φύση αυτή είναι η θρασυδειλία, η κουκούλα, οι υπαινιγμοί, το ψέμμα.

Αν ήθελα να αποδείξω πόσο αστεία είναι όσα λές για την δημοκρατία της Δεξιάς, θα αρκούσε να σκανάρω και να δημοσιεύσω το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ έγγραφο της επιθεώρησης της ΑΤΕ που ζητούσε να μάθει σε ποιό κόμμα ανήκω, ποιά θέση έχω στο κόμμα που ανήκω και ποιές είναι οι πολιτικές μου δραστηριότητες. Για το αν συμπαραστέκομαι στις μαθητικές καταλήψεις.

Όπως επίσης και το ερώτημα του "Κλουζώ" επιθεωρητή της τράπεζας και ομογάλακτου σου για το αν είμαι ...μέλος της 17Ν.

Και όλα αυτά όχι την δεκαετία του 60, όχι επι χούντας αλλά το 1990 όταν μαζί με την παραδοσιακή αριστερά επαναφέρατε τη δημοκρατία στη χώρα.

Μιλώντας για δημοκρατία και τα έργα της παράταξής σου θα ήταν σκόπιμο να είσαι πιό σεμνός και να δείξεις λίγο σεβασμό στην αλήθεια των πραγμάτων.

Κι αυτό ασφαλώς δεν είναι, δεν μπορεί να είναι, συγχωροχάρτι για την όποια αυθαιρεσία ή αθλιότητα έγινε ή θα γίνει απο ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είναι ή είναι στον δικό μου πολιτικό χώρο. Για να μην υπάρξει παρεξήγηση δηλαδή.

Να είσαι καλά.

alzap είπε...

@katerina:
Στις γενικές διαπιστώσεις για το ρόλο των φορολογικών νομοσχεδίων καμμία αντίρρηση.
Και ασφαλώς κανείς στοιχειωδώς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να θεωρήσει το ΕΣΠΑ απο μόνο του ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Για την διαφορά στο ύψος των ελλειμμάτων και την ασφυκτική πίεση που δημιούργησε η αποκάλυψη της αλήθειας δύσκολο να συμφωνήσουμε. Μάλλον επιμένεις ότι ήταν γνωστά πολύ πριν τις εκλογές. Εγώ γνωρίζω ότι δεν είναι έτσι.

Η συμφωνία με τους Ευρωπαίους ηγέτες προεκλογικά αν υπήρξε αφορούσε σε τελείως διαφορετικά μεγέθη αλλά και συνθήκες.

Και παρά τον άμεσο κίνδυνο να ακουστεί παράδοξο θεωρώ ότι η παρουσία του ΔΝΤ ως τρίτου ελεγκτή της μέτρησης και ελέγχου των μεγεθών της οικονομίας μάλλον είναι διασφαλιστικός παράγοντας για τη χώρα μας.
Θυμίζω ότι με πρόταση Αλογοσκούφη-Καραμανλή το 2004 θεωρήθηκαν μαγειρεμένα τα στοιχεία ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ. Ακολούθησε η επιτήρηση και για 6 χρόνια τα στοιχεία ήταν πάλι μαγειρεμένα. Οι επιτηρητές ήταν στην Αθήνα, έπαιρναν τα στοιχεία, αλλά δεν έβλεπαν τίποτα το περίεργο...
Κάποιοι θέλουν να συνδέουν την ανοχή στα μεγειρέματα για δεύτερη και τρίτη φορά σε πολιτική συμφωνία και κάλυψη της κυβέρνησης Καραμανλή. Είμαι ένας απο αυτούς.

Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι και μηχανισμοί θέλουν να ξανακάνουν την αξιολόγηση χωρίς να μας εξηγούν τι πήγε λάθος τις προηγούμενες φορές και πως το διόρθωσαν.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι αυτά είναι μπαρούφες και ότι η παρουσία του ΔΝΤ δεν έχει να κάνει με την προσφορά τεχνογνωσίας αλλά με την επιβολή συγκεκριμένης πολιτικής.
Θα το διαπιστώσουμε στο άμεσο μέλλον.

Για το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών νομίζω ότι έχει ήδη γίνει νόμος του κράτους. Ως τραπεζουπάλληλος ωστόσο πρέπει να ομολογήσω ότι το ήθελα πιό τολμηρό απέναντι στις τράπεζες. Όπως επίσης θεωρώ ανήθικη την συμπεριφορά των τραπεζών απέναντι στην αγορά και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όσο για το τζιπ που έρχεται με τα χίλια, ελπίζω ο λαγός να "κλείσει" τα μάτια και να πηδήξει στην άκρη του δρόμου...
:-)

Ανώνυμος είπε...

@ alzap
Γραπτοί διαγωνισμοί έγιναν και στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ και την ΕΘΝΙΚΗ ΤΟ 1985. ΄Εχω λάβει μέρος και στους δύο.