Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2010

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ...

...είναι ο μόνος δρόμος.



Είναι παράδοξο, είναι αντιφατικό αλλά είναι ταυτοχρόνως υπαρκτό. Το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς που σωστά διαβάζουν την οικονομική πραγματικότητα με όρους παγκοσμιοποίησης και ασυδοσίας του κερδοσκοπικού κεφαλαίου είναι εκείνοι που την ίδια στιγμή προτείνουν λύσεις αγοραφοβικές σε σχέση με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.


Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να αντιληφθείς αυτό που παίζεται.
Είναι ορατό, είναι μπροστά μας. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει μια διαδικτυακή βόλτα στα διεθνή ΜΜΕ. Από την Κίνα μέχρι τις ΗΠΑ και τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Πριν λίγες εβδομάδες η Ελλάδα ήταν μια χώρα μπαταχτσήδων που νοθεύει στοιχεία και καρπώνεται κοινοτικούς πόρους. Σήμερα η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου με πραγματικά οικονομικά προβλήματα που δέχτηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα από τους κερδοσκόπους. Στόχος βραχυπρόθεσμος η αποκομιδή γρήγορων και εύκολων κερδών έστω κι αν το τίμημα είναι η ισοπέδωση της οικονομίας της χώρας. Στόχος μεσοπρόθεσμος το πέρασμα του προβλήματος και στις άλλες χώρες του ΕΥΡΩ που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και άρα η μεγιστοποίηση των προβλημάτων και επομένως των δυνατοτήτων κερδοσκοπικών επιθέσεων.

Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες το πρόβλημα ήταν Ελληνικό, το πρόβλημα ήταν η Ελλάδα.
Πάρτε μέτρα, μας έλεγαν, και κανονίστε την πορεία σας, μόνοι σας. Το πρόβλημά σας είναι ταμειακό, εξοικονομήστε χρήματα, δανειστείτε και μπορεί να γλυτώσετε. Αυτό έλεγαν οι «ειδικοί», αυτό έλεγαν οι «αρμόδιοι» των Βρυξελλών, αυτό έλεγαν οι εγχώριοι «αναλυτές». Τα ίδια ακριβώς έλεγαν και λένε οι «εκφραστές» των λαϊκών συμφερόντων στην ελληνική πολιτική σκηνή. Η διαφοροποίηση τους αφορούσε μόνο στην πηγή των μετρητών. Η συνταγή ακριβώς η ίδια.

Μόνο ένας πολιτικός πήγε αντίθετα στο ρεύμα. Μόνο ένας πολιτικός έβαλε το πρόβλημα στην πολιτική του διάσταση όταν όλοι μιλούσαν για ταμειακές διευθετήσεις. Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Νταβός.
Εκείνος πρώτος, με συνέπεια και επιμονή, έβαλε καθαρά το πολιτικό πρόβλημα. Βρείτε, είναι εύκολο, τις δηλώσεις του εκείνων των ημερών. Σε συνεντεύξεις και συζητήσεις επαναλάμβανε το ίδιο πράγμα. «Η Ελλάδα θα κάνει τις διορθωτικές κινήσεις που είναι απαραίτητες αλλά ΔΕΝ είμαστε εμείς το κυρίαρχο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πολιτικό και αφορά στην επίθεση που δέχεται το ευρωπαϊκό νόμισμα και η Ευρώπη με μοχλό την Ελλάδα. Το θέμα δεν είναι να βρεθούν φτηνές πηγές δανειοδότησης για την Ελλάδα. Το θέμα είναι να αντιμετωπιστεί η επίθεση με όρους πολιτικούς από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση με την δημιουργία κοινού μετώπου αλληλεγγύης και στήριξης ανάμεσα στις χώρες μέλη. Διαφορετικά τα προβλήματα θα μεγιστοποιηθούν και θα επεκταθούν και σε άλλες χώρες πολύ σύντομα, άμεσα.»

Θυμηθείτε τους εγχώριας κοπής «έγκυρους» σχολιαστές που θεωρούσαν αυτά που έλεγε ο Πρωθυπουργός ως τακτική κίνηση για να κερδίσει χρόνο. Θυμηθείτε τους κοινοτικούς αρμόδιους που έκαναν πως δεν άκουγαν τις επισημάνσεις της ελληνικής πλευράς.

Σήμερα, τώρα που μιλάμε, η εικόνα είναι διαφορετική. Όλοι, ή σχεδόν όλοι, αποδέχονται  την πολιτική προσέγγιση  Παπανδρέου. Από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μέχρι τους παράγοντες της αγοράς στην Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες. Το πρόβλημα είναι πολιτικό, αφορά όλη την Ευρώπη, η λύση δεν μπορεί παρά να είναι πρωτευόντως πολιτική.

Αύριο είναι η συνάντηση κορυφής. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε. Μπορούμε όμως σήμερα να κάνουμε κάποιες υποθέσεις. Κάποιοι περιμένουν ταμειακές διευκολύνσεις προς την Ελλάδα με την μορφή χαμηλότοκων δανείων. Μετά την πρόσφατη εμπειρία της επίθεσης των κερδοσκόπων στην οικονομία μας κάτι τέτοιο θα είναι μια ανακούφιση για την Ελλάδα, θα είναι μια νίκη του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Εγώ ισχυρίζομαι και εύχομαι ότι μπορεί να δούμε κάτι ευρύτερο. Μια πολιτική συμφωνία που θα δίνει πόρους της Ε.Ε στις αδύναμες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη, να αποφευχθεί η ύφεση, να προστατευθεί το Ευρώ. Κάτι τέτοιο θα αλλάξει θετικά και άμεσα την προοπτική της Ελλάδας. Κάτι τέτοιο θα είναι ο πολιτικός θρίαμβος της χώρας και προσωπικά του Πρωθυπουργού. Θα είναι κάτι ανάλογο, ίσως και ευρύτερο, των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων του Ανδρέα Παπανδρέου την δεκαετία του 80.

Έχω τρελαθεί; Ίσως.

Υποθέσεις κάνω και η Παρασκευή είναι κοντά.


ΥΓ:  Και για όσους Ελληναράδες ειρωνεύτηκαν και λοιδώρησαν την απόφαση του Πρωθυπουργού να χρησιμοποιήσει ως συμβούλους  ξένους επιστήμονες και προσωπικότητες, υπάρχει μια απάντηση στην χθεσινή GUARDIAN.
http://www.guardian.co.uk/business/2010/feb/09/elliott-eurozone-greece-stiglitz-speculation

Ένας απο τους συμβούλους του Παπανδρέου, ο Στίγκλιτς,  δίνει τη μάχη για την Ελλάδα καταθέτοντας το προσωπικό του κύρος και την επιστημονική του αναγνώριση.

Και ρωτάω. Ποιός είναι περισσότερο Έλληνας; Αυτός που υπερασπίζεται τη χώρα μας ή οι Ελληνικής ιθαγένειας μεγαλόσχημοι υπαλληλίσκοι που εξυπηρετούν τους διεθνείς κερδοσκόπους εδώ και στην αλλοδαπή;

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φάση πρώτη (αμέσως μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009): Τεχνηέντως διόγκωσαν τα μεγέθη, μεταφέροντας έσοδα για τον επόμενο χρόνο και χρεώνοντας δαπάνες στο 2009 για να αυξηθεί το έλλειμμα!
Φάση δεύτερη (100 πρώτες ημέρες): Η δραματική επιδείνωση της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας διευκόλυνε την κυβέρνηση να αθετήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, χωρίς πολιτικό κόστος. Και στο χρηματιστήριο προσέφερε την ευκαιρία σε νέους «παίκτες» να τοποθετηθούν πολύ χαμηλά για να κερδίζουν μεγαλύτερες υπεραξίες όταν ληφθούν τα μέτρα και η εικόνα αρχίσει να βελτιώνεται.
Φάση Τρίτη (κλείνει με το διάγγελμα Παπανδρέου και τα χθεσινά μέτρα): Η κυβέρνηση υπό την πίεση αγορών και έχοντας πια μια καταδεκτική κοινή γνώμη ανακοίνωσε τα σκληρά μέτρα που αναμένουν οι Βρυξέλλες.
Φάση Τέταρτη (άρχισε ήδη) : Στη συνέχεια οι Βρυξέλλες και οι ξένες αγορές αναγνωρίζουν ότι μέτρα θα «βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση» (άρχισε να γίνεται). Έτσι, το χρηματιστήριο θα κάνει ένα μίνι ράλι, για να βγάλουν επί πλέον κέρδη, αυτοί που αγόρασαν χαμηλά με τα κέρδη που έκαναν από εμάς!
Φάση Πέμπτη: Το κλίμα θα αλλάξει. Η εικόνα θα βελτιωθεί. Οι Έλληνες θα δουν με αισιοδοξία το μέλλον. Ο Παπακωνσταντίνου ίσως προταθεί και για Νόμπελ Οικονομικών! (Τον Γιώργο υποθέτω ότι τον ενδιαφέρει μόνο το Νόμπελ Ειρήνης)!
Φάση Έκτη: Με το νομοσχέδιο που παρέχει δικαίωμα ψήφο στους «νομίμους μετανάστες» θα αλλοιωθεί η σύνθεση του εκλογικού σώματος, προς όφελος του ΠΑΣΟΚ («βεβαίως-βεβαίως») ενώ η λαϊκή βούληση θα ενισχυθεί με το νέο εκλογικό νόμο. Έτσι μπορεί βασίμως το ΠΑΣΟΚ να ελπίζει σε μια άνετη επικράτηση στη δημοτικές εκλογές το Φθινόπωρο του 2010.
Φάση Έβδομη: Στα επόμενα δυο χρόνια η παγκόσμια οικονομία θα είναι πλέον σε φάση ανάπτυξης. Επομένως το ΠΑΣΟΚ μπορεί, εκεί τέλος του 2012, αρχές του 2013, με ορατά πλέον τα σημάδια βελτίωσης της οικονομίας μας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Φαντάζεστε τα συνθήματα, φαντάζεστε τον σκηνικό, ε, δε σας είναι δύσκολο να φανταστείτε και το αποτέλεσμα;

Ανώνυμος είπε...

Έλα Αλέκο...πέρε να χεις...

http://4.bp.blogspot.com/_hFZRp7sFW1Y/S3BQZH7BzhI/AAAAAAAARFw/phobN9yMWzQ/s1600-h/1.jpg

Ανώνυμος είπε...

15 lepta pano h benzini...ergo pasok kai gap...
xeirokrotiste koroida...

alzap είπε...

@ανωνυμος1:
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση.
Λες;

@ανωνυμος2:
Πήρα την φωτογραφία και την έχω. Την κράτησα δηλαδή. Είναι καλή.
Σε ευχαριστώ.

@ανωνυμος3:
Συμφωνώ μαζί σου.
Θα χειροκροτούμε ως κορόϊδα μέχρις ότου αποδοθούν οι πολιτικές, αστικές και ποινικές ευθύνες στους αλήτες που πλιατσικολόγησαν για 5,5 χρόνια την περιουσία του ελληνικού λαού.
Έχεις δίκιο

xristos είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο <> ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ?
ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ

xazopouli είπε...

Καλα τα πλανα και τα σχεδια, άλλωστε είμαι σίγουρος πως ο Γιωργος όχι απλά θα τα καταφέρει αλλα θα μας ξαναδώσει μια άκόμη ευκαιρία ως λαό να παει μπροστά, μια ακόμη όπως όλες τις τόσες χαμένες που είχαμε τα τελευταία 200 χρόνια), όμως οι υπόλοιποι, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ας κοιτάξουμε απο δω και πέρα, ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ. Πως θα αναπτύξουμε την παιδεία μας ως άτομα, πως θα σπαταλούμε τον χρόνο μας, πως θα γινόμαστε πιο δίκαιοι, πιο συλλογικοί, πιο υπευθυνοι.

Αλλοιως... η καρδαρα χύνεται στο αψε σβησε

Γκιωνης είπε...

. Ερμηνεία φωτογραφίας :

. Καθώς έπινε νερό ο άνθρωπος κάποιος φώναξε για πλάκα : " αλογοσκούφης ! " ή " Καραμαλής ! " και τον λαχτάρησε τον καημένο που προσπαθούσε να τους ξεχάσει...

. και επειδή ξεχνάν ορισμένοι, δέστε λίγο εδώ : http://vortex-i.blogspot.com/2010/01/blog-post_27.html και μετά ασχοληθείτε με τα δεκαπέντε ( που είναι δώδεκα ) λεπτά στη βενζίνη. Εσείς που κατάπιατε τα δις τών Ομολόγων, τού Βατοπαιδίου, κλπ κλπ και τώρα τσιρίζετε σαν τα ποντίκια για τα λεπτά ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Να τα χάλια σας...

http://www.youtube.com/watch?v=IJ3S44yJJU4

Ανώνυμος είπε...

http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/290a43ab-4a48-4760-bb04-c497e37c35b8
Άρθρο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου
Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να διατηρήσει τα κεκτημένα. Το μέγεθος της αποτυχίας είναι πρωτοφανές. Η φορολογική καταιγίδα που πρόσφατα ανακοινώθηκε δεν επαρκεί να θεραπεύσει την αστοχία της στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Αναμένονται νέα μέτρα εντός των προσεχών μηνών. Σε άλλες χώρες σε ώρα κρίσης οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για να τονώσουν την οικονομία και να στηρίξουν το εισόδημα των πολιτών. Η δική μας κυβέρνηση κάνει το αντίθετο! Η φορολογική αφαίμαξη την ώρα της επιβράδυνσης της οικονομίας θα οξύνει τα προβλήματα των νοικοκυριών.
Η τωρινή κρίση είναι πολύπλευρη:
δημοσιονομική, παραγωγική, κοινωνική. Είναι επίσης κρίση εμπιστοσύνης και προσδοκιών εκ μέρους των πολιτών και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Κανείς δεν ελπίζει πια σε τίποτα από την παρούσα κυβέρνηση, παρά μόνο κι άλλα δεινά. Και το καλόπιστο ερώτημα σε πολλά χείλη είναι: «υπάρχει διέξοδος»;

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Σε ευχαριστώ για το βιντεάκι. Το είχα ξεχάσει. Ο Παπανδρέου υλοποιεί όλα όσα προεκλογικά είπε. Αν το έστειλες για να δείξεις αναντιστοιχία προεκλογικού λόγου και κυβερνητικής πολιτικής, ξαναδες το βιντεο προσεκτικά. Εκτίθεσαι αδελφέ...
:-)

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αλέκο έγραψες πολλά! Την απάντηση τη δίνει η σημερινή ειδησεογραφία: Αγοράζουμε 6 φρεγάτες απο τους Γάλλους! Θα ακολουθήσουν ασφαλώς αεροπλάνα απο τους γιάνκηδες! Και θα κλείσουμε,προς το παρόν με ταθωρακισμένα από τους ....ηττημένους του Β΄Παγκόσμιου τους Γερμανούς! Το κλίμα αναστρέφεται, το καλοκαίρι έχουμε πληρότητα σε όλα τα νησιά μας όπου Γερμανοί, Γάλλοι , Αμερικάνοι κ.λπ. πλένουν τα πόδια τους στο αμφισβητούμενο από τους Τούρκους Αιγαίο κι΄εμείς κάνουμε αυτό για το οποίο μας προορίζουν ,χρόνια τώρα, οι ευρωπαίοι:Τα γκαρσόνια της ευρωπαϊκής ελίτ!

Ανώνυμος είπε...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=14310&catid=9

Ανώνυμος είπε...

Από εσένα Αλέκο δεν το περίμενα.
Γράφεις...
"Εγώ ισχυρίζομαι και εύχομαι ότι μπορεί να δούμε κάτι ευρύτερο. Μια πολιτική συμφωνία που θα δίνει πόρους της Ε.Ε στις αδύναμες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη, να αποφευχθεί η ύφεση, να προστατευθεί το Ευρώ. Κάτι τέτοιο θα αλλάξει θετικά και άμεσα την προοπτική της Ελλάδας. Κάτι τέτοιο θα είναι ο πολιτικός θρίαμβος της χώρας και προσωπικά του Πρωθυπουργού."

Ταξική σύνθεση δεν υπάρχει στη χώρα, ποιοί θα πληρώσουν πάλι;

Πλούσιοι, εκκλησία, τράπεζες
Πόθεν έσχες, Εξοπλιστικές δαπάνες.
Άκουσες τίποτε για όλα αυτά.

Α ρε Αλέκο... ο σκέτος νεοφιλελευθερισμός του ΠΑΣΟΚ είναι θρίαμβος της χώρας και προσωπικά του πρωθυπουργού.

Κρίμα

Α. Λ.

alzap είπε...

@Α.Λ:
Πράγματι κρίμα. Γιατί η αριστερά που πατάει στο ψέμα και στη μισή αλήθεια είναι η αριστερά της υπόθαλψης του εγκληματία, της κοινωνικής αδικίας εννοώ.

Γιατί στη βιασύνη σου να πεις κρίμα και να καταγγείλεις το ΠΑΣΟΚ ξεχνάς να δεις την αλήθεια και τους αριθμούς.

Δεν είδες, δεν άκουσες ότι φορολογείται η εκκλησιαστική περιουσία; Δεν σε πληροφόρησε το κόμμα ότι φορολογούνται επίσης οι δραστηριότητες της εκκλησίας που παράγουν κέρδος;

Εκεί στην πρωίνή συγκέντρωση δεν σου εξήγησε κανείς ότι οι χαμηλόμισθοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο;

Κρίμα για όλα αυτά και πιό πολύ κρίμα για τις διαχείριση του ψέματος.
Γιατί ίσως κάποιος πρέπει να πει επιτέλους στον σύντροφό σου τον Λαφαζάνη ότι δεν χρειάζεται να διαγκωνίζεται τον κολλητό του τον πρακτοράκο Ζήση στην άθλια παραπληροφόρηση.
Κάποιος να του πει ότι οι φορολογικές κλίμακες ΔΕΝ αφορούν στις μικτές αποδοχές των εργαζομένων αλλά στις καθαρές.

Πολλές φορές κρίμα λοιπόν γιατί το να ξεκινάς αντίπαλος του ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΎ και να καταλήγεις ο καλυτερος αντιγραφέας του είναι κατάντια.

Και τέλος, καθόλου μα καθόλου κρίμα, αντιθέτως επιμένω ότι είναι επιθυμητό για μένα το να εκταμιευτούν κονδύλια απο τις πλουσιότερες χώρες του βορρά σε όφελος της ανάπτυξης των χωρών του Νότου. Δεν ξέρω αν θα γίνει αλλά το εύχομαι.

Και πίστεψέ με είναι πολύ καλύτερο απο τον "μαρξιστικό" και "αριστερό" δρόμο των ευρωομολόγων που προτείνει ο αρχηγός σου ο Τσίπρας. Κι αν διαφωνείς σε αυτό, εδώ είμαστε να μας το αναλύσεις...

Γιατί βλέπεις αδελφέ Αλέκο στην πουτάνα πουτανιές δεν περνάνε. Νομίζω.

Αλλά εδώ είμαστε. ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ποιό απο τα γεγονότα που αναφέρω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ.
Αλλά και για να ακούσουμε επιχειρήματα και απόψεις αριστερές και συγκεκριμένες που θα δίνουν διέξοδο στον εργαζόμενο λαό που προνομιακά εκπροσωπείτε και εκφράζετε. Και για να σε προλάβω, όταν λέω προτάσεις και λύσεις για την κοινωνία δεν αναφέρομαι στον εκλογικό νόμο και στα ποσοστά των κομμάτων. Κάτι πέρα απο αυτό αν υπάρχει.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

"Και τέλος, καθόλου μα καθόλου κρίμα, αντιθέτως επιμένω ότι είναι επιθυμητό για μένα το να εκταμιευτούν κονδύλια απο τις πλουσιότερες χώρες του βορρά σε όφελος της ανάπτυξης των χωρών του Νότου. Δεν ξέρω αν θα γίνει αλλά το εύχομαι."

Τώρα μάλιστα να δουλεύουν οι "πλούσιοι" βόριο-Ευρωπαίοι για να τα παίρνουν οι κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι του Ευρωπαϊκού νότου...
Κι αυτό είναι δικαιοσύνη για εσένα...
Αχ Ελλάδα με τους ξύπνιους Σοσιαλιστές σου...

alzap είπε...

@ΑΝΩΝΥΜΟΣ:
Θα μπορούσα ενδεχομένως να σου εξηγήσω τις διαδικασίες, τους μηχανισμούς και τους τρόπους μέσω των οποίων τα πλεονάσματα και ο πλόυτος των χωρών του νότου μεταφέρονται εδώ και πολλές δεκάδες χρόνια στις πλουσίες χώρες του βορρά.
Δεν θα το κάνω γιατί είμαι νότιος και κηφήνας και βαριέμαι. Χώρια που αμφιβάλλω αν καταλάβεις και θα πάει τζαμπα ο κόπος.
Καλημέρα

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@alzap:Στο πλαίσιο της αυτοκριτικής σου την οποία ανέπτυξες προς τον "ανώνυμο", θα αρκούσε, νομίζω, να πείς δυό λέξεις μόνο :"είμαι συνδικαλιστής"!

Ανώνυμος είπε...

μα βέβαια...μόνο εσύ καταλαβαίνεις...εμείς δεν είμαστε του δικού σου επιπέδου γνώσεων...

jamais...

Ανώνυμος είπε...

Αλέκο τι έγινε ρε συ;
τα κατάφερε το πουλέν σου;
γιατί άκουσα ένα ανέκδοτο να κυκλοφορεί, λένε:
Τις τελευταίες ώρες, μετά τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες κυκλοφορεί μια παροιμία η οποία λέει:
Πώς λένε στην… πασοκική διάλεκτο το “ξέσκισμα” από το ΔΝΤ;
Και η απάντηση είναι τεχνογνωσία.

alzap είπε...

@ανωνυμος1,2:
Αυτό που έγινε είναι νομίζω καθαρό. Αναγνώρισε μεν η ΕΕ με την πολιτική δήλωση οτι το πρόβλημα είναι συνολικό για το ΕΥΡΩ αλλά δεν προχώρησε στο επόμενο βήμα που ευχόμουν για την στήριξη των οικονομιών του νότου.
Μισό βήμα δηλαδή.

@ofis:
Δεν κατάλαβα, μπορεί να είσαι μεγαλοστέλεχος τώρα αλλά για πολλά χρόνια διεκδικούσες την ψήφο των συναδέλφων σου.
Σε τι κανεις κριτική ακριβώς;
Με δουλεύεις;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@alzap: Σου έχω εξηγήσει κατ΄επανάληψη οτι πέφτεις έξω στις εκτιμήσεις σου γα το ποιός είμαι! Γιατί επιμένεις; Τί δεν καταλαβαίνεις απο αυτό που σου γράφω;