Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2010

ΚΑΛΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ...

Είπα  ότι θα περιμένω το φορολογικό για να καταλάβω καλύτερα τι γίνεται.

Νομίζω ότι καλά έκανα. Γιατί για να είμαι ειλικρινής όσα άκουσα από τον Παπακωνσταντίνου με εξέπληξαν ευχάριστα.

Η προσπάθεια και η βούληση να διευρυνθεί η φορολογική βάση είναι ολοφάνερη. Όπως επίσης και το θετικό αποτέλεσμα για τα χαμηλά εισοδήματα απο τον συνδυασμό  εισοδήματος- φορολογίας.

Από την άλλη αν τα σχέδια υλοποιηθούν όπως ακούστηκαν, το πάρτι φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής για μεγάλες ομάδες συμπολιτών μας φαίνεται να παίρνει τέλος ή, στην χειρότερη περίπτωση, περιορίζεται σημαντικά.

Οι μεγάλοι, οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι offshore, τα bonus και οι παροχές κάτω από το τραπέζι για τα «χρυσά παιδιά» της αγοράς, τα μερίσματα των μεγαλομετόχων θα αναγκαστούν να πληρώσουν κάτι. Λέω κάτι γιατί πρέπει να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί και να μην πιστέψουμε ότι θα φτωχύνουν και φαλιρίσουν από την φορολογική επιβάρυνση. Να μην δώσουμε σημασία στις κραυγές για την αδικία που θα αναγκάσει τους δύσμοιρους να πάρουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και να μην κάνουν επενδύσεις. Λες και μέχρι τώρα που δεν πλήρωναν φόρο έκαναν επενδύσεις…

Να μην υποκύψουμε σε αυτό που υποψιάζομαι ότι έρχεται από κάποια ΜΜΕ.
Θα μιλήσουν για «φοροκαταιγίδα» για τον λαό. Θα εννοούν ωστόσο αποκλειστικά φοροκαταιγίδα για τα αφεντικά και τους ιδιοκτήτες - εργολάβους και τραπεζίτες  αυτών των μέσων.

Γιατί για τα χαμηλά εισοδήματα και τα μεσαία , 0 έως 40.000 ευρώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ αλλά, ιδιαίτερα για τις χαμηλότερες κλίμακες, υπάρχει σοβαρή ελάφρυνση. Αυτό λένε οι αριθμοί.

Συμπέρασμα. Η συμφωνία της Βάρκιζας δεν έγινε. Έγινε ωστόσο συμφωνία. Όχι όμως με την ίδια συνταγή. Τα όπλα δεν παραδίδονται όλα. Κρατάμε κάποια.

Ας ελπίσουμε ότι θα κάνουμε σωστή χρήση.

Ας ελπίσουμε ακόμα ότι θα υπάρξει σύντομα και κίνηση προς την κατεύθυνση συγκεκριμένων μέτρων για την ανάπτυξη.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ καλώς περίμενες,σαν τη Βλαχοπούλου που περίμενε να περάσει η άμαξα με το νιόπαντρο Κοκό για να αισθανθεί ευτυχής.
Εμείς οι υπόλοιποι πάλι,που μας πετάνε τη μπανανίτσα "σου κόβουμε 300 ευρώ από το φόρο και σε γδύνουμε κανονικά με τους έμμεσους φόρους,τις περικοπές και το ασφαλιστικό",δεν αισθανόμαστε και πολύ καλά...
Σε ξαναζηλεύω πάλι: Στο φανταστικό σου Πασοκικό κόσμο,με την πράσινη λουκουμόσκονη,όλα είναι λαμπερά και δίκαια!


Καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

άντε τυχερέ...το πουλέν σου ο ΓΑΠ...μας έσωσε πάλι...ποιος τι χάρη σου τώρα...θα καμαρώνεις σαν γύφτικο σκεπάρνι... δικαιώθηκες...ότι σου έταξε στο έδωσε...

να θαύμασε τους άλλη μια φορά

http://www.youtube.com/watch?v=HG7uj90MG-4&feature=player_embedded

δικαιωμένε...εεερε γλέντια...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ!!!

Άλλοι κρύβονται στο καβούκι της κομματικής ιεραρχίας, άλλοι υπερασπίζονται τα «κεκτημένα», όχι των άλλων αλλά τα δικά τους, άλλοι σηκώνουν τη παντιέρα της επανάστασης απέναντι σε ποιόν;
Σε μια Κυβέρνηση τριών μηνών που καλείται να βγάλει τα «κάστανα από τα φωτιά»;
Εύκολα διαφωνείς με μέτρα σκληρά και καθόλου δημοφιλή. Δύσκολα προτείνεις διέξοδο. Και ακόμα πιο δύσκολα ξεφεύγεις από τη στενή συντεχνιακή λογική που επικρατεί.
Αλλά και από την κομματική νοοτροπία του: Υπάρχει αναγκαιότητα για μέτρα και τομές αρκεί να μην αγγίζουν εμένα, τους κολλητούς μου και το «περιβάλλον» μου.

alzap είπε...

@ΑΝΩΝΥΜΟΙ:
Ξέρεις υπάρχει μια μικρή διαφορά ανάμεσα μας.
Εγώ είμαι εδώ, με το ονοματεπώνυμό μου, τη φάτσα μου, τις σκέψεις μου, τις αγωνίες μου, τα λάθη μου. Ανοιχτός και εκτεθειμένος γιατί έτσι το διάλεξα, γιατί έτσι μου ταιριάζει.
Λέω αυτό που σκέφτομαι.
Εσύ θέλεις να κρίνεις, να κατακρίνεις. Θέλεις να ειρωνευτείς. Δικαίωμά σου. Είναι ο κανόνας του παιχνιδιού. Μπορείς όμως να το κάνεις με την υπογραφή σου, ανοιχτά.
Αν ασφαλώς πιστεύεις πραγματικά όσα γράφεις… Για σκέψου το…

Πάμε τώρα στην ουσία.

Πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός ανήγγειλε το πάγωμα των μισθών στον δημόσιο τομέα με παράλληλη μέριμνα προστασίας των χαμηλόμισθων.

Η προεκλογική δέσμευση ήταν για αυξήσεις λίγο πάνω από τον πληθωρισμό. Να θυμίσω πως οι προεκλογικές δεσμεύσεις έγιναν βασισμένες με τα στοιχεία που έδινε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Στοιχεία που αφορούσαν στην αρχή σε έλλειμμα 6%, λίγο πριν τις εκλογές το ανέβασαν σε 7% με 8%, για να αποδειχτεί αμέσως μετά τις εκλογές ότι στην πραγματικότητα ήταν της τάξης του 12,7%...

Η ανάγκη του δανεισμού ήταν και είναι άμεση, οι αγορές εκβίαζαν, τα spreads ξεπέρασαν κάθε όριο. Τα είδες, τα έζησες κι εσύ όπως όλοι μας. Πρέπει άμεσα να αυξηθούν τα έσοδα, να μειωθούν τα έξοδα. Κάνω λάθος;

Το πάγωμα των μισθών στο δημόσιο συνιστά επομένως μια παρέκκλιση από την προεκλογική δέσμευση. Σωστό.

Το πάγωμα των μισθών ωστόσο σε συνδυασμό με το φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά απόλυτη τήρηση της δέσμευσης για προστασία των χαμηλών εισοδημάτων, παρά το πάγωμα σε ότι αφορά το δημόσιο. Αυτό λένε οι αριθμοί, αυτό λένε τα νέα φορολογικά κλιμάκια.

Όπως υπήρξε απόλυτη συνέπεια ως προς την προεκλογική δέσμευση για πραγματική αύξηση των προϋπολογισμών για την ΥΓΕΙΑ και την ΠΑΙΔΕΙΑ. Ψηφίστηκε.

Όπως υπήρξε συνέπεια ως προς την προεκλογική δέσμευση για την νομοθετική παρέμβαση υπέρ των δανειοληπτών και περιορισμού της ασυδοσίας των τραπεζών. Ψηφίστηκε.

Όπως υπήρξε απόλυτη συνέπεια ως προς την προεκλογική δέσμευση για μείζονες θεσμικές παρεμβάσεις. Νέος Αυτοδιοικητικός χάρτης, νέος εκλογικός νόμος, νομοθετική παρέμβαση για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές, νομοθετικές παρεμβάσεις για την διαφάνεια, νομοσχέδιο για τους μετανάστες. Τα προσχέδια νόμων βρίσκονται ΗΔΗ στη Βουλή.

Πρέπει να (ξανά)ομολογήσω ότι είτε ως Ρένα Βλαχοπούλου είτε ως Γεωργία Βασιλειάδου είτε ως Αλέκος Στάμου, είδα με ευχαρίστηση ότι μετά από ΠΟΛΛΑ- ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ η πολιτεία υποχρεώνει τους οικονομικά ισχυρούς να βάλουν το χέρι λίγο πιο βαθειά στην τσέπη. Μπορεί να μην είναι το κολχόζ που ονειρεύεσαι αλλά είναι ένα βήμα.

Κι όλα αυτά τους πρώτους 3,5 μήνες με τη χώρα στο μάτι του κυκλώνα της κερδοσκοπίας.

Όλα τα παραπάνω είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Κάνω λάθος;

Κοντολογίς και με δεδομένες τις συνθήκες λέω ότι ισοζύγιο αυτών των τριών μηνών είναι θετικό ως προς την τήρηση των βασικών προεκλογικών δεσμεύσεων. Σε ότι τουλάχιστον αφορά στους αδύνατους κρίκους της κοινωνίας.

Γιατί πιστεύω βαθιά ότι ενίσχυση των κονδυλίων της υγείας και της παιδείας είναι στην ουσία απευθείας ενίσχυση των μεσαίων και κυρίως των χαμηλών εισοδημάτων.

Γιατί είναι αντικειμενική αλήθεια ότι οποιαδήποτε αύξηση στην φορολογική συνεισφορά των οικονομικά ισχυρών παίζει ρόλο ευθέως αναδιανεμητικό. Λάθος;

Αυτή λοιπόν είναι, στοιχειοθετημένη νομίζω, η αλήθεια μου.

Να περιμένω τη δική σου με τα ανάλογα ή και περισσότερα στοιχεία;

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΕΚΟ..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ: ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ , Η ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΑΜΕ ΩΣ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ...ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΙΣΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ Θ ΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 Η 50 ΧΙΛΙΑΔΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΑ. ΤΗΝ ΙΔΙ ΑΣΤΙΓΜΗ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟ 30% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΦΑΓΕ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΩ Ο ΕΡΗΜΟΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΩ ΤΟΣΕΣ.....

Kirki είπε...

Αλέκο,σεβαστή η γνώμη σου.Αλλά διαφωνώ.Εχω γράψει άλλωστε στο μπλογκ μου.Εδώ απλά θα κάνω μια ερώτηση:Πώς θα πληρώσω τα δάνειά μου Αλέκο;Το νοίκι μου πώς θα το πληρώσω;Πώς θα ζήσω;Εκτός αν πρέπει να γίνω κι εγώ μια παράπλευρη απώλεια της "σοσιαλιστικής"κυβέρνησης και του ΠΡΟΕΔΡΟΥ!!!της σοσιαλιστικής διεθνούς.Δε μας ταχε πει έτσι Αλέκο.Δε μας τα χε πει.

Tasos Karkantzelis είπε...

Σχετικά με φοροκαταιγίδες και την κατάσταση στην αγορά: Φορολογούνται λεφτά που είναι στα μπαούλα και ποτέ δεν βγήκαν στην αγορά εκτός ίσως απο τα μπουζουκτσίδικα.
Σχετικά με τις αποδείξεις: Γιατί να μήν μαζέψεις όχι το 30 αλλα το 100% του εισοδήματός σου? Δεν θές να ξέρεις που τρώς τα λεφτά σου? Κλαίγεσαι για την φοροαποφυγή αλλά αφήνεις τον καθένα να ΣΟΥ κλέβει τον ΦΠΑ?
Μην τρελάθουμε το νομοσχέδιο διευρύνει ΣΟΒΑΡΑ την φορολογική βάση και αν καθιερώσει την απόδειξη σε ΚΑΘΕ συναλαγή θα πετύχει μιά σοβαρότατη νίκη

Ανώνυμος είπε...

Ωραία...τι διαφορετικό έλεγε ο Καραμανλής και τον ξεφτιλίζατε στην ειρωνεία και στο κράξιμο;
Για κουνήστε τα κεφάλια σας μπας και ενεργοποιηθεί καμιά σύναψη και αρχίσετε να σκέπτεστε...
Όσο για εσένα Αλέκο...με τις υγείες σου δικαιώθηκες...Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΏΝΕΤΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΛΗΤΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ (ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΣ) ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑΑΑΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ,ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΒΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΗΓΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΔΟΥ ΦΙΛΙΚΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ναι,ναι.
Ψηφίστηκαν τα γνωστά ψίχουλα για την Παιδεία και την Υγεία...
Μα καλά,που ζεις εσύ;
Έχεις πάει ποτέ σου δε δημόσιο νοσοκομείο να δεις τι ανάγκες υπάρχουν;
Σε δημόσιο σχολείο μήπως, να δεις πως από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, κάνουν μάθημα τα παιδιά;
Έχεις σκεφτεί ποτέ πως μπορεί να ζήσει ένας μισθωτός ή ένας συνταξιούχος;
Και μη μου πεις πάλι για την καραμελίτσα των 3,5 μηνών...
Εκτός και εαν από τη μεταπολίτευση και μετά ΜΟΝΟ η ΝΔ κυβερνούσε κι εσείς σαν Πασοκ στις προηγούμενες κυβερνήσεις σας δεν φταίγατε σε τίποτα.
Διότι η άθλια οικονομική κατάσταση και το αστρονομικό δημόσιο χρέος,είναι αποτελέσματα ΜΟΝΟ των κυβερνήσεων της ΝΔ,έτσι;
Διότι η σοσιαλιστική σας σκέψη υπάρχει καθαρά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.
Διότι στον παράδεισο του Πασοκ,ανεβοκατεβαίνουν πράσινοι άγγελλοι που παίζουν άρπα,ψάλλουν ύμνους στην 3η του Σεπτέμβρη και εναποθέτουν το φωτοστέφανο της συγχώρεσης και της αγιότητας στο Γιωργάκη και στα υπόλοιπα καλόπαιδα που θήτευσαν ως πρωτοκλασάτα στελέχη σε προηγούμενες κυβερνήσεις σας.
Διότι οι προεκλογικές σας διαφημίσεις και δεσμέυσεις,ΑΛΛΑ έλεγαν και υπόσχονταν.
Διότι όταν σου γράφαμε για τα δείπνα στην Εκάλη του Γιωργάκη με τους μεγαλοκαρχαρίες,εσύ έκανες γαργάρες ευθιξίας που σου κριτικάραμε το σεπτό είδωλο.
Αλήθεια που είναι τα μέτρα ΕΝΑΝΤΙΟΝ όλων αυτών που θησαύριζαν και θησαυρίζουν στις πλάτες μας;

Η "Ρένα Βλαχοπούλου"(που τον Αλέκο πέρα από την Πασοκoφρένεια εξακολουθεί να τον εκτιμά απεριόριστα).
;-) για σένα αλλά και ;-((( για το το Πασοκ που αυτοδιαψεύδεται.

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Τα ερωτήματα σου ενδεχομένως να έχουν τον χαρακτήρα του ρητορικού ερωτήματος αν απαυθυνθούν σε σένα.
Όχι όμως σε ότι αφορά εμένα.

Θα σου δώσω λοιπόν κάποιες απαντήσεις συγκεκριμένες και κυρίως ελεγχόμενες γιατί βλέπεις εγώ είμαι ορατός και δεν κρύβομαι. Θέλω να πω πως είναι πανεύκολο να ελέγξει κάποιος την ακρίβεια όσων λέω.

Ναι έχω πάει κάποιες φορές και έχω νοσηλευτεί μετά απο ατυχήματα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ναι ξέρω πως είναι το δημόσιο σχολείο. Το δικό μου παιδί και στο δημοτικό αλλά και στο γυμνάσιο που είναι τώρα σε δημόσιο σχολείο πηγαίνει. Επιπροσθέτως και στο δημοτικό αλλά και στο γυμνάσιο έχω εκλεγεί στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Ξέρω λοιπόν και ξέρω καλά για ποιό πράγμα μιλάω.
Επίσης ίσως έχει σημασία να σου πω ότι ενδεχομένως, με κάποιες αλλαγές στον οικογενειακό προϋπολογισμό, να έχω την δυνατότητα να στείλω το παιδί μου σε κάποιο ιδιωτικό σχολείο. Είναι ΚΑΙ επιλογή η απόφαση για το δημόσιο. Και δεν το έχω μετανοιώσει.

Και είσαι μάλλον μακριά νυχτωμένος/η αν πιστεύεις ότι φροντιστήρια κάνουν μόνο όσα παιδιά πηγαίνουν σε δημόσιο σχολείο. Έχεις χάσει όχι ένα και δύο αλλά εκατοντάδες τεύχη της εκπαιδευτικής πραγματικότητας...

Γιατί παρά τα προβλήματα το δημόσιο σχολείο εξακολουθεί να παραμένει καλύτερο. Επί της ουσίας καλύτερο. Και προκαλώ όποιον το επιθυμεί να το κουβεντιάσουμε.
Το ίδιο ακριβώς και σε μεγαλύτερη κλιμακα ισχύει για τα δημόσια νοσοκομεία. Είναι μακράν καλύτερη η ιατρική περίθαλψη και η ποιότητα του ιατρικού προσωπικού απο τα ις ιδιωτικές κλινικές παρά τα όποια προβλήματα στα πρώτα.

Και τέλος μέχρι τη στιγμή που θα αφήσω την τελευταία μου πνοή θα πιστεύω και θα αγωνίζομαι για ελεύθερη, αξιόπιστη και ποιοτική πρόσβαση για όλους τους συμπολίτες μου σε δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία. Τουλάχιστον.

Για τα υπόλοιπα να προσθέσω ότι πέραν των γενικών αφορισμών σου υπάρχουν και συγκεκριμένα γεγονότα αλλά και αριθμοί.
Όλοι ξέρουμε και όλοι βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς θα αγωνίζεσαι για το δημόσιο νοσοκομείο που δεν έχει νοσηλευτές και αυτούς που έχει τους βγάζουν το λάδι σε βάρδιες που θυμίζουν δουλειά σε ορυχεία και νταμάρια.
Για γιατρούς που ξεθεώνονται στις εφημερίες και ασκούν την επιστήμη τους σε ερείπια μαζί με κατσαρίδες και ποντίκια.Που έχουν την ιατρική ευθύνη δεκάδων ασθενών ο καθένας,όταν είναι ανθρώπινα αδύνατον να λάβεις κριτικές και ζωτικής σημασίας αποφάσεις για πάνω από 6-8 ασθενείς σε ένα οχτάωρο-και οι έλληνες γιατροί είναι αναγκασμένοι σε εφημερίες (αλλά και σε μη-εφημερίες) να χρεώνεται ο καθένας 15 και 20 και 30 ασθενείς.
Για νοσηλεία σε ράτζα,επειδή δεν επαρκούν τα κρεβάτια και για νοσηλεία σε θαλάμους των 6 και 8 ασθενών,λες και είμαστε σε νοσοκομεία της Μπουρκίνα-Φάσσο.
Για αναλογία 2 νοσηλευτών σε κάθε 35 ασθενείς στα τμήματα και ενός νοσηλευτή για 10 ασθενείς σε εντατικές.
Για νοσηλεία και ιατρική ΧΩΡΙΣ γάντια και απλά συστήματα ορών, ΧΩΡΙΣ σύριγγες και φιαλίδια λήψης αίματος,ΧΩΡΙΣ μάσκες οξυγόνου,ΧΩΡΙΣ σεντόνια και κουβέρτες,ΧΩΡΙΣ αντισηπτικά,επειδή ο κάθε διοικητής-εγκάθετο κομματικό μεγαλοστέλεχος της εκάστοτε κυβέρνησης αποφασίζει να κάνει περικοπές και οικονομία σε αυτά(ΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ!!!)για να φανεί αρεστός στο υπουργείο.
Για αμοιβές της πούτσας που λαμβάνουν για το υπεράνθρωπο έργο που προσφέρουν γιατροί,εργαστηριακό προσωπικό και νοσηλευτές.Σε αντίθεση βέβαια με τους σκανδαλώδεις μισθούς δημοσιουπαλλιλάκων και συνδικαλιστών σε τομείς-φιλέτα του δημοσίου.Νομίζω τα ξέρεις αυτά...
Για νοσοκομεία με ανυπαρξία βασικών ιατρικών ειδικοτήτων,για νοσοκομεία που πολλοί διευθυντές του "άγιου" ΕΣΥ έχουν μετατρέψει σε "παράγκες" και ιδιωτικά μαγαζάκια,στις πλάτες των νέων γιατρών και του εργαστηριακού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Αλήθεια έχεις δουλέψει ποτέ εσύ 60 ώρες σε μια εβδομάδα και μάλιστα με την ευθύνη και το άγχος του γιατρού για 1500 ευρώ το μήνα;
Έχεις δουλέψει δύο 3-11 το βράδυ και 3 νυχτέρια μέχρι το πρωί,ΟΛΑ μέσα σε μία εβδομάδα,ΚΑΘΕ εβδομάδα αυτά,σα νοσηλευτής για να πάρεις 900 ευρώ το μήνα;
Για ποιά λοιπόν δημόσια νοσοκομεία αγωνίζεσαι μέσα από τις γραμμές του Πασοκ και επιπλέον αισθάνεσαι υπερήφανος για αυτό;;
ΕΣΕΙΣ οι ίδιοι του Πασόκ,είστε που έχετε απαξιώσει το ΕΣΥ-και δεν θέλω να μπω στον πειρασμό να υποθέσω για ποιούς λόγους...


υγ.Για τη δημόσια παιδεία,αύριο.
;-(