Κυριακή, Μαρτίου 08, 2009

"ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ", Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ...

...για όσους και όσες πιστεύουν ότι η πολιτική είναι αντιπαράθεση ιδεών και προγραμμάτων.

Για όσους και όσες πιστεύουν ότι η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν απαξιωθεί γιατί απουσιάζει η ουσιαστική, συγκεκριμένη και σοβαρή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Για όσους και όσες ξέρουν ότι οι συναινέσεις αλλά και οι αναφορές στο έθνος και την πατρίδα, για να μην διολισθαίνουν στην πατριδοκαπηλεία, απαιτούν συγκεκριμένες πολιτικές τοποθετήσεις και προτάσεις.

Για όσους και όσες θέλουν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο με όρους αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης.

Για όσους και όσες δυσπιστούν, αμφιβάλλουν, αρνούνται και καταδικάζουν γιατί τους προσβάλλει και τους συνθλίβει η μικροπολιτική ως μοναδικό πεδίο αντιπαράθεσης και αγώνα.

Για όσους και όσες νοιώθουν αποκλεισμένοι απο το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι γιατί κανείς δεν προτείνει ένα συγκροτημένο σχέδιο που να θεωρεί τη δική τους συμμετοχή προϋπόθεση επιτυχίας.

Για όσους και όσες βιώνουν την ανεργία και την ανέχεια και αντιλαμβάνονται πως η λύση δεν μπορεί να είναι η «φιλανθρωπική» προσέγγιση γιατί οι δυνατότητες, οι ανάγκες και τα όνειρά τους, ξεπερνάνε κατά πολύ τις όποιες επιδοματικές πολιτικές.

Για όσους και όσες δεν παραιτούνται παρά τις ήττες, τις απογοητεύσεις και τα πισωγυρίσματα, γιατί πιστεύουν ότι οι ανατροπές είναι πάντα εφικτές.

Για όσους και όσες θέλουν να αντιπαραθέσουν τη δική τους σκέψη, θέση ή άρνηση και θέλουν να ξέρουν τι λέει η άλλη πλευρά.

Για όσους και όσες θέλουν να καταγγείλουν, και πάλι το ΠΑΣΟΚ, και περίμεναν τις συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για να το κάνουν.

Για όσους και όσες αναζητούν την προοδευτική πρόταση που θα εμπνεύσει και θα κινητοποιήσει τους πολίτες σήμερα.

Για όλους εσάς, για όλους εμάς, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, (σε περίληψη εδώ και το πλήρες κείμενο εδώ

Μπείτε στον κόπο, διαβάστε τη.

Ας ανοίξει αυτός ο διάλογος, ας αναδειχθεί η συμφωνία ή η σύγκρουση για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας...

Στο χέρι μας είναι!


ΥΓ. Κάποιοι άρχισαν κιόλας τη συζήτηση.

4 σχόλια:

Thanasis είπε...

"Ας ανοίξει αυτός ο διάλογος, ας αναδειχθεί η συμφωνία ή η σύγκρουση για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας..."


Το' χει η μέρα σήμερα. Όπως έγραψα και αλλού... είναι φανερό ότι ο ίδιος ο "οργανισμός" ΠΑΣΟΚ (ως σύνολο στελεχών, ανθρώπων) δυσκολεύεται να αποδεχτεί πολλά απο αυτά που δημιουργεί. Το www.wikipolitics.gr/green/ επιχειρεί να ενσωματώσει το κείμενο της πράσινης ανάπτυξης στις συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει σε ψηφιακά και μη ψηφιακά φόρα.

Οι λειτουργίες του wikipolitics/green
περιλαμβάνουν τα σχόλια των χρηστών πάνω στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη ανάπτυξη ανά ετικέτα/θεματική κατηγορία, την χαρτογράφηση του διαλόγου με την χρήση συνδέσμων και ροών RSS που αντλούν υπάρχοντα και θα συνεχίσουν να αντλούν μελλοντικά κείμενα, συζητήσεις σχετικές με την κάθε θεματική κατηγορία της πρότασης του ΠΑΣΟΚ

Καλή συνέχεια

Θανάσης

alzap είπε...

@thanasis:
Ίσως η δυστοκία υπάρχει γιατί με τον όρο "πράσινη ανάπτυξη" πολλοί πιστεύουν ότι η αναφορά γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε θέματα οικολογίας. Ότι δεν αγγίζει τα μεγάλα κοινωνικά θέμτα της καθημερινότητας του. Λάθος βεβαίως αλλά έτσι πιστεύουν πολλοί.
Η συνέχεια πραγματικά θα είναι δύσκολη αλλά αξίζει τον κόπο.

Unknown είπε...

Αλέκο, θίγεις ένα σοβαρό ζήτημα. Κι αυτό έχει σχέση με το πλατύ κοινό, τη μάζα των ψηφοφόρων που δεν έχουν καταλάβει αυτό ακριβώς: τι σημαίνει ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ! Δυστυχώς το συνδέουν με το φύτεμα δέντρων και τέτοια. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει το Κίνημα να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και να τα κάνει πιο λιανά στον κόσμο... Ας φροντίσουν οι υπεύθυνοι. Γιατί είναι αλήθεια ότι με την Πράσινη Ανάπτυξη το ΠΑΣΟΚ κάνει άλματα προς το μέλλον.

alzap είπε...

@NIKOS:
Έχεις απόλυτο δίκιο, συμφωνώ.