Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2009

ΓΙΑ ΤΟΥΣ μικροΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ...

...που παρά τη διαφορά ηλικίας, φρασεολογίας και ντυσίματος απο τον αυθεντικό, υπηρετούν, (είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι), με συνέπεια απόλυτη τα ίδια αφεντικά, Καραμανλή και Μπόμπολα δηλαδή...

Για τους "επαναστάτες" που η επανάσταση που υπηρετούν φτάνει δεν φτάνει τα 150 μέτρα, (όση η απόσταση που τολμούν να διανύσουν απο τη σχολή τους και να επιστρέψουν για να κρυφτούν ), για τους οπαδούς της επαναστατικής βίας που διαρκεί κάποια δευτερόλεπτα τη φορά, (όσος χρόνος χρειάζεται για να φορέσουν την κουκούλα), έχω μια παραίνεση απλή.

Ξεκινήστε την επανάσταση απο το σπίτι. Μη φοβόσαστε τόσο τη μαμά και το μπαμπά. ΔΕΝ είναι πιο δύσκολος εχθρός οι "καθως πρέπει" γονείς σας απο τα ΜΑΤ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ πουροΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΔΕΣ που εξαγγέλουν και υποκινούν την (όπου νάναι ξεσπάει...) ή τη (νάτην πετιέται...) κοινωνική επανάσταση με λοστούς, μπουγελώματα κλπ, επίσης μια παραίνεση.
Διαβάστε ή (ξανα)διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα αλλά και τους δύο τόμους του έργου:


"...Όποιος κατασκευάζει για τον λαό απατηλούς επαναστατικούς μύθους, όποιος τον τέρπει με διασκεδαστικές ιστορίες, διαπράττει το ίδιο έγκλημα με τον γεωγράφο που σχεδιάζει πλαστούς χάρτες για τους θαλασσοπόρους."

Λονδίνο, Νοέμβριος 1876
35, Fitzroy street(Fitzroy square)
ΠΡΟΣΠΕΡ-ΟΛΙΒΙΕ ΛΙΣΑΓΚΑΡΕ



7 σχόλια:

Στέλιος είπε...

Μα τί τους λες? Πού να καταλάβουν τα τσογλάνια από τέτοια πράγματα?

alzap είπε...

@ρ@τε πυλ@ς:
Τζάμπα ο κόπος λές;
:-(

KΑΡΜΕΝ είπε...

Έχεις δίκιο. Εγώ βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Μην σταματάς ποτέ να πεις αυτό που νιώθεις δίκιο. Μερικοί μπορεί να καταλάβουν… Με μια ελπίδα ζούμε… Αλλά, ρε γμτ, είναι τσόγλανοι!

alzap είπε...

@agapi:
Μαζί σου για το μισογεμάτο ποτήρι!
:-)

Αλλά δεν είναι ΟΛΟΙ τσογλανοι και ασφαλώς δεν είναι ΠΑΝΤΑ. Συμφωνείς;

Να έχεις μια όμορφη μέρα.

KΑΡΜΕΝ είπε...

Βεβαίως και συμφωνώ.
Καλό αγώνα στην συνέχεια!

Kirki είπε...

καλημέρα))
εκεί είναι και η διαφωνία η δική μου.Αριστερός δε νοείται να χτυπά με λοστούς(βλέπε Πολυζωγόπουλος και άλλοι)
Για τη μπογιά να σου πω την αλήθεια δεν με πειράζει και τόσο πολύ.Γίνεται και στο εξωτερικό.
Παίρνει η μπάλα και κάποιους πολύ αξιοπρεπείς όπως ο Στεφανόπουλος ας πούμε και ο Παπακωνσταντίνου αλλά αυτό είναι το τίμημα της απαξίωσης της πολιτικής.Κι αυτό κάποιοι πρέπει να το βάλουν καλά μες στο μυαλό τους.Γιατί μπορεί να ρθουν και χειρότερα

alzap είπε...

@Kirki:
Ασε κάτω το μαγικό ραβδάκι σε παρακαλώ.
:-)