Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2008

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ...



Τα πράγματα μερικές φορές είναι απλά. Πολύ απλά.

Όταν σου έχουν εμπιστευθεί μια κρίσιμη θέση κάθε λάθος, όσο μικρό ή αθώο κι αν είναι, παίρνει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από τις πραγματικές. Και πολύ περισσότερο έχει επιπτώσεις, σοβαρές επιπτώσεις.

Γιατί η πολιτική είναι σε μεγάλο βαθμό, διαχείριση συμβόλων και μηνυμάτων.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μου είναι ιδιαιτέρως συμπαθής και ανταποκρίθηκε στο ρόλο του ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με επιτυχία.

Χθες όμως παραδέχτηκε ότι έκανε πολιτικό λάθος με την διαχείριση της συνάντησής του με τον Παπίστα.

Άργησε να καταλάβει τις ενδεχόμενες πολιτικές επιπτώσεις αυτής της συνάντησης.

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του ΣΗΜΕΡΑ.

Για να προστατεύσει το ΠΑΣΟΚ και τον εαυτό του.

Γιατί το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου πρέπει να είναι καθαρό και διαρκές, για όλους και για όλα.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντί να προσπαθούμε να διώξουμε την λάσπη, διώχνουμε αυτόν που του κόλλησαν τη λάσπη;
Δηλαδή τι ήθελες να κάνει ακριβώς Αλέκο;
Να πάρει το video του εκβιασμού σαν τον Αγγέλου και να το εκμεταλλευτεί για μικροπολιτικούς σκοπούς;
Αν είναι για δευτερεύοντα ζητήματα (γιατί τέτοιο είναι σε σύγκριση με την σκανδαλάρα του Βατοπεδίου) να καρατομούμε τα πιο άξια και σοβαρά στελέχη μας, ζητώντας τους μάλιστα να γίνουν και αυτός Αγγέλου στη θέση του Αγγέλου... τότε δεν πάμε καθόλου καλά σαν χώρος.
Αυτά τα φοβικά σύνδρομα του "να μην βρομίσει το μήνυμα του Παπανδρέου" θα μας φάνε...

Το πολύ ήθος θα μας φάει!

blogger είπε...

Συμφωνώ με τον ανώνυμο Αλέκο.
Εδώ κρατάμε Φωτιάδη - Δρυ που έβαλαν το χεράκι τους στο Βατοπέδι (άσχετα αν υπέκυψαν στις αντιστάσεις της τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης) και μιλάμε για καρατόμηση ενός στελέχους που έπραξε το αυτονόητο και δεν χρησιμοποίησε προϊόντα εκβιασμού;

Με θλίβει βαθύτατα το γεγονός ότι τσιμπάμε τόσο εύκολα στην προπαγάνδα της Ν.Δ. και αποπροσανατολιζόμαστε και οι ίδιοι μας.

Με θλίβει...

alzap είπε...

@Ανώνυμος:
Καταλαβαίνω τη λογική σου.
Να εξηγήσω λίγο περισσότερο τη δική μου.
Εγω ας πούμε αν ήμουν εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ θα συναντούσα αυτή την περίοδο κανέναν απο τους κυρίως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο κι ας ήταν ο αδελφός μου. Κι αν το έκανα θα δημοσιοποιούσα αμέσως αυτή τη συνάντηση.
Κι αν ακόμα ο Παπακωνσταντίνου θεώρησε το θέμα λήξαν τότε που είπε στον Πάπιστα να πάει στον εισαγγελέα, μετά την δημοσίευση του βιντεο την περασμένη εβδομάδα έπρεπε ΑΜΕΣΩΣ να δημοσιοποιήσει την συνάντηση.


@krogias:
Λυπάμαι που θλίβεσαι.
Πολύ περισσότερο λυπάμαι που προσχωρείς στη θέση ότι οι Φωτιάδης και Δρυς είναι συνένοχοι στο σκάνδαλο.

Εγω βλέπεις απο τα μέχρι τώρα στοιχεία αλλά και τις επίσημες τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ έχω πειστεί για το αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

Αλέκο, κάνεις λάθος. Ο Παπακωνσταντίνου έπραξε πολιτικά και ηθικά ορθώς. Δεν είδε το βίντεο, δεν παρέλαβε το βίντεο που περιέφερε ο Πάπιστας, όπως το ίδιο αρνήθηκε να κάνει και ο δημοσιογράφος Χρηστος Τελίδης, διευθυντής του ΕΘΝΟΥΣ στην Θεσσαλονίκη. Αραγε, οι άλλοι δημοσιογράφοι που το είχαν δεί, όπως ο Λασκαριέλας της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, γιατί δεν έγραψαν ΄τίποτε, γιατί δεν πήγαν στον εισαγγελέα. Είναι άραγε συνένοχοι συγκάλυψης εγκλήματος; Υπάρχει πουθενά υπογραφή Παπακωνσταντίνου στο σκάνδαλο Βατοπέδι;

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανής η στοχοποίηση του Παπακωνσταντίνου από την Δεξιά, γιατί είναι- και το εκπέμπει- αυτό που δεν ήταν και ποτέ δεν θα γίνει ο Ρουσόπουλος. Δηλαδή, ένας νέος πολιτικός με γνώση, ήθος και επάρκεια. Είναι απογοητευτικό να μην στηριχθεί. Θα είναι λάθος-δηλαδή κάτι περισσότερο από έγκλημα-να αναγκασθεί να τα παρατήσει.

blogger είπε...

Αλέκο, προφανώς δεν παρακολουθείς το blog μου.
Από την αρχή λέω ότι είχαν πολιτικές ευθύνες ο Δρυς και ο Φωτιάδης.
Το σκάνδαλο φίλε μου είναι στις ανταλλαγές. Γιατί επί ΠΑΣΟΚ -ευτυχώς- η Ξάνθη σύσσωμη είχε αντιδράσει και δεν προχώρησε τίποτα.
Οι ευθύνες των παραπάνω είναι ως προς τις αρχικές υπογραφές που έβαλαν χωρίς να ερευνήσουν το ζήτημα.
Όταν όμως οι φορείς της Ξάνθης τους κατέθεσαν τα στοιχεία τα μάζεψαν, απέπεμψαν τις αποφάσεις και έδωσαν εντολή στον συνήγορο του δημοσίου να παλέψει στην δίκη, δίκη η οποία κερδήθηκε τελικά.
Συγκρίνεται όλο αυτό με την ηθική στάση του Παπακωνσταντίνου; Δεν νομίζω.

alzap είπε...

Μάλιστα.

gpapoul είπε...

παρακολουθούμε τόσο καιρό που διαδραματίζεται το σκάνδαλο του βατοπαιδίου, να "καταπίνεται σωρηδόν, η κάμηλος" των ευθυνών της κυβέρνησης και τώρα τι θα κάνουμε; θα "διυλίσουμε τον κώνωπα" της -ομολογουμένως ατυχούς- στάσης παπακωνσταντίνου;

alzap είπε...

@grapoul:
Προφανώς και δεν πρέπει να καταπιούμε οποιδήποτε κάμηλο.
Απο την άλλη έχω την αίσθηση οτι δεν συμφωνούμε στη βασική προσέγγιση που είπα στο ποστ και στην οποία επιμένω. Σεβαστό.
Να είσαι καλά.

Γκιωνης είπε...

. αγαπητέ Αλέκο καλημέρα

. εδώ και ενάμισυ τουλάχιστον χρόνο παρακολουθώ το ιστολόγιό σου. Είναι από τις ελάχιστες φορές που θα διαφωνήσω έντονα με αυτό το τελευταίο σχόλιο.
. Και για να μήν πολυλογώ, καταθέτω από το ιστολόγιο τού Στέφανου www.thelonapo.blogspot.com αυτό το απόσπασμα σημερινού σχολίου του :

" Σημείο 1ο

Καλά! Ο Παπακωνσταντίνου τόξερε! Όπως και ο Ρουσσόπουλος! Όπως και ο Δρυς, και ο Κοντός, και ο Μπασιάκος, και ο Βουλγαράκης, και ο Αλογοσκούφης, και ο Βενιζέλος και ο Ψωμιάδης, και η Σωτηροπούλου ... και η χορεύτρια η οριεντάλ! Όλους αυτούς τους κατακρίνουμε δίκαια ή άδικα!

Με τον Εφραίμ και τον Αρσένιο , που το έκαναν, γιατί δεν ασχολείται κανείς ? ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ?

Σημείο 2ο

Η Κατερίνα Πελέκη είπε χθες στον Ευαγγελάτο πως έκανε αφιλοκερδώς τα 31 (!) συμβόλαια των ανταλλαγών, αν και διαπίστωσε "περίεργα πράγματα", γιατί προέρχεται από μια βαθύτατα θρησκευόμενη οικογένεια και πίστευε πως βοηθώντας το μοναστήρι θα "είχε την ευλογία της παναγίας" ! Και θέλει να την πιστέψουμε ! Η ίδια με τον σύζυγό της θεωρία περί "νόμου και ηθικής" ! Έχω μια απορία : αν τις έκανε και κανένας μοναχός Αρσένιος καμμιά "ανήθικη πρόταση", θα του καθόταν για να πάρει την ύψιστη ευλογία του?

Σημείο 3ο

Εκεί στη Χ.Τ. δεν υπάρχει ένας, ΕΝΑΣ βρε παιδιά, επώνυμος ΠΑΣΟΚΟΣ να υπερασπιστεί στοιχειωδώς για τα αυτονόητα τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και πρέπει να καταφεύγουμε στον Πάσχο Μανδραβέλη για να ...βρούμε το δίκιο μας? Η μήπως τρίβουν πάλι τα χέρια τους γιατί στην "ηλεκτρική καρέκλα" εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν στεργιώνει κανείς "του Γιώργου" τα τελευταία 4 χρόνια? "

. μερικές φορές φίλε Αλέκο τα πράγματα ΕΥΤΥΧΩΣ ειναι πραγματικά απλά ! ! !

alzap είπε...

@Γκιώνης:
Ευχαριστώ για τις απόψεις.
Θα επαναλάβω όμως ότι η λογική "οι άλλοι έκαναν το πραγματικό σκάνδαλο και συγκριτικά το σφάλμα του Γ. Παπακωνσταντίνου είναι πταίσμα και αστείο¨", δεν είναι η δική μου λογική.
Όταν είσαι εκπρόσωπος τύπου κόμματος είσαι, πρέπει να είσαι 50.000 φορές πιο προσεκτικός.
Δεν θέλω να επεκταθώ.

Ανώνυμος είπε...

Αλέκο, η Σωτηροπούλου, σε μια από τις πολλές συνεντεύξεις της είπε ότι έδωσε προ ετών πλήρη φάκελο στο γραφείο του Βενιζέλου, αφού πρώτα είχε μιλήσει μαζί του, μιας και τον είχε καθηγητλη στο ΑΠΘ. Τί πρέπει να γίνει τώρα;
Περιμένω μια απλή απάντηση.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Αλέκο, και εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου.

Ο Παπακωσταντίνου δεν έκανε τίποτα μεμπτό. Συνάντησε ένα επιχειρηματία που ζήτησε να συναντηθεί μαζί του. Θα μπορούσε να το έχει αποφύγει; Ίσως. Αλλά δεν είναι μεμπτό. Ειδικά αφού αρνήθηκε να δει το video και τον παρέπεμψε στον εισαγγελέα.

Ακόμη και η Ν.Δ. δεν καταγγέλει τίποτα περισσότερο από το ότι, το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε να κληθεί για μάρτυρας κάποια που ίσως να λέει αλήθεια, ίσως ψέματα, αλλά ο άνδρας της είναι εμπλεγμένος και ίσως ο Παπακωσταντίνου να το γνώριζε... Σημειώνω, αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι η μάρτυρας λέει ψέματα, αλλά ότι ίσως να μην είναι αξιόπιστη.

Γιατί λοιπόν ο Παπακωσταντίνου να "λάβει τις αποφάσεις του";

Δες και το βίντεο αυτό: http://rec-on.blogspot.com/2008/11/blog-post_1311.html

alzap είπε...

@Δημήτρης:
Τίποτα δεν πρέπει να γίνει γιατί απλώς η Σωτηροπούλου ΔΕΝ είπε αυτό, δεν είπε ΠΡΟ ΕΤΩΝ.

Είπε ότι το καλοκαίρι του 2007, περσι δηλαδή, πήγε και άφησε στο γραφείο του Βενιζέλου ένα φάκελο με την υπόθεση.

Λίγο αργότερα, στις 12 Ιουλίου 2007κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ ερώτηση στη Βουλή με το σύνολο των καταγγελομένων στη μηνυτήρια αναγορά της κ. Σωτηροπούλου.

Αρα τα στοιχεία του φακέλου αξιοποιήθηκαν.

Νομίζω ότι είναι απλή και ξεκάθαρη η απάντηση στην απορία σου.

blogger είπε...

Επιβεβαιώνω τα τελευταία λεγόμενα του Αλέκου, γιατί και από Ξάνθη έφυγε φάκελλος τότε προς πολλές κατευθύνσεις. Όχι μόνο προς Βενιζέλο.
Το παράδειγμα είναι συγκρίσιμο.

alzap είπε...

@vrypan:
Ίσως πρέπει να θυμίσω, Παναγιώτη, ότι ο Πάπιστας δεν είναι ένας τυχαίος επιχειρηματίας.

Είναι Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ που κατ΄εξοχήν εμπλέκεται και ωφελήθηκε απο το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Η συνάντηση γίνεται ενω το σκάνδαλο ξεδιπλώνεται.

Τα δικά μου κριτήρια λένε ότι κάτω απο αυτές τις συνθήκες ΔΕΝ τον συναντάς κι ας είναι ο αδελφός σου.

Πολύ περισσότερο αν είσαι εκπρόσωπος κόμματος. Και στην περίπτωση που πρέπει να τον δεις το ανακοινώνεις και φωνάζεις και κανένα δύο νοματαίους ακόμα να είναι μπροστά στη συζήτηση.

Είναι, επιμένω, τόσο απλό.

Ανώνυμος είπε...

"Η λογική έχει πάρει διαζύγιο από τα δελτία" είπε ορθότατα ο Π. Μανδραβέλης. Εμείς όμως δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ λόγο να χωρίσουμε με την λογική (την κοινή τουλάχιστον) και μάλιστα για να ικανοποιήσουμε τις ονειρώξεις του κάθε Αντώναρου...

alzap είπε...

Παιδιά νομίζω ότι το θέμα εξαντλήθηκε.
Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.
Επιμένω στη δική μου, χωρλις ωστόσο να διεκδικώ το Παπικό Αλάθητο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω να προσθέσω ούτε κόμμα σε αυτά που γράφεις. Συμφωνώ απολυτός μαζί σου. Και διευκρινίζω πως κι εμένα μου είναι αρκετά συμπαθής και τον εκτιμώ. Οι καιροί είναι ,όμως, πονηροί…
Καλό σαββατοκύριακο!