Τρίτη, Μαΐου 13, 2008

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ...

...γιατί τα πράγματα μιλάνε απο μόνα τους.

Διαβάστε με τη σειρά α) την ανακοίνωση της ΕΡΤ, β) την επιστολή Κούλογλου και γ) την απάντηση του Διευθυντή Τηλεόρασης, Γόντικα.

Όταν τους λέω αλήτες στην πολιτική τους συμπεριφορά είμαι επιεικής.
Ποιός απο τους δύο να χαίρεται πιο πολύ τον άλλο;
Ο Καραμανλής τον Ρουσσόπουλο ή το αντίστροφο;


α) «Έπειτα από συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, κ. Δημητρίου Γόντικα με τον δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου, ανακοινώθηκε στον κ. Κούλογλου ότι δεν θα συνεχιστούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι εκπομπές ‘Θεματική Βραδιά’ και ‘Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα’. Η ΕΡΤ ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία του.»


β) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ- ΕΡΤ

Kύριε Γόντικα,

Εδώ και ένα μήνα περίπου μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε μέσω του κ. Αναστασόπουλου ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα. Για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχουν γίνει ήδη όλες οι προετοιμασίες (εισιτήρια, διαμονή και εταιρεία παραγωγής στο Πεκίνο), έχει συλλεχθεί αρχειακό υλικό καθώς έχουν γίνει ήδη συνεντεύξεις, όπως με την βιογράφο του Μάο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν «πολιτικοί λόγοι» για την άρνηση σας, θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση και σας ζητάω να με διευκολύνετε, γιατί χωρίς δημοσιογραφική βίζα η έρευνα στην Κίνα γίνεται δυσκολότερη.

Εν τω μεταξύ από διάφορες πηγές μέσα στην ΕΡΤ μαθαίνω ότι η εταιρεία δεν θα ανανεώσει την συνεργασία μαζί μου για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη καθώς είναι γενικώς αποδεκτό ότι και οι δύο εκπομπές που παρουσιάζω δεν υστερούν σε ποιότητα των υπόλοιπων του σταθμού. Από οικονομικής πλευράς είναι αποδοτικές λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4.1% η Θεματική Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1.

Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω. (σσ. η υπογράμμιση δική μου)
Επειδή σε εκπομπές όπως αυτές που παρουσιάζω ο προγραμματισμός (ταξίδια, ντοκιμαντέρ κλπ) ξεκινάει από τον Ιούνιο θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν αν θα συνεχισθεί ή όχι η συνεργασία μας.
9-5-2008
Μετά τιμής,
Στέλιος Κούλογλου.




γ) Κύριε Κούλογλου,
Αναφέρομαι στην από 9/5/2008 επιστολή σας, την οποία έλαβα ηλεκτρονικά και θα ήθελα να σημειώσετε τα εξής:
1. Αναφέρεστε σε προσπάθειά σας τουλάχιστον ενός μηνός να εξασφαλίσετε επιστολή από την ΕΡΤ. προκειμένου να σας εκδοθεί δημοσιογραφική βίζα για ταξίδι στην Κίνα Στη δική μου αντίληψη το θέμα αυτό ήρθε την 8/5/2008 όταν και απάντησα. Εάν μάλιστα το είχα πληροφορηθεί νωρίτερα, θα σας είχα καταστήσει αμέσως σαφές ότι τα σχετικά με την Κίνα προγράμματα έχουν προ πολλού αποφασισθεί κι εγκριθεί.
2. Περαιτέρω, σας γνωρίζω ότι η ΕΡΤ εδώ και πολλούς μήνες έχει εισέλθει σε διαδικασία συνεννόησης με την CCTV για την ανταλλαγή προγραμμάτων καθώς και έχει προγραμματίσει την παραγωγή πολλών άλλων προγραμμάτων σχετικών με την Κίνα. Άρα, σε σχέση με το προαναφερόμενο θέμα έχουμε καλύψει τις προγραμματικές μας ανάγκές και η από μέρους σας μη έγκαιρη ενημέρωση καθιστά την ένταξη και της δική σας σχετικής εκπομπής αδύνατη.
3. Ως προς την ανανέωση της συνεργασίας μας, ήδη ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε κ Χρήστος Παναγόπουλος στην συνάντηση που είχαμε οι τρεις μας την 12η Μαΐου 2008 σας ενημέρωσα ότι η ΕΡΤ δεν προτίθεται vα εντάξει εκ νέου στο πρόγραμμά της τις εκπομπές «Θεματική βραδιά» και «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα», καθώς η Διοίκηση της Εταιρείας θεωρεί ότι οι ανωτέρω εκπομπές έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους.

Με τιμή
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ



Τις επιστολές πήρα απο το: kourdistoportocali.blogspot.com

8 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Αυτο σημαινει δημοκρατια στην Ελλαδα...

Ανώνυμος είπε...

Έχουν ξεφύγει τελείως φιλαράκι.
Με την ανοχή μας φυσικά. :(

Sinistra Radicale είπε...

Περίμενες τίποτα διαφορετικό;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή τους !!
Καλό θα ήταν αν μπορούσαν οι blogers να επικοινωνήσουν με κάποιο τρόπο με τον κύριο Κούλογλου ωστε να ανεβεί το ρεπορτάζ στο διαδίκτυο

Unknown είπε...

Γόντικας κρίμα στο επίθετο που φέρνει.Εκπομπές σαν τις προαναφερόμενες σπανίζουν. Πολλη καλή σκέψη του stetoual
Τζινα

Ανώνυμος είπε...

. Η πρόταση τού stetoual ξαναφέρνει το θέμα τής δημιουργίας ενός μέσου που θα αρθρώνει ένα σοβαρό Λόγο απέναντι στα παπαγαλάκια τού Ρουσόπουλου και τού Λούλη. Που θα επισημαίνει και θα ερμηνεύει τις πολιτικές τών μεγαλοΕκδοτών, τα παιχνιδάκια τού Χατζηνικολάου τού Τράγκα και του Πρετεντέρη αλλά κι άλλων πιό "αφανών" όπως τού Βλάχου και τών ΛυριτζοΟικονόμου.
. Κι είναι αυτό ένα θέμα που πρέπει να αναλάβουν κάποιοι σοβαροί άνθρωποι γιατί θα καταλήξει Press.gr.
. Πολλοί έχουν αγανακτήσει τόσο με τις εφημερίδες και τα κανάλια τών επιχειρηματιών αλλά ειδικά τώρα με το θέμα Κούλογλου, σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, καί με την ΕΡΤ. Επειδή υπάρχει ζήτηση, κάποιος θα το κάνει. Ποιός ;
. Και με την ευκαιρία, ας προσπαθήσει κανείς να δεί Ειδήσεις στην ΕΤ3 τής Θεσσαλονίκης. Λές και μεταδιδονται από τα υπόγεια τής Ρηγίλλης ! Ειδικά ένας "δημοσιογράφος" με μουσάκι, μού φαίνεται οτι έχει το γραφείο του στο γραφείο τού Μαυρίκη που έκανε τις υποκλοπές επί Μητσοτάκη.

lemon είπε...

Δηλαδή τι εννοεί τώρα ο κ.Γόντικας; Ότι δεν ήξερε ότι ετοιμάζει εκπομπή για την Κίνα ο Κούλογλου, και το έμαθε προχθές, επειδή του ζητήθηκε η δημοσιογραφική βίζα; Μα, για ΠΟΣΟ χαζούς μας περνάνε;
Τέλος πάντων, ο Κούλογλου θα βρει αλλού, και καλύτερα.
Μα είναι κρίμα η κρατική τηλεόραση να χάσει τέτοια ποιότητα. Κρίμα.

alzap είπε...

Σας ευχαριστώ ειλικρινά!
Αποδεικνύετε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανακλαστικά σε αυτήν την σχεδόν ισοπεδωμένη κοινωνία