Δευτέρα, Μαΐου 19, 2008

ΓΚΑΛΛΟΠ: ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΙΓΟΤΕΡΗ Ή ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΠΑ;

Αυτός είναι ο χαρούμενος και ενθουσιασμένος Πρωθυπουργός και προϊστάμενος......αυτού του υπουργούπου καταγγέλλεται επωνύμως ότι έκανε αυτά:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης


ΘΕΜΑ: «Εξώδικο με πρωτοφανείς καταγγελίες για εξαπάτηση ιδιώτη από τον Υπουργό Οικονομίας και το Διευθυντή του, για απλήρωτες εδώ και χρόνια προεκλογικές δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του τελευταίου, αλλά και για απόπειρες εξόφλησης των προσωπικών χρεών του ίδιου του Υπουργού μέσω του ευρύτερου δημοσίου τομέα (!) δημιουργεί μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για το πρόσωπο που επέλεξε η Κυβέρνηση Καραμανλή να διαχειρίζεται το δημόσιο πλούτο και το οικονομικό παρόν και μέλλον της πατρίδας μας, πρόσωπο που ήδη βαρύνεται με την πολιτική – τουλάχιστον – ευθύνη βαρύτατων σκανδάλων όπως αυτά των δομημένων ομολόγων και του αδιαφανούς ξεπουλήματος του ΟΤΕ!»

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2007 δικαστικός επιμελητής επέδωσε προς τον Υπουργό Οικονομίας εξώδικο, το περιεχόμενο του οποίου θέτει μείζονα ηθικά και πολιτικά ζητήματα για τον Υπουργό, και περιέχει συγκεκριμένες και σοβαρότατες καταγγελίες για εξαπάτηση και εμπαιγμό ιδιώτη, για απλήρωτες προεκλογικές δαπάνες, αλλά και για προσπάθεια ιδιότυπης εξόφλησης χρεών του Υπουργού μέσα από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ενόψει, δε έστω και ψήγματος αλήθειας στις πρωτοφανείς αυτές επώνυμες καταγγελίες για τέτοιες αχαρακτήριστες ενέργειες αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης της Υπουργικής του ιδιότητας για αθέμιτα προσωπικά οφέλη και ταυτόχρονη ζημία τρίτου, λαμβάνει ακόμα προκλητικότερη διάσταση ο πρωταγωνιστικός πολιτικός ρόλος του Υπουργού Οικονομίας στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων και στην πώληση του ελέγχου του κερδοφόρου ΟΤΕ σε κρατική Γερμανική εταιρεία έναντι πινακίου φακής και με αδιαφανείς διαδικασίες κερδοσκοπίας μεσαζόντων!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το παραπάνω επιδοθέν στον Υπουργό εξώδικο:

(α) Ο σημερινός Υπουργός Οικονομίας (μέσω του επικεφαλής της ομάδας υποστήριξης του και σημερινό Διευθυντή του Γραφείου του) συμφώνησε με εμπορική εταιρεία να αναλάβει η τελευταία έργο παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς φακέλων, δημοσίων σχέσεων, γραμματειακής υποστήριξης, «προπαγάνδας και διαφήμισης» ενόψει των εκλογών του 2004 με τους εξής – ομολογουμένως τζογαδόρικους - όρους:
«εάν στις προσεχείς εκλογές εκλεγόταν το κόμμα της ΝΔ και ο ίδιος βουλευτής, θα κατέβαλε στην εταιρεία όσα συμφωνήθηκαν και μάλιστα στο πενταπλάσιο. Αν όχι θα έπαιρνε η εταιρεία το ρίσκο και δεν θα είχε καμία απαίτηση».
Προφανώς, για λόγους που στερούνται κάθε ηθικής και δεοντολογικής βάσης, ο σημερινός Υπουργός Οικονομίας φέρεται να ήταν σίγουρος ότι εάν το κόμμα του εκλεγεί στην Κυβέρνηση, τα χρήματα για αυτόν δεν θα ήταν πλέον πρόβλημα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπόσχεται πενταπλάσια αμοιβή στην εταιρεία προεκλογικής προώθησής του, δηλαδή περίπου 1.500.000 ευρώ, αφού η κανονική αμοιβή υπολογίζεται, βάσει του εξωδίκου, στα 280.000 ευρώ!

(β) Ο σημερινός Υπουργός Οικονομίας, το πρόσωπο που έχει την εξουσία να επιβάλλει οικονομικές υποχρεώσεις, και μάλιστα με δυσανάλογο και άδικο κοινωνικά τρόπο, στους Έλληνες πολίτες και να τους εξαναγκάζει με απειλή κυρώσεων στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων αυτών, αρνείται αδικαιολόγητα να πληρώσει τα δικά του χρέη, χρέη που «τρέχουν» από το 2004!

(γ) Και μάλιστα, ο σημερινός Υπουργός Οικονομίας, όχι μόνο δεν πληρώνει τα χρέη του, αλλά εκμεταλλευόμενος την Υπουργική του επιρροή και υπερβαίνοντας τις νόμιμες εξουσίες του, αποπειράται να αναθέσει την πληρωμή τους σε τρίτους, δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το εξώδικο, είτε άμεσα,:
«Κύριε Υπουργέ, από εκείνη τη στιγμή μέχρι έως σήμερα έχω γίνει ένα μπαλάκι του πινγκ – πονγκ από τον κ. Νικολαρόπουλο και τον κ. Πλουμιστό, στον οποίο με παρέπεμψε εν συνεχεία, ανάμεσα σε, ναυτιλιακή εταιρεία, ΟΔΙΕ, ΔΕΚΟ, ΟΠΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, φορείς που υποτίθετο θα ικανοποιούσαν την απαίτησή μου. Για όλα αυτά έχω αποδεικτικά στοιχεία..»
Είτε με … απευθείας αναθέσεις έργων!!!!
«υποχρεωθήκαμε να διατηρήσουμε μεγάλο αριθμό προσωπικού και μετά την εκλογή σας, αφού οι υποσχέσεις περί ανάληψης άλλων εργασιών ως αποπληρωμή μας πήγαιναν και έρχονταν..»
Παρεμπιπτόντως θα ενδιέφερε ιδιαιτέρως την ελληνική Βουλή, αλλά και το εκλογικό σώμα να γνωρίζει, ενόψει και της επιδίωξης της Κυβέρνησης σας να ξεπουλήσει τα λιμάνια, αλλά και των χαριστικών Κυβερνητικών ρυθμίσεων προς όφελος ναυτιλιακών εταιρειών, ποια είναι αυτή η ναυτιλιακή εταιρεία, που συναλλάσσεστε και διαπλέκεστε, στην οποία παραπέμπονται επιχειρήσεις που εργάστηκαν για εσάς, προκειμένου να εισπράξουν ποσά που τους χρωστάτε!
Επίσης, θα ενδιέφερε ιδιαίτερα την Ελληνική Βουλή και το εκλογικό σώμα, και θα όφειλε να ενδιαφέρει και την Ελληνική Δικαιοσύνη, να γνωρίζει τις μεθοδεύσεις στις οποίες μετέρχεται το επιτελείο του Υπουργού Οικονομίας προκειμένου να μετακυλίει την πληρωμή προσωπικών χρεών του Υπουργού σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς δημοσίου ενδιαφέροντος είτε άμεσα, είτε εμμέσως, παρέχοντας ως αποπληρωμή «αναλήψεις άλλων εργασιών…»!

Πραγματικά, αποτελεί φαινόμενο για την ελληνική πολιτική σκηνή και μία ακόμα αρνητική πρωτοτυπία της Κυβέρνησης Καραμανλή να διαθέτει τον μόνο Υπουργό – και μάλιστα Οικονομίας - που καταδέχεται να του επιδίδει δικαστικός επιμελητής εξώδικα στο γραφείο του για οφειλές που τον βαρύνουν!

Είναι προφανές, ότι εφόσον αληθεύουν έστω και στο ελάχιστο αυτές οι καταγγελίες, τότε το πρόσωπο που η Κυβέρνηση Καραμανλή επέλεξε να ορίζει την οικονομική πορεία της χώρας μας και να διαχειρίζεται το δημόσιο πλούτο στερείται στοιχειωδών εγγυήσεων ήθους και νομιμοφροσύνης και μετέρχεται ηθικά, θεσμικά και νομικά ανεπίτρεπτων μεθόδων, εκμεταλλευόμενο με πρωτοφανή ασυδοσία την πολιτική και εκτελεστική του εξουσία προκειμένου να αδικεί πολίτες για προσωπικό όφελος!

Μετά τα παραπάνω:

• Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο Υπουργός Οικονομίας οφείλει το ταχύτερο δυνατόν να δώσει λεπτομερείς εξηγήσεις με τεκμηριωμένα στοιχεία για το σύνολο των καταγγελλομένων σε αυτήν την επώνυμη έγγραφη εξώδικη διαμαρτυρία, που εκκρεμούν από το Σεπτέμβρη του 2007, καταγγελίες ενός απλού πολίτη που φέρεται να προσπαθεί να βρεί το δίκιο του απέναντι σε ένα ισχυρό και όπως φαίνεται ασύδοτο φορέα εξουσίας, ο οποίος δυστυχώς, ταυτίζεται με το πρόσωπο του Υπουργού Οικονομίας της Κυβέρνησης Καραμανλή.
• Ζητούμε την έμπρακτη επίδειξη του δέοντος πολιτικού φιλότιμου εκ μέρους του Υπουργού, τη στιγμή που βαρύνεται με τέτοιες επώνυμες πρωτοφανείς καταγγελίες.
• Και ζητούμε και την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης
Μάρκος Μπόλαρης
Χρύσα Αράπογλου
Δημήτρης Τσιρώνης
Μιχάλης Παντούλας
Χρήστος Αηδόνης
Μιχάλης Τιμοσίδης
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Τάκης Ρήγας
Βασίλης Κεγκέρογλου
Γιάννης Σκουλάς


Τόσο καλά!
Κι αναρωτιέμαι,

α) απο τον Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι σήμερα, τί έκανε ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός του γι΄αυτή την υπόθεση;

β) ποιός απο τους δύο νομίζετε ότι έχει την λιγότερη ή καθόλου πολιτική τσίπα;

6 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλησπερα Αλεκο.
Δεν σχολιαζω οπως θα επρεπε το πολυ μεγαλο αυτο θεμα, γιατι ειμαι εξοργισμενος και γιατι σεβομαι το χωρο αυτο που γραφω τωρα.

Απαντω στις ερωτησεις
1) Ο,τι ακριβως "κανουν" εδω και 5 χρονια. ΤΙΠΟΤΑ απολυτως
2) Τη μικροτερη;;; Γιατι εισαι τοσο επιεικης με τους αθλιους τουτους κυβερνωντες;

Εκεινο που με εξοργιζει ομως περισσοτερο ειμαστε εμεις. Που υπαρχουν τοσες και τοσες αφορμες για να αντιπολιτευθουμε και να σταθουμε διπλα στον κοσμο που υποφερει πραγματικα και ασχολουμαστε με συνεδρια και κοντρα εκλογες οργανων κτλ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ, το χανουμε το τρενο για αλλη μια φορα!!!
(και εννοω ως χωρα πρωτα απ' ολα)

Και κατι αλλο, αγορασα το βιβλιο του Παπαϊωαννου που εβαλες εδω τις προαλλες. Πραγματι πολυ ωραιο, ειχες δικιο.

alzap είπε...

@αντωνης:
Έχεις δίκιο. Λάθος διατύπωση, το αλλάζω!
:-)

αθεόφοβος είπε...

Αυτή η εταιρεία ποντάρισε στο σίγουρο ΑΛΟΓΟ,της βγήκε και αντί για λεφτά έμεινε με το ΣΚΟΥΦΙ στο χέρι!

alzap είπε...

@αθεόφοβος:
:-)

Ανώνυμος είπε...

Μου θυμίζετε τους νεοδημοκράτες στη δεκαετία του '80,όταν κριτικάρανε και απορρίπτανε οτιδήποτε έκανε το ΠΑΣΟΚ,και τη βρίσκανε με ακροστοιχίδες και ανεκδοτάκια σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα!Τα χρόνια περνούσαν,τα ανέκδοτα πλήθαιναν,αλλά...στην κυβέρνηση παρέμενε το ΠΑΣΟΚ!Έτσι και τώρα, πέσατε και σείς στην παγίδα και αντί να τους αλλάξετε όλους και να ρίξετε στον αγώνα νέους και κυρίως άφθαρτους,βγάζετε στα κανάλια τις ίδιες φατσούλες που ο Λαός τους έχει συνδέσει με μύρια όσα,όχι πάντα δίκαια,και τους έχει δεί το '81 ξεβράκωτους και το '04 πάμπλουτους!Καταλάβετέ το,μια σωστή αντιπολίτευση ανεβάζει το επίπεδο της πολιτικής ζωής και λειτουργεί εποικοδομητικά προς την αντιπολίτευση σε σχέση με την κυβέρνηση με σχέση 70/30!Έτσι έγινε παντοδύναμος ο Καραμανλής!ΚάΘε φορά που ο Παπανδρέου θα παίρνει μια σκληρή θέση σε ένα θέμα,θα του βγάζουν τι είχε ψηφίσει επι Σημίτη και θα την κάνει γαργάρα!
"ΟΦΙΣ"

alzap είπε...

@ΟΦΙΣ:
Για το συγκεκριμένο κάτι;
Κάτι τόσο δα;
Κάτι για τον "αδιάφθορο" Κωστάκη;
Μια κουβεντούλα;
Τόσο πια "εξαρτημένος";