Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΗΤΕΣ...

...για να προστατεύουν τη συλλογική μνήμη. Γιατί αν περιμένουμε από τους ρέκτες του εφήμερου, θα φάνε πολλά τριφύλλια οι Μάηδες.

Ένα ευχαριστώ στον Τηλέμαχο Χυτήρη για το άρθρο του στα σημερινά ΝΕΑ. Σε αντίθεση με άλλους που έκριναν ότι πρέπει να μιλήσουν οι νεκροί για να απαντήσουν στον Μητσοτάκη για όσες αθλιότητες είπε για τον Ιούλιο του 65…




Διαβάστε το άρθρο του Τηλέμαχου Χυτήρη:


ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Το ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αποστατήσει και από τη συλλογική μνήμη είναι γνωστό.

Εκ των υστέρων και σε αντίθεση με τα ιστορικά γεγονότα του 1965, προσπαθεί υπό το μανδύα συνεδρίου να αποκαταστήσει το ρόλο και τις ευθύνες του στις μαύρες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου στις οποίες υπήρξε πρωταγωνιστής μαζί με το παλάτι και άλλους γνωστούς και μη εξαιρετέους οικονομικούς και πολιτικούς του φίλους υπό την προστασία του ξένου παράγοντα. (Για να μη ξεχνιόμαστε!)

Σφυρίζει αδιάφορα ο κ. Μητσοτάκης σήμερα δηλώνοντας με περίσσιο θράσος ότι τον συμφέρει, εκμεταλλευόμενος τον θάνατο κι επομένως την απουσία όσων ενεργά αντέδρασαν στις γνωστές και απαράδεκτες από κάθε άποψη πρακτικές που ακολούθησε εκείνη την περίοδο.

Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη και ευτυχώς για την Δημοκρατία και την Ελλάδα υπήρξε ο Ανδρέας Παπανδρέου ο οποίος έπαιξε ιστορικό και αναγνωρισμένο απ΄ όλους ρόλο στην εδραίωση της Δημοκρατίας και στην ομαλή πορεία της χώρας στη σύγχρονη εποχή.

Ο κ. Μητσοτάκης όσες ενέργειες και αν μετέρχεται, όσα σκηνικά και να στήνει,θα παραμένει πάντα ο μοιραίος πολιτικός για τη χώρα.

Οι Έλληνες δεν είναι αμνήμονες. Η ιστορία είναι ζώσα και δε σβήνεται, δεν
αποσιωπάται και βεβαίως δεν ξαναγράφεται. Η ιστορία αποδίδει τα ίσα.
Η αποστασία και ο εμπνευστής και πρωταγωνιστής της έχουν καταδικαστεί δια παντός στην συνείδηση του δημοκρατικού ελληνικού λαού.
Κι αυτή είναι η χειρότερη τιμωρία.

3 σχόλια:

still-elate είπε...

"στις μαύρες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου στις οποίες υπήρξε πρωταγωνιστής μαζί με το παλάτι και άλλους γνωστούς και μη εξαιρετέους οικονομικούς και πολιτικούς του φίλους υπό την προστασία του ξένου παράγοντα. (Για να μη ξεχνιόμαστε!)"

...και αυτο το γράφει στα ΝΕΑ λέει ε????

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΕ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!
...απαιχτος ο παικτης!!!!


....ατιμη ελευθεροτυπια!!!!!!!

αφήνει τους ικανούς και ευέλικτους χειριστές του λόγου και γνώστες της Ιστορίας να σου παίρνουν το παιχνίδι εντός της έδρας ΣΟΥ και χωρις να ανοιξει και ρουθούνι....

Ανώνυμος είπε...

Τίνος συγκροτήματος τις εφημερίδες καίγανε ρε παιδιά εκείνη την εποχή;
"ΟΦΙΣ"

Agobooks είπε...

Καλό Σαββατοκύριακο και μακριά απο τους εφιάλτες!