Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2007

ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ







Για λόγους Πασοκικούς έπρεπε την Τρίτη το πρωί να βρίσκομαι στο Λασίθι. Το πλοίο "έπιασε" στο Ηράκλειο στις 6. Μέχρι τις 6.30 περίπου στα, πεζοδρομημένα πλέον, Λιοντάρια για τον πρώτο καφέ και μπουγάτσα στου ΚΥΡΚΟΡ.


Στις 8 μπήκα στον Άγιο Νικόλαο.

Το πρώτο ραντεβού ήταν στις 10 και τράβηξα για την λίμνη. Εκεί ήπια τον πιο γαλήνιο και ευεργετικό καφέ που έχω πιεί εδώ και χρόνια. Δεν άντεξα, τράβηξα με το τηλέφωνο μερικές φωτογραφίες για να ζηλέψετε.



Τις τρεις μέρες που ακολούθησαν γύρισα ΟΛΟ το νομό Λασιθίου, πέρασα από όλες τις πόλεις και τα χωριά. Ήταν για μένα μια βουτιά στο παρελθόν αφού τις ίδιες διαδρομές τις έκανα πάμπολλες φορές πριν πολλά χρόνια.


Όλα έχουν αλλάξει εκτός από τον Ξηρόκαμπο.


Εκεί ελπίζω να βρεθώ το επόμενο καλοκαίρι. Είναι το μοναδικό σχεδόν σημείο του νομού που έχει μείνει απείραχτο από την "τουριστική ανάπτυξη". Ακριβώς το ίδιο, όπως το άφησα πριν 20 περίπου χρόνια.


Να ευχαριστήσω εδώ την κόκκινη συντρόφισσα που για 12χρόνια υπομένει αγόγγυστα τα ξαφνικά ταξίδια. Χωρίς ποτέ να με αφήσει στη μέση του δρόμου. Κι αυτό παρά την ασχετοσύνη μου και την έλλειψη πρακτικού πνεύματος και στοιχειώδους επιμέλειας ως προς την συντήρησή της. Στη Φώτο ξεκουράζεται στην άκρη του δρόμου.




Κατά τα άλλα, εμείς στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζουμε το δρόμο προς την 11η Νοεμβρίου.
Αλλά γι αυτό θα επανέλθω.



Να σημειώσω μόνο ως πρώτη απάντηση σε κάποια mails πως το ενδεχόμενο εκλογής Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ταυτόσημο με την άμεση αποχώρησή μου από το κόμμα αυτό.

Ο χρόνος που έχω δώσει στον εαυτό μου είναι 30 δευτερόλεπτα από την ενδεχόμενη ανακήρυξη του Βενιζέλου ως προέδρου.


Κάθε δευτερόλεπτο πέραν των 30, θα είναι χρόνος ντροπής.

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛΕΚΟ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ?Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕ.ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ.

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Δεν είπα ότι θα είναι. Ειπα ΑΝ είναι...
Εξακολουθώ να δίνω στον εαυτό μου 30 δεύτερα. 31 τα χρόνια μου στο ΠΑΣΟΚ, 30 τα δευτερόλεπτα ανοχής.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΣΟΚ,ΜΕΛΟΣ 22 ΧΡΟΝΙΑ,ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ,ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ,ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ,ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΒΛΕΠΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ,ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΕΤΣΙ?ΘΑ ΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

30 δευτερα χρονος για σενα 30 δευτερα
χρονος για καποιον αλλο πασοκο που θα κανει το αντιθετο αν επανεκλεγει (αλη8εια εκλεχτηκε ποτε?) ο Γιωργος και παει λεγοντας.Δεν ξερω αν η ενοτητα του κινηματος μπορει να παραμεινει αρραγης η δικη μας ομως (πασοκικη) καρδια εχει ραγισει εδω και καιρο.Δε ξερω ποσα δευτερολεπτα ποσα λεπτα ποσα χρονια χρειαζεται για να μπορεσει να χτυπησει το ιδιο δυνατα με παλια.Φοβαμαι ομως οτι τπτ δε θα ειναι το ιδιο μετα απ αυτο το φθινοπωρο.Και αυτο που με τρομαζει ειναι οτι δεν ευχομαι να διαψευστω.Δε μου κανει κεφι επειτα απ οσα βλεπω ακουω και οσα -πολλα περισσοτερα- αποφευγω να δω μπας και μπορεσω να περισωσω καποια τελευταια σημαδια εκτιμησης για τον χωρο αυτο,τον χωρο μου.

Τις καληνυχτες μου
:D

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ,ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ,ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ?ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ?

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΥΤΕ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΤΕ ΒΓΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ

alzap είπε...

@ανώνυμος 10.33:

Συμφωνώ, γράψε αν θέλεις στο alstamou@hotmail.com


@ανώνυμους:
Ευχαριστώ για τα σχόλια.

NdN είπε...

Geia sou Sintrofe,

Siggnomi gia ta greeklish alla katoiko sto Londino opote katalabaineis.

Tha simfoniso apolita me to sxolio pou ekane o anonimos 10.43. H apoxorisi apo to PASOK den einai lisi. Gia pollous logous kai den thelo na mpo se analisi kathe enos apo autous. Ego apla exo grapsei sto Blog mou oti tha stamatiso na asxoloumai energa opos ekana mexri simera. Ostoso se kamia stigmi de skeftika na dikaioso tou Ar-PaxtoNeonakides apoxorontas.

Bebaia oli auti h sizitisi einai theoritiki. Den pisteuo oti tha xasei o GAP, ostoso prepei na diafoniso me to sxolio tou 1ou anoninou oti "tora oi PASOKoi ksipnisan". Den nomizo oti koimontousan pote. Apla einia logiko meta apo mia tetoia baria itta na iparxei apogoiuteusi kai problimatismos, opote einai kai logiko na epofeleitai o "neos".

Tha exoume kairo na ta ksnapoume ola auta bebaia me pio katharo mialo. Pantos to sxolio tou anonimou 10.43 pisteuo ekfrazei to "olon" PASOK opoion kai an stirizei o kathenas mas.

Ανώνυμος είπε...

Γενικές παρατηρήσεις ημερών....
-Το κίνημα(;) χωρισμένο τουλάχιστον στα δύο. Οι πολίτες μας παρατηρούν και λένε ευτυχώς που γλύτωσαν...
-Οσοι τάσσονται, έστω και καθυστερημένα με τον προβλεπόμενο νικητή, αποσκοπούν σε θέσεις για το μέλλον. Μάλιστα όσοι κατέχουν ήδη κάποιες θέσεις ποντάρουν στην 'εξέλιξή' τους μέσα απο την υποστήριξη ΓΑΠ
-Οσοι και...όσες ακόμα το σκέφτονται προσπαθούν ή να διαπραγματευτούν ή να δούν προς τα που θα πάει ο βαρδάρης για ν' ανακοινώσουν τη συγκλονιστική είδηση με ποιόν είναι....
-τα μεσαία στελέχη ονειρεύονται να γίνουν μεγάλα στέλεχη και γι' αυτό ποντάρουν στα μεγαλοστελέχη
-τα παλιά στελέχη να διώξουν τα νέα και τούμπαλιν
-ο πολίτης είναι το λάφυρο για όσους επιχειρηματολογούν
-αυτοί που πλούτισαν κοιτάζουν τα στελέχη της ΝΔ που πλουτίζουν και γι'αυτό θέλουν άμεσα την εξουσία άρα το ομοίωμα του Καραμανλή
-ο κόσμος που θα πάει να ψηφίσει αυθόρμητα στις 11.10.2007 θέλει το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει λαϊκό κίνημα
Δεν απομένει παρά να δούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Γι' αυτό Αλεξ πρέπει να είμαστε εκεί.
Κι εγώ πάντως στα 30 δεύτερα με βλέπω να έχω φύγει...

Orelia είπε...

30 δευτερολεπτα για 30 χρονια ζωης εκει μεσα!
30 δευτερα για τις δεκαδες προσωπικες σου υπερβασεις
γιατι, αν καλα "διαβαζω" τους ανθρωπους που εκτιμησες, μη το αρνηθεις, στον αγωνα δεν εμειναν χωρις υπερβασεις
το ιδιο κι εσυ λοιπον
30 δευτερα για να παραχωρησεις οτι κι εσυ βοηθησες να χτιστει
μονο σαν καθαρση εαυτου λειτουργει η πραξη
αλλιως...
βλεπεις
δε βλεπεις;
καλα
ετσι κι αλλιως εσυ αποφασιζεις και πραττεις

τι βιβλιο διαβαζες;
ομορφος ο Αγιος Νικολας αλλά ποτε δε τον συμπαθησα απο το ειδος και το υφος το τουριστικο του
αυτη την εποχη ομως θα πρεπει να ηταν ηρεμα κι απλα

καλη δυναμη Αλεκο
χαιρετω

Κυρ Μανουήλ είπε...

Κυρ Αλέκο,
καλά περνάμε, είχε βλέπω και ωραίες λιακάδες!
Για κοπιάστε παρακαλώ, έχω ωραία συλλογή, θα την χαρείτε!

Matrix είπε...

Κανένας δεν πρέπει να φύγει...

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, μπορεί να είμαι μικρότερος και σίγουρα να έχετε δει περισσότερα, αλλα το ΠΑΣΟΚ δεν χαρίζεται.

Καλησπέρα.

Ανώνυμος είπε...

5.06,ΑΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ,ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Το να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ, με τον ένα ή τον άλλο αρχηγό, αυτοί που το υποστηρίζουν σαν να είναι ποδοσφαιρική ομάδα, (δηλαδή χούλιγκανς), δεν θάναι καθόλου άσχημο για το ...ΠΑΣΟΚ...
Τελικά, φίλε μου, έχεις πρόβλημα ταυτότητας, (όχι αστυνομικής) και προσανατολισμού... Μάλλον ένα ρηλαξάρισμα στον Ξηρόκαμπο θα σου κάνει καλό...

alzap είπε...

@blogman:

Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις...
Δεν μπορώ να απαντήσω ειδικά στα περι χουλιγκανισμού, ίσως αν διαβάσεις μερικά ποστ πιο πίσω καταλάβεις μερικά πράγματα.
Αν ψάχνεις "τάχα μου" τύπους προσπάθησε κάπου αλλού.

Η απόφασή μου είναι επιστέγασμα εμπειριών, ανάμιξης και παρουσίας στο κίνημα -με την ευρύτερη έννοια-για πάρα πολλά χρόνια. Είναι επίσης αποτέλεσμα συμμετοχής, έντονης αναζήτησης και διεργασιών σε θεωρητικό επίπεδο για την αριστερά.
Δεν το κρίνω σκόπιμο να τα κάνω πενηνταράκια για σένα γιατί μάλλον ανήκεις στη κατηγορία -κρίνοντας απο το στυλάκι σου, Βενιζέλου. (Τα ξέρεις ΟΛΑ δηλαδή)

Όσο για τα περι ταυτότητας διαφέρουμε σε κάτι βασικό.
Η δική μου ταυτότητα είναι δημοσιοποιημένη και αναλαμβάνω την ευθύνη όσων λέω.

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να ειρωνευτείς προσπάθησε να μην συμπεριφέρεσαι ως κουκουλοφόρος.

Δήλωσέ μας τη δική σου ταυτότητα και παρουσία για να δούμε τί είναι και τι δεν είναι χουλιγκανισμός.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή σ΄έχω διαβάσει, γι αυτό έχω καταλάβει ότι μερικοί σαν εσένα θεωρούν δεξιό ό,τι διαφωνεί μ΄ αυτούς κι είναι σε άλλη "ομάδα", όποιον είναι γαμπρός του τάδε ή κουνιάδος του δείνα, όποιον διαφωνεί με την οικογενειοκρατία στο ΠΑΣΟΚ και το, εκ κληρονομικού δικαίου, δικαίωμα του γιου του Ανδρέα στο κόμμα, ενώ αντίθετα θεωρούν αριστερό αυτόν κι αυτούς που ετοίμασαν τα "νέα τζάκια" των επιχειρηματιών,που την πατριωτική εξωτερική του Ανδρέα την έκαναν προέκταση της αμερικάνικης θέλησης, (σχέδιο Ανάν),που έφεραν στην ελληνική κοινωνία τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, (ψηφίζοντας κόντρα στο ΠΑΣΟΚ το 1998, σχέδιο Νόμου της Ν.Δ.γι αυτά, και προωθώντας τώρα την αναθεώρηση του άρθρου 16), που το σύνθημα "άλλαξε τα όλα" το μετουσίωσαν σε πράξη με την υιοθέτηση του Μάνου και του Ανδριανόπουλου, (έτσι το κατάλαβαν), που διέλυσαν τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας ένα σοσιαλιστικό κόμμα χωρίς μηχανισμό βάσης κλπ, κλπ.
Εσείς οι αριστεροί λοιπόν είσαστε τόσο δημοκράτες που τη λαϊκή ετυμηγορία την αναγνωρίζετε και τη δέχεστε μόνο εφ΄ όσον υπερψηφίζει τον εκλεκτό σας...
Η επιχειρηματολογία σου περί "κατηγορίας Βενιζέλου" ή "κουκουλοφόρου", δείχνει το πραγματικό "επιστέγασμα εμπειριών, ανάμιξης και παρουσίας στο κίνημα -με την ευρύτερη έννοια-για πάρα πολλά χρόνια ". Ταυτόχρονα αν το "αποτέλεσμα συμμετοχής, έντονης αναζήτησης και διεργασιών σε θεωρητικό επίπεδο για την αριστερά", είναι η χουλιγκάνικη υποστήριξη του "αριστερού" γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, με τις δεξιότατες απόψεις και θέσεις και τις ανερμάτιστες πρακτικές, τότε, λυπάμαι, αλλά σε λάθος αναζητήσεις και διεργασίες ταλαιπωρήθηκες.
Καμιά αριστερή ιδεολογία, ούτε παραδοσιακή, ούτε σύγχρονη, δεν οδηγεί σε τέτοια επιλογή ! Και φυσικά καμιά δικαιολογία δεν οδηγεί στην εθελούσια έξοδό μου από το κόμμα μου, (μετά 30 χρόνια !),επειδή η πλειοψηφία επέλεξε έναν, σύντροφο, για αρχηγό, που δεν μου αρέσει !
΄Οσο για τη "κουκούλα", είναι νομίζω πιο επικίνδυνη όταν υπάρχει στο μυαλό, απ΄ ότι στη φάτσα...

alzap είπε...

@blogman:
Για την ταμπακέρα κουβέντα.
Κρύψου όσο θέλεις.
Από την αλήθεια δεν μπορείς να κρυφτείς.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα σου κάνω πενηνταράκια για ΜΙΑ και μόνο φορά την πολιτική αλητεία και τον τυχοδιωκτισμό του ινδάλματός σου.

Πάμε λοιπόν:

Αρα υπάρχει ανάγκη κάποιων συνταγματικών αλλαγών. Ποια είναι τα σημεία εκείνα που θα μπορούσατε να συμφωνήσετε με τη ΝΔ ώστε να αναθεωρηθούν;

"Πάρα πολλά. Κατ' αρχήν το ΠαΣοΚ θυμάται πάρα πολύ καλά τις προτάσεις που το ίδιο είχε βάλει από το 1995-96, οι οποίες δεν προχώρησαν λόγω μη συγκέντρωσης πλειοψηφίας 180 ψήφων, όταν δεν συμφώνησαν η ΝΔ ή η ελάσσων αντιπολίτευση. Αυτές οι προτάσεις πάντα υπάρχουν, και σας ανέφερα τρία παραδείγματα. Εγιναν επίσης πολλές προσπάθειες για μια αναλυτικότερη διατύπωση του άρθρου 24, οι οποίες κατέληξαν στο σημερινό κείμενο, γιατί δεν μπορούσε να προκύψει τίποτε άλλο το οποίο να γίνει δεκτό από τη Βουλή μέσα στο κλίμα που δημιουργείτο. Θα μπορούσαμε επίσης να προσθέσουμε και μια διάταξη που θα προβλέπει τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών αλλά και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στα οποία θα είναι αξιοκρατική η εισαγωγή των φοιτητών και όχι με κριτήριο το εισόδημά τους και την ικανότητα καταβολής διδάκτρων. Κατά τη γνώμη μου και σήμερα είναι εφικτό κάτι τέτοιο, αλλά προκειμένου να αποφύγουμε μια κατάσταση ανοργάνωτης παρουσίας και λειτουργίας πολλών και ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μπορούμε και πρέπει να το τακτοποιήσουμε και ρητώς."

Ποιός τα λέει αυτά;

Ο Ε.Βενιζέλος που ΤΑΧΑ μου αγωνίζεταικατά του άρθρου 16...

Πότε;
Το Σάββατο 31/12/2005

Που;
Στην εφημερίδα ΒΗΜΑ.

Αντε λοιπόν κουτσαβάκι ξεστραβώσου στα βασικά και μετά μας κάνεις υποδείξεις.

Ανώνυμος είπε...

Η ειλημμένη απόφαση με κριτήρια κομπλεξικά, όταν επιχειρείται να θεμελιωθεί από συνηθισμένο στον χουλιγκανισμό άτομο, οδηγεί σε γελειότητες, οι οποίες φαντάζουν και εκλαμβάνονται ως σοβαρές, μόνο από το ίδιο...
Το πρόβλημα που είναι ΠΑΣΟΚ και Αριστερά, εσύ με το "κουκουλοφόρο" μυαλό σου, το απολυτοποιείς στον ...Βενιζέλο ! Λες κι αυτός είναι ο άγιος μπροστά στον διαβολάκο, (κατά το Γιωργάκης)...
Λες κι αν μείνει αρχηγός το "άτι" σου, οι αναζητήσεις σου και οι διεργασίες σου για την Αριστερά, θα δικαιωθούν.
Πέρα, λοιπόν, από τα φετίχ σου, πρέπει να καταλάβεις,έστω και τώρα στη μεσήλικη περίδό σου, πως η πολιτική έχει νόημα ΜΟΝΟ εφ΄ όσον εκφράζει και αντιστοιχίζεται με λαϊκές ανάγκες και προσδοκίες. Και στη συνέχεια να αποδεχθείς, πως η μεγάλη πρόκληση και μαγκιά, είναι η άσκηση πολιτικής, (όσο γίνεται συνεπούς), από πρωταγωνιστικές θέσεις κι όχι από ρόλους κομπάρσου ή ασκητισμού...
Τριάντα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, κατάπιες τόσα και τόσα, ώστε να εξαρτάς την παραμονή σου από το αν θα παραμείνει Πρόεδρος ο κληρονόμος - συνεχιστής της δυναστείας και τη φυγή σου από το αν - με δημοκρατικές διαδικασίες - εκλεγεί κάποιος άλλος, σύμφωνα και με το Καταστατικό ;
Η αριστερή πολιτική, σύντροφε, δεν καθορίζεται ή όχι από τον όποιο αρχηγό, αλλά από εσωκομματικές διαδικασίες και αποφάσεις οργάνων, που υπόκεινται σε διεργασίες και επηρεασμούς, από τα μέλη που λειτουργούν στην οργάνωση - αυτή που εκφύλισαν ο Γιώργος σου και ο προκάτοχός του - νονός του...
Εσύ θ΄ αποδειχθείς αυτή τη πρόκληση - ευθύνη ή θα αναχωρήσεις προς ρόλους κομπάρσου ή ασκητισμού ; Κατάλαβες που πρέπει να προβληματιστείς ; Θα το κάνεις ή σου αρκεί ο βαυκαλισμός σου με τη δεξιό-τητα του Βενιζέλου.
Τελικά πόσο "Παπασπύρος" είσαι ;

alzap είπε...

@blogman:
Έχουμε μια διαφορά βασική, στο ξαναείπα.
Είμαι εδώ με τις απόψεις μου, καλές ή κακές, είμαι εδώ με την γνωστοποιημένη ταυτότητά μου. Ο καθένας μπορεί εύκολα να ελέγξει το ποιός είμαι, τι λέω, τί έχω κάνει και τι κάνω.

Απο την άλλη εσύ ανώνυμα κάνεις κωλοτούμπες απο σχόλιο σε σχόλιο, δεν απαντάς για την ταμπακέρα, αποφεύγεις το συγκεκριμένο για να καταλήξεις σε κοινότυπες γενικότητες.

Κάθε φορά που μπαίνει συγκεκριμένο θέμα κάνεις πως δεν το είδες και πηδας σε κάποιο άλλο.

Για να τελειώνουμε προσπάθησε να μην αγωνιάς για τη σωτηρία της ψυχής μου.
Αν έχεις να μας πεις κάτι καινούργιο να μας το πεις. Εδώ είμαστε να σε ακούσουμε.

Αν όμως θέλεις όσα λες να τα συνοδεύεις με χαρακτηρισμούς, θεμιτό και αυτό, ΒΓΑΛΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ. Υποστήριξε δηλαδή τους χαρακτηρισμούς σου με το δικό σου δείγμα ζωής και παρουσίας.

Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Το ποιος ασχολείται με την ουσία, φαίνεται ξεκάθαρα... Η ταμπακιέρα σου έγκειται και αρκείται στο ό,τι ο Βενιζέλος είναι υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, όπως και ο Γ. Παπανδρέου : σοβαρή ανακάλυψη έκανες...
΄Οσο για το ακλόνητο επιχείρημά σου για την ανωνυμία μου και το επώνυμο ξεblogιασμά σου, τι να πω... Εγώ είμαι ένας φτωχός blogman που περιδιαβάζει τα blogs, ακολουθώντας τους κανόνες αυτού του νέου ιντερνετικού φαινομένου. Δεν είμαι τόσο προωθημένος και έξυπνος όπως εσύ, ώστε να προσπαθώ να περάσω το δίλλημα : ή μου γράφεις επώνυμα ή ό,τι λες το αντιπαρέρχομαι κουκουλογώντας...
Συγχαρητήρια κύριε επώνυμε, αριστερέ, συνέχισε την αδιέξοδη πορεία σου...
Κάτι τελευταίο : Το δείγμα ζωής και παρουσίας του καθένα, δεν είναι τα όποια ξεσπάσμάτα του μέσα από τα blog, αλλά οι διαχρονικές πρακτικές του. Όπως και η αριστεροσύνη δεν προδιορίζεται από την άκριτη υποστήρξη του Γιωργάκη, αλλά από τη στάση μας όλα τα χρόνια της ΠΑΣΟΚικής λειτουργίας. Οι στηλοβάτες ή τα υποζύγια της σημιτικής περιόδου πόσο δικαιούνται να το παίζουν Ηρακλείς της αμόλυντης αριστερής άποψης στο Κίνημα ;

alzap είπε...

@blogman:
Εντάξει καταλάβαμε. Απλώς δεν ήξερα μέχρι τώρα ότι χρειάζεται ιδιαίτερη εξυπνάδα για να λες το όνομά σου όταν χαρακτηρίζεις κάποιον. Εύχομαι να την αποκτήσεις κάποτε.

Αλλά συμφωνώ απολύτως με τα παρακάτω:

"Όπως και η αριστεροσύνη δεν προδιορίζεται από την άκριτη υποστήρξη του Γιωργάκη, αλλά από τη στάση μας όλα τα χρόνια της ΠΑΣΟΚικής λειτουργίας. Οι στηλοβάτες ή τα υποζύγια της σημιτικής περιόδου πόσο δικαιούνται να το παίζουν Ηρακλείς της αμόλυντης αριστερής άποψης στο Κίνημα ;"

που είπες στον καθρέφτη σου.

Αντε γειά...

Ανώνυμος είπε...

Τα παραπάνω δεν τάπα στον καθρέπτη μου, αλλά μπροστά σε μια φωτογραφία που είχε το Σημίτη, τον Πάγκαλο, το Ρέππα, τον Παπουτσή, το Λάμπρου και τον ...Στάμου !...
Γεια και σε σένα...

alzap είπε...

@blogman:
:-))
Είδες; Σιγά, σιγά βγαίνει το φίδι απο την τρύπα του.

Αφού σε ζαλίζει γιατί επιμένεις;

Καλά να είσαι πάντως, και όπως είπε ο δικός σου ο μελλοντικός ηγέτης "Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή"

Ανώνυμος είπε...

Τώρα λοιπόν, που ολοκλήρωσες αποακλυπτόμενος πλήρως, (ως προς τις ιδέες σου και την άποψή σου), μάθε κύριε αμόλυντε πως ψηφίζω Σκανδαλίδη και θα παραμείνω στο κόμμα για να παλέψω, όποιος κι αν βγει Πρόεδρος στις 11-11, ως "...επιστέγασμα εμπειριών, ανάμιξης και παρουσίας στο κίνημα -με την ευρύτερη έννοια-για πάρα πολλά χρόνια...".
Χαιρετίσματα...

alzap είπε...

@blogman:

:-))

Καλή η προσπάθεια αδελφέ για ξεκάρφωμα αλλά είναι λίγο αργά, δεν νομίζεις;

Πάντως επαναλαμβάνω, καλά να είσαι.

χαμογελο είπε...

Τι να πω... ο άγιος είναι καλός μόνο για διακοπές... αντε 1-2 βδομάδες... να κάτσεις το καλοκαίρι... και αν... "τουριστική ανάπτυξη"... βλέπεις...

alzap είπε...

@χαμόγελο:
Ενδιαφέρον μπλογκ έχεις φτιάξει.
Συμφωνώ με την παρατήρησή σου για τον Αγιο, τώρα το φθινόπωρο είναι κάπως υποφερτά τα πράγματα.
Να είσαι καλά

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΙΖΟΥΝ
ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΜΑ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΗΔΗΞΟΜΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ.

ΕΛΕΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΦΑΓΟΜΑΡΑ ΕΜΕΙΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ
ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

χαμογελο είπε...

thanks
Παρεπιπτόντως θα με ενδιεφεραι η άποψη σου πάνω στο σοσιαλοφημοκρατία σήμερα
http://xamogelo.blogspot.com/2007/09/blog-post_30.html
Πιστεύεις ότι υπάρχουν σημερα περιθώρια από το ΠΑΣΟΚ για άσκηση αριστερής πολιτικής?
υγ. Εντάξυ η συζήτηση στα σχόλια ξέφυγε τελείως...