Πέμπτη, Ιουλίου 12, 2007

Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΑΡΠΑΧΤΗ

Δείξτε υπομονή αν θέλετε και διαβάστε αυτήν την Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων:

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΚΑΙ
ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τους κ.κ Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομίας & Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Ύποπτα επιπλέον εμβάσματα της Εμπορικής Τράπεζας ύψους 752.000 ευρώ με εντολές που υπογράφει ο Αναστάσιος Μοναχός της Μονής Βατοπεδίου και με αποδέκτη συγγενικό πρόσωπο του Υπουργού Πολιτισμού κ. Βουλγαράκη δίνουν νέα διάσταση στο χορό των προκλητικών μαζικών εκχωρήσεων δημόσιας γης αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε περιοχές φιλέτα της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης και της λοιπής επικράτειας!!!»

Ένα ακόμα παράδειγμα αυταρχικής και προκλητικής λεηλασίας της Κυβέρνησης Καραμανλή στον τρόπο που διαχειρίζεται το δημόσιο πλούτο αποτελεί και η εκχώρηση προς τη Μονή Βατοπεδίου χιλιάδων στρεμμάτων δημόσιας γης εν αγνοία των τοπικών αρχόντων και των κατοίκων των περιοχών που θίγονται. Οι συνεχόμενες αποκαλύψεις σκιαγραφούν μία σύνθετη δομημένη σύμπραξη Υπουργών, Νομαρχών και συγγενών της «γαλάζιας» παράταξης, προκειμένου μέσω συναλλαγών εις βάρος του Δημοσίου, να εξυπηρετηθούν συμφέροντα και να πλουτίσουν ολίγοι εκλεκτοί εις βάρος του συνόλου των πολιτών. Συγκεκριμένα, χιλιάδες στρέμματα τεράστιας οικονομικής αξίας δεκάδων εκαττομυρίων ευρώ, που προορίζονταν για άστεγους, νοσοκομεία, κοινωφελή έργα και τουριστική ανάπτυξη, εκχωρήθηκαν άρον άρον στην εν λόγω Μονή, ηγούμενος της οποίας είναι ο πνευματικός του Υπουργού Επικρατείας κ. Ρουσόπουλου, με αδημοσίευτες στα ΦΕΚ (!) Υπουργικές αποφάσεις και με συμβολαιογράφο και δικηγόρο στενά συγγενικά πρόσωπα του Υπουργού Πολιτισμού σε όλα τα συμβόλαια ύψους πολλών εκατομυρίων ευρώ.


ΟΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2004-2005 ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ

Πρόκειται για σειρά Κυβερνητικών μεθοδεύσεων με ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ. Η πρώτη πράξη του κεντρικού Κυβερνητικού σχεδιασμού για τις ύποπτες και προβληματικές αυτές εκχωρήσεις περίβλεπτων δημόσιων οικοπέδων κυρίως ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ξεκίνησε με την αδικαιολόγητη κίνηση της Κυβέρνησης Καραμανλή να συναινέσει στην παύση δίκης μεταξύ της Μονής και του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία είχε ήδη πάρει κατά κοινή ομολογία εξαιρετικά επωφελή για το δημόσιο τροπή. Και πράγματι με το υπ’ αριθμ. 192/25-6-04 συνυποσχετικό έγγραφο ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης το Ελληνικό Δημόσιο υπαναχωρεί από τις διεκδικήσεις του! Ένα μήνα αργότερα, ο Υφυπουργός κ. Δούκας βάζει ταφόπλακα με την υπ’ αριθμ. 1046300/3944/Α0010/7-6-04 απόφασή του στις διεκδικήσεις αιώνων του Ελληνικού Δημοσίου έναντι της Μονής Βατοπεδίου. Και ενώ νέα στοιχεία ΥΠΕΡ του Δημοσίου είχαν τεθεί προς επανεξέταση στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας, η Κυβέρνηση Καραμανλή δια του Υφυπουργού της κρίνει ότι «ΔΕΝ συντρέχει νόμιμος λόγος επανεξέτασης και ουσιαστικά αναγνωρίζει πλήρως την κυριότητά της Μονής στις διεκδικούμενες από το Δημόσιο εκτάσεις στη λίμνη Βιστωνίδα.
Η δεύτερη Κυβερνητική πράξη εκτυλίχθηκε όταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με την υπ΄αριθμ. 3822/25-1-05 απόφασή του έδωσε προνομιακά οικόπεδα του Υπουργείου προς ανταλλαγή στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Πρέπει να σημειωθεί ότι η περιοχή της λίμνης Βιστωνίδας είναι χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενη περιοχή ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ και ως εκ τούτου η αξία της είναι πάρα πολύ χαμηλή. Κατά συνέπεια, οι ιδιαίτερα χαμηλής αξίας εκτάσεις που «χάρισε» η Κυβέρνηση το 2004 στη Μονή Βατοπεδίου, ένα χρόνο μετά, το 2005, ξεκίνησαν να ανταλλάσσονται με ανυπολογίστου αξίας προνομιακά (!!) οικόπεδα του Δημοσίου σε εντός σχεδίου περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της υπόλοιπης επικράτειας, που, έχοντας συντριπτικά μεγαλύτερη εμπορική αξία από αυτά της λίμνης Βιστωνίδας, ενίσχυσαν αστρονομικά την ακίνητη περιουσία της Μονής ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο. Με λίγα λόγια η Κυβέρνηση Καραμανλή πρώτα εκχώρησε στη Μονή οικόπεδα διεκδικούμενα από το Δημόσιο και μετά για να πάρει πίσω αυτά που ένα χρόνο πριν χάρισε, έδωσε προνομιακά οικόπεδα σαφώς μεγαλύτερης οικονομικής αξίας που προορίζονται για κοινωφελής και αναπτυξιακούς σκοπούς!!!!
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με δημοσιεύματα η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που έδινε το πράσινο φως στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου για τις «χαριστικές» αυτές ανταλλαγές, αν και κανονιστική πράξη, ουδέποτε δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ, γεγονός που, εάν αληθεύει καθιστά την απόφαση ανυπόστατη και την παραχώρηση παράνομη.... Ακολούθησε και η ΚΥΑ 16651/26-7-06 που επέκτεινε τις «χαριστικές ανταλλαγές» και εις βάρος του Νομού Καβάλας!


Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ

Ουσιαστικά η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αποκατέστησε ακτήμονες, όπως της επιβάλλει το άρθ. 38 του ΝΔ 2185/52 το οποίο η ίδια έχει επικαλέστει για να νομιμοποιήσει τις σκανδαλώδεις αυτές ανταλλαγές, αλλά ουσιαστικά «χάρισε» στη Μονή πλήθος οικοπέδων, εκ των οποίων:
- Ορισμένα αποτελούσαν δημόσια οικόπεδα που προορίζονταν για οικιστική αποκατάσταση αστέγων, γεγονός που αποτελεί και αντικείμενο έρευνας της Εισαγγελίας Πλημμελιοδικών Θεσσαλονίκης εξ αφορμής δύο μηνυτήριων αναφορών που κατατέθηκαν από απλούς πολίτες, οι οποίοι μάταια περιμένουν να τους δοθούν τα οικόπεδα που δικαιούνται ως άστεγοι, προκειμένου να στεγάσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους!!!
- Ορισμένα θα αξιοποιούνταν από τις δημοτικές αρχές για κοινωφελή έργα και έργα τουριστικής και κοινωνικής ανάπτυξης των περιοχών. Μόνο στο Νομό Θεσσαλονίκης 100 και πλέον οικόπεδα βρίσκονται εντός οικισμών και στην πλειονότητά τους εντός προσφυγικών συνοικισμών, ενώ 627 στρέμματα στο Δήμο Μίκρας έχουν χαρακτηρισθεί ως προοριζόμενα για αθλητικές εγκαταστάσεις!
- Ορισμένα είχαν προσφερθεί στο Δήμο Μίκρας ως αντάλλαγμα για τα οικόπεδα που ο Δήμος έχει δώσει προκειμένου να ανεγερθούν, το Ογκολογικό και Παιδιατρικό Νοσοκομείο, τα οποία πλέον αποτελούν γράμμα κενό, αφού η παραπάνω ανταλλαγή δεν είναι πλέον εφικτή.
Στις παραχωρήσεις αυτές εν αγνοία των θιγόμενων Δήμων, η σύμπραξη του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη έριχνε νερό στο μύλο μιας πρωτοφανούς επιχείρησης Κυβερνητικής λεηλασίας δημόσιας γης, δημοτικής, ακόμα και ιδιωτικής γης!


Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ

Λόγω της εκκωφαντικής σιωπής της Κυβέρνησης και της επιχείρησης συγκάλυψης του πρωτοφανούς αυτού σκανδάλου, ο αριθμός του συνόλου των οικοπέδων του Δημοσίου που εν μία νυκτί «χαρίστηκαν» στη Μονή, παραμένει άγνωστος. Χάρη στη δημοσιογραφική έρευνα και στις καταγγελίες των κατοίκων μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί οι παρακάτω «χαριστικές» εκχωρήσεις τεραστίων εκτάσεων:
- 76 οικόπεδα συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων από τις περιοχές Καρδίας, Ν. Επιβατών, Ν. Ραιδεστού, Πανοράματος και Ωραιοκάστρου, με τα υπ’ αριθμ. 2195/21.12.2005 , 2196/21.12.2005 κσι 2335/12.4.2006 της συμβολαιογράφου κα Πελέκη – Βουλγαράκη.

- 46 επιπλέον οικόπεδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από τους Δήμους Μίκρας, Θερμαϊκού, Θέρμης, Πανοράματος, Νέας Μεσημβρίας και Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, με συμβόλαια της συζύγου του Υπουργού Πολιτισμού κατά τα έτη 2006 – 2007. Σε αυτά σκανδαλωδώς συμπεριλαμβάνονται και τα οικόπεδα που το Υπουργείο Υγείας δήθεν θα έδινε στο Δήμο Μίκρας για να διευκολύνει την ανέγερση του Ογκολογικού και Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης τα οποία με στόμφο και μεγάλες δόσεις υποκρισίας ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

- μία έκταση 629 στρεμμάτων δίπλα στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

- περίπου 1240 στρέμματα στο Νομό Καβάλας με συμβόλαια επίσης της κ. Πελέκη – Βουλγαράκη τον Μάιο του 2007.

- περίπου 9.000 στρέμματα στις περιοχές Ουρανούπολης, Αμμουλιανής, Ιερισσού του Δήμου Ακάνθου Ιερισσού με τα υπ’ αριθμ. 2816/9-5-07, 2815/9-5-07, 2823/22-5-07 και 2824/22-5-07 συμβόλαια – και αυτά – της κα Πελέκη Βουλγαράκη.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΧΑΡΙΖΕΙ» ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ

Με τις «χαριστικές» αυτές ανταλλαγές είναι προφανές ότι δημόσια γη που θα εξυπηρετούσε κοινωφελείς και αναπτυξιακούς σκοπούς, μεταβιβάστηκε στην Μονή πλήττοντας το δημόσιο συμφέρον, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών των θιγόμενων περιοχών. Άλλωστε, όπως και παραπάνω αναφέρεται, εκκρεμούν ήδη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έρευνες βάσει μηνυτήριων αναφορών αστέγων της Ν. Ραιδεστού, που στερούνται τις ελπίδες αποκατάστασης τους. Πέρα όμως από τη σκανδαλώδη αυτή διάσταση του θέματος, η Κυβέρνηση Καραμανλή και τα στελέχη της μέσα στον υπερβάλλοντα ζήλο τους να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα δεν δίστασαν να «χαρίσουν» και εκτάσεις που ανήκουν είτε σε Δήμους, είτε σε απλούς πολίτες!
Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα πολλές χιλιάδες στρέμματα δημόσιας γης στη Χαλκιδική που η Κυβέρνηση Καραμανλή «χάρισε» στη Μονή, βρίσκονται και τα υπ’ αριθμ. 1153, 1302, 1284, 1277, 1280 και 1282 κληροτεμάχια που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα στο Τοπικό Διαμέρισμα Αμμουλιανής του Δήμου Ακάνθου Ιερισσού σύμφωνα με απόφαση Νομάρχη δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 254/1961 και έχει νόμιμα μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο Ιερισσού τόμος Β’ αρ. 962 ήδη από τις 4-9-1965. Με λίγα λόγια οικόπεδα που από τη δεκαετία του ’60 ανήκουν στο Τοπικό Διαμέρισμα Αμμουλιανής του Δήμου Ακάνθου Ιερισσού, η Κυβέρνηση Καραμανλή αυθαίρετα, παράνομα και εν κρυπτώ τα «χαρίζει» στη Μονή Βατοπεδίου. Με ακόμα προκλητικότερο τρόπο, η Κυβέρνηση, παραβιάζοντας κατάφορα συνταγματικό δικαίωμα πολιτών για προστασία της ιδιοκτησίας τους, «χαρίζει» στη Μονή δύο ακόμα οικόπεδα τα υπ’ αριθμ. 1232 και 1257, τα οποία ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.
Τεράστια ερωτήματα εγείρονται και για τις μεθοδεύσεις των εμπλεκομένων συμβολαιογράφων και δικηγόρων που από τον έλεγχο τίτλων που οφείλουν να διενεργήσουν προ της σύνταξης του υπ’ αριθμ. 2816/9-5-07 συμβολαίου γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν ότι το Δημόσιο «χαρίζει» ξένα οικόπεδα!!!! Πρόκειται για κατάφορα παράνομη ενέργεια που συνιστά ποινικό αδίκημα και μάλιστα κακούργημα, αφού ουσιαστικά το Δημόσιο υφαρπάζει περιουσίες απλών πολιτών, ενώ ταυτόχρονα οι παραστάντες δικηγόροι σε τέτοιου είδους αγοραπωλησίες ελέγχονται και πειθαρχικά και ποινικά!

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Όσο, λοιπόν, άστεγοι έχαναν την ελπίδα αποκατάστασής τους, όσο οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης έβλεπαν τις δεσμεύσεις για νέες κλινικές, κοινωφελή έργα και τουριστική ανάπτυξη, να μετατρέπονται σε κενό γράμμα, αφού οι δήμοι έχαναν εν μία νυκτί και εν κρυπτώ τις εκτάσεις τους, κάποιοι ημετέροι αποζημιώνονταν αδρά για τις «υπηρεσίες» τους.. Άλλωστε, ο ύποπτος και προκλητικός χαρακτήρας των ανεπίτρεπτων αυτών Κυβερνητικών μεθοδεύσεων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος ενισχύεται από το γεγονός ότι σε ΟΛΑ τα συμβόλαια συνολικής αξίας πολλών δεκάδων εκατομυρίων ευρώ ως συμβολαιογράφος και δικηγόρος δύο στενά συγγενικά πρόσωπα του Υπουργού Πολιτισμού κ. Βουλγαράκη: η συμβολαιογράφος κ. Αικατερίνη Πελέκη – Βουλγαράκη και ο δικηγόρος κ. Δημήτριος Πελέκης. Σε δημοσίευμα που ανεφερόταν σε υπέρογκα κέρδη της οικογενείας Βουλγαράκη, αλλά και συγγενών αυτής, από τις συγκεκριμένες «χαριστικές» ανταλλαγές μεταξύ Δημοσίου και Μονής, η κ. Πελέκη – Βουλγαράκη προκλητικά απάντησε ότι δεν έλαβε «ούτε μία δραχμή...».
Η σύζυγος του Υπουργού Πολιτισμού της Κυβέρνησης των Ομολόγων, των Κουμπάρων και των λοιπών συγγενών οφείλει να απαντήσει αν σκόπιμα αναφέρθηκε στις ανύπαρκτες πλέον δραχμές, προκειμένου να αποκρύψει τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που προκύπτουν από τα ίδια τα συμβόλαια, αλλά και από ύποπτα εμβάσματα της Εμπορικής για την ίδια την οικογένειά της! Συγκεκριμένα:
Η κα Βουλγαράκη, σύμφωνα με τα συμβόλαια που η ίδια υπέγραψε, ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ για τέλη και δικαιώματα ΤΗΣ, μετά δικαιωμάτων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, ποσά 500.000 ευρώ, μόνο από τα 6 εκ των 10 συμβολαίων που έχουν δει μέχρι σήμερα το φως τις δημοσιότητας:
- 67.362,07 ευρώ από το συμβόλαιο 2801/26-4-07 για ανταλλαγή δύο ακινήτων αξίας 10.921.778 ευρώ
- 13.489 ευρώ από το συμβόλαιο 2804/27-4-07 για ανταλλαγή 2 οικοπέδων αξίας 2.153.850 ευρώ
- 127.666,38 από το συμβόλαιο 2819/22-5-07 αξίας 10.603.123 ευρώ για ανταλλαγή στο Νομό Καβάλας
- 87.818,63 ευρώ από το συμβόλαιο 2825/22-5-07 αξίας 4.997.348 ευρώ για ανταλλαγή στο Νομό Καβάλας
- 119.108,90 ευρώ από το συμβόλαιο 2820/22-5-07 αξίας 9.890.000 ευρώ για ανταλλαγή στο Νομό Καβάλας
- 34.044,90 ευρώ από το συμβόλαιο 2817/9-5-07 αξίας 2.800.000 ευρώ για ανταλλαγή στο Νομό Καβάλας.
- για τα συμβόλαια υπ. αριθμ. 2816/9-5-07, 2815/9-5-07, 2823/22-5-07 και 2824/22-5-07 δεν γνωρίζουμε τα ποσά που εισέπραξε η κα Πελέκη – Βουλγαράκη, ωστόσο, καθώς τα ποσά είναι ανάλογα της αξίας των εκτάσεων του συμβολαίου, είναι προφανές ότι οι συνολικές εισπράξεις για δικαιώματα υπερβαίνουν τις παραπάνω 500.000 κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Και πράγματι, στα κρατικά συμβόλαια το μεγαλύτερο μέρος της είσπραξης δικαιωμάτων αποδίδεται από τον συμβολαιογράφο στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις αμοιβές των δικηγόρων και τα γραμμάτια του Δικηγορικού Συλλόγου, όπου το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής αποδίδεται στους δικηγόρους που παραστάθηκαν στα εν λόγω συμβόλαια. Προβληματίζει, δε, έντονα το γεγονός ότι ενώ για λόγους διαφάνειας μπορούσαν να επιλεγούν οι συμβολαιογράφοι των περιοχών στις οποίες ανήκαν οι ανταλλασσόμενες εκτάσεις, ΟΛΑ τα συμβόλαια έγιναν από τη σύζυγο του Υπουργού Πολιτισμού με δικηγόρο στενό συγγενικό της πρόσωπο.
Τα ίδια, λοιπόν, συμβόλαια κάνουν αναφορά σε συγκεκριμένους αριθμούς διπλοτύπων του Δικηγορικού Συλλόγου για τα ποσά αμοιβής (εκτός των κρατήσεων) που εισέπραξε για τα «δικαιώματά» του ο παραστάς δικηγόρος κ. Δημήτριος Πελέκης, στενότατος και αυτός συγγενής του Υπουργού Πολιτισμού, παρά το γεγονός ότι τα ακριβή ποσά δεν εμφανίζονται στο κείμενο των συμβολαίων, είναι γνωστό ότι αυτά υπολογίζονται ως ποσοστό της αξίας των συμβολαίων και συνεπώς είναι σημαντικά υψηλά! Τα ποσά αυτά καταβάλλονται από τον πελάτη, δηλαδή, την Μονή, στον αντίστοιχο Δικηγορικό Σύλλογο και από εκεί εισπράττει τη νόμιμη αμοιβή του ο δικηγόρος. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω γραμμάτια αντιστοιχούν στο 0,5 – 1% της αξίας κάθε συμβολαίου. Η τεράστια συνολική αξία των συμβολαίων δεκάδων εκαττομυρίων ευρώ καταδεικνύει και το μεγάλο ύψος των ποσών των γραμματίων που μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου εισέπραξε ένας ακόμα συγγενής του Υπουργού Πολιτισμού, ποσά που αντιστοιχούν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ 752.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πέρα, όμως, από τα αξίας εκατομμυρίων ευρώ «δικαιώματα» που απολαμβάνει η οικογένεια Βουλγαράκη και οι λοιποί συγγενείς του Υπουργού, χάρη στο σύνθετο δομημένο αυτό Κυβερνητικό σχέδιο προκλητικού ξεπουλήματος δημόσιας γης, υπάρχουν και τρία ύποπτα εμβάσματα συνολικής αξίας 752.000 μέσω της Εμπορικής Τράπεζας Θεσσαλονίκης με ΑΠΟΔΕΚΤΗ τον Δημήτριο Πελέκη του Διονυσίου, του δικηγόρου στενότατου συγγενή του Υπουργού κ. Βουλγαράκη!
Συγκεκριμένα με την υπογραφή του Αναστασίου Μοναχού και τη Σφραγίδα Μεγίστης Βατοπεδίου δίνεται εντολή στην Εμπορική Τράπεζα να μεταφέρει το τεράστιο αυτό ποσό σε λογαριασμό με δικαιούχο τον κ. Πελέκη Δημήτριο σε τρεις φάσεις:
- στις 26/3/07 μεταφορά ποσού 300.000 ευρώ με αρ. πράξης 15298 Εμπορικής Τράπεζας βάσει τηλεομοιοτυπικού μηνήματος υπ’ αριθμ. 148
- στις 21/5/07 μεταφορά ποσού 300.000 ευρώ με αρ. πράξης 20870 Εμπορικής Τράπεζας βάσει τηλεομοιοτυπικού μηνήματος υπ’ αριθμ. 233
- στις 4/6/07 μεταφορά ποσού 300.000 ευρώ με αρ. πράξης 23159 Εμπορικής Τράπεζας βάσει τηλεομοιοτυπικού μηνήματος υπ’ αριθμ. 275.
Σημειώνεται, ότι τα εμβάσματα αυτά δεν μπορεί να ταυτιστούν με τα γραμμάτια που αναφέρονται στα παραπάνω συμβόλαια, αφού αποδέκτης των εμβασμάτων ήταν ο δικηγόρος κ. Πελέκης, ενώ αποδέκτης των ποσών που αντιστοιχούν στα διπλότυπα των γραμματίων είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος που κατόπιν κρατήσεων αποδίδει την αμοιβή στο δικηγόρο.

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

Πράγματι, αν εξαιρέσει κανείς τα εκατομμύρια ευρώ, δεν υπήρξε «ούτε μία δραχμή αμοιβή...». Υπήρξε, όμως, σαφής πρόθεση παραπλάνησης και υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών. Υπάρχει, επίσης, πάντα η ζημία που έχει υποστεί το δημόσιο από την απώλεια εκτάσεων – φιλέτων και την αντικατάστασή τους με σαφώς μικρότερης αξίας και χρησιμότητας κτήματα στην περιοχή της λίμνης Βιστωνίδας, που και αυτή τη «χάρισε» η Κυβέρνηση Καραμανλή λες και η δημόσια γη της ανήκει! Και υπάρχει και η πρωτοφανής ενέργεια της Κυβέρνησης να διαθέσει δημοτικά και ιδιωτικά ακίνητα, ερήμην των πραγματικών ιδιοκτητών τους!
Τελικά, σε κάθε λειτουργία της Κυβέρνησης του Μηδενικού Έργου, αποκαλύπτονται αδιαφανείς μεθοδεύσεις κατασπατάλησης και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου προς όφελος ολίγων εκλεκτών και εις βάρος του συνόλου του Ελληνικού Λαού, όπως έγινε και στο σκάνδαλο των ομολόγων. Κοινό χαρακτηριστικό των περιπτώσεων αυτών η δήθεν τυχαία σύμπραξη Υπουργών και λοιπών στελεχών που φανερώνει κεντρικό Κυβερνητικό σχεδιασμό, η αλλαγή του προστατευτικού καθεστώτος που ίσχυε μέχρι την άνοδο της Κυβέρνησης Καραμανλή στην εξουσία προκειμένου να καταστεί δυνατή η λεηλασία, η κερδοφόρα εμπλοκή συγγενών και κουμπάρων, οι αποκαλυπτικοί τραπεζικοί λογαριασμοί και η προκλητική υποκρισία των εμπλεκομένων. Μέσα στο καθεστώς συγκάλυψης και ατιμωρησίας που έχει εγκαθιδρύσει η Κυβέρνηση Καραμανλή, το ψεύδος και η παραπλάνηση του λαού είναι, δυστυχώς, η πάγια απάντηση της Κυβέρνησης στο πλήθος σκανδάλων και περιπτώσεων κακοδιαχείρισης για τις οποίες αμιγώς ευθύνεται η ίδια.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

1. Με ποια πολιτική και ηθική δικαιολογία η Κυβέρνηση Καραμανλή με σύμπραξη διαφόρων Υπουργών και λοιπών στελεχών της «χάρισε» στη Μονή Βατοπεδίου σημαντικές εκτάσεις που για χρόνια το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικούσε και κατόπιν τις αντάλλαξε εκχωρώντας οικόπεδα – φιλέτα που προορίζονταν για σημαντικές χρήσεις κοινωνικής πολιτικής, όπως αποκατάσταση αστέγων και νοσοκομεία;
2. Με δεδομένο ότι διαρκώς αποκαλύπτονται και νέα συμβόλαια με δεκάδες χιλιάδες στρέμματα αξίας πολλών εκαττομυρίων ευρώ να «χαρίζονται» ουσιαστικά στη Μονή Βατοπεδίου, απαντήστε στον Ελληνικό λαό:
(α), ποιο είναι το σύνολο των στρεμμάτων της περιουσίας του, που αδικαιολόγητα αποφασίσατε να του στερήσετε και
(β) ποιο είναι το σύνολο των δικηγορικών και συμβολαιογραφικών δικαιωμάτων που με πληρωμές από χρήματα του Ελληνικού λαού, εισπράχθηκαν από τους συγγενείς του Υπουργού Πολιτισμού;
3. Παρακαλείσθε να καταθέσετε στη Βουλή το σύνολο της δικογραφίας της δίκης μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, δίκη η οποία ουδέποτε ολοκληρώθηκε, αφού η Κυβέρνηση Καραμανλή οδήγησε το Ελληνικό Δημόσιο σε υπαναχώρηση από τις διεκδικήσεις του;
4. Πόση υποκρισία διαθέτει, τελικά, η Κυβέρνηση Καραμανλή, όταν δεν διστάζει να επικαλεστεί ως νομική βάση για την ευνοιοκρατική αυτή ανταλλαγή το αρ.38 του ΝΔ 2158/1952 που έχει ως σκοπό την αποκατάσταση ακτημόνων, την ίδια στιγμή που με ευθύνη σας τη γη που προοριζόταν για αποκατάσταση αστέγων, ανέγερση νοσοκομείων και λοιπούς αναπτυξιακούς και κοινωφελείς σκοπούς τη στερείτε από τους πολίτες και την «χάριζετε» στη Μονή Βατοπεδίου;
5. Είστε σε θέση να διαψεύσετε την καταγγελία ότι στενά συγγενικά πρόσωπα του Υπουργού Πολιτισμού εισέπραξαν ΜΟΝΟ από μέρος των συναλλαγών ποσά που ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ; Πόσα είναι τα συνολικά ποσά που εισέπραξαν και για τα υπόλοιπα συμβόλαια;
6. Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εισέπραξε μέσω των γραμματίων του Δικηγορικού Συλλόγου ο δικηγόρος κ. Πελέκης στενότατος συγγενής του Υπουργού Πολιτισμού, με δεδομένο το γεγονός ότι η συνολική αξία των μέχρι τώρα αποκαλυφθέντων συμβολαίων αθροίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ανεβάζοντας την αμοιβή των παραστάντων δικηγόρων σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;
7. Γιατί δεν επιλέχθηκαν για λόγους διαφάνειας συμβολαιογράφοι των περιοχών στις οποίες αφορούσαν οι ανταλλαγές; Γιατί είναι πανταχού παρούσα η σύζυγος του Υπουργού Πολιτισμού ως συμβολαιογράφος και ο αδερφός αυτής ως δικηγόρος, την στιγμή που με ορισμένα συμβόλαια διατίθενται παράνομα από το Δημόσιο οικόπεδα που δεν ανήκουν στην κυριότητά του, αλλά είναι δημοτικές και ιδιωτικές περιουσίες;
8. Είναι δυνατόν σε ένα ευνομούμενο Κράτος η Κυβέρνηση να χαρίζει οικόπεδα που δεν είναι ιδιοκτησίας του Δημοσίου, αλλά ανήκουν στο Τοπικό Διαμέρισμα Αμμουλιανής του Δήμου Ακάνθου Ιερισσού και σε απλούς ιδιώτες; Οι δικηγόροι και η συμβολαιογράφος που διενέργησαν τις ανταλλαγές δεν είδαν, κατά τον έλεγχο τίτλων όπως οφείλουν, την απόφαση του Νομάρχη που ήδη έχει μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο Ιερισσού από το 1965 και τα συμβόλαια με τα οποία δημοτικά οικόπεδα πουλήθηκαν σε ιδιώτες; Αντιλαμβάνεσθε ότι ο όλος χειρισμός της υπόθεσης θυμίζει έντονα το σκάνδαλο της Αιξωνής Γλυφάδας, όπου δικηγόροι και συμβολαιογράφοι κάθισαν στο εδώλιο, διότι πουλούσαν «αέρα» με πλαστά δημόσια έγγραφα;
9. Για ποιες υπηρεσίες ο κ. Δημήτρης Πελέκης έλαβε 752.990 ευρώ με εμβάσματα της Εμπορικής Τράπεζας σε τραπεζικό λογαριασμό του και με εντολή του Αναστασίου Μοναχού, Ταμία της Μονής Βατοπεδίου; Πρόκειται για μέρος κάποιας «αντιπαροχής» προς την ευρύτερη οικογένεια του κ. Βουλγαράκη από το ξεπούλημα δημόσιας γης και το «χάρισμα» της περιουσίας των Ελλήνων στη Μονή; Γιατί έλαβε αυτά τα χρήματα, πέραν των ποσών των γραμματίων που κατέβαλε η Μονή στο Δικηγορικό Σύλλογο για την αμοιβή του δικηγόρου, γραμμάτια τα οποία αναφέρονται και στα συμβόλαια με τους αριθμούς των διπλοτύπων τους;
10. Σε ποιο ΦΕΚ βρίσκεται δημοσιευμένη η απόφαση του 2005 του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης που δίνει στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ακίνητα στη Θεσσαλονίκη προς ανταλλαγή; Αν όπως καταγγέλουν τα δημοσιεύματα ουδέποτε δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, αντιλανμβάνεσθε ότι κάθε κάθε πράξη που στηρίζετε σε αυτή είναι παράνομη;
11. Γιατί η Μονή Βατοπεδίου έσπευσε να πουλήσει τα οικόπεδα, που η Κυβέρνησή σας με ανυπόστατες και αδημοσίευτες στα ΦΕΚ Υπουργικές Αποφάσεις της «χάρισε», στην εταιρεία «ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.», μια εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο ίδιος ο δικηγόρος της Μονής και η οποία συστάθηκε μόλις 3 μήνες πριν την επίμαχη αγοραπωλησία (ΦΕΚ ΤΑΕ ΕΠΕ 12901/27-11-06) και δεν είχε λάβει καν αριθμό μητρώου Α.Ε. όταν υπέβαλε «προσφορά» στην Μονή για την αγορά των οικοπέδων;
12. Ποια η θέση της Κυβέρνησής σας και ποια η πολιτική της ευαισθησία απέναντι στο δικής της οργάνωσης και εκτέλεσης σκάνδαλο ξεπουλήματος της δημόσιας γης, από το οποίο ζημιώνεται το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, αλλά ευνοείται σαφώς η Μονή Βατοπεδίου, η οικογένεια Βουλγαράκη και οι λοιποί συγγενείς;
13. Ποια η θέση του Πρωθυπουργού απέναντι σε μία ακόμα σύνθετη δομημένη υπόθεση Κυβερνητικής λεηλασίας του δημόσιου πλούτου; Ποιοι Υπουργοί είναι αυτοί που ευθύνονται για το ξεπούλημα;
14. Αντιλαμβάνεσθε το μέγεθος της σκανδαλώδους αυτής υπόθεσης και την τεράστια ζημία που με κεντρικό Κυβερνητικό σχεδιασμό προκαλέσατε εις βάρος του συνόλου των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος; Θα επιδείξετε, έστω και το ελάχιστο της ευαισθησίας που απαιτείτε από τους αντιπάλους σας και θα προβείτε άμεσα στην ανάληψη των ευθυνών σας; Που σταματά το αίσθημα ανεξέλεγκτου της Κυβέρνησής σας, όταν βάζετε χέρι ακόμα και δημοτικές και ιδιωτικές ακίνητες περιουσίες;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Γιάννης Δριβελέγκας

Xρύσα Αράπογλου

Γιάννης Τσακλίδης

Βασίλης Γερανίδης

Σάββας Εμινίδης

Χάρης Τσιόκας

Μάρκος Μπόλαρης

‘Αρης Μουσιώνης

Θεόδωρα Τζάκρη

Χρήστος Αηδόνης

Μιχάλης ΚαρχιμάκηςΥ.Γ 1. Για να δούμε πόσα κανάλια και πόσες εφημερίδες θα αναδείξουν το θέμα...
2. Η μουσική υπόκρουση απο την ταινία "ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ" που αρέσει, λένε, στον dvdακια. (Και μη χειρότερα...)

4 σχόλια:

N.Ago είπε...

Καλημέρα!
Μέχρι σήμερα, δεν είδα κάπου αλλού το θέμα.
Όλα καλά κι όλα ανθηρά αγαπητέ μου.
Όπως πάντα, εξάλλου.
Να’σαι καλά!

raffinata είπε...

Διπλόφαρδο σεντόνι με τέτοια ζέστη, Αλέκο;

krogias είπε...

Μια ενδιαφέρουσα τεκμηρίωση στο blog του Κ. Χουβαρδά

alzap είπε...

@n.ago:
Τα ΝΕΑ αλλά κυρίως η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ το σαββατοκυριακο αλλά και σήμερα ασχολείται με το θέμα. Τα κανάλια μάλλον δεν πήραν είδηση ή θεωρούν ότι ΔΕΝ είναι είδηση.
Να είσαι και συ καλά.

@raffinata:
Έλα τώρα, το ξέρεις όρι είμαι κρυουλιάρης παρά το εξτρα λίπος.
:-)
Καλημέρα και φιλιά

@krogias:
Την είδα, πραγματικά ενδιαφέρουσα.
Σε ευχαριστώ.