Πέμπτη, Ιουνίου 28, 2007

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Παριστάνει το μάγκα, τον Ελληναρά. Τον πλασάρουν τα μπουκωμένα στην κρατική διαφήμιση ΜΜΕ ως τον ασυμβίβαστο πατριώτη, ως καλό χριστιανό που θα βάλει μπροστά τα στήθη του να προστατεύσει τα συμφέροντα της Ελλάδας. Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια…

Και πήγε στην Τουρκία. Είδαμε όλοι στις ειδήσεις τον Οικουμενικό Πατριάρχη όρθιο να παρακαλεί τον καθήμενο πρωθυπουργό κ.Καραμανλή, να πει μια κουβέντα στον Ερντογαν για τις επιθέσεις που δέχεται το Πατριαρχείο.

Και αμέσως μετά έγινε η συνάντηση των κουμπάρων Ερντογάν Καραμανλή. Και ο κύριος που παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας δεν ψέλλισε μια κουβέντα. Δεν έκανε κιχ. Χαριεντιζόταν μόνο και χασκογελούσε με τους τύπους που είχαν έτοιμη στο συρτάρι τη γνωστή πια απόφαση-ύβρη του Τουρκικού Ανώτατου Δικαστηρίου για το Πατριαρχείο.
Και το ήξερε γιατί τον είχε προειδοποιήσει και παρακαλέσει ο Πατριάρχης.
Το μόνο που είπε ήταν "Ευχαριστώ τον κ. Ερντογαν"
Του είπε ακόμα αυτό που δεν λέει στον Ελληνικό λαό και στη Βουλή των Ελλήνων. Το πότε θα κάνει εκλογές. Γιατί έπρεπε να ξέρει ο κουμπάρος...

Δεν πρόλαβε να φύγει από την Τουρκία και η απόφαση δημοσιεύτηκε. Και ο υποδυόμενος τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας έφαγε τη ροχάλα κατάμουτρα, σκουπίστηκε και μας λέει ότι δεν είναι φτύσιμο αλλά βροχή. Δεν έθεσε το θέμα μας είπαν τρεις μέρες μετά, γιατί τα θέματα του Πατριαρχείου δεν είναι διμερή αλλά …διεθνή. Τόσο καλά. Και τόσο ξετσίπωτα.

Κι όποιος πιστεύει ότι είμαι οργισμένος και υποκειμενικός έχει δίκιο. Και για τα δύο.
Θα πω μόνο πως δεν οργίζομαι για τη συμπεριφορά τους γιατί όποιος κάνει στοιχειώδη προσέγγιση στην ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους μπορεί να αντιληφθεί γιατί «Δεξιά σημαίνει Ελλάδα πουλημένη»

Οργίζομαι για το κανάκεμα και τη μούγκα των ΜΜΕ και των «διανοούμενων», για την υποκρισία και τη γελοιότητα της προσπάθειας να μας πλασάρουν τον dvdάκια ως πολιτικό εμβέλειας.
Σε αντίθεση βεβαίως με τον Παπανδρέου που τον θέλουν «Γιωργάκη» και «λίγο» για να τους εκπροσωπεί τόσο αξιοπρεπώς και τόσο υπερηφάνως όσο το ανθρωπάκι που παριστάνει τον πρωθυπουργό ενώ η κύρια ιδιότητά του είναι «κουμπάρος». Είτε αυτό αφορά σε μίζες είτε αφορά στο διασυρμό της χώρας.
Πως λέγαμε «ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ»; Τώρα το έκαναν:

« ΠΡΩΤΑ Η ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ»

Οι Ελληναράδες, οι τζάμπα μάγκες, οι Νομπελίστες της πατριδοκαπηλείας, οι εθνικόφρονες...

ΥΓ. Κι όποιος νομίζει ότι η απάντηση σε αυτό είναι "όλοι ίδιοι είναι", ή το γνωστό ανέκδοτο "Κι εσεις γιατί βασανίζετε τους μαύρους;" εδω είμαστε να το κουβεντιάσουμε.

12 σχόλια:

vangelakas είπε...

Ποιός είναι ελληναράς καλέ; Ο Κωστάκης; Τούς χαίρομαι τούς τούρκους πάντως... Προσφάτως μέ τό θέμα τής γενοκτονίας, μέ τό αιγαίο καί τόσα άλλα... Από τήν μεριά μας, όπως λές κι εσύ, ο ανηψιός τού ακατανόμαστου, ΚΙΧ!

Ροχάλα καί Καραμανλής...

alzap είπε...

@vangelakas:
Αφοπλιστικός.

αθεόφοβος είπε...

Mόνο στην Τουρκία;
Που έχει πεί οτιδήποτε στις συναντήσεις που είχε στο εξωτερικό;
Χαιρετούρες και αναμνηστικές φωτογραφίες είναι η εξωτερική του πολιτική.
Ούτε για υφυπουργός που θα έλεγε και ο Μητσοτάκης.

alzap είπε...

@αθεόφοβος:
Αθεόφοβε, δεν έχεις το θεό σου
:-)

zepos είπε...

Είναι καλός ηθοποιός όμως! Και αυτό μετράει ως φαίνεται περισσότερο στην κοινή γνώμη..
Οχι τι λες, αλλά πως τα λες!

alzap είπε...

@axtapos:
Σωστά, αλλά έχω την αισθηση ότιμάλλον έχει αρχίσει και το ξανασκέπτεται η κοινή γνώμη

zepos είπε...

Εσείς έχετε την αίσθηση και γω μένω με την ελπίδα!

7Demons είπε...

Να προσυπογράψουμε 7 Χ 7 φορές στο "Δεξιά σημαίνει,Ελλάδα πουλημένη".
Αυτό όμως που μας οργίζει περισσότερο είναι το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα υπάρχει κόσμος,τόσο πολιτικά αδιάφορος,τόσο κοινωνικά αναίσθητος και δυστυχώς,τόσος πολύς,που όχι μόνο πίνει νερό στ΄όνομα του "κληρονομικώ δικαιώματι" μπουλούκου σουβλακοεξολοθρευτή πρωθυπουργού,αλλά κοντόφθαλμα,συνειδητά και συμφεροντολογικά,θα τον ξαναψηφίσει...

Agobooks είπε...

Αυτός δεν είναι που δίπλα στο Σρεντερ καθόταν …κοταστικός όταν ο άλλος αποκαλούσε Μακεδονία τους γείτονες. Κι εδώ κάνει το μαγκάκι ότι τάχα μου δεν τους αφήσει να ενσωματωθούν στο ΝΑΤΟ κι αλλού;
Ψηφίστε τον και καμαρώστε τον.

Ανώνυμος είπε...

diladi o giorgakis den eiani "κληρονομικώ δικαιώματι"?
Den einai o giokas tou mpampaka tou? Eleos pia me tin blakeia pou mas dernei.

Oloi ta idia skata einai.

Peite ston giorgaki na riksei ena tsifteteli gia tin ellinotourkiki filia kai na ethelotiflei mprosta sta prosblitika sinthimata kai pano se agona eladas tourkias eno itan ipourgos eksoterikon.

oraio prama i epilektiki mnimi.

Ανώνυμος είπε...

Y.G.
am ton simitako ton ksexnate pou euxaristise tis USA apo to bima tis ellinikis boulis?

ax auti i epilektiki mnimi kai i kommatiki prosilosi.

Oloi ta idia skata einai. Den pernei sizitisi.

Ανώνυμος είπε...

Y.G. 2
A!!! kai an sas enoxloun ta greeklish skeftite mono tin thesi tou andrikou papandreou kai aderfou tou giorgaki, gia tin elliniki glossa.

Autos grafei sinexeia se greeklish kai malista stelnei kai tis proskliseis tou se greeklish opos tote gia tin parousiasi enos bibliou tou sto Hondos Center.

Ax!!! Bax!!! Den iparxei giatria gia tin epilektiki mnimi.