Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2008

ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΟΠΩΣ ΟΜΟΛΟΓΑ...

...και "Συνταγή ομολόγων για το Βατοπαίδι" λέει το σημερινό ΒΗΜΑ στο πρωτοσέλιδό του και …προβληματίστηκα.

Λες;

Έπειτα το ξανασκέφτηκα, το βασάνισα λιγάκι, είδα κάτι πελώριες συμπτώσεις και έφτασα σε ένα συμπέρασμα μάλλον φανταστικό.

Όταν η φαντασία είναι καλπάζουσα κοιτάξτε που καταλήγει:

Η υπόθεση των ομολόγων είναι μια υπόθεση παραγωγής μαύρου πολιτικού χρήματος. Υπήρξε ενιαίο κέντρο, υπήρξε συντονισμός, αποδεδειγμένα ενεπλάκησαν με διάφορους τρόπους ΚΑΙ πολιτικά πρόσωπα. (Υπουργικές αποφάσεις και υπογραφές κ.λπ).
Τα ομόλογα έκαναν ταχύτατες συντονισμένες βόλτες από φορέα σε φορέα, από χώρα σε χώρα με κάμποσες στάσεις. Σε κάθε στάση κάποιοι προσέθεταν και λίγη υπεραξία. Έτσι όταν τα ομόλογα έφταναν στον τελικό αποδέκτη – θύμα, η υπεραξία που είχε προστεθεί ήταν σημαντική. Σήμερα πια ξέρουμε πως η δικαιοσύνη αλλά και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν ανακαλύψει μέρος μόνο της συνολικής υπεραξίας. Η υπόλοιπη χάθηκε σε βαλίτσες ή σε κάποια άγνωστα ταμεία…

Στο Βατοπαίδι πάλι αποδεικνύεται πως υπήρξε ενιαίο κέντρο, υπήρξε συντονισμός, αποδεδειγμένα ενεπλάκησαν με διάφορους τρόπους ΚΑΙ πολιτικά πρόσωπα. (Υπουργικές αποφάσεις και υπογραφές κ.λπ).
Με τα οικόπεδα έγιναν ανταλλαγές, χαρακτηρισμοί και αποχαρακτηρισμοί, εκτιμήσεις και κόντρα εκτιμήσεις. Μέσα από αυτή τη διαδικασία κάποιοι απέκτησαν ακριβή γη με ελάχιστα χρήματα, κάποιοι άλλοι πούλησαν φτηνή γη με αντίτιμο τεράστιο. Και εδώ διαπιστώνουμε παραγωγή πελώριας υπεραξίας. Πιστεύω πως με το άνοιγμα των όποιων λογαριασμών θα αποδειχτεί πως ένα τεράστιο μέρος αυτής της υπεραξίας θα απουσιάζει σε …άγνωστη κατεύθυνση.

Κοινός παρανομαστής και στις δύο περιπτώσεις το Υπουργείο Οικονομικών με τους Υπουργούς του. Ο κ. Δούκας ας πούμε είναι πανταχού παρών με τις υπογραφές του.
Τα φιλικά ή συναρμόδια υπουργεία επίσης παρόντα. Στην περίπτωση των ομολόγων το υπουργείο Απασχόλησης, στην περίπτωση του Βατοπαιδίου το υπουργείο Επικοινωνίας του κ. Ρουσόπουλου δια του κ. Διονυσόπουλου. ( antinews.gr )

Ποιος είναι ο κ. Διονυσόπουλος; Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA TV, είναι ο Νομικός σύμβουλος του Κράτους και ο άνθρωπος που υπέγραψε ως πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου τις δύο αρχικές γνωμοδοτήσεις, οι οποίες αναγνώριζαν στη Μονή Βατοπεδίου την κυριότητα της Βιστωνίδας.
Τι άλλο είναι ο κ. Ιωάννης Διονυσόπουλος; Είναι εδώ και τρία χρόνια νομικός Σύμβουλος στο υπουργείο Επικοινωνίας στο οποίο υπουργός είναι ο κ. Ρουσόπουλος. Τόσο καλά!

Τι άλλο είναι ο κ. Διονυσόπουλος. Σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πηγές είναι Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών με αρμοδιότητα τα … Ακίνητα. Τόσο καλύτερα!

Θυμηθείτε σε ποια Επιτροπή ήταν Πρόεδρος ο κ. Διονυσόπουλος. Καλά θυμηθήκατε. Είναι η ίδια επιτροπή που γνωμοδότησε όπως γνωμοδότησε, και την οποία χθες κατήγγειλε ο κ. Αλογοσκούφης και σήμερα ο κ. Ρουσόπουλος.
Τον Πρόεδρο αυτής της Επιτροπής που έκανε όλα αυτά τα αίσχη που καταγγέλλουν οι δύο υπουργοί, τον διάλεξαν για Νομικό τους Σύμβουλό στα υπουργεία τους...

Ο Πρωθυπουργός λέτε να ήξερε κάτι για τη "συνταγή" που υπαινίσσεται το ΒΗΜΑ;

Περαστικά μας!

1 σχόλιο:

ikor είπε...

Δίνουν στην έννοια "κλοπή" νέο περιεχόμενο: δεν αφαιρούν ευθέως χρήματα από το ελληνικό δημόσιο. Στήνουν όμως συστήματα που λυμαίνονται τις υπεραξίες!

Επικίνδυνο είδος απάτης. Το οποίο μαζί με την επικοινωνιακή ασπίδα του στρεψοδίκη κυβερνητικού εκπροσώπου μακροημέρευσε.

Υπάρχει όμως μια ρήση:

Μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για λίγο ή τους λίγους για πάντα.
Αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα!