Κυριακή, Αυγούστου 16, 2015

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ στο Δ.Σ μιας ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, της...

..."Πρώτη Φορά Αριστερά Α.Ε".Είναι μια παρέα. Με διασυνδέσεις, με φίλους και συνεταίρους.

Είναι μια παρέα που κυβερνάει τη χώρα της "ευκολίας". Είναι μια παρέα που εκλέχτηκε από τους "εύκολους" πολίτες.
Είναι μια κυβέρνηση, η κυβέρνηση της χώρας, η δική μας κυβέρνηση. Η κυβέρνηση που μας ταιριάζει.

Μέσα σε 5 χρόνια ξαναζήσαμε συμπυκνωμένα την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας στον 20ο αιώνα.

Μετράμε τις ζωές μας, μετράμε το μέλλον των παιδιών μας με γνώμονα τα ποσοστά. Τα εκλογικά ποσοστά. Τον γνώμονα της ντροπής τον έχουμε καταχωνιάσει στα αζήτητα.

Μετράμε την περηφάνια και την αξιοπρέπεια μας με γνώμονα τους τίτλους των εφημερίδων και τα σχόλια των καναλιών. Το γνώμονα της αυτογνωσίας, της ιστορικής μνήμης, της ιστορικής διαδρομής τον έχουμε πετάξει στα σκουπίδια, δεν μας βολεύει πια.

Μετράμε την αλήθεια της ζωής μας , των πράξεων μας και των συνεπειών των πράξεων μας με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις και τα likes στο facebook.

Αυτοί είμαστε και επιλογή μας ήταν να μας κυβερνήσει μια παρέα, μια εταιρεία με τίτλο “Πρώτη Φορά Αριστερά Α.Ε”. Βασικός μέτοχος της εταιρείας η διαπλοκή.

Φωνάζαμε στους δρόμους, μουντζώναμε στις πλατείες, χειροδικούσαμε στις παρελάσεις και καμαρώναμε που η διαπλοκή μας έδινε εύσημα με τίτλους στα ΜΜΕ με λέξεις όπως: έκρηξη, αντίσταση, ΟΧΙ, αδούλωτος λαός, άλλος δρόμος, ψηλά το κεφάλι, αξιοπρέπεια.

Και η εταιρεία " Πρώτη Φορά Αριστερά Α.Ε. " χρησιμοποιούσε και ενθάρρυνε την πολιτική αλητεία ενώ ετοιμαζόταν να αναλάβει την εξουσία. Έκλεινε συμβόλαια, μοίραζε δουλειές, έκανε κρυφές και φανερές συναντήσεις με “επενδυτές” και “εταίρους”. Με τους Ευρωπαίους και Γερμανούς “επενδυτές” που κατηγορούσε ως κατακτητές και τοκογλύφους.

Το σχέδιο πέτυχε, η εξουσία κατακτήθηκε. Και ήρθε η ώρα να γίνουν οι “δουλειές”, να πληρωθούν τα γραμμάτια, να εκτελεστούν τα “συμβόλαια”.
Ο Τσίπρας και η παρέα του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν σπάνια συνέπεια. Ανταποκρίθηκαν με απόλυτη αποτελεσματικότητα και ταχύτητα σε όσα συμφώνησαν προεκλογικά με την διαπλοκή. Κι αυτό δεν είναι εικασία. Είναι η πραγματικότητα που ζούμε.
Τώρα μένει και η άλλη πλευρά η διαπλοκή να ανταποδώσει και να τηρήσει τα υπεσχημένα. Την διατήρηση δηλαδή του Τσίπρα στην εξουσία με κάθε τρόπο και όποιο  κόστος. Τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Πήραν την αλήθεια και την τεμάχισαν, έκρυψαν τη μισή. Παρουσίασαν την άλλη μισή συμπληρωμένη με μύθους και αλητείες.
Αφού πρώτα χώρισαν το λαό και την κοινωνία σε “μνημονιακούς” και “αντιμνημονιακούς” μετά γύρισαν το επιχείρημα ανάποδα και μας σέρβιραν το δικό τους μνημόνιο ως αποτέλεσμα μάχης στους ορεινούς όγκους της Πίνδου, ως αποτέλεσμα της ηρωικής αντίστασης στα οχυρά του Ρούπελ.

Σε αυτό το παιχνίδι είχαν και έχουν συμμάχους, είχαν και έχουν ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ. Εμάς τους πολίτες, όλους εμάς.

Μου προκαλεί ναυτία και αηδία ο ισχυρισμός κάποιων που μέχρι πρόσφατα παρίσταναν τους προοδευτικούς, τους σοσιαλιστές τους αριστερούς, ότι τάχα μου “εξαπατήθηκαν” και επομένως αποσύρονται στη γωνία να γλείψουν τις “πληγές” τους... 

Συμμετείχαν όλοι αυτοί στο όργιο της παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.
Συμμετείχαν ενεργά στο βιασμό και τώρα μαζεύουν το βρακί τους και πάνε στο μπάνιο για ένα ντους νομίζοντας ότι θα ξεπλυθούν.
Απατώνται οικτρά γιατί το σπέρμα του πολιτικού τους τυχοδιωκτισμού ανιχνεύεται εύκολα στο βιασμένο κορμί της πατρίδας.

Κάνουν και δηλώσεις και ξεδιπλώνουν μύχιες σκέψεις του επιπέδου “προδοθήκαμε”, “όλοι το ίδιο είναι”.
Ούτε καν περνάει από το μυαλό τους να ζητήσουν ένα μεγάλο συγνώμη. Όχι από τα θύματα αλλά από την ιστορία αυτού του τόπου, από τα παιδιά τους.
Ούτε καν περνάει από το μυαλό τους ότι πρέπει τώρα να αγωνιστούν δύο φορές για να αποκαταστήσουν όχι μόνο την αλήθεια αλλά και το μέρος της ζημιάς για το οποίο είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι.

Μου θυμίζουν όλους και όλες που έκαναν ότι δεν έβλεπαν και δεν άκουγαν όταν οι ταγματασφαλίτες με την συνδρομή των πιστών του κόμματος καταδίωκαν για να εκτελέσουν τον Άρη Βελουχιώτη. Αυτούς που όταν διάβασαν την αποκήρυξη του και τη ρετσινιά του “Μιζέρια” στον Ριζοσπάστη ΔΕΝ πήγαν ΕΚΕΙ και ΤΟΤΕ να κάψουν την εφημερίδα και να περάσουν από λαϊκό δικαστήριο τα γενικά επιτελεία της υποτέλειας και της προδοσίας.

Οι επόμενες εβδομάδες και μήνες, τα αμέσως επόμενα χρόνια θα συνεχίσουν να είναι κρίσιμα και κυρίως αποκαλυπτικά.

Σε αυτή τη διαδρομή θέλω να είμαι και θα είμαι παρών. Δεν με ενδιαφέρουν τα ποσοστά και οι δημοσκοπήσεις, δεν με αφορούν αυτοί που “κερδάνε” και “νικάνε” και έχουν πάντα δίκιο είτε κορώνα είτε γράμματα.

Με ενδιαφέρουν όσοι και όσες μένουν πιστοί στο χρέος και στην αλήθεια και στις αξίες τους με όποιο κόστος. Με ενδιαφέρουν αυτοί και ας “χάνουν”.

Σε αυτή τη διαδρομή θα γίνουμε πολλοί.

Γιατί η ιστορία δείχνει με τρόπο απόλυτο ότι η κοινωνική εξέλιξη χρωστάει σχεδόν τα πάντα σε όσους και όσες πήγαν κόντρα στο ρεύμα, κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: