Παρασκευή, Ιουνίου 13, 2014

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;



Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε έξι. Δεκα οχτώ  ολόκληροι μήνες πέρασαν από τον Γενάρη του 2013 που η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε υπερ της προανακριτικής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ποιος θυμάται τα πρωτοσέλιδα, τις κραυγές, τις απειλές για ισόβια, για κρεμάλες και τα συναφή;
Ποιος θυμάται τους λόγους για τους οποίους παραπέμφθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου; Να τους θυμηθούμε συνοπτικά;

Ο πρώτος λόγος ήταν ότι σε ένα από τα στικάκια με την λίστα Λαγκαρντ που κυκλοφορούσαν στην πιάτσα, αποδείχτηκε ότι ήταν πολλά τα στικάκια, δεν υπήρχαν τα ονόματα των συγγενών του Παπακωνσταντίνου. Κατά σύμπτωση το στικάκι με τις ελλείψεις ήταν αυτό που ο Παπακωνσταντίνου είχε παραδώσει στον Βενιζέλο. Ο Βενιζέλος το είχε κάνει διάφορες βόλτες αναψυχής και μετά το ξέχασε στο γραφείο του μαζί με τις γόμες και τις ξύστρες του. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν ποιος και πότε πείραξε τα δεδομένα και αλλοίωσε τη λίστα. Ο Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ουδέποτε πείραξε τα δεδομένα και ότι δεν είχε λόγους να το κάνει. Και υπαινίχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι ή όποια αλλοίωση έχει γίνει από όποιον επιθυμούσε να τον εξαφανίσει πολιτικά και όχι μόνο.

Οι κατήγοροι του Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος και τα τσιράκια του πρώτοι, μας είπαν ότι οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου είχαν διαπράξει βαριά και ασήκωτα κακουργήματα φοροδιαφυγής και άρα ο Παπακωνσταντίνου αλλοίωσε το στικάκι για να καλύψει τους συγγενείς του. Δεν χρειάζονται παραπέρα αποδείξεις είπαν σε μας και στη Βουλή, ιδού ο ένοχος πάμε γρήγορα για δίκη. Πλήρωσαν και κάποια πρωτοσέλιδα «έγκυρων» για λίγες μέρες και το σκηνικό στήθηκε. Παστρικές δουλειές. Άλλωστε το λαϊκό αίσθημα την περίοδο εκείνη διψούσε για αίμα και ο πρώην υπουργός ήταν μια πρόσφορη λύση για θυσία. Μόνος του, χωρίς κόμμα να τον στηρίζει, χωρίς φιλικά ΜΜΕ, με την διαπλοκή απέναντί του αφού της είχε χαλάσει τα χατίρια όσο ήταν υπουργός, ήταν το ιδανικό θύμα. Παράλληλα υποτίθεται ότι θα χτυπούσαν εμμέσως πολιτικά τον Γιώργο Παπανδρέου και την διακυβέρνηση Παπανδρέου με «σκάνδαλο» αφού μέχρι σήμερα και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες και έρευνες δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιο πραγματικό.

Ο δεύτερος λόγος αφορούσε στην ουσία της λίστα Λαγκαρντ και αποδόθηκε στον Παπακωνσταντίνου η κατηγορία ότι στους ελάχιστους μήνες που είχε στα χέρια του την λίστα δεν έκανε τους απαραίτητους ελέγχους και δεν αξιοποίησε τη λίστα. Και επίσης όταν παρέδωσε το στικάκι  στον Βενιζέλο του είπε ότι περιεχόμενο ήταν παλιά τεύχη του ΜΠΛΕΚ και δεν του είπε ότι ήταν η λίστα Λαγκαρντ. Ο Βενιζέλος όμως που δεν είναι φαν του ΜΠΛΕΚ αλλά του ΓΚΑΟΥΡ ΤΑΡΖΑΝ δεν άνοιξε τη λίστα, (που την άνοιξε όπως αποδείχτηκε),  την έβαλε απλώς στο συρτάρι του. Δεν ασχολήθηκε με αυτήν τους επόμενους πολλούς μήνες παρότι ήταν ο αρμόδιος υπουργός γιατί είχε πολλές δουλειές και δεν προλάβαινε. Άλλωστε για κάποιους λόγους, (που δεν μας έχει εξηγήσει επαρκώς μέχρι σήμερα σημειώνω), πίστευε ότι κάποιος, κάπου, με κάποιον τρόπο έκανε αυτή την ανιαρή δουλειά. Τον έλεγχο δηλαδή και την αξιοποίηση της λίστας.
Με τούτα και με τα άλλα οι βουλευτές ψήφισαν παραπομπή Παπακωνσταντίνου.

Σήμερα, 20 μήνες μετα, ο Παπακωνσταντίνου απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με 30.000 ευρώ εγγύηση και παρουσία στις αρχές μια φορά το μήνα.
Απολογήθηκαν όμως και οι συγγενείς του χάριν των οποίων ο Παπακωνσταντίνου υποτίθεται ότι έχει αλλοιώσει τη λίστα γιατί είχαν υποπέσει σε βαριά, πιο βαριά δεν γίνεται, κακουργήματα φοροδιαφυγής. Οι άνθρωποι μετά τηναπολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Δηλαδή; Δηλαδή φαίνεται ότι οι δικαστές έκριναν από τα στοιχεία που έδωσαν στην δικαιοσύνη οι απολογηθέντες ότι κακούργημα ΔΕΝ υπάρχει. Την συνέχεια ασφαλώς θα τη δούμε τους επόμενους μήνες. Προς το παρόν μένουμε με το δεδομένο ότι ο Παπακωνσταντίνου κατηγορείται για συγκάλυψη εγκληματιών που μέχρις στιγμής δεν προκύπτει να είναι εγκληματίες. Αυτό δεν το λέω εγώ το λένε οι δικαστές.

Και πάμε στο δεύτερο έγκλημα Παπακωνσταντίνου αυτό της μη αξιοποίησης της λίστας Λαγκαρντ.
Από τον Νοέμβριο του 11 που έφυγε ο Παπακωνσταντίνου από την κυβέρνηση έχουν περάσει περίπου 32 μήνες. Ποιος θα μας πει για τα αποτελέσματα των ελέγχων της λίστας; Ποιος θα μας φωτίσει για τους τρόπους που αξιοποιήθηκε η λίστα προς όφελος των φορολογουμένων.
Κυρίως ποιος και πως θα μας εξηγήσει γιατί πρέπει να είναι κατηγορούμενος ο Παπακωνσταντίνου για την μη αξιοποίηση της λίστας τους 3-4 μήνες που την είχε στα χέρια του και αθώοι όλοι όσοι τα επόμενα 2,5 χρόνια μέχρι σήμερα δεν έκαναν τίποτα συγκεκριμένο;

Και τέλος υπάρχουν οι βουλευτές που ψήφισαν την παραπομπή Παπακωνσταντίνου.
Ζητάω πολλά αν περιμένω 2-3 από αυτούς που έστειλαν στην προανακριτική τον Παπακωνσταντίνου, να ζητήσουν επισήμως από την κυβέρνηση να δοθούν στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ελέγχων και της αξιοποίησης της λίστας Λαγκαρντ από τον Γενάρη του 2013 που έγινε η παραπομπή μέχρι σήμερα;


Ζητάω πολλά αν περιμένω ότι κάποιος από αυτούς θα έχει την τσίπα να  ζητήσει έστω και ψιθυριστά  ένα «ΣΥΓΝΩΜΗ» για την πολιτική δίωξη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου;


4 σχόλια:

sarafis είπε...

Συγχαρητηρια και πολλα μπραβο!Καθε καλοπιστος ανθρωπος, θα ηθελε μια εξηγηση για τα οσα απλα και ευστοχα θετετε στο κειμενο σας!

George είπε...

Λες και γράφαμε μαζί Αλέκο..

"ΧΩΡΙΣ περιοριστικούς όρους ελέυθεροι οι συγγενείς του Παπακ μετά την απολογία τους.
"Και οι τρεις κατέθεσαν υπόμνημα στον αρεοπαγίτη ανακριτή υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη διαγραφή των ονομάτων τους από τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε ζήτησαν ποτέ από τον πρώην υπουργό να νοθεύσει τη λίστα σβήνοντας τα δικά τους ονόματα, αφού όλα τα εισοδήματά τους προέρχονταν από νόμιμες πηγές."

Να υποθέσω οτι ο ανακριτής δέχτηκε τα έγγραφα που προσκόμισαν για την νόμιμη κατάθεση αφού δεν τους επεβλήθη κανένας περιοριστικός όρος, είναι ελεύθεροι ακόμη και να πάνε στην Βραζιλία για το ποδόσφαιρο..
Αρα το υποτιθέμενο "κίνητρο" του Παπακ για το οποίο το αδίκημα χαρακτηρίστηκε κακούργημα εξαερώθηκε..
Παρ'όλα αυτά ο Παπακ αν και ολοφάνερα αθώος και θύμα πλεγκτάνης, θα υποστεί ακόμη μια βαρειά προσβολή της παρουσίασης σε αστ. τμήμα..
Η δικαιοσύνη ΔΕΝ είναι τυφλή δυστυχώς... "
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/8355-o-xrysos-aionas-tou-samara#kmt-18133

Unknown είπε...

Φίλε Αλέκο, το Άρθρο σου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είναι τεκμηριωμένο και ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ και ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ αυτών που αποφάσισαν την Παραπομπή του. Και ΑΘΛΙΟΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ οι Βενιζελο-Προδότες. Το γεγονός ότι βρέθηκαν «σύντροφοί του» που έκαναν αυτή την ΒΔΕΛΥΡΗ και ΑΔΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους ενός φυσιολογικού ανθρώπου!!!!! Και έκαναν αυτήν ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ πράξη, αποσκοπώντας ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ αλλά ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΙΜΩΣΟΥΝ. Γιατί αυτοί που «έζησαν στο πετσί τους» ΤΙΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΣΤΙΜΕΣ κατά τις οποίες η χώρα διέτρεχε τον κίνδυνο ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, είναι οι δύο ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ο ΓΑΠ και ο ΠΑΠΑΚ. Εάν δεν είχαν «φιμώσει» τον ΠΑΠΑΚ με την παραπομπή, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ. Με συνεχείς παρεμβάσεις του σε Ραδιοτηλεοπτικούς Σταθμούς αλλά και με συνεντεύξεις σε Εφημερίδες εντός και εκτός Ελλάδας ΘΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ των Σαμαρο-Βενιζέλων των οποίων ο στόχος του ενός ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ τον στόχο του άλλου. Τον ένα (τον Σαμαρά) τον βολεύει να πιστεύει ο κόσμος ότι για τη καταστροφή της χώρας φταίει το ΠΑΣΟΚ και τον άλλον (τον ΠΡΟΔΟΤΗ) τον βολεύει να πείθεται ο κόσμος ότι για την καταστροφή της χώρας φταίει ο … Παπανδρέου!!!! (Λόγω μεγέθους συνεχίζω στο επόμενο)

Unknown είπε...

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (όσα δεν έχουν ακόμη μολυνθεί από την «ΛΟΙΜΩΔΗ ΒΕΝΙΖΕΛΙΤΙΔΑ») ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ και ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ από τον ΠΡΟΔΟΤΗ να ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟYΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟYΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Είναι βέβαιο ότι ο προδότης θα κάνει την «πάπια», (όπως κάνει έως τώρα) γιατί έτσι «επιτυγχάνει» δύο στόχους: 1ον) Διατηρεί τις «αγαπησιάρικες» σχέσεις με τον Σαμαρά και τη ΝΔ και 2ον) αφήνει ανενόχλητους ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ Παυλόπουλο, τον Αντώναρο και τα υπόλοιπα φρούτα της ΝΔ, να συκοφαντούν ΤΟΝ ΜΙΣΗΤΟ ΕΧΘΡΟ TOY τον Γιώργο Παπανδρέου. Όμως, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αφήνουν ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ «σε χλωρό κλαρί» αλλά ΝΑΤΟΝ ΞΕΦΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ την ΔΗΜΟΣΙΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ τοποθέτησή του. ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ότι η ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει από την ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ερώτημα: ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ? Παράλληλα, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ το «κατόρθωμα» του Βενιζέλου: Τον ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ Σαμαρά και την ΝΔ, (ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ) κατάφερε να τους «μετατρέψει» σε … «ΣΩΤΗΡΕΣ» και το ΠΑΣΟΚ που ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, να είναι ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΗΣΗ!!!