Σάββατο, Απριλίου 21, 2012

ΕΙΜΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΛΗΚΤΟΥΣ...

...και αφόρητα αλλεργικός στους τάχα μου έκπληκτους...


Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι βαθιά ερωτευμένος με τους έκπληκτους.

Τους αυθεντικά έκπληκτους εννοώ. Όπως είναι τα παιδιά, που τα βλέπουν όλα για πρώτη φορά και τα ανακαλύπτουν.  Όπως είναι οι αθώοι  που όσες φορές κι αν βιώσουν την ατιμία και το ψέμα από τους συνανθρώπους τους παραμένουν κάθε φορά έκπληκτοι μπροστά στο φαινόμενο. Όπως είναι τέλος οι ιδιαίτερα ευφυείς άνθρωποι που έχουν το χάρισμα και το δώρο να βλέπουν την ίδια πραγματικότητα από πολλές γωνίες και να ανακαλύπτουν κάθε φορά μια καινούργια πτυχή, μια καινούργια αλήθεια.

Πρέπει να ομολογήσω επίσης ότι είμαι βαθιά αλλεργικός στους δήθεν έκπληκτους.

‘Όπως είναι κάποια κόμματα κα κάποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι  σήμερα. Που «έκπληκτοι» ανακάλυψαν την Χρυσή Αυγή και τις μεθόδους της και έβγαλαν ανακοινώσεις καταδίκης. Καταδίκασαν τη βία που ασκήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής στον Πέτρο Ευθυμίου και τους συνομιλητές του στο Μαρούσι. Οι υποκριτές, οι απόλυτοι υποκριτές…

Αφού εδώ και πολλούς μήνες οι Συριζαίοι και οι κάθε είδους «αγανακτισμένοι» μεθόδευσαν, οργάνωσαν και τελικά επιβράβευσαν αντισυγκεντρώσεις, προπηλακισμούς, γιαουρτώματα, ποικιλότροπη άσκηση βίας,  βγάζουν σήμερα ανακοινώσεις καταδίκης. Αφού λανσάρισαν τα συνθήματα περί «προδοτών», «κυβερνήσεων Τσολάκογλου», «Γουδιών», «κρεμάλας», αφού έκλεισαν το μάτι στις εφόδους στα σπίτια πολιτικών αντιπάλων, αφού ενοποίησαν την συνθηματολογία τους με εκείνη του φασισμού και της "εθνικοφροσύνης" έρχονται σήμερα να «ανησυχήσουν» για την ενδεχόμενη είσοδο της  Χρυσής Αυγής στη Βουλή… Οι Φαρισαίοι και οι Γραμματείς…

Τώρα είναι αργά. Είναι πολύ αργά για να έχει αντίκρισμα η καταδίκη τους, για να είναι αξιόπιστη. Γιατί αυτά που σήμερα κάνουν οι Χρυσαυγίτες, τα έκαναν συνεχώς τους τελευταίους μήνες και τα «νομιμοποίησαν» εκείνοι. Γιατί σε ποια λογική είναι φασιστική νοοτροπία η άσκηση βίας και η παρεμπόδιση εκδηλώσεων των άλλων κομμάτων όταν το επιχειρεί η Χρυσή Αυγή αλλά είναι η ίδια συμπεριφορά αποδεκτή όταν γίνεται από «αριστερούς» φορείς και «αγανακτισμένους» αλλά «δημοκράτες» τραμπούκους;

Όσοι και όσες όλο αυτό το διάστημα δικαιολόγησαν, επικρότησαν και τελικά νομιμοποίησαν τέτοιες φασίζουσες συμπεριφορές ας σταματήσουν να παριστάνουν τους ανησυχούντες για την ενδεχόμενη είσοδο των Χρυσαυγιτών στη Βουλή. Γιατί προκαλούν αηδία για την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό τους.

Γιατί σε τελική ανάλυση είναι εκείνοι ακριβώς που σφράγισαν και νομιμοποίησαν την θεσμική αναγέννηση του φασισμού στην χώρα.

14 σχόλια:

Βαγγέλης Μπέκας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Η θεσμική αναγέννηση του φασισμού στη χώρα είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Γεγονός αδιαμφισβήτητο!

Όλα τα άλλα είναι σοφιστείες.

Η ακροδεξιά ρητορική των ΠΑΣΟΚ+ΝΔ + καθεστωτικών ΜΜΕ που επί μήνες βομβαρδίζουν τον κόσμο μπας και κερδίσει ο δικομματισμός τους νοικοκυραίους, σε συνδυασμό με την ανεργία και την φτωχοποίηση στέλνει την Χρυσή Αυγή στη Βουλή.

Ντροπή τους!

alzap είπε...

Ειναι ΚΑΙ τα στρατοπεδα και πολλα αλλα. Αυτο ωστοσο ΔΕΝ αναιρει νομιζω την πραγματικοτητα που περιγραφω... Η δημοκρατικη συμπεριφορα πρεπει να αφορα ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Δημοκρατια αλα καρτ ΔΕΝ ειναι Δημοκρατια.
Καλημερα

Evangelos είπε...

Πείτε μου παρακαλώ ένα όνομα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταδικαστεί για δολοφονική επίθεση ή ξυλοδαρμό συνανθρώπου μας. Αντιθέτως θα βρείτε πολλά από την Χρυσή Αυγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται μαζί με το λαό για τα δημοκρατικά δικαιώματά του. Δεν νομιμοποίησε κανενός είδους προπηλακισμό ή βίαιη πράξη. Κατανοώ την φοβία σας για την ανατροπή που πρόκειται να έρθει από το λαό.
Ο πόλεμος λάσπης δε θα περάσει.

alzap είπε...

Evangelos:
Αστο καλύτερα. Πρωτοπόρος ο Συριζα στα γιαουρτώματα και στις αντισυγκεντρώσεις, Αστο. Παραδείγματα και ανα φορές τέτοιων γεγονότων θα βρεις και εδω μέσα αν ψάξεις.
Καμιά φορά δεν είμαστε ότι δηλώνουμε αλλά είμαστε οι πράξεις μας.

Crazy Chef είπε...

Πρετεντεριζει το κειμενο...

alzap είπε...

Crazy Chef:
Λες ε;
Επι της ουσίας κάτι για το κείμενο; Λέει ψέματα μήπως;
ύΚαλή σου νύχτα.

bwana είπε...

έτσι, σωστός - τι διαμαρτυρία τι στιλέτο, όλα τα ίδια είναι... σε λίγο, ακόμη και όποιον απλώς στενάζει ακραίο θα τον βγάζετε για να δικαιολογηθεί το τσουβάλιασμα που σάς συμφέρει. Για την ταμπακέρα κουβέντα. Ρωτώ κι εώ με τη σειρά μου: έχετε δει κάποιο περιοδικό του ΣΥΡΙΖΑ με φωτογραφία του Στάλιν στο εξώφυλλο? έχετε δει κάποιον αριστερό να λέει "δεν χαιρέτησα με την αριστερή γροθιά, αρχαιοελληνικός χαιρετισμός είναι"? έχετε κάποιο παράδειγμα αριστερού που μαχαίρωσε κάποιον για τα πιστεύω του? έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποιον καταδικασμένο για δολοφονική επίθεση που να φυγοδίκησε επί 7 συναπτά έτη? έχει βγεί για να κανει δηλώσεις κανένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και από πίσω του να έχει στο ράφι της βιβλιοθήκης του χειριβομβίδες του σοβιετικού στρατού. Υπάρχει περίπτωση να διασταυρωθούμε κάποια στιγμή με την σοβαρότητα?...

Unknown είπε...

Ο επικεφαλής αυτών που "άσκησαν βία" στον Ευθυμίου είχε γιαουρτώσει και προπυλακίσει τον Αλαβάνο και την Πορταλιού στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Τότε ο πολιτικός κόσμος έκανε κιχ και οι πασοκάνθρωποι σαν του λόγου σου δεν γράψαν τίποτε στα μπλογκ τους, και οι δυό είχαν βγάλει χαιρέκακο χαμογελάκι για τα 2 συμβάντα με αιτιολογικό ότι εάν υποστηρίζεις τους λαθρομετανάστες ενά γιαρτούκι δεν είναι και κάτι κακό. Λοιπόν όταν εκτρέφεις τα αυγά του φιδιού, αυτά επιστρέφουν και σε τσιμπάν στον κώλο.

Και για να συνεχίσω αυτά που λέει ο bwana, ποιό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης είναι υπόδικος για δυο δολοφονίες, για τις οποίες ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ και η ΕΛΑΣ έχουν τεράστιες ευθύνες αφού ενώ τον είχαν συλλάβει με περίστροφο αρκετούς μήνες πριν τις δολοφονίες, τον άφησαν να κυκλοφορεί ελεύθερο. Επίσης ποιό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόδική για μαχαίρωμα μεταναστών έχοντας ασυλία τα τελευταία 2 χρόνια από την ΕΛΑΣ για αντίστοιχες επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα (πολλές από τις οποίες έχουν καταγραφεί και σε βίντεο) και πλέον κάνει προεκλογική εκστρατεία για το κόμμα, όταν στα δυο τελευταία δικαστήρια για τα μαχαιρώματα ισχυρίστηκε ότι πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη και μπαινοβγαίνει στα ψυχιατρεία. Τέλος, ο Τσίπρας όσο και μαλακάκος να είναι ούτε καταδίκες έχει, ούτε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους, που τις φορτώθηκε άλλος για να μην χάσει η ΚΥΠ και το παρακράτος την κότα με τα χρυσά αυγά.

alzap είπε...

bwana,unknown:
Αν καταλαβαίνω καλά αν κάνεις αντισυγκεντρώσεις, αν παρεμποδίζεις τις συνεδριάσεις άλλων πολτικών κομμάτων, αν πετάς γιαούρτια, νεράτζια, νερά, αν βρίζεις και προπηλακίζεις, κι αν δεν έχεις καταδικαστεί όταν τα κανεις όλα αυτά είσαι αριστερός.

Φασίστας είσαι αν κάνεις όλα τα παραπάνω αλλά ταυτόχρονα μαχαιρώνεις... Αυτή είναι η διαφορά.
Μάλιστα...
Καημένε Πουλαντζά..., ευτυχώς εσυ αυτοκτόνησες νωρίς.

bwana είπε...

κύριε Στάμου, ελικρινά δεν με έχετε συνηθίσει σε τέτοια λογικά άλματα. Αν εξαιρέσουμε τους στενούς συγγενείς των βουλευτών, όλοι (σχεδόν) οι υπόλοιποι Έλληνες έχουν μουτζώσει, ρίξει νερό και βρίσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους - εξομοιόνωνται με τους φασίστες που βγαίνουν συστηματικά τα βράδυα για να μαχαιρώσουν όποιον δεν τους κάνει? Κι από τον Πουλαντζά και όλο του το έργο, η αυτοκτονία του σάς έμεινες τόσο βαθιά στη μνήμη (που δεν ασχολείσθε με πιο φρέσκες αυτοκτονίες...). Ωραία λοιπόν, ξέρετε ότι συνοδοιπόρος του Πουλαντζά υπήρξε και ο άλλος ο αριστερός, ο Λουί Αλτουσέρ που αυτοκτόνησε αφού σκότωσε πρώτα την γυναίκα του - είμαστε, κατά την άποψή σας όλοι ψυχασθενείς και μισογύνηδες δολοφόνοι?...

alzap είπε...

bwana:
Να ταυτίζετε τον εαυτό σας με τον Πουλαντζά είναι λίγο τραβηγμένο δεν νομίζετε;
Λιγος σεβασμός δεν χαλάει κανέναν. Η αμετροέπεια είναι κακός σύμβουλος.
Χαλαρώστε.

vangelakas είπε...

τὸ κείμενο εἶναι γαμῶ! βέβαια, ἐντάξει, στὸ λέει ἕνας (ἀκρο)δεξιὸς καὶ δὲν περιποιεῖ τιμὴν στὸν συντάκτη τοῦτο ἀλλὰ εἶναι ἀληθινό, πῶς νὰ τὸ κάνουμε. Τὴν Κυριακή (πότε ἔγινε τὸ πέσιμο στὸν Εὐθυμίου;) ὅταν ἄκουσα τὸ περιστατικὸ περίμενα μὲ ἀγωνία τὸ Σύριζα· ὅταν τὸ καταδίκασε μὲ πομπώδεις φράσεις ἀναλογίστηκα τὸν βαθμὸ τῆς γελοιότητας. Τὸ τελευταῖο δὲν εἶναι κακό. Ἐκλογὲς ἔχουμε, πολιτικοὶ εἶναι, ἐντάξει λογικό. Ἀλλὰ πόσο τραγικὸ σχολιαστές σου, ἐδῶ, ἀπολογητὲς τοῦ Σύριζα, νὰ προσπαθοῦν νὰ μᾶς πείσουν ὅτι ὁ ἥλιος κάθε πρωὶ σκάει μύτη ἀπὸ τὴν Σαλαμῖνα καὶ μᾶς ἀφήνει γειὰ στὰ κατακάθια τοῦ Ὑμηττοῦ!

bwana είπε...

Κύριε Στάμου, δεν πέταξα εγώ πρώτος ξαφνικά το όνομα του Πουλαντζά στην συζήτηση περί ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τα άλλα, δικό σας το blog - δικό σας και το δικαίωμα να μην απαντάτε σε ό,τι δεν σάς ταιριάζει...