Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2012

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ...


Γιατί σε αντίθεση με τις πολιτικές αδελφές του πολιτικού συστήματος λες αυτά που εννοείς και εννοείς αυτά που λες.

Γιατί ο υπόκοσμος του παρασκηνίου προκαλούσε κάθε φορά που αναφερόσουν στην διαφθορά και την διαπλοκή και ζητούσε ονόματα και διευθύνσεις. Χωρίς να υπολογίσουν τον κίνδυνο να τους τα δώσεις. Ήταν αλλιώς μαθημένοι βλέπεις…

Και τώρα που τους έδωσες ΚΑΙ ονόματα ΚΑΙ διευθύνσεις πάγωσαν και βρίζουν αμήχανοι.

Γιατί έχεις την υπομονή, την αντοχή και την ψυχραιμία να ακούς για ώρες τα γιουσουφάκια των Ψυχάρηδων στο Πολιτικό Συμβούλιο να ασκούν υψηλή κριτική και βαριά ανάλυση για το ποιος πρέπει να φύγει και πως ώστε να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα των Δ.Σ των Ανωνύμων Εταιρειών που εκπροσωπούν.

Γιατί πορεύεσαι μόνος γνωρίζοντας, περισσότερο από κάθε άλλον, τι σημαίνει να σε έχουν προγράψει με συμβόλαια οι προύχοντες της πολιτικής και οικονομικής και κοινωνικής μαφίας που λυμαίνεται τον τόπο.

Γιατί ξέρεις και το αποδεικνύεις ότι οι πολιτικοί ηγέτες δεν κρίνονται τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα και το λαό από τον αριθμό των ψήφων αλλά πρωτίστως από τις πολιτικές μάχες που δίνουν και από τους αντιπάλους με τους οποίους επιλέγουν και τολμούν να συγκρουστούν.

Γιατί δεν φτιάχνεις μηχανισμούς και παραμάγαζα άλλα λες την αλήθεια σου δημόσια και χωρίς φιοριτούρες. Γιατί αυτός είναι ο μόνος υγιής και τελικά αποτελεσματικός τρόπος για να προκληθούν ουσιαστικές πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες απελευθέρωσης της δημοκρατίας και των πολιτών.

Γιατί είσαι πιο μάγκας από τους "μάγκες" που πιστεύουν ότι η πολιτική είναι θέμα διαδικασιών και αριθμού καναλιών και εφημερίδων που τους στηρίζουν.

Γιατί σε τελική ανάλυση ο Ανδρέας σε γουστάρει κι αυτός από κει ψηλά και καμαρώνει για τις μάχες που δίνεις, όπως κι εκείνος έδωσε, απέναντι στα ίδια λαμόγια.

Γιατί σε αυτή τη μαύρη συγκυρία μπορώ να αισθάνομαι αξιοπρεπής και υπερήφανος που μου δίνεις με τις πολιτικές σου επιλογές την ευκαιρία να συμπαραταχθώ μαζί σου. Μέχρι τέλους!
ΟΣΟ και ΟΤΙ κι αν κοστίσει...



6 σχόλια:

OSTRIA είπε...

MAZI ΤΟΥ...σε οτι επιλογη εχει απο εδω και περα!

drama-town είπε...

και εμεις μαζι του παιδια

rvagos είπε...

Αλέκο, ο Γιώργος σήκωσε το καπάκι και ξεπετάχτηκε όλη η μπόχα.
Όπου και να κοιτάξεις είναι σάπια όλα.
Η μπόχα είναι δυσβάσταχτη άλλα το καπάκι πια δεν κλείνει .
Το "σισύφειο έργο "των δύο τελευταίων χρόνων για ένα σύγχρονο κράτος δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.
Θα ξεβρομίσει ο τόπος είτε το θέλουν τώρα είτε δεν το θέλουν.

ποΛιτική αδεία είπε...

...ζουμε μεγαλες στιγμες, ιστορικες!!! Ευχαριστουμε τον Παπανδρεου που εδωσε ερισμα στη γενια μας να θελουμε ναλλαξουμε ...έστω κατι! Ήμασταν η πλέον πληκτική γενια. Χωρις όραμα, χωρις σχεδιο, χωρις μέλλον! Ακόμα είμαστε εδω που τα λέμε. Νιωθουμε σαν τις παραπλευρες απώλειες της γενιας του Πολυτεχνείου. Τωρα το διακυβευμα όμως πήρε μορφη: θέλουμε να ζησουμε με όρους που θαλλαξουν τη χώρα
Προσωπικά δε διαμόρφωσε μόνο την πολιτική μου τοποθέτηση, αλλαξε την κοσμοθεωρία μου ολόκληρη!
Αισθάνομαι και γω υπερήφανη που μου δίνει με τις επιλογές του την ευκαιρία να συμπαραταχθώ μαζί του. Μέχρι τέλους!
ΟΣΟ και ΟΤΙ κι αν κοστίσει...
Τάνια Γραμματικού

KΑΡΜΕΝ είπε...

Πάντα ημούν και είμαι ΜΑΖΙ του! Απλά για μένα ΔΕΝ υπαρχει τέλος! Ολα είναι στο χέρι μας!

Γλιγλή Κάρμεν Λουκία
Λέσβος.

Ντία είπε...

Όρμα τους Γιώργο είμαστε μαζί σου. Μαύρο στους βουλευτές που τον υπονόμευσαν και στήριξη σε αυτούς που τον στήριξαν.