Δευτέρα, Ιουνίου 27, 2011

ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ...



ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΦΑΗΛΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΩ......αναφωνεί κάθε πρωί ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.

Το ήθος και το ύφος του Σαμαρικού καθρέφτη. Του κολλητού του αρχηγού της ΝΔ, του Φαήλου. Τι Πηνελόπη Δέλτα και ανοησίες. Να ο νέος εκφραστής του Αντώνη Σαμαρά, ο αυθεντικός, ο γλωσσοπλάστης, ο μεγας μάγιστρος της μπαρούφας και της ψευτομαγκιάς, ο πολιτικός νταβατζής του μέλλοντός μας.

Διαβάστε και σημειώστε και συγκρατήστε στο μυαλό σας τον κουτσαβάκικο ψυχισμό. Θαυμάστε την εκφορά λόγου ενός νεοφασίστα. Αυτοί οι τύποι μιλάνε για δημοκρατία και πλατείες και αγανακτισμένους… Τα αυγά του φιδιού στα εκκολαπτήρια της Συγγρού…


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


"Ο Μιχάλης Καρχιμάκης, αυτή η εξέχουσα μορφή της Βαλχάλας του βαλκανικού σοσιαλισμού, κάπου μεταξύ Μίλοβαν Τζίλας και Δήμητρας Λιάνη – Παπανδρέου, είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πριν γίνει ο «αστυνόμος Σαΐνης» του ΠΑΣΟΚ, εις άγραν φαντασιακών γαλάζιων πομπών και ντροπών, ήταν υπάλληλος της Ολυμπιακής. Δεν γνωρίζω ακριβώς την θέση του, αν ήταν διοικητικός ή από αυτούς που σου λέγανε «καφέ ή τσάϊ;», θυμάμαι πάντως ότι ανεδείχθη επί των ημερών της παντοδυναμίας της νταρντανοειδούς τότε πρωθυπουργικής συζύγου. Ανήκε στην πολιτική σφαίρα επιρροής της. Η χήρα, πλέον, απεσύρθη του δημοσίου βίου, κάνει μόνο κάτι gothic see through εμφανίσεις όταν γιομίζει το φεγγάρι. Ο Μιχάλης, ευτυχώς, προτιμάει τα κουστουμάκια του νέου ΠΑΣΟΚ, ξέρετε αυτά που γυαλίζουν λίγο, αλλά μεγάλωσε πια κι ως γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του συγχωρεμένου «Κινήματος», βγαίνει συνεντευξιαζόμενος και με δηλώσεις και ρίχνει κάτι τζούφιες μπαλωθιές..."

Όσο ανεβαίνουν στις δημοσκοπήσεις τόσο ξεσαλώνουν...




12 σχόλια:

fanis panagiotopoulos είπε...

Πάντα ήμουν περίεργος για ένα πράγμα: Το να είναι κανείς συνειδητοποιημένος δεξιός έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή τρισεκατομμυρίων εγκεφαλικών κυττάρων, ή η καταστροφή των κυττάρων αποτελεί προϋπόθεση για το πρώτο;;;
Η επιστήμη δεν έχει προχωρήσει τόσο φαντάζομαι...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ fanis panagiotopoulos:
Θα πάρουμε απάντηση στην άπορία σου, όταν ανοίξουν το κεφάλι του GAP και εξετάσουν τα εγγεφαλικά του κύτταρα!
Διαφωνω, η επιστήμη έχει προχωρήσει πάρα πολύ! Το αντιλαμβάνεται κανείς όταν ακούει και βλέπει τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο!

antipasok11 είπε...

Μπράβο θράσος βολεμένε πασόκε..

antipasok11 είπε...

Αντί να φτύσεις τα μούτρα σου στον καθρέφτη προσκυνημένε γερμανοτσολιά του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου,κάθεσαι και γράφεις για αρλούμπες.
Άξιος ο μικροκομματικός μισθός σου...

alzap είπε...

@antipasok:
Δεν υπάρχει λόγος να επιβεβαιώνεις κάθε μέρα την ποιότητα του πολιτικού λόγου της ΝΔ-SATURN.
Το έχουμε καταλάβει.

katerina είπε...

Αν κάποιος ...εξωγηινος διαβαζε αυτό το αρθράκι σου Αλέκο θα πιστευε ότι σε αυτη τη χωρα υπάρχουν δυο μόνο επιλογές για τους πολίτες. Οι δοσίλογοι και οι ταγματαλήτες.


Αλλά ευτυχώς αυτό το σενάριο επιλογής αναμεσα στη Σκυλα και στη Χαρυβδη ειναι μόνο μέσα στο μυαλό των κουτσαβάκηδων χειροκροτητών τους.

Δεν έκανα ποτε δίκη προθεσεων και δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητησω τις προθέσεις του κοματικου "πατριωτισμού" σου. Αλλά και ο Σκουλουμπακας, ο ...Δ/νων Συμβουλος του Μακρονησιου, του Παρθενωνα του παπου του Ηγεμόνα, ...πατριώτης δηλωνε. Πέθανε μάλιστα παμφτωχος...

Όταν θα κατεβάζει τα ...τανκς ο Αντιπροεδρος για να προστατευσουν τις τράπεζες, ελπιζω ότι θα εισαι τουλάχιστον σε εφεδρεία.

Ειλικρινά λυπάμαι. Κι όσο κι αν προσπαθείς για το αντιθετο,προσωπικά θα εξακολουθώ να πιστευω ότι εισαι πολύ πιο πάνω απο όλο αυτο το βουρκο που επιχειρείς τόσο άτεχνα να υπερασπιστείς. Και σε ...πεισμα,δεν θα σε "αγνοησω", δεν θα σε 'βρισω". Απλά θα είμαι "εδω" να αναρωτιέμαι πως ειναι δυνατόν να σου αξιζει όλο αυτό...

alzap είπε...

@katerina:
Αρα συμπεραίνω οτι συμφωνείς με το πόνημα Φαήλου-Σαμαρά.
Τι να κάνουμε, έτσι είναι.
Ο καθένας με τις επιλογές του...
Άλλωστε αυτό που είμαστε ΔΕΝ είναι αυτό που λέμε οτι είμαστε αλλά ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ μας.
Καλό σου ταξίδι στην Φαηλοχώρα.

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

@ Katerina
Τόσο έτοιμη βρε Κατερίνα
σε κάθε τι "αντιπασόκ".
Ε, δεν φανταζόμουνα
ότι μπορεί να χαλαλιέσαι
σε κοινής γραμμής σχόλια
με τον ΣΑΛΩΝΙΤΗ και κάποιους άλλους.
Και είναι αρκετά φτηνό
να ακολουθεί κανείς σήμερα
το "σπιράλ θανάτου"
της δαιμονοποίησης του ΠΑΣΟΚ,
χωρίς να αποδίδονται ακριβοδίκαια οι ευθύνες για το οικονομικό ξεχαρβάλωμα
(άντε βάλε μέσα και το κοινωνικοπολιτικό).
Αλλά ξέρω κι από μένα:
κείνα που πιστέψαμε και αγαπήσαμε
και στο τέλος μας πρόδωσαν
(εκείνα τα ..."πολύ δικά μας")
τα ξεσκίζουμε βιαιότερα
από εκείνα των βαρβάρων
της Δεξιάς...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ stefanos:
Μη χαλιέσαι, αγόρι μου!Το διάφανο, ειλικρινές, συνεπές και δημιουργικό ΠΑΣΟΚ, δεν κινδυνεύει από σχόλια σαν τα δικά μου και κάποιων άλλων!
Το ξεγύμνωμα του το έχουν αναλάβει επιφανής θεσιθήρες, ιδεολογικοί ανεμόμυλοι και ατάλαντοι "έμπιστοι" της οικογένειας που γνωρίζουν να κρατάνε καλά κρυμένα τα μυστικά και να αμοίβονται γι αυτό, ανάμεσα τους και ο κύριος της ανάρτησης ( Υπάλληλος της Ολυμπιακής με εξασφαλισμένες δύο, τουλάχιστον συντάξεις)!
Διερωτώμαι,μόνο, τι θα εκάματε, χωρίς τους "βαρβάρους της δεξιάς";

katerina είπε...

χαχαχαχα! Τι έγινε βρε Αλέκο,σε τόσο χαμηλά επικοινωνιακά κολπάκια ξεπεσατε; Εντάξει με τον Πεταλώτη,αλλά είπα ότι με Μοσιαλο θα αναβαθμιστειτε στον γκαιμπελισμό... Μάτια μου, στο είπα,εγώ αναμεσα σε δοσιλογους και ταγματαλήτες δεν διαλέγω. Εσυ διαλέγεις να πας με τους δοσιλογους. Αντε και με τους ταγματαλήτες βρε!Μια κατρακυλα ειναι αυτή....που κολάς;

Στεφανε, υπάρχουν στιγμές που τα πραγματα μπορεί να έχουν δευτερη αναγνωση, μπορεί να εχουν ενστασεις,μπορεί να ειναι ..ναι μεν αλλά, αλλά ο δοσιλογισμός, η προδοσία, η λαμογιά, το έγκλημα δεν εχουν ουτε ναι,ουτε μεν,ουτε αλλά. Εχουν ένα τεραστιο ΟΧΙ.

Αν κάποιος εχει χρεος να βγάλει το ΠΑΣΟΚ απο το βοθρο του,ειναι όσοι κάποτε βάζατε τα εικονισματα του Παπανδρέου και του Βενιζέλου στις προμετωπιδες των γραπτών και της ζωής σας. Εγώ απο τότε έλεγα για το τελος της μεταπολιτευσης. Το ΠΑΣΟΚ ειχε χρεος απο τότε να τελειωσει,να αυτοκαταργηθεί και να ανοιξει το δρόμο στην μετα-μεταπολιτευση. Απο το 2007, έγραφα ότι το ΠΑΣΟΚ θα εχει το τέλος του ΚΚΓ. Χωρίς ιδεολογικό πλαισιο,δεν πας πουθενά. Βέβαια, ομολογώ ότι δε χωρουσε το μυαλό κανενός,τόση κτηνωδία.

Προσωπικά ουδεποτε ταχθηκα και συνταχθηκα με αυτές τις θλιβερές "ενοτητες" της τσέπης. Ουτε βεβαια με τις αντουανετες ή τους ναπολεοντες της συμφοράς. Ρε παιδιά γιατί τσακωνεστε ρωταγα; Σημερα ειλικρινά διασκεδάζω να σας δω κουμπαρους στο γάμο της Μαριας Αντουανετας και του Ναπολεοντα (όχι του Μεγάλου,εκεινου του μικρού, του ...wannabe αυτοκρατορα). Και διασκεδάζω μεχρι δακρυων όταν βλέπω,μαζιμε τοςυ ...φορτουνάκηδες και τοςυ βροντακηδες να ειστε συν-κουμπαροι στον γάμο των τεράτων με τον Παγκαλο.

Στεφανε ξέρεις πολύ καλυτερα απο εμενα ότι όλο αυτό ειναι ένας βουρκος. Ένας άθλιος ΒΟΘΡΟΣ. Η εξομολογηση ειναι η πρωτη πραξη προς την σωτηρία. Της ψυχής,γιατί αν περιμέναμε για τον τόπο...
Δεν λέω "πατριδας". Βλέπεις αυτοι καταφεραν να μαγαρισουν ακόμα και τις λέξεις...

alzap είπε...

@katerina:
Μένουν όσα γράφεις. Και ασφαλώς σε χαρακτηρίζουν. Η μήπως όχι;
Ελπίζω...