Κυριακή, Μαΐου 01, 2011

Ο ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ...





Την Πρωτομαγιά διάλεξαν ο Σαμαράς και οι γνήσιοι εκφραστές του για να ξεπλύνουν τη χούντα και να επαναφέρουν το «ΠΑΤΡΙΣ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», για να αναπολήσουν το ναζισμό αλλά και τον αντικομμουνισμό της δεκαετίας του 50.


Διαβάστε τι γράφει σήμερα ο ανεπίσημος προπαγανδιστής του Σαμαρά, Φαήλος, στο ημιεπίσημο "πρακτορείο" της Ν.Δ το ANTINEWS.

“Όλες οι κυβερνήσεις της νεότερης Ιστορίας, μέχρι και τα πρώτα χρόνια της βουτηγμένης στο αίμα της Κύπρου μεταπολίτευσης, (και οι χουνταίοι του Παπαδόπουλου για όποιον δεν κατάλαβε), είχαν μια σταθερά… κάτι σταθερό κι αμετάβλητο διαπερνούσε το Κράτος, την κοινωνία απ’ άκρου εις άκρον: η κυρίαρχη εθνική ιδεολογία στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στον Τύπο, στον δημόσιο λόγο.”


Επαναφέρει τη ναζιστική θεωρία της άρειας φυλής:

"...Είπαμε: πρότυπο ο γκέϊ αφγανός λαθρομετανάστης εκτροφέας καρέτα – καρέτα..."


Αναπολεί και ευαγγελίζεται την επαναφορά του «ελληνοχριστιανικού πολιτισμού» και της ολοκληρωτικής ιδεολογίας της χούντας και του "Παρθενώνα της Μακρονήσου":

"...Κάποτε νήπια, παιδιά, έφηβοι κι ενήλικες, διδάσκονταν την πίστη στην Πατρίδα, μέσα από την Ιστορία της, μέσα από την κρατική Παιδεία, την οικογένεια, μέσα από κάθε συλλογική έκφραση του δημοσίου βίου.Ο τρόπος άλλοτε εμπνευσμένος και ποιητικός, ενίοτε άγαρμπος και πρωτόλειος, αλλά πάντως ένα ελληνοκεντρικό πρότυπο ελευθεροφροσύνης και φλογερού πατριωτισμού σφυρηλάτησε γενιές Ελλήνων. Διασφάλιζε την εθνική και κοινωνική ενότητα. Έθετε τα πρότυπα. Ταυτόχρονα όμως αποτελούσε την αστείρευτη πηγή ενέργειας για κάθε αγώνα, σε κάθε κίνδυνο, απέναντι σε κάθε εχθρό και συμφορά..."



Τολμαέι και πιάνει στο ακροδεξιό στόμα του ακόμα και τον Άρη ισχυριζόμενος λίγο πολύ ότι η στολή του ...ταγματάρχη ήταν αυτή που δημιούργησε  την εποποιία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. ( Για τον Τσολάκογλου με την αυθεντική στολή του στρατηγού κουβέντα δεν λέει ο ποιητής…)


"...Ακόμη κι ο Άρης, όταν βγήκε στο κλαρί, υποδύθηκε τον «Ταγματάρχη» του Πυροβολικού, έβαλε μπροστά την γαλανόλευκη κι έκανε συνέχεια αναφορές στο ΄21 και την κλεφτουριά, από την πρώτη μέρα ως και στην περίφημη ομιλία του στη Λαμία. Μόνο έτσι μπόρεσε να μαζέψει κόσμο γύρω από τη σημαία του..."



Ξεπλένει και διαφημίζει τον Μανιαδάκη ως "δαιμόνιο" και βαφτίζει τις φασιστικές μεθόδους του και τις φυλακίσεις και τις εξορίες «απίστευτες πατέντες». Παρουσιάζει τους Έλληνες κομμουνιστές ως πατριδοκάπηλους:

"...Δεν είναι τυχαίο ότι το ΚΚΕ, που ως τότε είχε μικρή απήχηση κι ήταν μισοδιαλυμένο από την καταστολή αλλά και τις απίστευτες «πατέντες» του δαιμόνιου Μανιαδάκη («μαϊμού» Ριζοσπάστης και Κεντρική Επιτροπή!), μόνο όταν χρησιμοποίησε τον Πατριωτισμό, τα εθνικά σύμβολα και πήρε (ή κατ’ άλλους καπηλεύθηκε) την πρωτοπορία στο Εθνικό Κίνημα, μπόρεσε να αποκτήσει πλατιά επιρροή κι έφτασε ως την πόρτα της εξουσίας..."



Βάζει στο μίξερ της ιστορικής παραχάραξης το έπος της Αλβανίας, τον τυχοδιωκτισμό στην Μικρά Ασία, και τον στρατό του Σκομπυ για να φτιάξει τον πολτό της νέας εθνικοφροσύνης.

"...Οι μαχητές της Στρατιάς στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Λαού μας στην Μικρά Ασία, οι νικητές της Αλβανίας και οι υπερασπιστές των Οχυρών, οι υπερασπιστές της Δημοκρατίας στο λησμονημένο έπος του 1944-1949, οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ και του 1974, είχαν όλοι τον ίδιο «ηθικό αυτουργό..."



Μας παρουσιάζει την αναγεννημένη από τις στάχτες εμφυλιοπολεμική και χουντικής έμπνευσης «νέα» ιδεολογία της ΝΔ και του αρχηγού της.

"...Αυτή την κυρίαρχη ιδεολογία, βασισμένη φυσικά στην γλώσσα, την θρησκεία, την παράδοση, το κοινό συναίσθημα καταγωγής, την μορφοποιούσε και περνούσε το Κράτος μέσα από τις δομές του σε όλους. Αυτή η εθνική ιδεολογία δεν νομιμοποιούσε απλά στις συνειδήσεις των ανθρώπων την Πατρίδα. Την καθαγίαζε. Συγκροτούσε το ύψιστο κίνητρο..."



Βγάζει στην επιφάνεια το μίσος για τους μη εθνικόφρονες και σαλονάτους, για όλους τους πολίτες β΄κατηγορίας για το μεταπολεμικό δεξιό κράτος και παρακράτος, για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού δηλαδή, επειδή το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έδωσε την ευκαιρία να μπουν στο προσκήνιο.

"...Δειλά – δειλά από το 1981 και μετά σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Όλο το μηδενιστικό, χολερικό σκυλολόϊ της παρακμής, σιγά – σιγά επέδραμε σε όλους τους μηχανισμούς, που ήταν οι φορείς και τροφοδότες της εθνικής ιδεολογίας..."


Και εις ανώτερα κ. Σαμαρά. Τον Γεωργαλά σου μας τον παρουσίασες...
Τον Μπαλόπουλο και τον Ασλανίδη πότε με το καλό;


ΥΓ. 1) Τα εντός παρενθέσεων δικά μου.
       2) Διαβάστε και τα σχόλια των εθνικοφρόνων οπαδών στο τέλος του πονήματος του Φαήλου. Είναι αποκαλυπτικά των ιδεών και των αντιλήψεων...






21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άστο, Αλέκο!
Εσύ κι ο Κρόγιας, είστε η Βόρεια Κορέα και η Κούβα του σοσιαλισμού!
Με τη σειρά που τα γράφω!
Ο Κρόγιας της Κούβας που αρχίζει να δυτικοποιείται κι εσύ της Β. Κορέας που ζει στον κόσμο της!
Καληνύχτα και καλά ξυπνητούρια!

alzap είπε...

:-)

Ανώνυμος είπε...

"Εδώ ο κόσμος χάνεται και το μ.... χτενιζεται"

Ο Γιωργάκης και η κωλοπαιδο-παρέα του λεηλατούν κυριολεκτικά τη χώρα κι εσύ ασχολείσαι με τον κάθε δεξιοκάφρο.
Γεια σου ρε μεγάλε(στις τσέπες) σοσιλαλιστή Alzap!

alzap είπε...

Δεξιοκάφρος;
Σε παρακαλώ...

Ευχαρίστως να μετρήσουμε τις τσέπες μας να δούμε ποιός έχει τις πιο μεγάλες.
Αν αντέχεις τη σύγκριση πες μας όνομα και διεύθυνση.

Αλλά μάλλον δεν αντέχεις...
Αρα καλύτερα να μην βρυχάσαι πίσω απο την κουκούλα.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις ένα μοναδικό "χάρισμα" να απαντάς πάντα αποσπασματικά και πάντα εκεί που τσούζει λιγότερο,Αλέκο!!!
Για την κωλοπαιδο-παρέα του Γιωργάκη,ούτε λέξη..

ΥΓ.ε,όχι και επωνύμως στο μπλόγκ του θρασύτατου πολιτικού χλευασμού Αλέκο,ε όχι..

alzap είπε...

Μάλιστα.
Κρύψου για να τα έχεις καλά με όλους...

Ανώνυμος είπε...

θάρθει ώρα που θα δούμε πόσοι χουντικοί κάνανε καριέρα στο ΠΑΣΟΚ,
το ζητούμενο όμως είναι πως το ΠΑΣΟΚ
ανέδειξε ,πως η αδηφαγία είναι θέμα
υπερκομματικό..

Ανώνυμος είπε...

μήπως μπορεί κάποιος να μας πει
γιατί το μπλοκ(βαθύ πράσινο )
λογοκρίνει ή δεν δημοσιεύει τα σχόλια;
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑ ;

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 10:19
Φίλε, μάλλον δε γνωρίζεις πόσο βαθειά "δημοκράτης" είναι ο Αλέκος!
Πρώην αριστερός, είδε ότι εκεί δεν είχε κονόμα, την έκανε στο ΠΑΣΟΚ,βολεύτηκε στο συνδικαλισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται και κάθε φορά που διαφωνεί με κάποιον τον λέει φασίστα, γερμανοτσολιά, και κουκουλοφόρο!
Ο Γεωργαλάς μπροστά σε κάτι τέτοιους ήταν Αρσακειάδα!

alzap είπε...

ανωνυμος1:
Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι θα έρθει αυτή η ώρα που θα δούμε κλπ, ΤΙ ακριβώς σημαίνει αυτό; Τι θέλεις να πεις; Εντάξει είναι φασίζουσες οι αντιλήψεις του Φαήλου στενού συνεργάτη του Σαμαρά αλλά και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει χουντικούς;
Αυτό λες;
Ίσως συμφωνήσω...


ανωνυμος2:
Ποιό σχόλιο σου κόψανε μεγάλε;
Αυτό που βλέπουμε;


ανώνυμος3:
Έχεις δίκιο, απο παλιά και μέχρι σήμερα αριστερός. Απο τα 17 μου, απο το 1975 δηλαδή,και μέχρι σήμερα μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Κυρ Αλεκο δες αυτο καλυτερα
http://www.youtube.com/watch?v=cXYBU_4s7EY
Ο Ρενος Αποστολιδης με τον Γεωργαλα
θα σ παρει καμια ωρα αλλα θα σου προσθεσει γνωσεις για το κακο που καναν τα κομματα του περασμενου αιωνα

Ανώνυμος είπε...

και άλλο μπλοκ κόβει σχόλια(σιβυλλα)
,και αυτό αρθρογραφεί υπέρ ΠΑΣΟΚ,
σύμπτωση δημοκρατικού ήθους;

alzap είπε...

ανωνυμος:
Το είδα, ενδιαφέρον έχεις δίκιο. Με ερωτηματικά και σοβαρές επιφυλάξεις βεβαίως για την αλήθεια όσων λέει ένας ΚΥΠατζής.

ανωνυμος:
Βρε συ τι έρχεσαι και ξανάρχεσαι εδω για να μου λες ποιοί κόβουν σχόλια; Ανεξάρτητη αρχή είμαι και διαμαρτύρεσαι εγγράφως;

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον το βίντεο που έπαιξε χθες ο Λαζόπουλος, Αλέκο μου.


Την Καλημέρα μου.

alzap είπε...

ανωνυμος:
Τρώω δούλεμα μου φαίνεται αλλά τάθελε κι ο κώλος μου....

Ανώνυμος είπε...

μόλις είπες αναγνώστη κυπατζή κατέδειξες ότι είσαι κατώτερος για
τις απόψεις που υποτίθεται πως
υπερασπίζεσαι,,

alzap είπε...

@ανωνυμος:

Ποιόν αναγνώστη ειπα κυπατζη βρε νούμερο;

Ο κυπατζής είναι ο Γεωργαλάς.

Καλά να δεχτώ ότι δεν το ήξερες. Το βίντεο δεν το είδες; Το λέει ο ίδιος ο Γεωργαλάς ότι δούλευε στην ΚΥΠ στο τμήμα αναλύσεων.

Ανώνυμος είπε...

ο Καντάφι βρίζει,εσύ βρίζεις ,
τα καθεστώτα πέφτουνε,τυχαίο;
δεν νομίζω,

alzap είπε...

Οσα δεν φτανει η αλεπού...

Ανώνυμος είπε...

Αντί να γράφεις ο,τι κατεβάσει η γκλάβα σου άρωστημένε πρώην αριστερέ, γιαλαντζί σοσιαλιστή, δε γράφεις για τις "κουρεμένες" συντάξεις και τους μισθούς των συναδέλφων σου των οποίων, υποτίθεται, ότι υπηρετείς τα συμφέροντα; Δε γράφεις για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων που ανακοινώνεται δειλά-δειλά των συναδέλφων που ξεδιάντροπα πουλάς; Δε γράφεις για τη εξαθλιωμένη περίθαλψη που παρέχει πλέον το Ταμείο που προεδρεύεις και καμαρώνεις που βουλιάζει σιγά-σιγά μέχρι να πάει στο ΙΚΑ;
Απολογήσου για όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα στο χώρο σου, χωρίς αντίδραση από τους καρεκλοκένταυρους συνδικαλιστές της ΔΗΣΥΕ και άσε την υψηλή πολιτική ανάλυση!
Αυτή, θέλει γνώση και ξεκάθαρο ακομάτιστο μυαλό και όχι υπόδουλή και στρατευμένη σκέψη!

alzap είπε...

@ανωνυμος:
Οι χαρακτηρισμοί και η κουκούλα δεν κρύβουν την αδυναμία σου να απαντήσεις στα συγκεκριμένα σημεία που αναφέρονται στο ποστ.
Προσπάθησε πάλι.