Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ FACEBOOK...

...και των BLOGS είναι κάλπικη, μισή και παραπλανητική. (ενίοτε και άλλοθι επικίνδυνο).


 Παρακολουθώ, εβδομάδες τώρα, τα σχόλια, τις ειδήσεις, τις ιστοσελίδες και την ανταλλαγή απόψεων στο facebook σχετικά με τις εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες. Απορώ που σοβαροί άνθρωποι κατά τη γνώμη μου, κάποιους τους ξέρω και προσωπικά, ανακάλυψαν «ξαφνικά» και «έκπληκτοι» τα αυταρχικά καθεστώτα σε αυτές τις χώρες.


Και βεβαίως αγγίζει τα όρια του γελοίου η άποψη πως οι εξεγέρσεις δρομολογήθηκαν αυθορμήτως και ταυτοχρόνως χάρις στο διαδίκτυο και το ...facebook. Όσοι τα πιστεύουν αυτά δεν πρέπει να έχουν δει αραβική χώρα ούτε σε ταινία του χόλυγουντ.

Βιάστηκαν πολλοί να θεωρήσουν πως η αντικατάσταση προσώπων στις καθεστωτικές πυραμίδες αποτελεί δημοκρατική εξέλιξη σε όφελος των λαών της περιοχής.

Δεν μπορεί η σκέψη, η γνώση και η εμπειρία μας να ευνουχίζονται σε χρόνους και μεθόδους τηλεόρασης. Άλλα σήμερα, άλλα αύριο, άλλα μεθαύριο επειδή τάχα μου τα γεγονότα τρέχουν πολύ γρήγορα και δεν τα προλαβαίνουμε…

Είναι φασισμός, ανοιχτός και απροκάλυπτος, να θεωρείς ότι δημοκρατική εξέλιξη για μια χώρα στη Μέση Ανατολή είναι μόνο η δημιουργία θεσμών που αντιγράφουν τα θεσμικά πρότυπα των χωρών της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Όποιος έχει ζήσει, περπατήσει στους δρόμους και στην ύπαιθρο των χωρών αυτών, όποιος έχει συναναστραφεί και μοιραστεί στιγμές ζωής με τους ανθρώπους αυτούς καταλαβαίνει τι εννοώ.

Είναι φρικαλέο να χοροπηδάνε τα δάχτυλα στα πληκτρολόγια και να προσκαλούν, (ή και να εγκαλούν για την "καθυστέρηση"), τις «πολιτισμένες» χώρες να «επέμβουν» για να «σώσουν» τη δημοκρατία.

Κύριες και κύριοι μέσα από το facebook και τα μπλογκς, ή καλύτερα έξω από αυτά και στους δρόμους, δώστε τη μάχη για τη δημοκρατία στις δικές σας χώρες. Γιατί καλό είναι να αλληλοθαυμαζόμαστε και να παίζουμε τους ευαίσθητους και τους δημοκράτες στις πλάτες άλλων και να καλούμε τους «πολιτισμένους» να δώσουν «επιτέλους» λύση. Αλλά η λύση που ετοιμάζεται και με τη δική μας υποστήριξη ΔΕΝ είναι λύση για τους λαούς και την προοπτική τους. Είναι λύση αίματος, μεγαλύτερης φτώχειας και σκληρής φυλακής. Είναι λύση προοπτικής για τις εταιρείες και τις χρηματιστηριακές αγορές. Είναι λύση και προσωρινή διευθέτηση στον πόλεμο των νομισμάτων και του πετρελαίου.

Καλά, αν είχαν περάσει 130 χρόνια θα έδινα ίσως κάποια δικαιολογία. Το αίμα ωστόσο του Ιρακινού λαού ρέει ακόμα στους δρόμους, τα ερείπια είναι ακόμα εκεί. Πόσο ηλίθιος, πόσο κρετίνος και πόσο αδίστακτος πρέπει να είναι κάποιος για να ζητάει και πάλι να ξαναδεί το ίδιο έργο;

12 σχόλια:

Γκιωνης είπε...

. Ποιός τάχα απο αυτούς τούς "διεθνιστές" τού καναπέ, θα διαβάσει το κείμενό σου αυτό Αλέκο ;
. Και μήπως θα το καταλάβουν ; Ψιλά γράματα !

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο πασοκάκια,να βγάζετε προς τα έξω τον πιο σκοτεινό και ολοκληρωτικό εαυτούλη σας...
Άντε και γερμανοτσολιάδες με το "καλό".

alzap είπε...

@Γκιωνης:
Καλημέρα, έχεις δίκιο.
Παράδειγμα ο ανώνυμος απο κάτω απο σένα...

@ανωνυμος:
Κάνε μια προσπάθεια να ενημερωθείς. Οι γερμανοτσολιάδες δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο. Είχαν μάνα ιδεολογική και παράταξη την οποία εξυπηρέτησαν και εξυπηρέτήθηκαν απο αυτήν.
Οι γερμανοτσολιάδες είχαν ένα ακόμα χαρακτηριστικό, δούλεψαν και με κουκούλες αναδεικνύοντας σε πολεμική αρετή την θρασυδειλία και την ρουφιανιά.
Ότι ακριβώς κάνεις εσύ δηλαδή. Και διαχρονικά η παράταξή σου.

Ανώνυμος είπε...

"Οι γερμανοτσολιάδες δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο. Είχαν μάνα ιδεολογική και παράταξη την οποία εξυπηρέτησαν και εξυπηρέτήθηκαν απο αυτήν."

...όπως εσύ με το Πασοκ,ένα πράγμα δηλαδή.


Μιλάς διαχρονικά για "παράταξή" μου.Είναι απαραίτητο για το φτωχό,φιλοτόμαρο μυαλό σου να ανήκω σε κάποια παράταξη;
Με ξέρεις και από εχθές ή συνάγεις από κάποιο σημείο αυτών που σου έγραψα,ότι μπορεί να ανήκω κομματικά κάπου,όπως εσείς τα συμφεροντολόγα κομματοκοπρόσκυλα που παρασιτείτε σε βάρος του λαού;
Κι αντί να μας το παίζεις τιμητής του καντάφι και των κάθε λογείς απολυταρχών,εσύ ο αυτοπροσδιοριζόμενος "αριστερός" και "προοδευτικός",δε μας γράφεις κανένα ποστάκι για το πόσο στυγνά οδηγείτε τους μετανάστες της Υπατίας σε δρόμους χωρίς επιστροφή;
Αλλά θα μου πεις,εσύ είσαι "αλληλέγγυος" με τη δυστυχία,μόνο όταν το επιτρέπει το στενό κομματικό σου συμφέρον,βολεμένε μικροαστέ.

alzap είπε...

Εντάξει καταλάβαμε.

alzap είπε...

Και που είσαι Ακάκιε, τα μακαρόνια να είναι "Χρύσανθος"...

Ανώνυμος είπε...

Αλεκάκι, όταν στιμώχνεσαι καταφεύγεις σε πολυπαιγμένες "ατάκες"!
Δυστυχώς για σένα, οι "γερμανοτσολιάδες" ΕΙΝΑΙ κάτι γενικό και αόριστο! Ο όρος συμπεριλαμβάνει όσους συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, χωρίς ιδεολογικά χαρακτηριστικά! Αριβίστες, λαμόγια, συμφεροντολόγους, μαυραγορίτες και άλλες "ευγενείς" κατηγορίες πολιτών οι περισσότεροι από τους οποίους, μετά την κατοχή, αποτέλεσαν "εκλεκτά" μέλη της κοινωνίας και εντάχθηκαν κυρίως σε "δημοκρατικά" κόμματα προκειμένου να υποστούν τη διαδικασία της κάθαρσης μέσω της "κολυμβήθρας του Σιλωάμ"!
Πως έγινε το 1981, όταν όλα τα λαμόγια, αφού έφαγαν τον άμπακα επί δεξιάς εντάχθηκαν στο κόμμα σου και αποτελείωσαν τη χώρα; Ένα τέτοιο πράγμα!!!

Γκιωνης είπε...

. Νομίζεις οτι κάποιος στριμώχνεται όταν ένας ανώνυμος μασκοφόρος, όπως οι παπούδες του ενδεχομένως, αρχίζει να τον κατηγορεί για το ...κόμμα του ! όχι για πράξεις ή ακόμη και παραλείψεις αυτού τού ίδιου !
. Κι αυτό το κάνεις δειλός, και με την "ασφάλεια που σού παρέχει η μάσκα σου, δεν προσέχεις και προσπαθείς να καλύψεις και τις καταβολές σου !
. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "Γενικό και Αόριστο" ο Γερμανοτσολιάς επειδή δεν είχε ..."ιδεολογικά χαρακτηριστικά" ! ! !
. Είχε Ειδικούς και Συγκεκριμένους λόγους να φοράει την μάσκα, και να καταδίδει πατριώτες πίσω από την ανωνυμία του, όπως κάνεις τώρα εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε "Γκιώνη", εσύ που δηλώνεις "άνδρας","αρχιτέκτονας" και με ενδιαφέροντα,μουσική , φως, σκοτάδι κ.λ.π., θεωρείσαι ... χωρίς κουκούλα;
Αν μου αρέσει κάτι στο διαδίκτυο, είναι ότι ξεσκεπάζονται κάποιοι ψυτοκουλτουροδιανοούμενοι από τις σαχλαμάρες που αραδιάζουν! Κάποτε τις έλεγαν σε κάτι τύπους εντελώς "ουάου" μέσα στα μεταπολιτευτικά σαλόνια και έστηναν το μύθο του αντιστασιακού! Σήμερα αυτή την "ιουρασιακή" ορολογία τη χρησιμοποιούν ο Αλέκος, ο Γκιώνης και αναζητούμε τον τρίτο για να γίνουν "τρεις κι ο Κούκος"!
Ας είναι! Γελάσαμε πάλι σήμερα!!!

Γκιωνης είπε...

. Εννοείται οτι για την ταμπακιέρα δεν θα πείς τίποτε !
. Κι ίσως γι αυτό είσαι Ανώνυμος.
. Γιατί δεν υπάρχεις....!
. Καληνύχτα.-

Ανώνυμος είπε...

Καληνύχτα "επώνυμε" Γκιώνη!

alzap είπε...

Το μαντεψες. Αυτο ακριβως θα κανω.