Σάββατο, Μαρτίου 19, 2011

ΚΑΠΟΤΕ...



...αρκετά χρόνια πριν, Εγγλέζοι και Αμερικάνοι αποφάσισαν να μας "σώσουν" απο τον κομμουνισμό. Σήμερα με τον ίδιο ίσως και χειρότερο τρόπο συμμετέχουμε στην "σωτηρία" της Λιβύης απο τον αυταρχισμό. Αύριο, κάποια στιγμή, στη χώρα που θα ζουν τα παιδιά μας θα έρθουν κάποιοι να τα βομβαρδίσουν για το καλό τους...


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε, ευτυχώς που χάσατε!
Γιατί σήμερα δε θα είχες τη δυνατότητα να γράφεις τις μπούρδες που γράφεις!

alzap είπε...

Μάλιστα.
Απο την άλλη το γεγονός ότι κρύβεσαι ακόμα με κουκούλες, μετά απο τόσα χρόνια απο τη νίκη σας, αποδεικνύει ή οτι μας φοβάσαι ακόμα ή ότι η ελευθερία που κερδίσατε είναι κολοβή.
Νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

@ alzap:
Σου το γράφω και αλλού βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και προσπαθείς να τον ερμηνεύσεις με "λογικές" του '40 και του '50! Χώνεψέ το ότι εκείνη τη δεκαετία, ηττήθηκε οριστικά ο φασισμός, ο κομμουνισμός και μαζί τους ο σκοταδισμός και η ισοπέδωση που ήθελαν για τον άνθρωπο και την κοινωνία! Αντιλαμβάνομαι ότι προσωπικά βιώματα κάποιων τους εμπόδιζαν να δεχθούν για δεκαετίες τη νέα πραγματικότητα, αλλά εσύ Αλέκο, γενημένος μετά απ'
όλα αυτά γιατί παραμένεις ναρκωμένος από τις "ιστορίες" που σου έλεγαν (κακώς)οι δικοί σου το βράδυ για να κοιμηθείς;
Και, επιτέλους, ήρθε και η δεκαετία του '90 και όλες αυτές οι θολές και σκοτεινές ιδεολογίες κατέρρευσαν μέσα σε μια νύχτα, όχι κάτω από κάποια ένοπλη στάση αλλά από την κενότητα, το φανατισμό την έλλειψη ελπίδας και την απανθρωπιά με τα οποία είχα ποτίσει την κοινωνία τους!
Αποτελείς λοιπόν φαινόμενο με το να διατυπώνεις τέτοιες θεωρίες! Ένα φαινόμενο το οποίο, ενώ δε βλάπτει κανέναν, σε καθιστά "γραφικό" με τον επιχειρούμενο αποπροσανατολισμό κάθε φορά που ο πολιτικός χώρος στον οποίο ταξικά φιλοξενείσαι κάνει κάτι το οποίο δε συμφωνεί με την απαρχαιωμένη ιδεολογία σου!
Δεν είμαι "κουκουλοφόρος"! Συνάδελφός σου είμαι και στο παρελθόν σου έκανα σχόλια επώνυμα γιατί έχω blog, αλλά μου τα έσβηνες χωρίς να είνα υβριστικά γιατί δε βρίζω! Απλά, διαφωνούσες με αυτά!
Κοίταξε λοιπον προς τα εκεί που δείχνει το δάχτυλο και όχι το ίδιο το δάχτυλο! Και άλλαξε νοοτροπία! Η κοινωνία τρέχει και δεν είσαι μέσα της! Τρέχεις από πίσω και σε τρώει η σκόνη!
Την καλημέρα μου.

alzap είπε...

Καλημέρα.
Έχουμε διαφορά αντίληψης για το τι είναι και δεν είναι βρισιά. Δεν πειράζει.
Εδω μέσα πάντως ΚΑΙ βρισιές επιτρέπουμε αρκεί να υπογράφονται. Γιατί για να κρίνεις άλλους πρέπει να είσαι υπεύθυνος. Και υπεύθυνος σημαίνει, ανάμεσα σε πολλά άλλα, να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πραξεων και των λόγων σου.

Για την ταμπακέρα ωστόσο δεν είδα κάτι στο μακροσκελές σχόλιο σου.
Τι λες για την εισβολή στην Λιβύη;